МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

  • 69 319
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 319

Марито, като правиш пълнозърнест хляб, нали такъв имаш предвид под типов? слагаш ли и бяло брашно и колко ти се надига хляба, изпълва ли казанчето. Аз мисля днес да опитам 3:1 с пълнозърнесто:бяло, досега винаги ми е било 50/50.

А правите ли нещо, за да стои по-плътен хляба. Ние нашият го чупим, защото се троши като го режим newsm78

Галче, точно типов. На този не съм слагала бяло, само типово брашно, това е за 750 гр хляб и не, не изпълва казанчето, не се рони изобщо по тази рецепта. Ако искаш ще ти я пусна да я пробваш Peace

# 46
  • Мнения: 3 428
Галче, ето ти и от мен една рецепта за хубав и плътен пълнозърнест хляб, който спокойно се реже и на много тънки филийки
240мл вода
190гр кисело мляко
2сл зехтин
2сл кафява захар
2чл сол
1сл мляко на прах
200гр бяло брашно
270 гр ръжено брашно
140 гр грахам
30 гр пшеничен зародиш
50 гр смляно ленено семе
50 гр слънчогледови семки или нарязани орехови ядки
12 гр жива мая
Аз го пека на основна програма, но може и само на програма тесто и като си втаса в машината тогава да се пусне печене. Трудничко си е за месене, но от време на време помагам на машинката с една силиконова лопатка. За сметка на това става чудесен, плътен хляб, много вкусен и траен.

# 47
  • Бургас
  • Мнения: 382
искам за кексовете да попитам
вече незнам колко пъти се пробвам да правя, все не става. не бухва и стои като степан един такъв. експериментирах с различни рецепти от тук, с различни програми. ми не става.
та си мисля дали не трябва да разбивам с миксер съставките преди това  Rolling Eyes защото бухам всичко в машината и оставям тя да бърка.  newsm78 или може би има значение формата на  контейнера - моят е от вертикалните  newsm78

# 48
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 562
_az_ , на шарлотата само захарта и яйцата се разбъркват, всичко останало се слага в контейнера.
За шоколадовият кекс на Танита - също само яйцата и захарта се разбъркват, без да се разбиват, и водата, останалото се слага след тях в контейнера.
За кекса, който правих по рецепта от книжката - един с много масълце Wink- за него също не съм разбърквала всичко предварително, само яйцата и захарта.
Та съветът ми е - взимаш изпитана рецепта, разбъркваш си яйцата със захарта за 4-5 мин, да се разтопи захарта, слагаш в кошничката, след тях всичко останало.
Програмата ти трябва да е КЕКС, на моята машинка е 12-та, на твоята може да е друга.

Хубави кексчета стават, успех!

# 49
  • Бургас
  • Мнения: 382
благодаря   bouquet ще опитам и това за последно, че станах за смях вече с тия кексове  hahaha

# 50
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Днес е Спасовден и празник на хлебарите и сладкарите.

Да ви е честит празника, скъпи любители на дъхавия домашен хляб и нека винаги радваме близките си с хубавите пити, хлябове и тестени произведения!    Hug
Специални поздрави за майсторите в тази тема, от които всички ние скромно се учим.   bouquet

# 51
  • Мнения: 17
оххх от кога не съм чела.... newsm78 бях се ядосала адски много на моята машинка...2ри път се развали и ми я държаха в сервиза месец и половина, та от яд даже и форума не исках да чета  Crossing Arms..най накрая благодарение на комисията за защита на потребителите вчера си получих чисто нова и отново съм на линия Simple Smile само дано с новата машинка всичко е наред вече. снощи пробвах един кекс, но не мога да се похваля че стана перфектен Simple Smile

# 52
  • Мнения: 164
оххх от кога не съм чела.... newsm78 бях се ядосала адски много на моята машинка...2ри път се развали и ми я държаха в сервиза месец и половина, та от яд даже и форума не исках да чета  Crossing Arms..най накрая благодарение на комисията за защита на потребителите вчера си получих чисто нова и отново съм на линия Simple Smile само дано с новата машинка всичко е наред вече. снощи пробвах един кекс, но не мога да се похваля че стана перфектен Simple Smile
Със здраве и без главоболие  да си ползваш новата машина.

# 53
  • Мнения: 1 111
ох, и аз не искам да си припомням,че и моята машинка "ходи" на ремонт...как ми я върнаха само - дрънкаша,омазана и ожулена. Добре че са ти дали нова Laughing Хайде,лека и безаварийна работа на всички машинки Peace

# 54
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Записвам се да ви следя.
Напоследък няма с какво да се похваля - след ентусиазма около козунаците последния месец бъркам от дъжд на вятър хлябове. Черни, както обикновено.

# 55
  • Мнения: 3 428
Записвам се да ви следя.
Напоследък няма с какво да се похваля - след ентусиазма около козунаците последния месец бъркам от дъжд на вятър хлябове. Черни, както обикновено.

Всички с черните хлябове сме така, много бавно свършват. Както казва малката ми дъщеря - това са много концентрирани хлябове бе мамо  hahaha

# 56
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Записвам се да ви следя.
Напоследък няма с какво да се похваля - след ентусиазма около козунаците последния месец бъркам от дъжд на вятър хлябове. Черни, както обикновено.

Всички с черните хлябове сме така, много бавно свършват. Както казва малката ми дъщеря - това са много концентрирани хлябове бе мамо  hahaha
Да, така си е.
А ние пък свикнахме да се храним и без хляб докато бяхме в Индонезия. И сега пека само колкото да има с какво да закусвам и какво да гризнат малките, ако се забави вечерята. Често се случва да ми стане на сухар крайщника, докато се прехвърля Wink.

# 57
  • Монреал
  • Мнения: 631
Привет! Спешнен въпрос!
В книжката с рецепти за хляб за програма САНДВИЧ не е предвидено да се слага мая. Наистина ли е така? Това хляб без мая ли е?

# 58
  • Мнения: 7 779
Привет! Спешнен въпрос!
В книжката с рецепти за хляб за програма САНДВИЧ не е предвидено да се слага мая. Наистина ли е така? Това хляб без мая ли е?

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 20:53 от bongo_2007

# 59
  • Мнения: 6 467
И аз тук   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт