Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 896
  • 896
  •   1
Отговори
# 420
Ама кой твърди, че на протестиращите им е било платено?
На глупака не е нужно да му плащаш.
Достатъчно е да го изманипулираш.
Платено е за манипулаторската кампания.

Как ще го докажеш?
И ако е така,на теб каква ти е болката?

# 421
  • София
Боли ме за наивността и глупостта на лъгания и манипулиран беден български народ.

# 422
      В статии и подобни, в които се обсъжда на кое и кога ще му се покачи цената, се натъкнах на мнения и съответно обсъждания, че  след 20 год. скъпа ще е храната и прясната вода. Понеже има доста резон в това (и сега  купуваме водата от магазина, например, т.е. аз  също съм склонна да се съглася с това мнение), за мен всичко което пречи или би попречило на  природата и нейните възможности за произвеждане на точно тези неща- храна и прясна вода, да си гледа работата  Laughing.
      Не че съм против новите методи и т.н., ама нито ще придобием някаква кой знае енергийна независимост, нито ще стане толкова евтин газа, а ако стане, ще е за кратко. А и това с енергийната независимост дето се тиражира навсякъде  е такъв балон, такава манипулация, че ....Или това противопоставяне на американски фирми- руски фирми, Газпром , ала-бала, сякаш сме в началото на 90-те години   ooooh!   Те си гледат печалбата, ние трябва да гледаме от наша, българска гл.точка.

# 423
Боли ме за наивността и глупостта на лъгания и манипулиран беден български народ.

Абе гледай ти да си добре,остави го тоз "глупав,лъган и манипулиран беден български народ" сам да се оправя.

# 424
До колкото знам в много държави е забранен. Аз съм твърдо против да се правят дори проучвания. Дори да има минимален риск 0.1% не си заслужава да си тровим децата , заради мръсните игри на корумпирани политици.

# 425
О, да, освен енергийната независимост, ще ни бъдат осигурени и множество работн иместа. Ама как не. И сега в  Рогозина българите са охрана и чистачи...все работни места, които ще оправят икономиката - мда.

# 426
това публикувано ли е тук?
http://www.investor.bg/sasht/337/a/kompaniia-mesti-zavod-ot-chil … istov-gaz,129008/

Уорлик не може да не е запознат и ако е си е лошо, ако не е пак така.
650 0т 750те съставки добавени към водата са не само опасни, но и под специален контрол и режим...
Докладът не е на активисти а на конгреса на САЩ Simple Smile

От кога инвестор БГ е конгреса на САЩ  newsm78
Ето го доклада на сената:
http://democrats.energycommerce.house.gov/sites/default/files/do … ort%204.18.11.pdf

Химикали, използвани при "удара" са добавки, използвани в използваните за удара течности обикновено се правят по-малко от 1% от теглото на общата течност. Те са биоциди, повърхностно активни вещества, регулиращи на вискозитета и емулгатори. Много от тях се използват в домакински продукти, като например козметика, лосиони, сапуни, перилни препарати, мебели полира, подови восъци, и бои. Някои от тях са използвани в хранителни продукти. Списък на химични вещества, които са били използвани е публикувана в САЩ Камарата на представителите доклад - дала съм линк по горе. Някои от химикалите не представляват известни опасности за здравето, някои от химикалите, имат известни опасности за здравето и рисковете за здравето, за останалите са неизвестен.
Има много изненадващи компоненти, много опасни за човешкото здраве като например, нес кафе, орехови черупки, карбохидрати, сапун на базата на животинска лой. Да някой от веществата са опасни ( напри НАП - озн че са от контролираните вещества в озона, sdwa- че са от контролираните вещества за водата), но същите тези вещества ги има в праховете за пране и в много други неща, които използваме в бита си. Например медта ( една от съставките) е дадена че е sdwa. Извинете, но в България дори изхърлянето на домакински химикали и бои не се контролира.

Бях решила да не пиша в тази тема, но наистина информацията която се поднася не е коректна, да не кажа че е грешна

# 427
Сега докажете, че и делата срещу Шеврон са манипулирани Whistling

# 428
  • най-шареното място
това публикувано ли е тук?
http://www.investor.bg/sasht/337/a/kompaniia-mesti-zavod-ot-chil … istov-gaz,129008/

Уорлик не може да не е запознат и ако е си е лошо, ако не е пак така.
650 0т 750те съставки добавени към водата са не само опасни, но и под специален контрол и режим...
Докладът не е на активисти а на конгреса на САЩ Simple Smile

От кога инвестор БГ е конгреса на САЩ  newsm78

Ето го доклада на сената:
http://democrats.energycommerce.house.gov/sites/default/files/do … ort%204.18.11.pdf

Химикали, използвани при "удара" са добавки, използвани в използваните за удара течности обикновено се правят по-малко от 1% от теглото на общата течност. Те са биоциди, повърхностно активни вещества, регулиращи на вискозитета и емулгатори. Много от тях се използват в домакински продукти, като например козметика, лосиони, сапуни, перилни препарати, мебели полира, подови восъци, и бои. Някои от тях са използвани в хранителни продукти. Списък на химични вещества, които са били използвани е публикувана в САЩ Камарата на представителите доклад - дала съм линк по горе. Някои от химикалите не представляват известни опасности за здравето, някои от химикалите, имат известни опасности за здравето и рисковете за здравето, за останалите са неизвестен.
Има много изненадващи компоненти, много опасни за човешкото здраве като например, нес кафе, орехови черупки, карбохидрати, сапун на базата на животинска лой. Да някой от веществата са опасни ( напри НАП - озн че са от контролираните вещества в озона, sdwa- че са от контролираните вещества за водата), но същите тези вещества ги има в праховете за пране и в много други неща, които използваме в бита си. Например медта ( една от съставките) е дадена че е sdwa. Извинете, но в България дори изхърлянето на домакински химикали и бои не се контролира.

Бях решила да не пиша в тази тема, но наистина информацията която се поднася не е коректна, да не кажа че е грешна

Мен пък болдното ми се вижда, ще бъда мека, тенденциозно.
За всеки болднат пасаж:
Аз не съм се ровила. Винаги има риск от предоверяване, но инвестор са цитирали като източник сенатския доклад.

1% от чаша вода е малко, от количеството в процеса не е точно така. Тя и солта в морето не е голям процент, но е малко като тонаж.

На който му отърва и монатриевия глутамат няма доказани негативи за здравето /Nestle, Maggi/. За мен е нормално определянето на вредност да не е базирано само на доклада и дори да се различава от него. Лобизма така се коригира.

Да, не е кой знае какъв контрола в България и сега да се натровим по тази причина вероятно е най-логично. Или се изхвърлят батерии, домакински уреди и прочие във вододайни зони и земеделски земи?!

# 429
Ето фактите.
Тексако се разделя с клона си и Шеврон ( вече собственик на тексако) завежда дело в международния трибунал за пропуснати ползи на територията на Еквадор. Делата всъщност са няколко. Изненадващо след това правителството на Еквадор завежда едно дело, но изненадващо за същата сума на делата срещу него. Интересно, никаква манипулация, само тема за размисъл. Другото интересно е защо делото срещу Шеврон не напуска територията на Еквадор, дори не напуска окръга в който е съда.

Много въпросителни за едно дело от такъв мащаб

арт мама, аз съм дала самия доклад на Сената

# 430
Ми то като такива неща като верото и боята като не се контролират, какво гарантира, че Шеврон ще контролират ОС Rolling Eyes..щото очевидно Бг няма да може да контролира използването на вещества и ще чакаме на техния контрол...

# 431
О, да, освен енергийната независимост, ще ни бъдат осигурени и множество работн иместа. Ама как не. И сега в  Рогозина българите са охрана и чистачи...все работни места, които ще оправят икономиката - мда.

Нашенци ще им носят от пристанището чистата вода от Аляска и био-храната от Италия-така процедират в хамериканските военни бази на Бг територия за сега.
Освен от пристанището,другият вариант е "провизиите" да пристигат на Балчишкото летище,което се канеха да пускат...И така икономиката процъфтява...

“Искам го напролет, май месец, това летище да функционира за новия туристически сезон. И военните да могат също така да си кацат. Като двата им обекта си остават”, заключава премиерът.
[/color]
http://balchik.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0% … 0%B0%D1%82-%D0%B2

# 432
Много ми е интересно, хора без образование на каква работа да бъдат назначени? Истината е, че нямаме подготвени специалисти в тази област, имам предвид специалисти с практически опит. Но пък щатските компании имат една практика- нарича се самър стюдънтс- ако те харесат след завършване на университета ти предлагат и постоянна работа. И не ми казвайте , че не важи за България- имам пример от американска компания на бг територия
А за американската армия - имат си стандарти хората, покрил ги е някой, носи им храната, респективно водата. Ако българска фирма може да го осигури и предложи конкурентни условия- никой няма да им откаже

# 433
  • най-шареното място
Tintina, на пръв поглед Инвестор са цитирали таблицат ана страница 8.
Даже са спестили 2 броя вредни вечества.
Наитсина не разбирам къде е маниполацията в даже консервативното цитиране на доклада.

Или проблема е че не съм цитирала доклада, аз съм в България и избягвам да задълбвам защото това не удължава живота ми. Радвам се че не съм гледала Уорлик примерно.

Но няма два начина да прочетеш доклада според мен:
„VI.
CONCLUSION
Hydraulic fracturing has opened access to vast domestic reserves of natural gas that could
provide an important stepping stone to a clean energy future. Yet questions about the safety of
hydraulic fracturing persist, which are compounded by the secrecy surrounding the chemicals
used in hydraulic fracturing fluids. This analysis is the most comprehensive national assessment
to date of the types and volumes of chemical used in the hydraulic fracturing process. It shows
that between 2005 and 2009, the 14 leading hydraulic fracturing companies in the United States
used over 2,500 hydraulic fracturing products containing 750 compounds. More than 650 of
these products contained chemicals that are known or possible human carcinogens, regulated
under the Safe Drinking Water Act, or listed as hazardous air pollutants.“

# 434
арт мама   в приложение А са дадени крайните химични елементи ( с техните САЦ номера- лесно се идентифицират) които са в състава на посочените 650 химикала. Нека не правя разбор на всеки от компонентите или крайния продукт- всеки може да го направи има достатъчно информация в нета.
Да има например напр.формалдехид който е канцерогенен но той се използва в производството на опаковки и какво ли още не. Или който и да е др от посочените материали. Ами канцерогенни материали има не само в опаковките, например в стъклото има арсен ( пак забранен материал) или олова -о отново забранен.
И 1% в чаша вода и 1% в кофа с вода си е едно и също.
Не виждам само какво се промени в ситуацията след протеста. А да мораториума, които обаче  отпада ако компанията предостави доклад за оценка на риска. Нека помислим, мислите ли, че не са подготвени и не са знаели за цитирания регламент по горе ( нека не търся номера му) и че нямат тази оценка на риска.

Общи условия

Активация на акаунт