Безопасен ли е добивът на шистов газ за природата - НЕ !

• 38 732
  • 896
  •   1
Отговори
# 765
много си категорична с отравянето. Интересно в този земеделски район за отпадните води няма пречиствателни станции, те къде ли се изливат. Или клоаката Дунав, дето носи толкова боклуци- тя къде ли отива? Как ли съединения с органичен произход ще тровят района?

# 766
Titina, наистина не мога да те разбера.
Как може да сравняваш с отпадни води...
Тук в близост до сондажите мине се не мине и съобщават за нови измерени стойности бензол и др., многократно надвишаващи каквото и да било норми, хората протестират - общо взето глас в пустиня, веднъж започнато никой не спира.

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 00:27 от Шанта

# 767
  • Варна
много си категорична с отравянето. Интересно в този земеделски район за отпадните води няма пречиствателни станции, те къде ли се изливат. Или клоаката Дунав, дето носи толкова боклуци- тя къде ли отива? Как ли съединения с органичен произход ще тровят района?

А ти си много категорична с ползите. Ами ако няма шистов газ? Или поне количество, което ще е рентабилно да се извади. Какво ще стане тогава? "Извинявайте"? Е, може и да хвърлят някой друг долар, да може правителството да обезщети хората с 325 лв.  Rolling Eyes

# 768
Дори и при проучването ще се наемат фирми подизпълнители. А това знаи нови работни места. Както се разбра земеделието в този район, колкото и да е развито ( ще те разочаровам, че се гледат само определени култури) не може да осигури работа за хората.

И мислиш ли, че която и да е фирма ще иска да дълбае, ако не е проучила. Тези фирми имат шеър холдърс и се отчитат пред тях за всеки изразходван лев/долар.

# 769
  • Варна

И мислиш ли, че която и да е фирма ще иска да дълбае, ако не е проучила. Тези фирми имат шеър холдърс и се отчитат пред тях за всеки изразходван лев/долар.

Не, не мисля. Но и при самото проучване се използва вредната технология, така че не смятам, че трябва да рискуваме.

# 770
Хексе, вредна е според теб, а искренно се съмнявам дали имаш капацитета и познанията да даваш оценка за тази технология.

Шанта и аз не мога да разбера от позицията на каква ми поставяш оценки, но ще си замълча. Нищо лично, но като нямате доводи почвате да обиждате.

# 771
  • Варна
Хексе, вредна е според теб, а искрено се съмнявам дали имаш капацитета и познанията да даваш оценка за тази технология.

Нямам такива познания, права си. За капацитета смятам, че грешиш.  Laughing
 Не искам някой да прави нещо със земята ни, особено в Добруджа, което потенциално би могло да я унищожи. Щом съществува риск, категорично съм против да го поемем.
А ти от позицията на каква одобряваш поемането на този риск?

# 772
Капацитета да се правят оценки се базира на познанията за даден процес.

А съм съгласна да се правят проучвания като данъкоплатец на тази държава ( а и детето ми половината от годината изкарва там). Пък и работата ми е пряко свързана с това производство - така че имам "поглед" какво се използва - естественно съм си направила и правя своите проучвания по отношение на използваните химикали

# 773
Значи са ок за теб и детето ти постоянните замърсявания с бензол?

А за отпадните води информацията ти е остаряла http://dobrudja-news.net/index.php?option=com_content&task=v … 015&Itemid=34

# 774
Шанта , не се излагай.
Едва ли информацията от добруджа нюс е по-актуална от информацията на производителя  newsm78

Или пък трябва да повярвам на журналист, който хал хабер си няма от нещата и е преписал от тук там по нещо. Наистина сте смешни, а и видях колко голям е всенародния протест - на площада във Варна имаше не повече от 50 човека.

# 775
Titina, вече знам какво работиш Simple Smile - ти си говорителка на някоя от фракингуващите компании. Точно и тях тук като ги питат нещо конкретно и те така заобикалят, извъртат и направо си лъжат.

# 776
Така ли, що си мислиш, че знаеш какво работя  newsm78

Отдавна не съм контрактор в Шеврон, но пък от "познавачите" в този форум научих, че подписан документ може да предизвика земетресение ( наистина ако глупостта имаше криле, доста хора от тази тема щяха да са полетели).

# 777
  • Варна
Капацитета да се правят оценки се базира на познанията за даден процес.

А съм съгласна да се правят проучвания като данъкоплатец на тази държава ( а и детето ми половината от годината изкарва там). Пък и работата ми е пряко свързана с това производство - така че имам "поглед" какво се използва - естественно съм си направила и правя своите проучвания по отношение на използваните химикали

Хексе, вредна е според теб, а искрено се съмнявам дали имаш капацитета и познанията да даваш оценка за тази технология.

Значи неправилно си се изразила първия път, познанията и капацитета не са едно и също.

Т.е. всичко е цветя и рози и риск за природата и водите няма?

П.П. Твоето дете може да отиде и на друго място да си прекарва летата, но аз и моите деца възнамеряваме да живеем тук.

Последна редакция: вт, 12 юни 2012, 21:01 от Хексе

# 778
Т.е. всичко е цветя и рози и риск за природата и водите няма?

П.П. Твоето дете може да отиде и на друго място да си прекарва летата, но аз и моите деца възнамеряваме да живеем тук.

Доколкото са цветя и рози, битовата химия, която използваме.

Може и да може детето ми да си прекарва летата където и да е, но не само възнамерява, а си ги прекарва в България ( както и цялото ми семейство между впрочем). Не обръщайте темата на живеещи в България и извън нея

# 779
Значи неправилно си се изразила първия път, познанията и капацитета не са едно и също.

Не съм казвала /писала, че са едно и също нещо, за това съм използвала и съюза "и".

Общи условия

Активация на акаунт