7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 50 037
  • 723
  •   1
Отговори
# 255
Ali_sun, тази беше формулата (бр. точки + 70) : 28 миналата година, нищо че трябваше да има оценки на 6.
Е, нямаше - всички си бяха 6.00
Според мен най-точната формула е (к + 68) / 28 ! Поне аз така си мисля! Simple Smile

# 256
  • София
от първа...та хоп на 17та страница...
...и това ако ми е "честото" влизане в темата Joy

Тези дни имам служебен екшън, което от една страна е добре - мисля по-малко за 10ти #Crazy
Като я питам за ВО по другите предмети, ми казва лаконично "всичко е ок". newsm78
Дано да е така, както казвате вие - да имаме повече вяра в децата си!

Предполагам, че вече е късно да заявя желание за участие в утрешната среща?! Embarassed

Здраве да е, сигурно ще имаме и други поводи да се почерпим!

avi11 аз си мисля,че не е късно.Защо не дойдеш,ако можеш?

# 257
  • Sofia
Извинявай , Румене , но ти каква оценка очакваш по математика? newsm78

2+ 100/25 = 2+ 4 = 6  Laughing
2+ 0/25 = 2+ 0 = 2

Действие деление се извършва преди действие събиране  Peace.
 Не твърдя , че е вярна. Просто той е говорил с негови приятели ,кандидатствали м.г., и на база на точките и оценките им си я е извел сам!
 Dincho , точно , защото по тази формула не излизаха оценките на приятелите му , той се замисли по въпроса!
 Няма повече да коментирам!

# 258
По скоро е била (к+68):28
Знам ли?

# 259
Не се ли изморихте да мислите и да превъртате стари формули? Каквото е могло да се направи е направено. Сега топката е в ръцете на МОМН и каквото решат - това ще бъде. Класирането все едно ще е според точките,  а няколко десети или стотни разлика в оценката имат значение само за егото.

# 260
Знам ли?
Да! И аз така мисля.. дори го написах малко по-нагоре! Сигурно не си видяла  Wink Wink Wink

# 261

2+ 0/25 = 2+ 0 = 2

Joy

И аз бях написала същото, но се спрях да го постна, защото момчето щеше да реши, че за втори път се заяждам с него.

# 262
Според справочника от 2011 г., с който разполагаме, миналата година формулата е била (бр. точки + 70) : 28,

Детето откри , че това е невъзможна формула. При изкарани 100 т. , та даже и 99 , оценката излиза над 6.
 Всеки може да си сметне колко точно се получава.
 Според негови проучвания на оценки на миналогодишните седмокласници, формулата е :
 2+к/25, където к са изкараните точки.

Ali_sun, кой справочник гледаш. Ако е този http://www.nu-impress.com/sledizpitite.html , то ясно си е обяснено и на сайта, че и при 98 и при 99 оценката е все 6.00  Laughing
Формулата, до която детето е стигнало, можем да я обсъдим, ако конкретно е видяло бележките с точките и оценките на децата. Не пропускай възможността децата да са позабравили колко точки и какви оценки са получили.

Знам ли?
Да! И аз така мисля.. дори го написах малко по-нагоре! Сигурно не си видяла  Wink Wink Wink

Не знам въз основа на какво мислите или твърдите По скоро е била , но не беше  Joy Joy Joy

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 22:02 от Белмекенска

# 263

2+ 0/25 = 2+ 0 = 2

Не твърдя , че е вярна. Просто той е говорил с негови приятели ,кандидатствали м.г., и на база на точките и оценките им си я е извел сам!
 Dincho , точно , защото по тази формула не излизаха оценките на приятелите му , той се замисли по въпроса!
 Няма повече да коментирам!
Моята формула също е вярна.. поставил съм СКОБИ, което означава че първо се извършва действието в скобите... а относно оценката - над 5,50 ! Simple Smile
(100 + 68) / 28 = 168/28=6,00 Simple Smile Мислете и тогава пишете! Simple Smile

# 264
..................
....................

Аз знам точките на сина ми по математика и оценката му отговаряше на формулата (бр. точки + 70) : 28.
Каквато и да формулата ще е за всички.

# 265
  • София
Формулата не е ли различна всяка година? Не се ли определя след като се проверят всички работи в зависимост от точките?

# 266
Моята формула също е вярна.. поставил съм СКОБИ, което означава че първо се извършва действието в скобите... а относно оценката - над 5,50 ! Simple Smile
(100 + 68) / 28 = 168/28=6,00 Simple Smile Мислете и тогава пишете! Simple Smile

"Твоята" формула е вярна, но не за миналата година.

Давам ти конкретно пример - 70 точки -> оценка 5.00 . Dincho също потвърждава.

Кой каквато иска друга формула да прилага, но спорът е безсмислен  Joy

# 267
Формулата не е ли различна всяка година? Не се ли определя след като се проверят всички работи в зависимост от точките?
Така е!

# 268
  • Sofia
 Първо , да те уведомя , че коментар по твоята формула не съм писала! Писах за тази , при която точките се събират със 70.
 Второ , коментарът ми към теб беше , относно това , че за " моята " формула ти писа , че максималната оценка е 4,08 / което се дължи на неправилно изчисление от твоя страна/.
 Не смятам, че повече трябва да споря с теб!
 Пожелавам ти успех! И един съвет: вниквай повече в това , което четеш!
  И за протокола - въобще не ме интересува каква ще е формулата. Просто детето ми си направи труда да се опита да изчисли нещо. Аз го споделих / като неофициална информация/, а вие "наскачахте"!

# 269

"Твоята" формула е вярна, но не за миналата година.

Давам ти конкретно пример - 70 точки -> оценка 5.00 . Dincho също потвърждава.

Кой каквато иска друга формула да прилага, но спорът е безсмислен  Joy
Знам, че не е за миналата година.. просто исках да покажа, че формулата ми е вярна!

Общи условия

Активация на акаунт