7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 51 306
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
olduser, благодаря за труда и помощта  Hug

Странно е това с умишления 'съботаж'. Не ми се иска да го повярвам, но хора разни.

Ние и на двата теста днес сме за 5 - по 3 грешки е заформил. Госпожите са казали, че няма да ги вземат под внимание.

А за желанията има само и единствено едно и това доста ме притеснява, другото му е все тая  ooooh!

# 196
  • Варна
Моят съвет е да избирате според плановете за следване: ако мислите за Германия или Австрия, където сега стана модерно да ходят от немската/поне от Пловдив/, непременно в немска гимназия. Този език е труден и в школа не се научава лесно, пък и ДСД диплома се взима само от немската. Същото важи и за френски. Английски може по всякакъв начин да се научи и тогава добра опция са мат. гимназии, търговски, компютърни и т.н. за набавяне на необходимите знания за следването.

Абсолютно на същото мнение съм!  Peace Първо желание ще е немска или френска, най-вероятно немска гимназия, именно поради евентуално следване в немскоговоряща държава. Освен това ще продължи с школа по английски, което пак ще й даде възможност, ако  желае, да продължи в английско говоряща държава. Около нас има доста деца, завършили немски гимназии, и учещи в английски университети, докато обратният вариант не ми е познат.

# 197
  • гр.Варна
А ако детето иска да продължи образованието си в България и не ходи вече на школи ,как бихте подредили езиците? newsm78

# 198
Малко настрани от изпити, резултати и подреждане на желания:

Прави ли впечатление колко тийновете са ни нападнали? Нищо против тях, но не могат ли да си пишат в собствените форуми. В къщи не искат две думи да споделят с нас, а през деня киснат в маминския форум и активно участват в разговора. Ще взема да предложа на моята дъщеря този вариант за комуникация с мен, може пък да се окаже ефективен  Wink

# 199
  • Варна
А ако детето иска да продължи образованието си в България и не ходи вече на школи ,как бихте подредили езиците? newsm78

Ако става въпрос за езикови гимназии, тогава бих посочила английски на първо място  Peace

# 200
По геграфия 3гр.-5,по история 1гр.-6.

# 201
  • гр.Варна
Благодаря,Ясмина.Да,за ЕГ става въпрос, просто се чудим още как да подредим езиците. newsm78

# 202
Малко настрани от изпити, резултати и подреждане на желания:

Прави ли впечатление колко тийновете са ни нападнали? Нищо против тях, но не могат ли да си пишат в собствените форуми. В къщи не искат две думи да споделят с нас, а през деня киснат в маминския форум и активно участват в разговора. Ще взема да предложа на моята дъщеря този вариант за комуникация с мен, може пък да се окаже ефективен  Wink
#2gunfire Не виждам какъв е проблема и ако това, че Вашите деца не споделят нищо, не означава че всички са така! + това тук има много деца, защото тази тема вълнува и нас - седмокласниците, а не само родителите! Все пак затова се трепехме и ходихме по уроци цяла година... искаме да видим и резултатие на другите... изобщо има много причини, за да сме тук!  Laughing Simple Smile

# 203
Благодаря,Ясмина.Да,за ЕГ става въпрос, просто се чудим още как да подредим езиците. newsm78

Ако ще учи тук аз бих ги сложила в реда - английски, немски, френски, руски, испански, италиански.

Ако иска да учи навън - на първо място езика, с който планира да учи ( в нашия случай да речем - немски), после английски, след това френски, руски, испански, италиански.

Има обаче случаи, в които родителите се насочват към по-нестандартни учебни дестинации и наши близки още от 8 клас включиха към английския език - италиански, тъй като смятат детето им да продължи да учи в Италия след гимназията.

Така че е важно все пак да имат визия за евентуалната си бъдеща реализация - при нас вече ( засега де  Flutter Flutter Flutter) вариантите са 2 та ще видим, дали сме се спрели на верната комбинация, ако не д*** да му е яко  Mr. Green щото ще се наложи да учи още един език  Mr. Green

Ще помоля най-учтиво rumen_97 , да скрие оръжията!
Ако все още не си разбрил пич ние тук харесваме тийновете, нещо повече - обичаме ги и ги уважаваме за това, че се трудиха цяла година и за това че постигнаха успехи.
Дамата, която цитираш също няма нищо против присъствието ви тук, просто се опитваме да се шегуваме чакайки класирания и точки и да не изтрещяваме, за да не си го изкарваме на вас.
Ще съм ти задължена, ако редактираш поста си  Peace
Желаем късмет и на теб естествено  Peace

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 16:32 от Lennyh

# 204
  • София
Момичета може ли да помоля за разяснение по един казус. След изпита по математика на една приятелка дъщеря и се е представила много зле, според това което ми обяснява и отговорите които помнела ставало въпрос само за около 10-12 точки. Това си е чиста двойка /поне според това което аз знам/, но тя иска да знае дали момичето можело да кандидатства, т.к. за годината в удостоверението имала 4.
Помогнете защото само реве, а аз незнам какво да и кажа.

# 205
Момичета може ли да помоля за разяснение по един казус. След изпита по математика на една приятелка дъщеря и се е представила много зле, според това което ми обяснява и отговорите които помнела ставало въпрос само за около 10-12 точки. Това си е чиста двойка /поне според това което аз знам/, но тя иска да знае дали момичето можело да кандидатства, т.к. за годината в удостоверението имала 4.
Кажете резултатите и по български + годишна от дипломата, за да се види ще покрие ли минималния бал  Sad

# 206
  • София
Предполагам зависи къде иска да кандидатства. Много училища поставят условие за най-малко 3 на ВО-тата по БЕЛ и МАТ, но... дали всички, не знам. Преди години познато дете с 2 по БЕЛ на изпита, кандидатства в Полиграфическия, но към днешна дата не съм проучвали такъв вариант...

# 207

Дано има повече точки, защото според Наредбата за приемане на ученици като изискване към учениците при кандидатстване за участие в приема е посочено, че трябва да са получили оценка най-малко 3,00 на всеки от приемните изпити, определени като балообразуващи.

Не знам какво става с децата, които са получили по-малко от 3.00.

# 208
Предполагам зависи къде иска да кандидатства. Много училища поставят условие за най-малко 3 на ВО-тата по БЕЛ и МАТ, но... дали всички, не знам. Преди години познато дете с 2 по БЕЛ на изпита, кандидатства в Полиграфическия, но към днешна дата не съм проучвали такъв вариант...
+ 1 ! Simple Smile

# 209
  • гр.Варна
За да кандидатства трябва да има по наредба най-малко 3. Peace

Общи условия

Активация на акаунт