7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 49 881
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
  • София
крем карамел, желая на порасналото ти момиче много, много здраве, за да може пълноценно да се радва на всички невероятни неща, които и предстоят.
  Wink

И от мен! Да ти е жива и здрава. Успех и късмет винаги да е с нея!

# 511
Ето какви слухове се носят за изпитите при нас. Първо, че работите по БЕЛ вече са проверени, но не са разсекретени. Средното ниво било колкото миналата година. Най-често работите били за около шейсет и няколко точки /от двата модула/. Не знам дали е вярно.
Другото не е слух, а впечатление на учители, които са били квестори - тази година доста по-малко седмокласници са поискали втория модул и на двата изпита. Решавали са само първия. Което не ми се струва много логично, защото дори и да не се чувстват много подготвени, от втория модул нищо не губят, могат само да спечелят.

# 512
Другото не е слух, а впечатление на учители, които са били квестори - тази година доста по-малко седмокласници са поискали втория модул и на двата изпита. Решавали са само първия.

По този въпрос може да се спретне една повърхностна статистика от форумните майки. Аз лично съм се интересувала у дъщеря ми дали е имало отказали се от втория модул. И на двата изпита 100% са останали за продължението на изпита. 

# 513
И в нашето училище почти 100% от децата си останаха на втория модул. Понеже в края на първия модул бях в района на училището, успях да видя че от двата седми класа само три деца се отказаха от втория модул по БЕЛ, а по математика само две. Имаше няколко учители, които коментираха, че това било много странно, защото повече от половината деца преди това били заявили, че няма да се явят на втория модул.

# 514
На мен също ми се стори чудно защо се отказват от втория модул, но може би в някое училище все пак децата не се интересуват от профилирани паралелки. Знае ли човек...
Ще се разбере, като се видят резултатите.

# 515
Преди малко сайтът където ще си гледаме оценките не работеше... изкарах си акъла  ooooh!

# 516
  • Пловдив
Аз бях квестор по математика в едно от пловдивските училища и от трите зали само едно момиченце се отказа от втория модул. Казаха ни, че и по БЕЛ се е отказала, но пък преди изпита ни предупредиха от ръководството, че е дете с проблеми и че едва ли ще остане за втората част. Така че все си има причини за отказването от втори модул при някои деца. В училището, където работя, пък никой не е останал за втората част, защото са от малцинство

# 517
Другото не е слух, а впечатление на учители, които са били квестори - тази година доста по-малко седмокласници са поискали втория модул и на двата изпита. Решавали са само първия. Което не ми се струва много логично, защото дори и да не се чувстват много подготвени, от втория модул нищо не губят, могат само да спечелят.
В стаята, където е било моето дете, за втория модул по математика са останали всички. На 31-та минута 12 от 15-те деца си тръгват.
Но това е единичен случай може би?

# 518
  • дълбоката провинция
в провинцията нещата стоят различно по отношение на втория модул и изобщо по отношение на кандидатстването след VІІ клас - местните училища нямат интерес нито от едното, нито от другото

за децата, за които ВО  ще е и вход за други училища не просто се подготвяха и се явиха на ВО, това си беше истинска война, която ще продължи поне до 15 юни

за статистиката - от два класа на втори модул по БЕЛ остават 6 деца, по математика - по-малко, ще кандидатстват 3 деца

в училището, в което за разяснявали на родителите, че децата само ще загубят от втори модул, т.е. че той ще се отрази понижаващо на оценките им знам, че едно дете е изненадало всички като е решило да остане за втори модул

изводите оставам за вас...

# 519
  • my own world....

..............в училището, в което за разяснявали на родителите, че децата само ще загубят от втори модул, т.е. че той ще се отрази понижаващо на оценките им..............

newsm78 това не мога да го осмисля нещо......

# 520
  • дълбоката провинция

Lady_A, и за мен е трудно за осмисляне, но знам, че като не си информиран вярваш на каквото ти кажат учителите/директорите

# 521
В стаята, където е било моето дете, за втория модул по математика са останали всички. На 31-та минута 12 от 15-те деца си тръгват.
Но това е единичен случай може би?
Вие сте засичали на коя минута кое дете си е тръгнало...? newsm78

В нашето у-ще всички деца са останали за втори модул и по двата предмета без едно момиче, предварително прието в Златарски

# 522
  • my own world....
Имам чуството, че колкото квестори, толкоз и правила за тия ВО.... на едни места засичат часа, на други хич не им пука, на места дават да си прочетеш преразказа, на други - не (някой по-напред в темата го беше казал); едни дават да си запишеш какви отговори си давал, други не дават да шавнеш, на места се преписва, а за колко други места и местенца, дет още по-шантави работи са ставали не знаем....

Ало, майките с физиците, кажете как беше днешния изпит.

# 523

за децата, за които ВО  ще е и вход за други училища не просто се подготвяха и се явиха на ВО, това си беше истинска война, която ще продължи поне до 15 юни

Абсолютно вярно изказване. Само хора живеещи в дълбоката провинция могат да разберат наистина, че няма нищо пресилено в думите на forttuna. И при нас децата са били убеждавани колко по-хубаво е да си останеш в старото училище, не се даде никаква информация за кандидатстването, да не говорим за никаквата подготовка в самото училище и нарочните ниски оценки, за децата за които се знае, че няма да играят по свирката.
При нас учителите са били изумени, че останаха толкова много деца за втория модул, но те не знаят причината. Дъщеря ми ми каза, че собствените им съученици са ги мотивирали да останат и да се пробват. Както и квесторите, които са от други училища и не им пука кой ще остане в нашето.

# 524
Писах, писах и неволно се изтрих. Поводът беше постинга на Фортуна.Зависи си от хората.  Аз също съм от провинцията и то от най-глухата.  Ние никога не сме си правили такива тънки сметки в ущърб на децата. С чиста съвест мога да кажа, че миналата година по инициатива на учителите имаме кандидатствали и приети деца, и то в много добри училища.
Проблема тук аз виждам в слабата заинтересованост на родителите  от образованието на децата си, но това е друга тема.
И  тази година за втори модул останаха всички, с изключение на две деца, които едва връзват тройката.
Не прави чест на никой учител да поставя своите интереси пред тези на децата, особено за такова важно нещо, касаещо бъдещето им.

Общи условия

Активация на акаунт