7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 51 309
  • 723
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета може ли да помоля за разяснение по един казус. След изпита по математика на една приятелка дъщеря и се е представила много зле, според това което ми обяснява и отговорите които помнела ставало въпрос само за около 10-12 точки. Това си е чиста двойка /поне според това което аз знам/, но тя иска да знае дали момичето можело да кандидатства, т.к. за годината в удостоверението имала 4.
Помогнете защото само реве, а аз незнам какво да и кажа.

Дано има повече точки, защото според Наредбата за приемане на ученици като изискване към учениците при кандидатстване за участие в приема е посочено, че трябва да са получили оценка най-малко 3,00 на всеки от приемните изпити, определени като балообразуващи.Не знам какво става с децата, които са получили по-малко от 3.00.
За балообразуващите - ясно, въпросът е ако не са балообразуващи? Интересно ми е как стоят нещата с  математиката в НГДЕК, например. Знам, че мои приятели в момента се молят за 3, а преди 2 години голямата им щерка въобще не се яви на общите изпити...

# 211
За да кандидатства трябва да има по наредба най-малко 3. Peace
Така е.. аз затова попитах какви са оценките й по БЕЛ от дипломата и изпита(горе долу, защото още няма официяални резултати...)

# 212
Винаги съм била убедена, че ако не хванеш тройка и на двата изпита, не можеш да кандидатстваш. Но не съм търсила специална наредба за това, а го знам по скоро по линия на ЕЖК. Но сега, както седмокласниците са по-малко от местата, може някои от най-нежеланите училища да приемат и с двойки newsm78
Но лично аз си мисля, че да се отиде в квартално училище без изпит може и да по-добре, от някакво набедено "елитно" училище от последните по рейтинг.

# 213
За балообразуващите - ясно, въпросът е ако не са балообразуващи? Интересно ми е как стоят нещата с  математиката в НГДЕК, например. Знам, че мои приятели в момента се молят за 3, а преди 2 години голямата им щерка въобще не се яви на общите изпити...

Ако правилно разчитам наредбата, за НГДЕК 2-ка по математика не би било проблем, защото математиката не участва във формирането на бала. Но това са си само мои тълкувания.

# 214
  • my own world....
Малко офтопик: http://vbox7.com/play:38567c05 от 9:40 до края е една сладка 12-класничка от нашето у-ще, поздрав с песента за всички Simple Smile

# 215

Ако правилно разчитам наредбата, за НГДЕК 2-ка по математика не би било проблем, защото математиката не участва във формирането на бала. Но това са си само мои тълкувания.

Без да съм последна инстанция, струва ми се че грешите. Да - математиката не участва в бала, но смятам, че и те като уважаващо себе си училище имат някакви изисквания за минимум на оценката!

# 216
Малко офтопик: http://vbox7.com/play:38567c05 от 9:40 до края е една сладка 12-класничка от нашето у-ще, поздрав с песента за всички Simple Smile
Мерсиии !   bouquet  bouquet  bouquet

# 217
  • София
Здравейте на всички!
От това, което прочетох до сега, повечето желания се въртят около МГ или ЕГ.

Някой проявява ли интерес към училища със специалности "системно програмиране" и "компютърни мрежи"?
Въпросите ми са:

Кои у-ща обсъждате и как ще ги подредите?

# 218
Без да съм последна инстанция, струва ми се че грешите. Да - математиката не участва в бала, но смятам, че и те като уважаващо себе си училище имат някакви изисквания за минимум на оценката!
[/quote]
И аз мисля така!  Wink

# 219
По ВО от днес при 4 грешки и по геогр. и история на каква оценка се равнява.

# 220
Още не се знае точно... няма публикувана скала, но по обикновената си формула за изчисляване на успеха се равнява на 5,11 Simple Smile

# 221
Аааа Naddya не внимаваш  Wink Wink Hug - обсъждахме ТУЕС и ПГ"Джон Атанасов". Peace

Ето какво пише в наредбата, според която протича приема в НГДЕК

"завършили през същата година VII клас на средните общообразователни училища със среден успех най-малко добър 4,00;
3. (доп. - ДВ, бр. 75 от 2009 г., в сила от 2009/2010 учебна година) с годишен успех по: български език и литература и история и цивилизация не по-нисък от много добър 5,00".

Наистина не пише нищо за оценката по математика от ВО, но може просто да са го пропуснали  Simple Smile, обаче от друга страна, което не е забранено и позволено - тоест може да се пробва  Mr. Green

# 222
  • София
Аааа Naddya не внимаваш  Wink Wink Hug - обсъждахме ТУЕС и ПГ"Джон Атанасов". Peace
Внимавам! Но ТУЕС са си със собствен прием и класиране. И остава само Дж. Атанасов! А други???

# 223

Долорес, според скалата тези точки са за петици. И моята е така. Според скалата можеш да си позволиш само една грешка, за да имаш шестица. На дъщеря ми са им казали, че можело 5и1/2  да им пишели(което е 6ца), но това щяло да си е по преценка на учителите.

# 224
  • София
Относно оценки под 3: имаше някъде списък с училищата, балообразуващите предмети и изпитите, но не се сещам къде...Може би в справочника? НГДЕК е подчинено на министерството на културата, а не на образованието, такива са и художествената, музикалното, балетното, Италианския лицей и др. и всички те си имат собствени изпити, като за всяко от тези училище се кандидатства в училището съгласно обявените от него изпити. Оценките по БЕЛ и МАТ от ВО (стандартните изпити) не се взимат предвид (може някъде да има изключения, не съм съвсем сигурна). Не съм гледала точно за НГДЕК, може и да има значение оценката по БЕЛ, но по МАТ със сигурност няма, поне така беше преди.
За гореспоменатите училища обаче вече е късно да се мисли, тъй като за изпитите им се изисква здрава подготовка по съответните специалности. Остава варианта с общообразователните училища, каквито в София почти не останаха, или някои техникуми. Със сигурност има такива училища, спомням си, че преди 2 години, когато се бях видяла в чудо с големия ни син, гледах и за това...То сега и да реват, полза няма, ами да проучат по най-бързия начин коя е най-добрата възможност в създалата се ситуация. Освен това, още не са излезли оценките, може пък и да хване тройката... Confused

Общи условия

Активация на акаунт