На море в Гърция - 4

• 141 053
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Малко в страни от темата искам да попитам какви документи искат на колата, когато пътувате с личен транспорт. Питам понеже се омъжих миналия месец и си смених фамилията, но още не съм сменила талона на колата ми и там съм със старата. Дали това ще е проблем?

# 496
  • София
Към питането от предния пост се включвам и аз с въпрос. Някъде четох че гърците искали и големия талон. Някой с актуална информация по въпроса? Или това се отнася само за товарните автомобили?

# 497
Ние сме пътували с лична, с чужда и със служебна кола и никога не са ни искали никакви документи. Единственото, което правим е зелена карта, но не и нея никой не ти я иска, само ако недей боже има инцидент  Rolling Eyes

# 498
Тодоричка, ние влезнахме от Златоград. провериха ни само паспортите на влизане в Г-я и то само нашите, бяха се събрали всички и българи и гърци до едната "къщичка"  Laughing хвърлиха по 1 око и влезнахме.
На влизане в Б-я обаче ни поискаха (българите) да покажем талона на колата (една такава малка сивееща книжка, за големия жълтия не е ставало дума, то той си стои вкъщи.
Този малкият мисля, че удостоверява на кого е колата.

# 499
Момичета, здравейте! Изчетох цялата тема и не намерих нищо за хотел Alea на остров Тасос.
Знам, че е открит миналата година. Дали някоя от вас е ходила и може да сподели впечатления. Може и на ЛС. Благодаря предварително!  Simple Smile

# 500
Didivid, ето отделната тема за Тасос, струва ми се, че там е обсъждан хотел Алеа, макар да нямам спомен кога и от кого.

# 501
Първо още малко за Сарти- голям ,дълъг, сравнително открит  плаж,няма как да се напълни с хора.
В старата част,където са заведенията,има къщи за гости и малки сем.хотелчета.Тук си в центъра на събитията, но е по-шумно.Теодора е там, има чудно кафе отпред,вечер чудесно осветено и приятно . Хотелите са в другия край на селището.Сарти плаза е най-баровския, с отличен райграс.
За тези,които питаха за хапването, какво по-различно освен обичайното поръчвахме:
1, В  рибните таверни казвате,че искате прясна риба , отивате до хладилника и  в една тава  започват да ви слагат харесаното. Аз се доверявам на избора им изцяло, а и всеки ден пресния улов е различен и има страхотни попадения. Последният ден  взехме 5 вида, два ни приготвиха пържени, а другите три-на скара- всички до един с отличен вкус. На този принцип поръчваме риба и  на другите места,за които писах в предишни постове .
В Порто Кофу пък  опитахме и  салата от водорасли- sea vegetable food- свежо и приятно.
2, Калмари и октоподи- на повечето места предлагат пресни/пита се имат ли/,които препоръчвам. Обичайно струват 2 до 4 Евро повече порцията.
3, За да разнообразим салатите хапнахме мариновани диви треви –интересно е .
4, Попаднахме и на стифадо във вариант със заешко –аз досега съм яла само на Корфу,но беше с телешко там – приятна манджичка.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 22:57 от Kari2

# 502
  • София
2, Калмари и октоподи- на повечето места предлагат пресни/пита се имат ли/,които препоръчвам. Обичайно струват 2 до 4 Евро повече порцията.

Извинявай,но такива цени ми се струват малко нисички.Ние бяхме 11 дни в Талата,Каламици.Всяка вечер се хранехме в рибни таверни.Калмарите традиционно пържени, защото са по-меки, порцията на всякъде беше 5,50-6,50 евро, а октопода на скара е 8-9 евро порцията.
Аз от прочетеното тук много харесах самото селище Каламици, рибарско селище с 10-15 къщи и една много хубава рибна таверна "Зорбас" с традиционните рибни и морски вкусотии, с прекрасни пържени картофки и тиквички и двете в стил чипс, с много хубаво домашно ципуро/гръцката ракия/ и с невероятна за такова село тоалетна.Другото място,което препоръчвам за посещение е когато стигнете до този край на Ситония е заведението "Панорама",което се намира на върха на планината между Каламици и Порто Коуфо.Панорамата наистина е убийствена, снимките са като картички!
Колкото до рибата тя навсякъде е прясна.Ние харесваме най-много Синегрета, която поне за нас е най-хубавата риба,след това лаврак, ципура и барбун.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 22:45 от veka

# 503
  • София
Тодоричка, ние влезнахме от Златоград. провериха ни само паспортите на влизане в Г-я и то само нашите, бяха се събрали всички и българи и гърци до едната "къщичка"  Laughing хвърлиха по 1 око и влезнахме.
На влизане в Б-я обаче ни поискаха (българите) да покажем талона на колата (една такава малка сивееща книжка, за големия жълтия не е ставало дума, то той си стои вкъщи.
Този малкият мисля, че удостоверява на кого е колата.

Благодаря Ани. Българите не ме притесняват. За българските власти е достатъчен малкият талон. Но четох в няколко авто форума, че искат голям талон гърците, а глобите не са малки, но инфото е сравнително старичко. Ние също ще излезем през Златоград. Ще взема да снимам едно копие на големия талон за всеки случай.

# 504
Калмари и октоподи- на повечето места предлагат пресни/пита се имат ли/,които препоръчвам. Обичайно струват 2 до 4 Евро повече порцията.Отбелязах с червено,да не се приема грешно.
Барбуна им е  по-едър  от този,който ядем в България,пържен е много вкусен.
Аз лично лаврак и ципура рядко си взимам в Гърция,защото и у нас го предлагат масово и може да се консумира,докато другите видове са по-интересни.

# 505
Аз от прочетеното тук много харесах самото селище Каламици, рибарско селище с 10-15 къщи и една много хубава рибна таверна "Зорбас" с традиционните рибни и морски вкусотии, ...

Таверна Зорба беше и нашето любимо място за вечеря, докато бяхме седмица в Каламици, в Nine muses  Peace
veka, моля, разкажи повече за настаняването в Талата, кой тип къщичка е за предпочитане като модел и разположение?

# 506
  • София
Вчера се върнахме от кратка разходка до Афитос.
Влизам, за да споделя малко мнения в допълнение към тези от хотел Афитис, в който този път нямаше места.
Бяхме в Petrino Suites. Хотелът в същност са отделни каменни къщички, пръснати насред много зеленина и прохлада. Ние бяхме в къщичка на два етажа. Долу дневна с дивани, които се разтварят, а горе е спалнята. Хотелът, обаче не е на плажа,иначе има басейн. Разполагат със собствен частен плаж, до който се стига с кола за 4-5 мин. Частният плаж се води към друг хотел на същия собственик, хотел White. Имаш ваучер, с който получаваш безплатни шезлонг и чадър и ползваш 15% намаление от цените в заведенията на хотел White. Плажът е почистен от камъни (няма и таралежи) и е по-хубав от съседният плаж към хотел Афитис (намират се на 100-тина метра един от друг).

ето малко снимки ако на някой му представлява интерес.
https://picasaweb.google.com/103195660369588207620/PetrinoSuites … p;feat=directlink.
Това е поредното прекрасно място, където бихме се върнали с удоволствие.

# 507
  • София
Аз от прочетеното тук много харесах самото селище Каламици, рибарско селище с 10-15 къщи и една много хубава рибна таверна "Зорбас" с традиционните рибни и морски вкусотии, ...

Таверна Зорба беше и нашето любимо място за вечеря, докато бяхме седмица в Каламици, в Nine muses  Peace
veka, моля, разкажи повече за настаняването в Талата, кой тип къщичка е за предпочитане като модел и разположение?
И в съседното заведение - ресторанта на бащата на Irene от Irene's house - мисля, че Georgakis се казваше, рибата е страхотна, калмарите също. Той е рибар и постоянно вади прясна риба и морски дарове. Peace

# 508
  • София
scorpios, ние бяхме за първи път,така че не съм имала никаква представа за нищо.Трима сме, но резервирахме бунгало с три спални,защото за избрания период вече нямаше свободни с две спални.Вярно е,че стаичките са малки,както тук писаха,но пък това е бунгало.Всички бунгала са в началото при влизане в къмпинга.На нас ни бяха дали бунгало на втора редица от басейна и зад магазина.Перфектно място, мога да хвърлям око на малката като виси на басейна, на 50 метра си от плажа, на 20 метра от магазина,на 30 метра от заведенията за хранене.Но в което и бунгало да си, всичко е организирано така че да се чувстваш перфектно и да си почиваш пълноценно.На нас това ни е 4-то лято в Гърция и аз казвам най-доброто.За мен къмпингът дава невероятна свобода.Повечето почиващи си носят велосипеди и с тях се предвижват в къмпинга.Има българи както персонал,така и почиващи.Ние излязахме от къмпинга едва на 6-ия ден вечерта, просто всичко там много ни харесваше.Кръчмата,в която предлагат риба и скара е със страхотно обслужване и много добри цени на рибата.До нея има нещо като стол на самоослужване,който предлага готвени ястия от средиземноморската кухня,които са  Heart Eyes.Там опитах неверятна вегитарианска лазаня,мусака,най-различни пастицио,спагети с телешко,запечени с кашкавал на фурна,миди с ориз,нещо като нашите чушки с доматен сос,но и патладжан,невероятно тирамису,те имат една тяхна торта подобна на Сахер /естествено по-сладка в пъти/ и всеки ден прясна и вкусна храна.До него има пици на пещ, които също са невероятни.От другата страна има като бърза закуска правят банички най-различни,соленки,сладки,сладолед от канти,сандвичи с пълнеж по-избор,палачинки,еспресо,капучино  и има wi-fi.Има страхотне бар на плажа с много добри коктейли.Ние случихме някакви техни диджей на 23 юли и беше много яко парти от 18 часа нататък.Плажът както някой писа е огромен, има хора,но не е като в България да ти ходят по главата и се пълни в събота и неделя.Чист и страхотен пясък,морето изключително чисто,няма дори миди,само риби-малки и по-големи.Това,което разбрахме от персонала,който в целия къмпинг е изключително приветлив, услужлив и полагат хората невероятно старание да направят почивката на гостите си перфектна, е че през май и юни има основно и само българи.

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 14:53 от veka

# 509
  • София

ето малко снимки ако на някой му представлява интерес.
https://picasaweb.google.com/103195660369588207620/PetrinoSuites … p;feat=directlink.
Това е поредното прекрасно място, където бихме се върнали с удоволствие.

Много хубави снимки наистина. Но табелката на този хотел White ме разби. Каква е тази дискриминация на деца под 16 години? Пише че не се допускат в хотела. Странно ми се видя. Но сигурно си имат съображения де. Просто ми стана интересно.

Общи условия

Активация на акаунт