На море в Гърция - 4

• 141 234
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • В най - голямото село
Днес говорих с един приятел, който вчера се е върнал от Касандра. Каза ми, че са имали режим на тока. Другите му отзиви бяха положителни.

И в хотелите ли  #Crazy

# 271
  • София
Моля тези, които са се върнали тези дни от Халкидики да споделят спокойно ли е от към хора и има ли вероятност да не си намериш лесно студио за настаняване? Решили сме да не резервираме предварително.

Не бих тръгнала без резервация, защото на място цената почти винаги е по-висока.

# 272
Абе аз съм ходила доста без резервации, преди да помъкна и дете, във всеки възможен сезон - и сега се случва, но по-рядко - но Таня е права принципно, алчнеят на място, в 90% от случаите, примерно Simple Smile
Това го наблюдавам като че повече последните години, не знам, кризата ли ги притисна, много туристи ли имат...

Иначе разликите в цените не са големи. Стандартното, което казват за евтино студио на място, е 50е, при цена иначе 35-40. Човек може и да се пазари. Но! Отношението дразни, определено.

За режима на тока - хайде да се изкаже някой по лични преживявания, моля, завърнал се по-скоро (аз на 20 юни, не бяха и чували тогава за подобно). Градски легенди и ЕЖК не помагат - нали целта на темата е информативна.

# 273
  • София
Последния път в Неа Перамос студиото ни беше 35 евро за трима. Докато се настанявахме имаше питащи на място и им поискаха 30 евро на човек, което не е незначително. Мисля, че се откзаха, но беше ранен следобед и имаха избор. Най-кошмарният ми спомен е от словенския Блед, където търсихме в 21-22 часа място за преспиване. Искаха ни 100 евро за едно вмирисано мазе в частна квартира, а в хотела 300  Shocked. Предремахме с турците на една бензиностанция и си продължихме за Бг.  Grinning

# 274
В момента сме в Касандра, близо до Певкохори, няма режим на тока, времето е страхотно, морето е чисто и спокойно:)

# 275
  • Софето
Аз да ви се оплача  Cry, утре трябваше да сме в Кротири Ресорт,  но днес едната дъщеря се разболя от варицела  Cry. Много мее яд, как точно сега, платено багажите готови а ние болни  Sad.

# 276
На 22 юни се завърнахме от едноседмична почивка в Ставрос...бяхме отседнали в студио.
Много ни хареса, със сигурност ще се върнем пак.
*MALENA много неприятно.

# 277
  • тук-там
На 22 юни се завърнахме от едноседмична почивка в Ставрос...бяхме отседнали в студио.

Линк?

................... а ние болни  Sad.

Искрено съчувствам!

# 278
  • Düsseldorf
Привет,
да се включа и аз с  прясна информация от Гърция – движението из северната част е спокойно, проблеми нямахме никъде. Кризата обаче се усеща – ние бяхме на Ол инкл. и не сме ходили много по заведения, но ми се стори леко по-скъпо от преди. Затова пък влязохме в Карфур в Солун за Метакса, Узо, маслини, рибни деликатеси и паднах от цени – Метаксата 5 звезди е станала над 16 евро!!, Узо 12 миналата година беше 6-7, сега е 9. За сравнение същата Метакса в Кауфланд Перник я видях за 18 и нещо лева... Поне с 50% е скочил алкохолът! Явно от ЕС ги натискат да вдигат акцизи заради заемите и е станало соленичко...
А сега за хотела, понеже не намерих български отзиви за него никакви преди да тръгна, да дам малко инфо.
Посейдон Палас, Лептокария на Олимпийската ривиера, 4*, отзивите по немските и др. форуми бяха супер. Само че не знам каква база за сравнение имат.
Комплексът е наистина прекрасен – като повечето в Гърция потънал в зеленина и цветя. Едни олеандри нацъфтяли  навсякъде, широко, чисто, едни светлини и фонтани, вечер цветна феерия! Обаче...
Преди всичко много се разочаровахме от т.нар. плаж – пред хотела има 50-100 метра ивица, цялата в камъни, на която е изсипан малко чакъл, а в една част и пясък, опънати са чадъри и шезлонги (които се плащат допълнително) и толкоз. На всичкото отгоре и в морето е пълно с камъни и влизането е адски трудно, за децата невъзможно. Това го разрешихме – с коли е лесно, намерихме си плажче на няколко километра на юг към Скотина и пътувахме, макар че и това не е целта, когато си с малки деца и на Ол Инклузив.
Другото, което ме издразни, че кухнята беше твърде пригодена към немския вкус, и много малко гръцки специалитети! Инак много вкусно готвеха, без да има твърде голям избор, все пак не останахме гладни. Особено на патладжани, тиквички, домати и пр. са царе! Месните неща сякаш не ме грабнаха толкова, мъжът ми се разочарова откъм риби. Той се надявал да опита десетки, всъщност на всяко ядене имаше едно основно с риба, като винаги се мъдреше една и съща табела – риба! Това бели риби, това калмари, октоподи – всичко беше риба! Малко странно за страна, славеща се с рибните си специалитети... Другото много слабо звено бяха супите – понякога само бульон!, понякога едни пасирани никакви такива, гъбената твърдо имаше вкус за супа от пликче - полуготова. Много се подразних и ми беше трудно да избирам храна за малкия. Добре, че си носех доста неща. Но реално дете на година и нещо почти няма какво да яде там! За 4 плюс звезди, както го водят немсите туроператори, мнооого бедно....
И, разбира се, анимацията – хем на немски, хем доста слаба и скучна! И нямаше детска дискотека всяка вечер, както е свикнала нашата мишка, беше много разочарована, милата... Шезлонгите окооло басейна, естествено, не стигаха, а и немците ставаха да си хвърлят хавлиите в 6 часа...
Като капак и на време не случихме, първо ни брули 2 дена вятър, после все една разкъсана облачност, и макар, че пак всеки ден бяхме или  на плажа, или на басейна, общо взето времето не беше много с нас.
Та в цялата ситуация се опитахме да си направим почивката хубава, но имаше какво да се желае. Инак правихме и екскурзийки – хареса ни античният град Дион, също и градчето Литохоро в подножието на Олимп със стръмните си улички и живописни сгради, в което уцелихме Прометеевите празници с шествие с факли и пр. ритуали...
И  накрая - изводът за нас е, че за същите пари на Дюни винаги сме получавали значително, ама много значително повече. Simple Smile
С което никого не искам, а и няма да мога да откажа от Гърция, но май не е това начинът там. Като поотраснат децата и на свободно настаняване, по кръчми и различни плажчета всеки ден.... Wink

# 279
Като споменахте цени на алкохол - има ли ограничение в количеството за износ на алкохол и цигари? Мъжът ми е решил да си вземе някои необходими неща от БГ преди да тръгнем. Rolling Eyes

п.п. Ще се радвам да споделите дали има смисъл от някакво пазаруване преди границата и къде може да бъде направено? Ще минаваме границата през Кулата.
Тъй като ще бъдем на квартира със собствено изхранване мислим да си купим някои неща от БГ, но имам спомен, че някъде четох, че няма смисъл от това упражнение.. Бъркам ли?
Излизаме за първи път и съжалявам за глупавите въпроси ако ги намерите за такива.  Embarassed

Цените по заведенията какви са в момента? Сещам се, че съм чела някъде, че са същите, но в евро. Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 03 юли 2011, 22:51 от СКО

# 280
  • Пловдив
Ние утре тръгваме за Касандра, дано няма режим на тока, това определено няма да ни хареса, мен ме интересува дали гърците  имат в момента някакви намаления по магазините, помня че техните бяха по-късно от другите в Европа, в Солун сме посещавали Мол Космос, има ли и други такива Молове там?

# 281
Никой не ни проверява по отношение на багаж и алкохол и цигари-ако сте решили да си носите от България не е проблем.Цените на храните в магазините им ми се сториха поне двойни на нашите/върнахме се преди няколко дни от Тасос/. По ресторантите по същия начин-40 Е за трима при всички случаи ще ви излезе. Тази година ми се стори по-скъпичко от преди.

# 282
  • София
Като споменахте цени на алкохол - има ли ограничение в количеството за износ на алкохол и цигари? Мъжът ми е решил да си вземе някои необходими неща от БГ преди да тръгнем. Rolling Eyes

п.п. Ще се радвам да споделите дали има смисъл от някакво пазаруване преди границата и къде може да бъде направено? Ще минаваме границата през Кулата.
Тъй като ще бъдем на квартира със собствено изхранване мислим да си купим някои неща от БГ, но имам спомен, че някъде четох, че няма смисъл от това упражнение.. Бъркам ли?
Излизаме за първи път и съжалявам за глупавите въпроси ако ги намерите за такива.  Embarassed

Цените по заведенията какви са в момента? Сещам се, че съм чела някъде, че са същите, но в евро. Rolling Eyes

Ние между другото също смятаме да понапазаруваме от тук, особено бирата. Миналия път мъжлето пи една бира за 3.5 евро  Mr. Green  и още се втриса като се сети, та за това ще си вземем някои неща от тук. До сега не са ни проверявали изобщо на границата и в двата пъти в които съм слизала към Гърция.
А на връщане смятам да си напазаруваме някои неща заради  по-доброто качество, като препарати за пране, зехтин и т.н.

# 283
СКО, не е безмислено да си напазарувате някои неща от БГ, там е по-скъпо, ето alex_shu разказва за цените. Примерно, ако ще пиете концентрат различен от узо, бира, сокове, бълг.мин.вода, за хапване пакетираните продукти, по-добре да си ги купите откъдето обичайно си пазарувате. alex_shu да каже за цените на плодовете и зеленчуците в момента, но и те са по-скъпи от България. На място можете да си купувате хляб, закуски, месо за барбекюто, узо, маслини, рибни и т.н. Ние така сме правили. На връщане за БГ сме пазарували в някакви хипермаркети в близост до границата, най-вече зехтин, маслини и битови препарати, но не помня добре магазините, да кажат по-често пътуващите.
Цените по заведенията са по две умножени на нашите като цифра. Например ние тримата с мъжа ми и детето си правехме 40-50 евро сметка на едно хранене.

alex_shu, сега като чета разказа ти, си мисля колко са относителни всякакви обобщения по принцип за почивките в БГ и чужбина. Голяма доза късмет е на какво ще попаднеш. Simple Smile Гърция не е популярна с база ол инклузив и въпреки това имат места с добър такъв. Колко горе-долу ви излезе цялата почивка, за сравнение с един ол инклузив в 4 зв. хотел в БГ?

# 284
СКО  има смисъл да си напазарувате някои неща от БГ...мъж ми си беше взел алкохол и цигари, бяхме си взели и месо от тук в хладилната чанта... и 2 хляба и стекове с минерална вода(там не е скъпа но не ми харесва особено)...бира кутийки купувахме там около 0,7-0,8 цента ...зеленчуците са евтини, но всичко останало е по-скъпо от БГ. В заведенията е скъпичко....една салата е около 5 евро...за трима  сметката е около 40евро.
Wild_rabbit- нямам линк, резервирах по телефона.
violenza има аутлет на Промахон.

Последна редакция: пн, 04 юли 2011, 10:06 от Galeto.

Общи условия

Активация на акаунт