Истинска история или упражнение по писане? Не че има значение.

• 28 989
  • 681
  •   1
Отговори
# 270
Терминът "социални контакти", в последно време, се развява като прашки от Виктория Сикрет, из бойните теми.

# 271
  • София
Какво "схванах" от статията: да родиш дете е тъпо /не е много ясно защо, но предполагам, защото си решила да се мултиплицираш, вместо да си гледаш кариерата и маникюра/. Да родиш две деца е супер тъпо. Да родиш повече от две си е направо симптом на остра умствена недостатъчност, защото си изхабила "най-хубавите" си години в сменяне на памперси, вместо да пръскаш красота, акъл и блясък в обществото.
Благодарна съм на майка си, че не е мислила така, преди да ме роди Mr. Green
И си признавам без бой: на 31г. съм, имам две "ви`ши" и двама сина, които обичам много, но никога не ги гледам като възхитено теле. През живота си съм изгледала точно един мексикански сериал в далечната 2002г., но пък обичам хубавото кино и хубавите книги. Имам професия, която харесвам и нямам търпение да се върна на работа. Знам, че нямам време да изчета на децата си "Портрета на Дориан Грей", но ще се радвам ако те сами си я прочетат. И обожавам високи токчета-всъщност от родилното се изписах с костюм и ей такива бели сандали /справка-аватара/ Wink
Знам, че има жени, които след като родят спират да бъдат каквото и да било, дори и майки, и се превръщат в квачки, но такива са изключение, не правило.
А пък Теди от гнусната статийка не знам в какво да я обвиня, освен че заедно с децата си, не е излязла на разходка и с последния брой на сп. Мениджър  Tired

# 272
"Теди осъзнаваше, че вече не я бива в нищо. Или поне не в нещо, което съвременното общество е възприело за важно."

И мен ме подразни именно това - как точно авторът разбра какво осъзнава или не Теди, предвид факта, че тя не му е обърнала никакво внимание? Кой се явява той (и в качеството на какъв) да разсъждава от нейна гледна точка? Тя каза ли му, че не я бива или той го прецени, щото той не би бил щастлив? Той какво очаква - да му каже "Копеле, прецаках се яко - да вървим да кормим котки, щото тая не е за мен!"? И както става в сапунките да плеснат с ръце и да тръгнат към дъгата Thinking

# 273
Думи на майка:

"Страхувам се - аз съм тотално несоциализиран човек....От ....-годишна гледам деца....
Освен това вярвам на всичко, могат да ме преметнат за нула време, а вече ми е късно да се уча да разпознавам доброто и лошото....Оф, с риск да ме заръфат, ама така става с такива като мен...."

Думи на някакъв поет или писател, обвинен в БГ мама за майкомразец:

"Теди осъзнаваше, че вече не я бива в нищо. Осъзнаваше, че за една модерна жена майчинството не трябва да бъде едничка житейска цел, но понеже Теди нямаше друга цел, преписваше на тази, които има, измислена, прекомерна важност."

Думи на майка:

"Много ги обичам (децата), но понякога не ми е достатъчно само това.."

Думи на някакъв поет или писател, обвинен от БГ мама за майкомразец:

"Детето не трябва да се превръща в цел."

Майката:

"Не, аз сама съм избрала такъв живот, но съм си вярвала, че ще имам време и възможност за всичко....То пък се оказа, че не е така....Поне при мен не стана....
не можах да свикна с обикновения, простичкия живот...Все ме тегли нанякъде....Пък никъде не отивам...Исках да съм лекар - щях да уча в Москва....Пея много добре - и певица не станах....Рисувам, умея да общувам с всякакви хора, заобичват ме бързо.."

"Майкомразецът":

"Теди мечтаеше да стане лекар. При това не какъв да е лекар, а хирург. Днес Теди не я дават вече по телевизията, но самата тя гледа много телевизия. Предимно TLC, готварски канали и по някой и друг сериал. То не че от децата остава време, казва с извинение, ползвала телевизията повече като фон. Фон на живота й, пред който вече няма нито една мечта."

Майката:

"Казах си, че май ми е много спокоен и уютен животеца, та затова ме е и приспал.."

"Майкомразецът":

"Днес е пълно с такива като Теди. Пълно е с такива жени. Тези жени нямат свой живот. Те са го посветили на децата си. Истината е, че просто няма какво друго да правят с него"

За по-малко от 24 часа изядохте с парцалите някъкъв си списвач в женско списание, понеже дръзнал да каже, че жената е човек и като човек има необходимост да се реализира, а не само да се размножава.
Ще разкъсате ли една майка, само защото не се чувства божество след раждането на децата си, а жадува (И!!!) за нещо друго в този живот, освен майчинството???

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 22:57 от zizuzuzi

# 274
  • out of space
Мисля, че това е добър отговор към автора  Confused

http://galina10.blog.bg/izkustvo/2011/06/01/plajniiat-lyv.757731

# 275
Да се смея  ли, да рева ли newsm78 Как може такава дискусия да се разрази заради някой, който е написал мислите си някъде ( без да задължава никого да бъде съгласен с тях ), а някой ДРУГ е решил да ги пльосне във форум за майки. Реакцията беше ясна още с пускането на материала. И аз си пиша разни лудости, които със сигурност няма да се харесат на много хора, ама едно, че не ми пука на кой му харесват и второ, че живеем в страна на свободен избор.
А иначе на мен ми хареса статията като идея, но не и като талант на писане, щото такъв липсва. И сега ме изяжте, че мисля като бедния човечец. Чак се изумявам какви идиотщини се пускат като теми в последно време ooooh! Който има деца и ги е искал, ами да си ги гледа. А който няма и не иска- ами изборът си е негов все пак. Но това, че има много жени, които се крият зад децата си с цел да не започнат да вършат нещо друго, това си е факт и мен лично ме дразнят такива " майки "
По принцип отговор се дава, когато някой е попитал нещо, не останах с впечатлението, че авторът е питал нещо някой тук.

# 276
Авторът е доказателство, колко безполезно е да станеш майка.

# 277
  • София
Аз пък гледам сина си като възхитено теле! На 36 съм и до преди него два пъти в седмицата ползвах дори професионален гримьор за "светски" и бизнес събития, пръсках енергия в безсмислени повърхностни разговори по коктейли и живеех за фирмата (която тогава управлявах). Смятах всяка жена с наднормено тегло за занемарена кифла, загубила всичко и твърдо вярвах, че на мен не може да се случи (като много от вас). После се окичих с инсулинова резистентност, отключена с бременността и видях света от друг ъгъл. Wink Но детето ми даде онова, което не намерих никъде по света и на нито едни преговори... Благодарна съм на метаморфозата, защото животът е кратък, а суетата - лош съветник на егото. Сигурно много от вас биха изпитали съжаление, но аз бих изживяла живота си пак така... Поне до тук.

Авторът е доказателство, колко безполезно е да станеш майка.

# 278
  • София
Зизузузи, първо, майката изпитва някакъв дискомфорт, породен от някаква ситуация, което я тласка към някакви всеобхватни разсъждения, далеч от мисълта, че баш децата са причина да не отиде да учи в Москва, примерно. Самото мислене е отказано на Теди-то от автора, щото тя е вече безкрайно затъпяла. Паралелът е неуместен по тази схема.

Освен това, битовата реализация на текста е толкова безкрайно скучна, че връзката й с реалността убива и най-измъчения напън да се открие някаква литература в това текстче.
Фактът, че има такива образи в реалността не прави автора нито талантлив, нито произведението му става достойно за анализи и размисли.
Извън дискусията тук, този текст е просто нелеп.

# 279
Ми как няма да съм засегната - и аз съм с три деца и съм малоумница, стояща си вкъщи....
Токчета нося-я-я-я, обичам си ги. И понеже не стоя по пясъчници в коментираният смисъл, никога не се събирам с майки, не гледам сериали /е, само "Стъклен дом"/, не лющя семки и мразя зрънчо, изглеждам по-добре от много ученички и все още имам амбиции, ми е крайно неприятно да се изсули някъв тъпанар и да ми обобщава многодетните майки като фактор за предизвикване на стомашни спазми. Щото той не визира майки от някакъв тип, той просто се дразни на жени, които имат деца и за които предпачитат да се грижат, вместо да завършат ядрена физика, да направят всичко възможно само и само да запазят момичешки външен вид и да треперят дали някой няма да преброи повече от три бръчки или пет целулитени петънца....

Щом е така имаш моите адмирации и не виждам защо се припознаваш в Теди. И това съвсем сериозно  Wink

...
А ти не носиш ли токчета? Не ти ли харесват?

Тези с токчетата към живите или към умрелите се причисляват? Joy
Аз на 15 носех кубинки и сега на 32 пак си нося същото, токчетата за някой др. живот Whistling

Въпросът ми е в пряка връзка с коментирани обувки на ток и по-точно притежателките им.

# 280
  • София
....
Щом е така имаш моите адмирации и не виждам защо се припознаваш в Теди. И това съвсем сериозно  Wink

Тя не се припознава, а се опитва да обясни как е тъпо да подценяваш избора на друг човек за житейска реализация! Все едно да се присмиваш на будистки монах, че не е облечен според последните модни тенденции!

# 281
Цитат
За по-малко от 24 часа изядохте с парцалите някъкъв си списвач в женско списание, понеже дръзнал да каже, че жената е човек и като човек има необходимост да се реализира, а не само да се размножава.

Проблема е, че автора гледа на отглеждането на деца само и единствено като размножение. А то всъщност е много повече. И разбира се, че иска по голямо посвещение, отколкото каквото и да било друго, защото ако тръгнеш да градиш кариера и в един миг просто ти се промени желанието или нещо друго наложи да спреш, спираш, но децата си не можеш да захвърлиш, защото те осенила друга мисъл или желание.И ако човек не може да направи всичко, което желае и избере децата, не виждам как това може да бъде наречено глупост и да предизвика повръщане.
И какви са тези постоянни апели, че трябва да се прави това или онова.Майките се криели зад майчинството, защото ги мързяло да правят нещо друго. Че по тази логика тези, които нямат деца ами са се отдали на работата си е защото не им стиска да станат родители.
Ами като толкова жали автора жените, които си губят времето да гледат деца да предложи на своята жена той да излезе в майчинство, тя да се развива в други области. Защото все пак някой трябва да поеме тези деца, нали?

# 282
Не че ти не правиш паралели със себе си, но карай. УспЕЯла си даже да се разведеш- биеш по точки.

Паралели със себе си и кого? Със себе си и останалите разведени хора ли?

Тя не се припознава, а се опитва да обясни как е тъпо да подценяваш избора на друг човек за житейска реализация! Все едно да се присмиваш на будистки монах, че не е облечен според последните модни тенденции!

Тук не става въпрос за подценяване на нечий избор. Става въпрос за гледната точка на някой страничен наблюдател- той може да изрази вижданията си, надявам се  Thinking

# 283
Не че ти не правиш паралели със себе си, но карай. УспЕЯла си даже да се разведеш- биеш по точки.

Паралели със себе си и кого? Със себе си и останалите разведени хора ли?

Изобщо. Всъщност не съм наясно с кого направи паралел- дали с Тедитата или с останалите разведени. В тема като тази, уж далечна за теб,  разясни достатъчно за себе си. Просто това ми направи впечатление, като контрапункт на това че, обвини Парци в същото.

# 284
  • София
Абе, хора, авторът изобщо няма поглед по въпроса, той се излива в слова, щото трупа материал за книга.
И двамата герои са егати измислените персонажи - в някакъв кратък текст виждаме ученици с ножове, насилници джебчии, смотан първолак, смотан средношколец, директор на училище, "забелване" на пишка, телевизия, детска педагогическа стая, насилие над животни, развод, миграция, среща след години, три деца, отекли глезени, майки по пейките и драйфащ мъж на средна възраст.
То туй цял роман, обхващаш две епохи, направо.

Общи условия

Активация на акаунт