На море в Гърция - 4

• 141 281
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Един интересен пътепис. Има и мнение за хотел Месонги:
http://patepis.com/?p=4604

Иначе миналата година бяхме на о. Корфу. Впечатления съм написала в другата тема за острова.
Искам да споделя, че никога повече няма да резервирам в подобен огромен хотел с изхранване олинклузив.

Много ми хареса Сидари. Ако сега тръгвахме, там бихме отседнали в малко семейно хотелче.

# 361
Здравейте !
Ще напиша впечатленията си за о-в Корфу и хотел Messongi beach.
--За острова-наистина е изключително красив и зелен,дори и в юлските жеги .Туристическите маршрути  са описани на много места,та няма да ги повтарям .Съчетанието почивка-екскурзия е идеалното за нас . Когато пътуваме ,държим да видим нещо ново като исторически забележителности и природа ,и в това отношение Корфу не ни разочарова .Малко битови подробности:
-пътят с автобус отнема точно 12 ч. ,включително 1.20 мин. на ферибота.Пътува се  само по магистрала в Гърция и предполагам ,че с кола ще е още по-бързо.Лошото е че дизела беше 1,57 Евра,бензина -не помня , а газ след Солун няма ,пък има  и такса за ферито.Във всички случаи е по-лек пътя отколкото до Турция.
-цените тази година в Гърция са полетели нагоре .Миналата бяхме на Тасос и се прехранвахме спокойно с всякакви глезотийки от магазините,ресторанти, таверни ,напазарувахме яко стандартните Узо ,перилни препарати ,зехтин.Сега благодарихме на бога и случйността ,че тръгнахме на AИ.За пример -за 1 бира /гръцка/ и 1 фрапе-9 евро .Може да се намери бира и под 3,5 евро ,но е на най забутаните кръчмета.За 2 карпуза/дини /-5 евро,5 кг. пъпеш-6 евро  и това се продава от някакви камиончета ,дори не на пазар. Зехтин /прост,не екстра вържин /под 18 евро за 5 л.  не видях ,узото в България си е по-евтино навсякъде. Цигарите са над 4 евро всичките
-хотела-действително е огромен и аз имах предубеждения към него .Територията му е много обширна и не се усеща навалица  никъде ,въпреке че сме били над 1500 човека .Доста е озеленен и поддържан ,персонала се старае много и е много чисто навсякъде .Има един голям ресторант ,няколко бара,2 дискотеки/по-скоро нощни барове/,магазини ,лекарски к-т ,огромна игрална зала,безплатно интернет кафе,4 басейна за възрастни /дълбоки в единия край 2.70 м.,което е кеф за мъжете/ ,4 детски басейна и един много сладък мини-аква парк ,няколко детски площадки с люлки ,пързалки,катерушки,детски клуб с бавачки.Мястото е наистина детски рай-няма начин и най капризното дете да скучае и за минута.
-стаите-ние бяхме настанени в супериор стаи ,без някакво доплащане и сме възхитени.Обстановката е в като хотел5*Турция -чудесно обзавеждане,голяма баня ,плазма,хладилник ,отлично работещ климатик и голяма тераса .Пред вид основния контингент почиващи -семейства с деца ,мога да кажа че не беше никак шумно "до зори ",пък и дограмата на стаите чудесно шумоизолира.Почистване- всеки ден,смяна на кърпите ,след 1 евро бакшиш също всеки ден.
-храната-изненадващо добра ,изобщо не приличаше на храна в хотел 3 *.  Били сме в Гърция и в по- класни хотели ,та мога да сравнявам.В менюто не повториха основно ястие нито веднъж за 1 седмица.Имаше пиле,риба,свинско ,телешко ,през ден агнешко и 3 пъти калмари/за тях иначе давам в Гърция луди пари че много ги обичам/. Пържени картофки и спагети бяха любими на децата ,имаше постоянно пъпеш и диня ,супа само на вечеря,салати с миди и всевъзможни гарнитури .Цял ден и вечер се предлага безплатно сладолед -децата ,пък и възрастните отиват и си сипват кой колкото пожелае и си го гарнира както иска.Виж десертите са слабички ,но по-добре че макар и само от кадаифа им качих 2-3 кила.В ресторанта дават само  безалкохолно,бира и вино ,но ние си носехме узото от бара и и си правехме  софри по български.Сервитьорите крият пепелниците ,но като си поискаш ги дават в зоните ,където се пуши.
-плажа е доста голям ,пясъчен ,на входа има малки камъчета ,но има и места където е само пясък и е плитичко.Таралежи не видях ,но има понякога малки рибки.Единственият минус на хотела-няма достатъчно чадъри и шезлонги край басейните /заемат ги отрано сутрин/.  Плаща  се за шезлонг на плажа-3 евро за един шезлонг ,чадърите са безплатни ,пък може да си носиш и да си лежиш безплатно навсякъде .
-анимацията-ненатрапчива ,приятна ,насочена основно към децата .Аниматорите са българи и много приятни младежи .Ако си извън района на главния басейн няма да чуеш нищо -пълен релакс/ пък и там е за около час /.Всяка вечер -детска дискотека ,после някакво шоу за възрастни .Вечер в основния бар има жива музика а веднъж-в четвъртък и гръцка вечер.
-посетителите-основно французи,доста поляци,англичани,румънци и малко немци и руснаци.
В заключение -много приятна почивка на много добра цена.

# 362
  • София
здравейте,
интересувам се от информация за къмпинзите в Халкидики... дали някой има опит в това отношение....

вероятно тук не е местото, но ще съм благодарна, ако ми посочите подходяща тема   bouquet
http://www.thalattacamp.gr/en/pages/main
Виж това, приятели се върнаха преди 1 седмица и са много доволни, аз съм го виждала през зимата, не съм влизала в къщичките, но и на мен ми изглеждаше много хубаво. Има хубав плаж, басейн на плажа, пак там ресторант, има място за хранене с готвени ястия, затворено, ообено за деца според мен е прекрасно.
Къмпинга е много хубав. Ходихме за почивните дни около 22 Септември 2009 година. Почти нямаше хора, но условията са много добри.

# 363
  • София
medlab, радвам се, че сте улучили добри условия. Може би сте били в някоя сграда за семейства например. Ние бяхме в корпуса за българи и руснаци  Sad. Вечер беше безкраен купон. Първата вечер не спахме, а на втората в 3 часа през нощта не издържахме и се обадихме на управата да въдворяват ред. Да не говорим, че стаята ни беше между стая на момчета и момичета  абитуриенти. Минаваха през нашия балкон за по-пряко  ooooh!. Разбира се, всеки път надничаха в стаята да видят дали ще им се скараме за пореден път  Mr. Green. Като добавим шума от дискотеката, която стигаше до нас и пиянските изпълнения на руснаците край басейна и крясъците в коридорите докато се прибират.... абе кошмар! Само красотата на острова можеше да го компенсира и заличи неприятните чувства.

# 364
Бяхме настанени в т. нар Twins -близнаците ,като над нас имаше французи ,а отдолу-поляци . Не забелязах да има специално отделение за българите ,май само французите бяха повечето край реката.Изглежда сме имали късмет с по-кротки съседи,или пък солените цени в заведенията са възпрепятствали алкохолните любители.Но наистина повечето бяха с малки деца и си почиваха нормално и кротко.

# 365

Къмпинга е много хубав. Ходихме за почивните дни около 22 Септември 2009 година. Почти нямаше хора, но условията са много добри.

verabel, кой тип къщички са по-хубави?

# 366
Цитат
И искам друго важно да попитам,все пак сме с  дете на път,ако недай се боже детенце нещо се разболее,повръщане ,разстройство,има ли къде бързо да се реагира.На някой случвало ли се е да ползва лекарски услуги там и да сподели как е.
И аз да кажа за мед. обслужване в Гърция.
Бяхме на Скала Потамия - Тасос. На синът ми му прилоша на плажа и докато стигнем до колата колабира. Закарахме го в спешния център от другата страна на острова, от там с линейката ни натовариха на ферито за Кавала. В детската болница му направиха всякакви изследвания без да ми искат нищо. Дори не си носихме застраховката, нали тръгнахме от плажа. Много съм доволна, но дано на никой не се налага мед. помощ.

# 367
  • София

И аз се интересувам от същото. Моля, който е бил да каже коя от изброените опции е най-добра, че нещо малко ми е трудно да се ориентирам. Благодаря предварително.

# 368
Аз започнах да пиша и темата замря  Mr. Green
Момичета никоя ли не е била на такова местенце в Гърция самостоятелна къща или бунгало до плажа , на нормална цена

# 369
  • София
Добрютро,
отзиви за Палини Бийч, Калитеа, Халкидики
Колебая се между него и Вилидж Маре, а в Палини се колебая между бунгало 1-ва линия и апартамент в хотела.
Моля, да препоръчате хотел на Халкидики и със закрит басейн, защото ако ходим ще е от 22.09 за празниците.

# 370
  • София

И аз се интересувам от същото. Моля, който е бил да каже коя от изброените опции е най-добра, че нещо малко ми е трудно да се ориентирам. Благодаря предварително.
За съжаление не мога да ви дам информация, защото ние когато бяхме къмпинга беше почти празен и извозваха караваните най-вероятно на паркинг. Не съм имала възможност да ги разгледам. Ние спахме на палатка.

# 371
  • София
Ето малко снимки.

# 372
  • София

Тези са от селцето Каламитци и плажа пред него. Едно до друго са, но има скали и трябва да се премине по суша.

Времето беше доста лошо, валя през повечето време.

# 373
  • София
verabal, а защо само за каравани говориш, аз там през зимата видях истински къщички, не мобилни, а построени такива, и то доста.
Моите приятели също са били в къща, не в каравана или мобилен дом.

# 374
  • София
verabal, а защо само за каравани говориш, аз там през зимата видях истински къщички, не мобилни, а построени такива, и то доста.
Моите приятели също са били в къща, не в каравана или мобилен дом.
Да, имаше и къщички близо до входа на къмпинга, но те бяха пусти и не си личеше какво е вътре. Имаха малки балкончета. И ако не се лъжа имаше едни малки бунгалца в другия край на къмпинга, но не съм 100% сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт