МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 70 706
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Вкусно хлебче с айрян от Лабрекс bouquet

# 331
  • София
Пак пекох хляб, стана перфектен Peace Ама пусто, не мога да го вадя и това е! Бъркалките ми пречат Confused....и го начупих...
Та, след кое втасване да ги махна LaughingНещо, като повтаса тестото, много лепкаво- ще бръкна и там ще си ми останат ръцете Laughing
а ти как го вадиш?

# 332
Направих хляб с лук и домат, предварително задушени в олио. Амиии... не ми хареса.  Confused Някак вкусът на лука доминира. Може и да съм прекалила, защото сложих две глави лук и един домат. Иначе си втаса и изпече нормално, нежна вътрешност, т.е. хлебче като хлебче. Мислех да пробвам с чесън, но едва ли ще ми допадне. С ядки и семена засега най-много ми харесва.

# 333
  • София
Пак пекох хляб, стана перфектен Peace Ама пусто, не мога да го вадя и това е! Бъркалките ми пречат Confused....и го начупих...
Та, след кое втасване да ги махна LaughingНещо, като повтаса тестото, много лепкаво- ще бръкна и там ще си ми останат ръцете Laughing
а ти как го вадиш?
Трудно Laughing С дървена лопатка го подхващам, притискам, побутвам- резултата е , че не става за филии и всичко става в трохи ooooh! Следващият път ще махам лопатките/бъркалки Peace

# 334

Трудно Laughing С дървена лопатка го подхващам, притискам, побутвам- резултата е , че не става за филии и всичко става в трохи ooooh! Следващият път ще махам лопатките/бъркалки Peace

nanu4e, сигурно си пропуснала предния ми пост.
След като се изпече хлябът, кошничката се изважда от машината, но хлябът се оставя 10 минути вътре в нея. Това позволява да се образува конденз по дъното и стените и след това изваждането на хляба става лесно - с изтръскване. Ако лопатките (бъркалките) останат вътре в хляба, те се изваждат с кукичка, която вероятно имаш към машината.
Ако си спазила това условие, но хлябът ти не се вади, значи трябва да увеличиш малко водата и мазнината в хляба.

# 335
  • София

Сигурно си пропуснала предния ми пост.
След като се изпече хлябът, кошничката се изважда от машината, но хлябът се оставя 10 минути вътре в нея. Това позволява да се образува конденз по дъното и стените и след това изваждането на хляба става лесно - с изтръскване. Ако лопатките (бъркалките) останат вътре в хляба, те се изваждат с кукичка, която вероятно имаш към машината.

Да, мила, наисина съм го пропуснала Hug Blush

# 336
  Докладвам за първия ми хляб , изпече се добре , но стана малко твърд и теклив , нали блокирах машината и цикала се удължи с 1 час . Вongo_2007 ме посъветва  като втаса тестото да пусна на директно печене , за да не превтаса , ама така и не открих как става . Хляба го няма де , изяде се. Сега се пече хляба на Аелис с айрян ,надявам се тоя път всичко да е наред .

Кажете как става с директно печене , става въпрос за Мулинекс с багети .

Много благодаря на  bongo_2007 за помоща , и не само на него , вие просто всички сте чудесни .

п.п.   В момента тестото е почти до капака , а има още 1,20 ч до края на програмата , това добре ли е , да не превтаса и този хляб.

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 16:16 от kukle

# 337
  • София

nanu4e, сигурно си пропуснала предния ми пост.
Ако си спазила това условие, но хлябът ти не се вади, значи трябва да увеличиш малко водата и мазнината в хляба.

това имах предвид и аз - и да се вадят бъркалките, и да не се вадят, с дървена лопатка трудно ще го извадиш без да стане на трохи  Peace
 kukle, да не си объркала дозите?

# 338

kukle, да не си объркала дозите?

[/quote]

Не съм ,дозата е за 1500 гр.

# 339
  • София
 Докладвам за първия ми хляб , изпече се добре , но стана малко твърд и теклив , нали блокирах машината и цикала се удължи с 1 час . Вongo_2007 ме посъветва  като втаса тестото да пусна на директно печене , за да не превтаса , ама така и не открих как става . Хляба го няма де , изяде се. Сега се пече хляба на Аелис с айрян ,надявам се тоя път всичко да е наред .

Много благодаря на  bongo_2007 за помоща , и не само на него , вие просто всички сте чудесни .

п.п.   В момента тестото е почти до капака , а има още 1,20 ч до края на програмата , това добре ли е , да не превтаса и този хляб.

Има си отделна програма за печене. Изключваш редовната програма и включваш тази за печене, като си настройваш там времето.

# 340
  • Пазарджик/Лондон
kukle , всичко е наред, не го закачай хлебчето - то си е такова, направо опира в капака Wink.
Писах ти на лични разни подробности Wink.

alys , може ли рецептата на хляба ти с ядки и семена?

# 341

бат`Бонго те посъветва и да се запознаеш с машинката ти hahaha
отдели малко внимание,прочети упътването. там пише как да прекъснеш дадена програма,пише и коя програма ти е само за печене. повече от половин час няма да ти отнеме.  bouquet

# 342
За kukle - на този модел хлебопекарна програмата за печене е 14, а с бутоните + и - се настройва времето за печене (10, 20, 30 и т.н. минути)

# 343
За kukle - на този модел хлебопекарна програмата за печене е 14, а с бутоните + и - се настройва времето за печене (10, 20, 30 и т.н. минути)

Simple Smile само да допълня, че за да бъде спряна дадена програма, трябва да се задържи бутончето СТАРТ/СТОП. (Бат Бонго, по-лесно е да ти го кажат във форума, нали  Peace. При липса на инструкция на български изръшквам нета, докато си намеря подходяща поне на руски. Не знам защо така доста машинки се продават без хубаво преведена инструкция. Към Панасоника ми дадоха една, която мене би ме било срам да я предложа на купувача. За много уреди съм досаждала допълнително на продавачите, докато се снабдя с инструция на български. Имам право, нищо, че и на английски горе-долу е ясно.)

Аелис,

Хляб с 5 вида семена
Основна програма (с добавки)
                                   M          L            XL
Мая (суха)             3/4 ч.л.  1 ч.л.      1 ¼ ч.л.
Бяло брашно         400 g    475 g      550 g
Захар                      1 ч.л.   1 ½ ч.л.     2 ч.л.
Масло                      15 g       25 g        25 g
Сол                        1 ч.л.    1 ¼ ч.л.     1 ½ ч.л.
Вода                    270 ml    320 ml    360 ml
Сусам                      1 с.л.    1 ½ с.л.    2 с.л.
Тиквени семки        1с.л.     1 ½ с.л.    2 с.л.
Ленено семе           1 с.л.    1 ½ с.л.    2 с.л.
Мак                         1 с.л.     1 ½ с.л.    2 с.л.
Слънчогл. семки     1 с.л.     1 ½ с.л.    2 с.л.

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 19:49 от Анонимен

# 344

Благодаря на всички , които се отзоваха . Да поясна : пекарната я получих по интернет , нямам БГ превод , Нануче ми изпрати инструкции за експлоатация , четох ги няколко пъти , за програма 14 пише ето това :

14 . програма готвене

Програмата за готвене е ограничена само от 10 до
70 минути, преминаващи на етапи от по 10 минути с
леко, средно или тъмно препичане. Може да бъде
избирана самостоятелно и използвана:
а) с програмата за Тесто с мая
б) За затопляне на приготвен и изстинал хляб или
да го направи хрупкав.
В)Да завърши готвенето в случай на
продължително спиране на тока по времето,
докато се е пекъл хлябът.
Тази програма не се препоръчва за
приготвянето на франзели.
Хлебопекарната не трябва да се оставя без
наблюдение, когато ползвате програма 14.

Почудих се какво е това готвене , а то било печене .

А сега да се похваля за хляба с айрян на Аелис , изпълни цялата пекарна , изпече се много добре , дъщеря ми го опита и много го хареса , по късно ще го опитаме и ние ,но мирише много вкусно . Следващия хляб ми се иска да е с овесени трици и семена , има ли такава рецепта .
    Благодаря на всички още веднъж .

Общи условия

Активация на акаунт