Истинска история или упражнение по писане? Не че има значение.

• 28 750
  • 681
  •   2
Отговори
# 315

Хм? Аз знам тъкмо обратното. Женените мъже живеят по-дълго от ергените, старите моми - по-дълго от омъжените жени.

От lekar.bg:

Изследвания са показали, че бракът влияе положително на мъжкото здраве - почти половината от ергените умират по-рано от женените мъже. Но затова пък премълчаването на семейните проблеми може да бъде вредно за здравето.

Според изследването на Eaker Epidemiology Enterprises, потиснатите емоции четири пъти повече повишават риска от депресия, заболяване и смъртност у омъжените жени.

В продължение на десетгодишен период специалистите следили състоянието на здравето и биледувнето на 3682 мъже и жени. Резултатите показали, че бракът влияе положително на мъжкото здраве - почти половината ергени умирали по-рано от женените мъже. А омъжените жени, които са привикнали да страдат и да не споделят със съпрузите натрупалите се проблеми в отношеният , такова поведение неминуемо води до развитие на сърдечни и други болести и формира фактори на риска за смърт.

Ми прав е, човекът. Гореказаното се подкрепя от едно психо проучване на нивото на щастие.

sunny, не ми пука пред кого и дали се излагам. Обидно ми е, че се посяга на майките, били те и квачки, и че се говори с толкова презрение за тях, и имам нужда да изкажа възмущението си и да протестирам  Crossing Arms

# 316
  • Costa Rica

Хм? Аз знам тъкмо обратното. Женените мъже живеят по-дълго от ергените, старите моми - по-дълго от омъжените жени.
Не, не става въпрос за продължителност, а за качество на живота. Установено е, че най-щастливи са женените мъже и неомъжените жени. Най-нещастни - обратното. За мен има логика. Мъжът заменя майка си с друга майка - как няма да му е добре.  WinkА жената се сдобива с още едно дЕте за дундуркане, че са и малко дребните.

Всъщност това, което цитираш е същото Peace

Не се ядосвай толкова. Човекът е изразил мнение, най-вероятно - поръчково, казал е И някои истини (не коментирам езика му!), никой не те задължава да го споделяш.

# 317

Добре, де. Спирам вече да досаждам  Grinning
С поздрав по темата Само че този път наистина Е изкуство  Wink

Този превод ми се струва малко по-близко до оригинала:

Мамо

Ще пуснат ли бомбата, мамо?
Ще харесат ли песента ми, мамо?
Мислиш ли, че ще опитат да ми смачкат топките?

Мамо, да построя ли Стената?

Да се кандидатирам ли за президент?
Да вярвам ли на правителството?
Мамо, ще ме пратят ли на фронта?
Мамо, наистина ли умирам?

Спокойно, бебче, не плачи.
Мама ще направи така, че всичките ти кошмари да се сбъднат.
Мама ще ти внуши всичките си страхове.
Мама ще те пази под нейното крило –
тя няма да ти даде да летиш, но ще ти позволи да пееш.
Мама ще пази бебчо на топло и удобно.
Оооо, бебче, оооо, бебче, оооо, бебче...
... разбира се, че мама ще ти помогне да построиш Стената.

Мамо, мислиш ли, че тя е достатъчно добра за мен?
Мамо, мислиш ли, че тя е опасна за мен?
Мамо, ще разкъса ли тя малкото ти момченце на две?
Мамо, ще ми разбие ли сърцето?

Спокойно бебче, не плачи –
Мама ще проверява всичките ти приятелки.
Мама няма да позволи на някоя мръсница да те доближи.
Мама ще чака докато се прибереш
и мама винаги ще намира къде си бил.
Мама ще пази бебенцето си чисто и здраво.
Оооо бебче, оооо бебче, оооо бебче,
ти винаги ще си бебче за мен.

Мамо, трябваше ли да е толкова висока?

Hug

# 318
  • София
Много напълня темата вече....Става трудноподвижна и с оттекли крака - да вземат да я ключнат, а newsm78

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 12:55 от Парци

# 319
Чета темата и авторът на глуповатия текст започва да ми става симпатичен...

# 320
Чета темата и авторът на глуповатия текст започва да ми става симпатичен...

Joy На мен ми стана симпатичен от самото начало- не заради самия себе си, а заради реакцията, която предизвика  Joy Joy Joy
Иначе признавам, че авторът е доста слабичък- образът му Теди много си противоречи, дори и да се хванем за прословутите гуменки- не може да се очаква от момиче с темперамента на детето Теди, което ми е всичко друго, но не и симпатично и ако беше мое дете, сигурно щеше да си има доста проблеми , да се превърне в мацка, носеща нещо различно от гуменки/кубинки/планински обувки  Mr. Green

# 321
Установено е, че най-щастливи са женените мъже и неомъжените жени.

Тва в ква възраст?

Всичко е относително.

Няколко неомъжени жени около мен, на прилична възраст, отглеждат котки, едната, дето ми е комшийка има единадесет. За ужас на съседите си, че от смрад не се трае. А за ужас на "автора" Мистър Мускул, не е нито майка, нито омъжена и пак не корми котки, развъжда ги. Потресающо.

Другите и те са си щастливи по свой начин, да не се впускам в подробности.  Wink

Казвам щастливи, да не подкарате сега темата към друга крайност.

# 322
  • В тъмната гора.
Авторката на темата как се покри Grinning
Поне накара 20 човека да прочетат неземното произведение на приятелчето й.
На Ваня Щерева ми намирисва, ама няма да търся под вола теле!

Тя пък щото Ваня Щерева, "голямата писателка".. Sick.

# 323
  • В тъмната гора.
Ей го къде е татуирания драскач...как може да се сравнява с настоящата Теди, той такова напращяло борче, пък тя...

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 20:00 от ~Мишел~

# 324
О, Боже!!!
Авторът едва ли е предполагал, че Теди-то му ще се превърне в архетип, благодарение на една тема във форума.

А е толкова...хъм...семпъл автор, направо се дразня вече.

ако трябва да перефразирам известната максима: зад всеки успял списвач в женско списание стои една потребителка в bg-mamma

а в google попаднах на следната велика мисъл: Господ не би могъл да бъде навсякъде затова е създал майките!
Интересни неща пишат, но определено не са истина. Simple Smile Защото има и друга максима: Не мога да огрея навсяде и май по-често съм го чувала от жени от колкото от мъже. А сравнението с Господ, Той е навскъде! Така, че нещо не се вързва но все пак благодаря за интересните попадения! Simple Smile

# 325
  • София
Цитат
Днес излязах само с две от децата, усмихва се Теди. Днес излязах с всичките си татуировки, усмихвам се аз. Я се стегни, вика, в това ли ще ги възпиташ след време, не е сериозно. Защо непременно трябва да бъде сериозно, чудя се, и какво общо има това с няколко рисунки по кожата. Чудя се и в какво ли ще ги възпита пък тя, защото децата не слушат думи, те гледат дела.

Това е единственото, което ми хареса от автора.
Винаги съм знаела и казала, че по-лесно се учи от модел за подражание, отколкото от критик.
И татуировките не могат да бъдат спънка във възпитанието - това изказване на Теди доказва действително леко зомбиране и еднопластовост.
Всичко друго е гнилоч....

# 326
Цитат
...
Господ не би могъл да бъде навсякъде затова е създал майките!

Аз това, по-скоро го разбирам така: понеже Господ не може да е навсякъде, е създал някой, който да го замества там, където го няма. Т.е., създал е майките.  Mr. Green

# 327
Така описана, тази Теди за мен е твърде скучна, за да подлежи на такъв задълбочен анализ.
Но виж, има едни индивиди, които веднъж станали майки, решават автоматично, че тяхното чедо е центъра на Вселената, че трябва безпардонно да прегазят всичко пред себе си, само за да се чувства чедото добре...
И точно тези особени хора не пропускат да ти кажат, намекнат, подскажат, че докато една жена не роди, не е никаква жена!
Такива качества много повече ме отвращават от въпросната отвеяна Теди, която не вреди и не нахълтва нахално в живота на никого друг, освен на себе си...

# 328
Как'Сийка не е ли писала по темата?
Да не търся назад.

# 329
Как'Сийка не е ли писала по темата?
Да не търся назад.
Прочети Клонка! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт