7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 51 340
  • 723
  •   2
Отговори
# 270
  • София
МИналата година ф-та беше
(бр.точки+70)/28. ХАУ Simple Smile
Т.е 98 т и над 98 т е 6,00.
И на ДЗИ след 12 клас е така. Над определен бр. точки до максималните е 6.

# 271
  • София
Каквато и да у формулата, тя е еднаква за всички! Важното е, че децата са се старали цяла година и са се представили достойно!  Hands Clap newsm74

# 272
Каквато и да у формулата, тя е еднаква за всички! Важното е, че децата са се старали цяла година и са се представили достойно!  Hands Clap newsm74
newsm74

# 273
Ali_sun, споделих мнението си, защото по една случайност знаех точките му и оценката му отговаряше на формулата. Не съм искала да ти "наскачам" или омаловажа труда на сина ти, а да съм ви полезна.
Поздрави и стиснати палци на математика ти  Laughing

# 274
Ако за вас мнението на новаците означаваше нещо щяхте да сте погледнали написаното от мен на 17 страница. Още преди да завържете този спор исках да коментираме прословутата формула. За съжаление за сетен път установявам, че тук доста хора обичат да слушат и чуват само себе си, но не и останалите, особено новаци като мен. Наистина споровете са безсмислени, когато едно дете, на възрастта на нашите се опитва да ви покаже къде грешите, но вас това ви оскърбява, нали? Скъпа Ali_sun, за да изведеш формула за превръщането на точките в оценка трябва да знаеш броя на точките, а това може да стане по следните начини - да видиш работата на съответното дете или пък да разчиташ на това, което ти е споделено за броят точки от родителите или от самото дете.... По споменатата от твоето дете формула изчисляваха оценките в школата, която посещаваха моите деца и то с единствения мотив - оценките се получават по-ниски и след изпита за повечето има приятни изненади! Факт! Та това което написах на 17 страница и щях да се радвам да изкоментираме беше, че наистина формулата зависи от представянето на децата ни и никой не твърди, че ще бъде миналогодишната, но пък е доста вероятно. Отново желая успех на всички и дано съумеем повече да се чуваме! Румене, на теб браво и късмет!!!

# 275
Аз също не исках и не ти "наскачах" .. жалко, че така си го приела !

# 276
  • Бургас
Я бързо децата по леглата!
И клонингите също!  Joy
Завиждам ви за срещата, момичета! Ама така е като сме от провинцията. Пожелавам ви да се отпуснете и да си купонясате. Силна група се е заформила!  Hug

# 277
Ако за вас мнението на новаците означаваше нещо щяхте да сте погледнали написаното от мен на 17 страница. Още преди да завържете този спор исках да коментираме прословутата формула. За съжаление за сетен път установявам, че тук доста хора обичат да слушат и чуват само себе си, но не и останалите, особено новаци като мен. Наистина споровете са безсмислени, когато едно дете, на възрастта на нашите се опитва да ви покаже къде грешите, но вас това ви оскърбява, нали? Скъпа Ali_sun, за да изведеш формула за превръщането на точките в оценка трябва да знаеш броя на точките, а това може да стане по следните начини - да видиш работата на съответното дете или пък да разчиташ на това, което ти е споделено за броят точки от родителите или от самото дете.... По споменатата от твоето дете формула изчисляваха оценките в школата, която посещаваха моите деца и то с единствения мотив - оценките се получават по-ниски и след изпита за повечето има приятни изненади! Факт! Та това което написах на 17 страница и щях да се радвам да изкоментираме беше, че наистина формулата зависи от представянето на децата ни и никой не твърди, че ще бъде миналогодишната, но пък е доста вероятно. Отново желая успех на всички и дано съумеем повече да се чуваме! Румене, на теб браво и късмет!!!

bowuu

# 278

mar_georgieva, явно напрежението идва в повече на всички и виждаме неуважение или обиди, там където ги няма. Мисля, че заключенията ти са прибързани. А за формулата - да, забелязах поста ти на 17-та страница, но самата формула и това, че е различна всяка година беше обсъждано вече. Мисля, че за първи път го прочетох в тази тема от Белмекенска или already_detective.

Няма да коментирам нашия нов млад приятел. Нека чете, нека се забавлява (е, и нека знае, че, както му каза Ali_sun, умножението и делението имат по-голям приоритет от събирането и изваждането - т.е. 2 +100/4 е различно от (2+100)/4).

Peace

# 279
mar_georgieva, как от 1 публикувано мнение разбрахте, че "тук доста хора обичат да слушат и чуват само себе си"? Аз например не желая да коментирам въпросната формула. Бих могла, но след като стане ясна. Допускам, че и други мислят така. Да си блъскам главата над нещо, което министерството тепърва ще стъкмява няма полза. Каквато и да бъде тая прословута формула - тя ще е една за всички.

Интерес в мен от цялата шумотевица предизвиква само опитът на Станислав да си извежда сам формули - знам ли, някой ден по негова формула може да оценяват едногодишния ми сега син  Grinning

rumen_97, мисля, че не ти отива на годините да говориш на непознати дами на "ти" и с "!"

И аз ХАУ  Laughing

# 280

Интерес в мен от цялата шумотевица предизвиква само опитът на Станислав да си извежда сам формули - знам ли, някой ден по негова формула може да оценяват едногодишния ми сега син  Grinning

Това въобще не е лишено от логика. Не знам дали този rumen_97 знае, но Станислав е един страхотен математик(а и не само), на който му предстои бляскаво бъдеще. Като началото ще е още от тази година сред състезателите от СМГ .  

# 281
  • София
Стана напечено:)
Мами, да го даваме спокойно. Постът ма Черна станция ми хареса.
Каквото, такова. Simple Smile
И да се терзаем и изписваме страници и нови теми, докато не излязат резултатите- все е тая Simple Smile

# 282
по повод обсъждания въпрос - какво става с децата, които нямат 3.00.....
 от ВЕДИ ни дадоха 2 справочника- един от миналата година - в началото на курса - и един за тази година - сега през май....и в двата са изнесени всички съществуващи училища в софия сслед 7 клас, всяко с какви паралелки и по колко деца е, и какъв е бил минималният бал на всяко от класиранията...много ценна и точно сортирана информация...ако някой го няма, предполагам на " славейков" може да си го купи....та там поне 1/3 от чуилищата са с празни графи по отношение на бала....това са предимно квартални неелитни училища, за които няма желаещи деца с бал, и се приемат такива с оценки под 3.00....например половината училища в люлин са такива.....така че има и тези и деца къде да учат...Simple Smile

колкото до подредбата и на нас не ни е ясна, но мисля да я обсъдим като поприключат в училище с тези ВО, за да и е по- празна главата Simple Smile)) и да може на спокойствие да си помисли.....ще дойде и това на дневен ред.....по мои сметки ние се очертаваме с бал около 32- 32,5 , което незнам закъде ще стигне, но ще видим....и да го мисля преди да излязат оценките и баловете няма да го измисля Simple Smile))

# 283
  • София
Момичета, нервите на всички ви са опънати и ви разбирам.Но точно този факт ни изигра лоша шега и миналата година  в определен момент почнахме да се караме помежду си, точно в същия период на очакване на оценки и класирания.  Peace Не повтаряйте грешката ни!
Скалата се наглася спрямо показаните на изпитите резултати.Затова  каква е била през 2009 или 2010, особено значение няма. Никакво даже, освен като някакъв ориентир.Каквато и да е за 2011, тя ще е една  за всички седмокласници. Ощетени няма да има.
Иначе да, независимо дали ни се струва разумно направена или не, миналогодишната  скала беше  точно неколкократно обсъжданата и тук със сбор на точките и числото 70, разделен на 28.  С нея министерството сякаш си изми ръцете за случилото се през предходната година - изпит с неучени по общообразователната програма логически задачи, а оттам и съвсем закономерно последвалите ниски резултати по математика на много деца.  С тази скала си гарантираха голям брой шестици и сведен до абсолютен  санитарен минимум брой двойки. Което пък от своя страна предпази и много паралелки от закриване. Всичко малко или много е навързано.. Thinking
Алисън, да не останеш с погрешното впечатление, че не уважавам труда на сина ти.  Hug Знаеш, че не е така.  Трудът и най-вече  способностите му  да се справи със задачата, са повече от похвални.Проблемът е във вероятно неточната начална информация от приятелчетата му.  Peace Мисля, че и преди бях упоменала тук, че голяма част от училищата, включая и това на дъщеря ми, точки не публикува при залепването на списъците.Така че е нормално много деца дори да не са били наистина запознати с реално изкарания от тях брой точки. Казват предполагаемия, онзи, който сами са си пресметнали след изкарването на критериите за оценяване на задачите в сайта на министерството малко след изпита. После цитират и една оценка..И ето го объркването.... За да си знаеш точките с точност,  общо взето миналата година съществуваха 3 варианта. Или да учиш в училище, което все пак си е направило труда да  публикува и тази информация, а не само оценките, или да имаш познати в системата или пък да  си ходил да си видиш работата в определените за целта дни.А тези хора, на фона на общата маса, съм убедена, че са били малко.  А иначе, извън контекста на зародилия се спор, дано синът ти измисли една по-разумна скала и тя да стане приложима в близките 3 години, та да закачи и малките ми госпожици.  Hug Под разумна  имам предвид реална.Да няма такова натрупване на шестици,дори и при грешки, да няма изкустевно намаляване на двойките чрез поставяне на летвата за три твърде ниско..Това никъде по света го няма , за едва  16-17% от максималния резултат да имаш 3. Но едва ли тези ми надежди за оправяне на нещата в близките години ще се оправдаят, дори синът ти или някой като него да създаде подходящата за целта формула..

Последна редакция: пт, 03 юни 2011, 00:18 от already detective

# 284
  • София
ganis, Ali&Meli, благодаря ви! Hug Hug

already detective, Heart Eyes, Heart Eyes

С удоволствие ще намина, ако ме приемате Wink

newsm78 , но пък ако си говорим само за формули и оценки...... #Crazy....не знам

Нямаше ли да релаксираме до 10ти?! Thinking

Общи условия

Активация на акаунт