На море в Гърция - 4

• 141 265
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • Абсурдистан
Чипоноска, аз визирах тази сума защото като разглеждах офертите на агенциите,
цените се движеха около нея за човек.Иначе приемам всякакви предложения Peace.

Ние бяхме края на май в Океания, 3-ма възрастни за 125 евро на ден, алл инкл.
Сега обаче идва вече края на юни и цените са с около 100 евро завишени.

В Сани преди това ни излезе по 110 евро на нощ.

# 136
Чипоноска, 125 евро общо за тримата ли на нощ?
Може ли да ти задам някой друг въпрос на лични?

# 137
  • Абсурдистан
Чипоноска, 125 евро общо за тримата ли на нощ?
Може ли да ти задам някой друг въпрос на лични?

Да 125 евро и за тримата на нощ - алл инкл, джуниор студио, но ни настаниха в апартамент.
Имай предвид обаче, че това беше някаква супер промоция и сега цените са почти двойни. Просто трябва да следиш.
Иначе, разбира се че няма проблем на лични.

Друг вариант е, тук момичетат казваха за много хубави студия, за по 60 евро. Но трябва ти да си осигуряваш храненето.

# 138
  • София
Може ли набързо да попитам как са плажовете на Кавала - един ли е, няколко ли са, хубави ли са, камъни или пясък, плитко ли навътре (заради детенце). Ще почиваме близо до Гоце Делчев и нищо чудно единия ден да отскочим до там, че ми се иска и на крепостта да се качим... Може ли някой набързо да ми нахвърля интересните забележителности, тънкости, какво си струва да се види и какво не трябва да се пропусне? Много благодаря предварително.  Hug

В Кавала всъщност няма плажове. Там са главно скали, има и пристанище. Плажовете са в курортните селца, които на практика са почти сляти с града. В посока Солун сме отсядали в Неа Ираклица(около 15-20 мин. от Кавала). Там плажа е голям, от едър пясък и малко боцка. Следващото е Неа Перамос - също става. Може би е имало и нещо между Неа Ираклица и Кавала, но не си спомням. В посока Александруполи(Турция), точно в края на града имаше табела за някакъв Голдън плаж  Laughing, който не сме виждали. Много хвалят плажа на Керамоти, градчето от където тръгват фериботите за Тасос. Бил много голям и пясъчен, но и него съм виждала само отдалече и не знам колко едър е пясъкът.

В Кавала за разглеждане е Старият град с Крепостта. На високото от към морето има църква, която почти винаги е затворена, с хубава гледка от двора ѝ. Там са паметника и къщата на Мохамед Али. В къщата не се влиза. Има една старовремска джамия, която вече доста години ремонтират. Интересен е Имаретът, но той е превърнат в луксозен хотел и се вижда само отвън и то от различни улици. Аквадуктът няма как да го пропуснете. Има приятна крайбрежна алея, няколко интересни административни сгради, една църква с блестяща мозайка на входа и май с това се изчерпват забележителностите. Малко след аквадукта, в посока Алексанруполи, се намира Микролимани /малко пристанище/ за рибарски лодки и яхти. Там има и няколко рибни ресторанта. Приятен град е, особено вечер. През деня доста напича и особено по стръмнините на стария град идва малко тежичко  Laughing.

Около Драма има 2 пещери. Ходили сме в Алистрати, която е на около 30-40 км и много ни хареса.

# 139
Да дам отчет - времето е доста променливо, но изкарваме чудно, дотук отметнати:

Каламици, Торони, Никити, Калогрия, Амулиани, Йерисос, Портокали бийч, Вурвуру (само щото не бяхме обядвали до 5 ч от плажуване), Неос Мармарас.

To be continued, щото сме в отпуска до края на седмицата, но ще видим времето какви изненади ни готви (а и утре трябва да сменяме къщата...) Ще има и снимки, по-натам Simple Smile

# 140
За следващите дни поръчваме само слънце,ще видите ,че така ще е .
Аз съм в патова ситуация-трябва да съвместя срокове,проекти, други ангажименти,колкото и да ми се иска-изчаквам развитието на нещата,които не зависят от мен.
Чакаме и снимки от новите места, ако има нещо ново и готино ,с нетърпение очакваме разказ

# 141
  • София
Параход, хубаво време и много слънце дано да имате.... Grinning

# 142
  • София
Може ли набързо да попитам как са плажовете на Кавала - един ли е, няколко ли са, хубави ли са, камъни или пясък, плитко ли навътре (заради детенце). Ще почиваме близо до Гоце Делчев и нищо чудно единия ден да отскочим до там, че ми се иска и на крепостта да се качим... Може ли някой набързо да ми нахвърля интересните забележителности, тънкости, какво си струва да се види и какво не трябва да се пропусне? Много благодаря предварително.  Hug

Има градски плаж. Като идвате от България и слезнете по пътя до морето, завивате на дясно и карате по крайбрежната. Ще го видите от лявата страна. Не е нищо особено, но гърците си го ползват. Малко по-надолу от него има отново плаж, води се някакъв къмпинг, името не си спомням, но плажът е хубав, поддържан и чист. Има шезлонги и чадъри. Цената е 2 евро на човек. За един ден става. Иначе има и други плажове, ама рискувате да си изгубите времето в търсенето им.

# 143
  • София
Тaня67, mia. - страхотни сте, от сърце благодаря и на двете ви.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  А, Керамоти колко е далеч от Кавала? По-скоро ми се иска да се разходим из града - крепостта и т.н. и да си направим плажче - разбира се, както Таня67 казва, може да не е точно на Кавала, а на съседни близки курортчета. А, от Неа Ираклица и Неа Перамос кое е по-хубаво?

# 144
  • Пловдив
rossykv , ние бяхме в Неа Ираклица миналата седмица, плажа е хубав и просторен, но морето не е много плитко като в  Керамоти например, иначе най-близо е Палио, веднага след Кавала, посока Солун, там също имат два плажа, но паркирането е по-сложно!

# 145
  • София
Влизам тук, да благодаря на skorpios, която ме упъти до остров Скиатос, хотел Мандраки.
Снощи се върнахме, перфектно беше всичко.
Водата малко студена, за нас поне, англичаните се къпеха и бебетата къпеха, ама според нас беше малко студено морето  Wink
Красота и..... чудесно беше  Peace

# 146
  • София
А, от Неа Ираклица и Неа Перамос кое е по-хубаво?

Проблемът е, че до Кавала ходим все пролетта с цел разходка, а не плаж. Топим си само глезените в студената вода  Mr. Green. Затова и много подробности за водата не мога да дам. В Неа Перамос ми се видя малко по-мръсно. Плажната ивица около къщите е много тясна, но като си тръгвахме видяхме от колата, че има още един доста голям плаж в края на селцето и изглеждаше прилично.

До Керамоти се пътува около 30 минути. Не знам дали има пряк път между Кавала и градчето, защото по права линия са наблизо. Ако се следват табелите (както направихме ние), трябва да се качите на магистралата  и още на първото или второто отклонение да се махнете. Получава се обиколка.

Ако имате избор, направете си екскурзията в почивен ден. Тогава и паркирането е по-лесно, и няма задръствания. Не, че стават толкова големи задръствания, но когато бързахме за ферибота в понеделник, опашките по светофарите ни се видяха безкрайни  Wink.

Роси, кутията ти е пълна.

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 22:34 от Тaня67

# 147
  • София
Влизам тук, да благодаря на skorpios, която ме упъти до остров Скиатос, хотел Мандраки.
Снощи се върнахме, перфектно беше всичко.
Водата малко студена, за нас поне, англичаните се къпеха и бебетата къпеха, ама според нас беше малко студено морето  Wink
Красота и..... чудесно беше  Peace
Ivka76, би ли споделила някакви цени за хотел Мандраки. Само закуска ли има в хотела? Иначе хотелчето изглежда страхотно. Фериботът за Скиатос от къде тръгва и колко време се пътува с него? Благодаря ти предварително!  bouquet

# 148
моля за отзиви за Палио и Керамоти - има ли къде да се спи ,на какви цени ,а плажовете как са ?
а някой ходил ли е само за ден на плаж и да се върне да си спи някъде покрай Гоце-то да речем ?

# 149
  • София
моля за отзиви за Палио и Керамоти - има ли къде да се спи ,на какви цени ,а плажовете как са ?
а някой ходил ли е само за ден на плаж и да се върне да си спи някъде покрай Гоце-то да речем ?

Нищо чудно в Гоце Делчев да е по-скъпо  Laughing. Обикновено 3-ма или 4 -ма спим за 35-40 евро на вечер ако не е юли или август. Последно бяхме преди 2 седмици за 35 евро трима със закуска. За юни същата стая беше 40, а за юли 45. Все пак това са малки семейни хотелчета, които не знам дали имат и звезди, но пък почти винаги са чисти и приятни. Често са апартаментчета с оборудван кухненски кът. Резервираме през букинг. Ако търсите на място, често казват по-висока цена.

Общи условия

Активация на акаунт