МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 70 702
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Следващия хляб ми се иска да е с овесени трици и семена , има ли такава рецепта .
    Благодаря на всички още веднъж .
като ти се иска ... ами сложи ги де  Laughing
към обикновената рецепта прибави трици и ще ядеш хляб с трици.
може триците да поемат малко от влагата , но за всеки случай си следи тестото .
така за следващият път ще знаеш какво , как и по колко да добавиш или премахнеш   bouquet

# 346
kukle, сега като разказа за инструкцията, се сетих, че разни хитрости като спиране и превключване от една на друга програма, ги научих оттук. Определено това "готвене" се среща във всички преводи (поне за Мулинекс). Толкова ли е трудно да се преведе печене, не знам.  newsm78
За хляба с трици - не слагай повече от 10-20 г на първо време, защото иначе се получава доста сбит хляб. Изобщо в рецептите съм виждала най-много 30 г, но при мен не се получи добре и сега добавям по 2 с.л. (мерителните).

# 347
  • Пазарджик/Лондон
alys , много ти благодаря за рецептата - още не съм правила хляб с ядки и семенца, копирам си рецептата, непременно ще пробвам Hug.Само да попитам - семенцата още в началото ли се слагат или след сигнала за добавяне?

kukle , много се радвам, че хлебчето се е получило, само да кажа , че рецептата е на Полин, а аз си я записах в блога, защото много ми хареса Flutter.

# 348
alys , много ти благодаря за рецептата - още не съм правила хляб с ядки и семенца, копирам си рецептата, непременно ще пробвам Hug.Само да попитам - семенцата още в началото ли се слагат или след сигнала за добавяне?

След сигнала, макар че мака го слагам веднага (нали е дребен и лек, та като се отвори отделението за семенца, се разхвърчава мак из цялата машина; някак не попада само в контейнерчето при тестото и се налага да го слагам в началото).

# 349
  • София
Утре и аз ще пробвам хляба с айран Flutter Благодаря ви  bouquet

# 350
Като един виден гений, забравих да сложа маята, и се усетих чак като видях каква малка черна топчица се пече на дъното на машината...  Sick  smile3511

# 351
Като един виден гений, забравих да сложа маята, и се усетих чак като видях каква малка черна топчица се пече на дъното на машината...  Sick  smile3511

О, този номер съм го правила два-три пъти, като последния път се усетих преди печенето и пуснах програмата отначало (вече с мая). И уж си казвам, че ще внимавам, но се случва да забравя сол. После следва серия от подобрителни кулинарни изпълнения, за да си пробутам безсолното изделие.

# 352
 Алис , благодаря за подкрепата ,  благодаря на всички !

Амбицирана съм всеки ден да правя хляб и затова да ви помоля за изпитана рецепта с по опростен хляб . Да няма мазнини, яйца , да е по здравословен, а в същото време и вкусен, за ежедневна употреба .

От вчерашния хляб на Полин / както вече разбрах рецептата е нейна / има съвсем малко , снощи имахме гости и всички го харесаха.

# 353
Без мазнина коричката на хляба се получава по-жилава (мое мнение). Иначе за по-здравословен хляб ползвай смес от бяло + ръжено или типово брашно и добавяй трици, примерно.

# 354
Без мазнина коричката на хляба се получава по-жилава (мое мнение). Иначе за по-здравословен хляб ползвай смес от бяло + ръжено или типово брашно и добавяй трици, примерно.

Алис ,а би ли ми дала конкретна рецепта , все още не смея да правя своеволия , когато добия опит сигурно и аз ще експерементирам. Също така да те попитам къде е това отделение за семена или аз нещо грешно съм разбрала .

# 355
Кукле, най- обикновен хляб се прави спазвайки следната пропорция - водата е 60% от брашното, 1сл олио, 1чл сол и 1чл захар Маята е 1-1,5 % от брашното
Аз правя хляб от 700гр брашно, 400 мл вода, 20 мл олио , 1-1,5 чл захар , 1-1,5ял соли 8-9гр мая
С брашното си правя комбнации70-30 бяло - грахам, ръжено, или 50-50 бяло-типово

# 356
  • София

Алис ,а би ли ми дала конкретна рецепта , все още не смея да правя своеволия , когато добия опит сигурно и аз ще експерементирам. Също така да те попитам къде е това отделение за семена или аз нещо грешно съм разбрала .
Ние нямаме такова отделение Peace Добавките се слагат след звуковият сигнал(около 10мин от първоначалното месене)

# 357
Кукле, най- обикновен хляб се прави спазвайки следната пропорция - водата е 60% от брашното, 1сл олио, 1чл сол и 1чл захар Маята е 1-1,5 % от брашното
Аз правя хляб от 700гр брашно, 400 мл вода, 20 мл олио , 1-1,5 чл захар , 1-1,5ял соли 8-9гр мая
  Благодаря Мама Тин , сега ще заредя твоя хляб , после пак ще докладвам .

# 358
  Благодаря Мама Тин , сега ще заредя твоя хляб , после пак ще докладвам .

И моят обикновен хляб е такъв, но съотношението на брашното е бяло към пълнозърнесто 1:1 Peace
Тъкмо сега съм сложила хляб, към горната рецепта добавих само 2с.л. сусамов тахан този път да видим какво ще се получи.

# 359

Общи условия

Активация на акаунт