7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 50 046
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте,
днес ми се отвори възможност и ви изчетох. Въпреки, че съм нова във форума и аз може утре да намина-дано да ме искате? В Неделя мисля да изпратя половинката до НПМГ, тъй като е доста рано,  но ако откаже и там ще съм на линия.
Относно общата поща-  никой ли не знае до къде са стигнали разговорите с абв.бг- определено могат да помогнат? Те със сигурност могат да кажат и от къде е възникнал проблема. При подкрепа от тяхна страна, ще е страхотна реклама за тях.
Тъй като не съм се включвала от 29.05. да кажа за Мат. 59т първи модул, от втори е объркана най-елементарната задача с баловете-5т., а на 30 само сме направили чертеж и е започнал доказване за ромб, ъглополовяща и т.н. -8т. Каза, че не е можел да я реши. Учителят му по математика му е дал подобна задача  наскоро, но и това не е помогнало.
Относно избора на у-ще/паралелка: Той иска СМГ, тъй като математиката му е слабост. Аз не мисля като него обаче(визирам отново и представянето по МАТ). Много прилича на мен и се страхувам, че неволно искам да повтори моята съдба. Аз не кандидатствах навремето в СМГ, въпреки. Завърших обикновена гимназия, после ТУ. Голяма част от състудентите ми бяха от СМГ. Много ги съжалявах, тъй като толкова им беше писнала математиката, че не искаха и да погледнат- масово тройки на висшата математика. Докато аз вече бях достатъчно узряла в стремежите си и резултата беше на лице- завърших с отличен.

# 241
Здравейте на всички! За първи път се включвам във вашия форум, но по понятни причини - имам двама седмокласника, следя написаното. Искам да ви попитам защо използвате формула , в която се прибавя 68 - тя е стара. Според справочника от 2011 г., с който разполагаме, миналата година формулата е била (бр. точки + 70) : 28, което съответно разширява диапазона на отличните оценки. Според същия този справочник, ако няма големи разлики в представянето на децата се очаква и тази година да се работи със същата формула. Това, което ние чуваме е на двата полюса  newsm78 - много по-добро представяне в сравнение с миналата година и съответно повишаване на бала, другото пък е, че въпросната 30 задача ще доведе до по-ниски оценки по математика и съответно кой знае каква промяна в сравнение с миналата година няма да има. Вие как бихте коментирали? Пожелавам на всичките дечица успех - заслужават го наистина, а на нас търпение  Joy

# 242
някъде по-нагоре прочетох, че имало вариант и с двойки на изпита да се образува бал и това много ме учуди. Не съм проверявала специално, но мисля, че при двойка на единия изпит няма как да се участва в класирането.

# 243
  • София
някъде по-нагоре прочетох, че имало вариант и с двойки на изпита да се образува бал и това много ме учуди. Не съм проверявала специално, но мисля, че при двойка на единия изпит няма как да се участва в класирането.
Абсурд! С неуспешен изпит няма класиране.

# 244
  • Варна
Някой знае ли дали след обявяването на резултатите веднага ще е достъпна таблицата с оценките на всички седмокласници за съответния град?

И още едно въпросче. Как се освобождават места след първо класиране?

# 245
Абсурд! С неуспешен изпит няма класиране.

Наистина е абсурд, но все пак има поне 3 такива училища - АК, гимназията по полиграфия и фотография (отделни изпити по рисуване или редактиране на непознат текст) и НГДЕК (НВО по БЕЛ и изпит по история). Не знам дали не е така и за разни спортни училища, художествена гимназия, ПЧМГ и т.н.

Като вместо да се запишеш в училището, в което си класиран, подадеш заявление за участие във второ класиране.

# 246
  • Sofia
Момичета може ли да помоля за разяснение по един казус. След изпита по математика на една приятелка дъщеря и се е представила много зле, според това което ми обяснява и отговорите които помнела ставало въпрос само за около 10-12 точки. Това си е чиста двойка /поне според това което аз знам/, но тя иска да знае дали момичето можело да кандидатства, т.к. за годината в удостоверението имала 4.
Помогнете защото само реве, а аз незнам какво да и кажа.
Не знам за какво кандидатстване се чуди - не може!
 Може обаче да продължи образованието си в 8 клас в училище , в което има общообразователна паралелка. Списък с училищата със сигурност има в РИО.
 След 8 клас има два варианта: СОУ с общообразователен профил и ПГ - кандидатстването става по успех.
 Инфото е от родителската среща в нашето уччилище!

# 247
  • Варна

Като вместо да се запишеш в училището, в което си класиран, подадеш заявление за участие във второ класиране.

Да де, но как се придвижваш напред? Това означава, че някой преди теб не се е записал и така по веригата стигаме до тези, приети по първо желание. Каква е вероятността някой от тях да не се запише?
 newsm78 

# 248
  • София
Ясмина, отгорорите на тези върпоси ще разбереш чак на трето класиране. Нямаш база, на която да изчислиш вероятност за записване или не, всичко е в личното решение: или се записваш на първо класиране, или подаваш заевление и чакаш 2-ро. Ако се освободи място, ако балът е достаъчен, ако, ако...много са факторите, вкл. и това, за кое училище се борите. Ако е от най-желаните (пр. НЕГ), вероятността е минимална, да не кажа никаква. Там всички места се заемат на 1-во класиране. Дори и да има незаето, балът трябва да е много висок.Успех!  newsm10 Напишете си желанията както искате, но не очаквайте кой знае какво разместване след 1-во класиране.

# 249
  • у дома

Да де, но как се придвижваш напред? Това означава, че някой преди теб не се е записал и така по веригата стигаме до тези, приети по първо желание. Каква е вероятността някой от тях да не се запише?
 newsm78  

НГДЕК и ТУЕС (може да има и други такива училища ) са с отделни класирания-децата,които освобождават места се записват в тези две училища.Само нямам представа там какви са сроковете за записване,защото по спомени май миналата година местата ги освободиха след второ класиране.
Оф,сега видях,че Ясмина е от Варна -при вас сигурно по-трудно се освобождават места след първо класиране-но може да има деца,които по разни причини да кандидатстват и в друг град и от там да се получат свободни места.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 21:23 от svetlaem

# 250
 newsm78  

Места се освобождават и от деца, които са кандидатствали в два и повече региона на страната - например Варна и Добрич, излиза класацията, детето или родителите решават, че е по-добре да си остане в Добрич и мястото във Варна се освобождава.

Оф,сега видях,че Ясмина е от Варна -при вас сигурно по-трудно се освобождават места след първо класиране-но може да има деца,които по разни причини да кандидатстват и в друг град и от там да се получат свободни места.

Ако се погледнат бройките на свободните места за трето класиране в София, няма да ти се струва, че във Варна е по-трудно освобождаването. Миналата година свободните места за трето класиране в 11-те училища с прием по квоти бяха около 25 за момчета и 25 за момичета, като в първите пет от тези 11 училища се бяха освободили само по 5 места за момчета и също толкова за момичета.

# 251
 newsm78 

Ако всички деца са изброили еднакви желания в един и същи ред, тогава никога няма да има придвижване от едно класиране в друго. Ако всички са класирани по първо желание на първо класиране, пак няма да има разместване.

Но нека Дете1 е подредило желанията си (Г1, Г2), но на първо класиране балът му е стигнал за  Г2. Нека имаме и Дете2, подредило желанията си (Г3, Г1), но на първо класиране балът му е стигнал само за Г1. Двете деца на второ класиране могат да отидат в първите си желания, стига някое друго дете от Г3 да се откаже от мястото си (защото не му  е първо желание или защото се записва в АК, например).

# 252
  • Sofia
Според справочника от 2011 г., с който разполагаме, миналата година формулата е била (бр. точки + 70) : 28,

Детето откри , че това е невъзможна формула. При изкарани 100 т. , та даже и 99 , оценката излиза над 6.
 Всеки може да си сметне колко точно се получава.
 Според негови проучвания на оценки на миналогодишните седмокласници, формулата е :
 2+к/25, където к са изкараните точки.

# 253
Според справочника от 2011 г., с който разполагаме, миналата година формулата е била (бр. точки + 70) : 28,

Детето откри , че това е невъзможна формула. При изкарани 100 т. , та даже и 99 , оценката излиза над 6.
 Всеки може да си сметне колко точно се получава.
 Според негови проучвания на оценки на миналогодишните седмокласници, формулата е :
 2+к/25, където к са изкараните точки.

Това също е невъзможна формула! При изкарани 100 гочки се получава оценка Добър 4,08.. формулата ще се разбере след 10 юни.. не бързайте толкова  Laughing

# 254
Ali_sun, тази беше формулата (бр. точки + 70) : 28 миналата година, нищо че трябваше да има оценки на 6.
Е, нямаше - всички си бяха 6.00

Общи условия

Активация на акаунт