На море в Гърция - 4

• 141 279
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
verabal, а защо само за каравани говориш, аз там през зимата видях истински къщички, не мобилни, а построени такива, и то доста.
Моите приятели също са били в къща, не в каравана или мобилен дом.
Да, имаше и къщички близо до входа на къмпинга, но те бяха пусти и не си личеше какво е вътре. Имаха малки балкончета. И ако не се лъжа имаше едни малки бунгалца в другия край на къмпинга, но не съм 100% сигурна.
Ако някой даде информация за тези къщи и бунгалца ще съм много доволна и аз  Heart Eyes

# 376
Дами, да ви попитам, след като вече не издават здравни карти, необходимо ли е да си извадим уверения, ако да, за колко време става това? Simple Smile
И ако някой има впечатления от Закинтос, също ще се радвам да ги сподели.
Хубав ден Simple Smile

# 377
  • София
Закинтос е един от любимите ми острови,много зелен,много красив Heart Eyesдоста далече е,това е единствения минус.Ние сме били тук: http://www.zanteweb.gr/zakynthos.zante/en/porto-davia
бяхме края на Септември и беше спокойно,но знам,че през активния сезон острова е доста населен,предимно от млади хора и стават готини купони PeaceЗависи какво търсите Peace

# 378
  • София
Дами, да ви попитам, след като вече не издават здравни карти, необходимо ли е да си извадим уверения, ако да, за колко време става това? Simple Smile
И ако някой има впечатления от Закинтос, също ще се радвам да ги сподели.

Трябва да си извадиш, но не знам за колко време става това. Ако не ти се занимава срещу доста малка сума си направи застраховка с Асистънс за периода и не се занимавай с тях.

Не знам какво те интересува за Закинтос, но препоръчвам да си направите и двата вида разходки по вода, които предлагат (има лодки и в частта към Кефалония с обиколка на Сините пещери, но там много духаше и не успяхме да се повозим) . Едната е с голям кораб, целодневна, с обикаляне на целия остров и плуване и плаж на две места (в едни големи пещери, в които влиза целия кораб и в Навагио). Тръгва от столицата. Другата е с лодка в залива Лаганас с костенурките за 3-4 часа. Също спират на 2 места за плаж, но е по-близо до брега, минава под скали и по-малки пещери и кръстосва залива докато се види костенурка. Двете екскурзии взаимно се допълват.

Островът е много красив и си заслужава дългия път.

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 14:20 от Тaня67

# 379
Закинтос наистина е чудесен Heart Eyes

# 380
Ние ще бъдем в Агиос Состис, който е доста близо до Лаганас. Чудя се колко ли би струвало да си наемем сами лодка, за да отидем до Маратониси и Наваджо, например. Избрали сме да посетим и Кефалония. Но някак тези организирани екскурзии с по сто човеци прекалено в повече ни идват.

# 381

http://www.thalattacamp.gr/en/pages/main

Къмпинга е много хубав. Ходихме за почивните дни около 22 Септември 2009 година. Почти нямаше хора, но условията са много добри.

verabel, кой тип къщички са по-хубави?

И аз се интересувам от същото. Моля, който е бил да каже коя от изброените опции е най-добра, че нещо малко ми е трудно да се ориентирам. Благодаря предварително.

Преди две седмици се върнахме от Талата-Каламици. Бяхме двама възрастни с три деца на 11 г. Това ни е четвъртото море в Гърция, искахме да обиколим целия полуостров Ситония и да намерим най-пустите плажове в района.
За къмпинга - голям, чист, доста хора. Бяхме в т.нар. мобилни къщи. Стаите са много, много малки, няма как да се завъртиш и няма кой знае колко място да си сложиш багажа. На нас това не ни пречеше, защото вътре се стои само за едното спане, но все пак... си е тясно. Всички къщи са с веранда с маса и столове, има най-необходимите съдове за хранене в кухничките. Дървените мобилни къщи са различни, някои имат заградено дворче, много подходящо за малки дечица, но видях и такива, които са абсолютно една до друга и не знам доколко може да се разчита на някаква тишина и спокойствие. Мобилните къщи /не дървените/ имат повече пространство между тях, но все пак зависи на какви "съседи" ще попадне човек, защото къмпинга е доста населен. Циментови къщички /или бетонови/ не знам как да ги нарека има до входа, но доколкото разбрах те се ползват от персонала и не се дават под наем. А всъщност мобилните къщички не знам защо се казват мобилни, те са си просто къщички-бунгала.
Ако ви интересува още нещо- питайте  Hug

# 382
  • София
двойната лотхен, много ти благодаря за инфото  bouquet

Искам да те попитам на плажа как е при условие,че казваш че къмпинга е доста населен? Има ли достатъчно чадъри и шезлонги или да си носим чадър /е това не ми се е случвало досега в Гърция,но винаги има първи път/.
Искам да те попитам има ли барбекю? Миналото лято в къмпинг Арети беше забранено да си носиш и да палиш твое барбекю, има направено голямо такова и само там - естествено това имаше своите положителни страни, завързвахме социални контакти с другите народи Laughing
Ние отиваме другата седмица, живот и здраве, моля те ако нещо трябва да си нося от тук, напиши ми на лични Praynig

# 383

Искам да те попитам на плажа как е при условие,че казваш че къмпинга е доста населен? Има ли достатъчно чадъри и шезлонги или да си носим чадър /е това не ми се е случвало досега в Гърция,но винаги има първи път/.
Искам да те попитам има ли барбекю?
Има чадъри и шезлонги, дали са достатъчно ми е трудно да кажа. Ние винаги в Гърция си носим чадъри, защото търсим по-пусти плажове. Плажът на къмпинга е широк, хубав, пясъчен, но твърде населен за моя вкус. Ние ходихме на плаж в Сикия и там ни беше идеално... голям, плитък, почти безлюден плаж, перфектен за плуване, скачане, крещене, беснеене и т.н. на три единадесетгодишни...
Поне на три места видях хората да си правят барбекю, но смятам, че си носеха собствени, не съм се интересувала, най-добре пиши мейл  и попитай, момчетата и момичетата от персонала са изключително любезни и ще ти обяснят всичко.

# 384

Искам да те попитам има ли барбекю?
Има чадъри и шезлонги, дали са достатъчно ми е трудно да кажа. Ние винаги в Гърция си носим чадъри, защото търсим по-пусти плажове. Плажът на къмпинга е широк, хубав, пясъчен, но твърде населен за моя вкус. Ние ходихме на плаж в Сикия и там ни беше идеално... голям, плитък, почти безлюден плаж, перфектен за плуване, скачане, крещене, беснеене и т.н. на три единадесетгодишни...
Поне на три места видях хората да си правят барбекю, но смятам, че си носеха собствени, не съм се интересувала, най-добре пиши мейл  и попитай, момчетата и момичетата от персонала са изключително любезни и ще ти обяснят всичко.
Супер . благодаря много за информацията , имам няколко въпросчета на лични макар, че на някой видях отговора в поста ти като го прочетох пак
Да попитам видях, че има пързалка детски катерушки те заплащат ли се отделно и това на снимките ретсоранчета ли са и как са цените в тях

# 385
Здравейте,

Решили сме да почиваме в Гърция през септември, били сме само в Геракини, много ни хареса, бихме се върнали там, но вече сме + 1 ( дребната ) и ми се иска да сме на по-различна база, нощувка + закуска и вечеря би ни устроила идеално. Интересуваме се от малък хотел на Ситония с поне вкл. закуска, бихте ли препоръчали нещо. Предложенията от туроператора не ни устройват, мястото е идеално ( Уранополи ), но хотели с по 250 и 80 стаи, не, благодаря.

Мерси предварително. Simple Smile

# 386
Прибрахме се снощи. Пускам някои пресни впечатления за тези,на които морето им предстои, а и за  всички нас да си припомним хубавите моменти.
Тази почивка трябваше да е месец по-рано,но докато съгласуваме графиците на всички,стана юли.
Тръгнахме сутринта на 5 юли .Минахме през Солун и ето ни в Никити.Била съм тук преди в някои хотели около Елиа и  беше добре. Първоначално смятахме да сме тук,даже пуснах някое и друго запитване до собственици на имоти,но тъй като не можехме да фиксираме нито начална дата на пристигане,нито колко ще останем, не можех да резервирам предварително.Оказа се добър ход,защото на място не ни харесаха  много набелязаните обекти. Summer House наистина е на метри от морето, с хубава гледка,но плажа там е тесен,с камъни .  Filippos е в другия край,но пък нямаше места. Установихме,че  Никити  не е нашето място ,хапнахме вкусно и след като единодушно решихме, продължихме към Вурвуру .Тук си е както  винаги

Пихме по едно фрапе в един от добрите хотели,плажа отпред ни се видя доста населен.Все пак решихме да видим и  какво е положението на Кариди бийч.Е, пълно беше с народ.Хората лежаха даже горе под дърветата,където се паркират колите,около кантината.
Уморени бяхме вече,но поехме към Сарти. Тук вече трябваше да се установим, че искахме да поплуваме.Намерихме места в Сарти бийч хотел

разопаковахме и легнахме на плажа пред хотела .Пясъчната ивица тук е дълга 5 км,място има за всеки,малко по-открито е.Иначе селцето е голямо, с доста заведения покрай морето,до едно с гледка към върха на Атон.Има и добри местенца за дижестив с различен вид,но приятна  музика.В цените по таверните не видях разлика от есента на 2010г.
На следващия ден отидохме първо до любимия Портокали, откъдето имаме прекрасни спомени .За съжаление и тук юли месец  си каза думата,защото в 12ч вече беше невъзможно да се стои от хора.Тръгнахме надолу към Сикия и там прекарахме следващите дни на тези чудни местенца

Те всъщност следват едно след друго,кое от кое по-красиви.Никой не те притеснява с викове, гледката е уникална,водата кристална.Китни рибни таверни примамливо ни очакваха с пресен улов на риба,на който се насладихме  многократно .В една от тях избрахме от хладилника  и хапнахме това, а след няколко часа лодката се върна с поредния богат улов за следващия ден.

Как  се казва тази риба в чинията не разбрах,но беше супер вкусна 

Ето я тук сурова

Следващите дни редувахме плажовете,таверните,още повече калмарите и октоподите на грил бяха пресни.Дегустирахме и салата от морски водорасли и от бланширано глухарче.Времето беше чудесно, бризът полъхваше откъм морето,излежавахме се ,плувахме много,наслаждавахме се на гледката.
В един от дните направихме задължителната обиколка на ръкава.Затвърдихме мнението си, че в Порто Кофу рибната култура е издигната в култ

Ходихме и на Елиа,и на Лагомандра.
Малко мързелива, много епикурейска почивка.
Доволна и отпочинала съм.

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 17:04 от Kari2

# 387
  • София
Кари, даваш ми нова идейка ?  Peace
Този хотел дали има сайт и има ли поне ВВ, че попаднах само на оферти с нощувка.

# 388
Здравейте, имам нужда от съвет.
Чудя се какво да избера за почивка на двама възрастни с две деца: хотел Афитис в Афитос, Игълс палас, или хотел в Корфу /още не мога да реша къде точно/. Не сме били на Халкидики, но пък ни е по-близо. Търсим малък, но по-луксозен хотел, до плажа /държим на гледката/. Големите хотелски комплекси, колкото и да са удобни, ме дразнят заради неизменния шум.
Миналата година пробвахме с една прекрасна вила на Тасос, но тази година не искам никакъв слугинаж от моя страна.
Ако имате предложения, ще бъда безкрайно признателна. Някой почивал ли е на Пелопонес?

# 389
Ние бяхме в Афитис в Афитос преди няколко години.
Хотелът е прекрасен, малък, бутиков, ухаещ на ванилия и канела. Heart Eyes
Не ми хареса обаче плажа, леко каменист с тясна пясъчна ивица, но въпреки това изкарахме страхотно.
Храната също беше отлична.

Общи условия

Активация на акаунт