За татковците и децата им

• 5 583
  • 51
  •   1
Отговори
# 15

Ами ако и на майката каже, че не й е интересно?

Тоя метод не работи при моя мъж. Прилагала съм го, макар и не точно в този проблем, отказваше да става нощем когато бебето се събуди, под претекст, че не може да се наспива, а пък е на работа и т.н.
И аз му казвам: "Ами и аз не мога да се наспивам, поне в събота и неделя, когато не си на работа, поемай ти нощите" - и той ми казва: "Ми като не искаш да ставаш - недей, той ще поплаче и ще заспи"  ooooh!

А, Савина, твоя е по - зле, моя поне не смее да ми каже, че ми е задължение, но резултата е все същия накрая  ooooh!
И за много други неща ми е казвал: "Ми като не щеш да го правиш - недей", но като го питай кой тогава ще го свърши това, той вдига рамене.
Резултата в случая на Савина подозирам, че ще бъде подобен, ако и тя не се занимава - децата ще са ощетени още повече. Той няма да почне да се занимава повече с тях.
Има мъже, които чакат децата да пораснат и тогава истински започват да се интересуват и да се занимават с тях, докато се бебета, не се натискат, поне е откровен човекът.

# 16
Савина, те децата не са малки, учите ли ги да карат колело, могат ли? Това няма ли да му е интересно? Също така са и момчета, да ритат топка из полянките  newsm78 Да ги учи да поправят разни неща, от типа детски ремонтни комплекти  newsm78
Дъщеря ми обожава пъзели, ако децата ти харесват това, а и мъжа ти готово, нека редят заедно.

Общо взето май трябва да разбереш какво му е интересно на мъжа ти (освен компютъра) и да приобщиш децата. СПоред мен той не осъзнава, че с децата може наистина да е интересно и човек да си изкара страхотно. Трябва му време с тях, няколко прегръдки и целувки и как татко е най-добрия в реденето на пъзели, в карането на колело, в ремонтирането и като се види като герой в очите на децата си може и да му светне, че е изгубил много време с тях докато ги е мислил за "безинтересни"

# 17
  • Sofia
Колело никой не ги е учил, сами се научиха. Аз рових 3 месеца, избирах, той не прояви никакъв интерес. Накрая отидох сама, купих колелетата и те ги подкараха. Не е било нужно някой да ги учи. Пъзели не обичат особено. И изобщо то точно там е проблема - че само компютъра му е интересен. Или по-точно той му е толкова важен и интересен, че всичко друго остава на заден план.  #2gunfire

# 18
Сам на разходка с тях ходи ли?

# 19
  • Sofia
Не. Само когато съм втора смяна, което е 2-3 пъти в месеца ги взима от ясла и ме чакат на площадката, но това е за час най-много. Когато съм вкъщи никога не ги извежда сам, без значение дали съм болна, с 39 градуса температура, имам да свърша нещо или просто имам нужда да си почина.

# 20
Савина, не е хубаво това, съмсем сама да се справяш с децата  Confused
А нямате ли приятелско семейство с по - съпричастен баща, например да излязат твоя мъж и мъжът от приятелското семейство само двамата с децата  newsm78
Моя мъж когато излиза с детето, не ходи по паркове примерно, а звъни на някой негов приятел и излизат заедно с децата или пък ходи направо на гости у тях, хем децата си играят, хем те двамата пият по бира. Някак като е с подкрепа от приятел, не е толкова уплашен, че ще трябва сам да се оправя с малкия  Laughing
На компютъра може да им показва картинки примерно, на моя син му пускам картинки със животни и го карам да ми показва - коте, куче, крава, как прави котето и т.н. или пък детски песнички и да танцуват или пеят на тях  Laughing
Струва ми се много се нуждаеш от почивка.
Учудва ме, че не си го включила мъжът ти от самото начало на гледането на децата. Обикновено в семействата с близнаци или тризнаци всички участват на макс  Peace
В парка има няколко майки с близнаци, винаги са двамата родители като ги извеждат, и всеки си поема едното от децата, ама напълно го поема - хранене, преобличане при нужда, пишкане, вода, тичане и т.н.
Вероятно човекът се е изхайлазил досега, понеже вижда, че се справяш и сама  Rolling Eyes

# 21
  • София
И аз мисля, че е трябвало още от началото да включиш таткото. Дори и с нещо малко. Така пак щеше да има нещо, което да си е негово задължение. Моят мъж се справя много добре с детето. Имаме 1 момченце на 3.5 години. В къщи не мога да кажа, че се занимава особено с него, освен, че се борят на леглото Wink Иначе рядко се случва да се заигра с количките му, да му прочете приказка (въднъж на месец максумум) или да реди пъзели (по-скоро малкият може да си го нареди сам, мъжът ми е пълна нула на пъзелите Wink). Но стане ли време да излизат навън се справя отлично. През седмицата не излизам с тах. Върша си накоя изостанала домакинска работа. Често го води и сам на село, когато не успея да си взема отпуска. Голяма комбина са - карат колело, джип, ритат топка, ходят в парка, на гости, хранят се в ресторанти, мият колата... Относно задълженията вкъщи (не играта) се редувама да го къпем. Вече се храни сам и няма нужда от нашата помощ. Единственото нещо, с което не може да се справи е да му събере багажа сутрин за детската или като ще ходят някъде. Тук без мен са загубени  Laughing

# 22
  • Sofia

Струва ми се много се нуждаеш от почивка.

И на мен така ми се струва.  Laughing
А не го включих от началото, защото бях в майчинство, стоях си в къщи по цял ден и тогава не ми пречеше да си правя всичко по децата и къщата сама. Все го жалех, че ходи на работа и се уморява. Пък и до сега поддържам мнението, че жена която не работи спокойно може да се справи без помощ. Все си мислех, че като тръгна на работа сам ще се сети, че вече трябва да помага, ама...
Що се отнася до близнаците... и в нашата градинка повечето, които са с близнаци или две деца ходят по двама. Аз в повечето случаи съм сама. То за това само моя глас се чува в градинката.  Mr. Green

# 23
  • Бургас
savina_33 -  да ти отговоря по темата и аз съм от късметлийките! На нашият татко му доставя изключително удоволствие да разхожда малкият, да го води къде ли не, и изобщо да прекарва максимум време със сина ни! Като са двамата мен изобщо не ме отразяват, ама мъжка работа  Laughing!
Относно последният ти пост, бих коментирала, че за съжаление "едно магаре го товарят, толкова колкото може да понесе". Не съм съгласна, че когато си в отпуск по майчинство детето и домакинските задължения, са единствено и изцяло твоя грижа! Детето е общо все-пак, а  и всеки има нужда макар и от един час лично за себе си. Не е късно да си оправите нещата. Просто давай по-леко. Почивай си, когато можеш и от време на време пренебрегвай задължения, които са свързани изцяло със съпруга ти (готвене, гладене, пране, чистене), все-пак той може да свърши някои неща и сам, не е нужно да се грижиш и за трето дете щом не оценя колко правиш за семейството си! Ти си човек в крайна сметка и имаш пълното право, да си вдигнеш краченцата за час-два да разпуснеш с книжка или да не мислиш за нищо, докато таткото и двамата юнака се разхождат, карат колело или каквото искат да си правят по мъжки Simple Smile! Успех и горе главата! Hug

# 24
savina_33, и моето "мило" е същото като твоето! Никога не е сменял памперс или нахранил някое от децата, дори когато съм болна не ги гледа. Никога по собствено желание не играе с тях, само след много молби, за да свърша нещо. Единствено когато играе на компютъра, вика сина да му дава нитро, при състезанията на една от игрите. Само се заяжда със сина ни...Не зная има ли друг баща който да е толкова апатичен към децата си и да не проявява никаква нежност и загриженост #2gunfire?!

# 25
.....Пък и до сега поддържам мнението, че жена която не работи спокойно може да се справи без помощ.
...

Ама разбира се, че може, въпросът е защо трябва  да го прави  Thinking
Ако няма кой да помогне, ако е самотна майка и т.н. ясно, ама ако не е така ?
Защо тогава да не подели задълженията с човека до себе си ?

Пример: сутрин детето е на градина, мъжът ми смяташе, че аз ще го водя, понеже ми е на път за автобусната спирка. Е, водих го няколко пъти, но се бавя, трябва много рано да ставам и закъснявам за работа. А мъжът ми е с колата и е от по - късно на работа. Една сутрин ставам - набързо пия кафе, глася багажа на малкия и под претекст, че закъснявам - изхвърчам от къщи и той ще не ще води малкия и го гласи за градина. И така няколко дни.
Полека лека започнах и нищо да не глася сутрин, просто спокойно си пия кафе, докато те с татко си се гласят ...
И някак мъжът ми си прие, че това си е негово задължение и сам мисли дали детето има чисти дрехи и памперси в градината, буди го, мисли какво да му облича, тоалет и т.н.
Това е пример за постепенно прехвърляне на основно задължение върху плещите на съпруга  Mr. Green

# 26
Не става въпрос само за помощ, макар че при 2 малки деца, хич не е излишна, а и за това децата да общуват с баща си.

# 27
Ми че като почне да помага в грижите за децата, тогава неизменно ще общува с тях  Peace
Щото на 2-3 години разходката на децата си е повече грижа, отколкото удоволствие и общуване  Peace
Между другото аз като нямах деца и се чудех на сестра ми какво толкоз се прехласва по това хленчещо и мрънкащо сополиво хлапе /племенника/, докато не почна да ми го оставя за по няколко часа да го гледам и тогава ми стана ясно, че то можело да е забавно да му покажеш как се прави корабче от хартия и да му гледаш възхищението в очите от твоите божествени умения  Laughing
И ми хареса.
И при таткото може така да стане.

# 28
В нашия случай изпитвам леко вина, че момчетата са много повече с мен от колкото с любимата, за това гледам събота/неделя да компенсираме и четиримата заедно някъде извън стандартния живот. После от септември до нова година ще им дам малко почивка, че хобито ме чака, но неделите са им запазени.

# 29
Цитат
Пък и до сега поддържам мнението, че жена която не работи спокойно може да се справи без помощ.
Това какво общо има с общуването на един баща с децата му?    Laughing
Защо да не може да смени памперс,да даде шишето с мляко,да го разходи с количката,докато е малко,а после заедно да ходят на разходки?
Това е общуване, а не работа.
Домакинската работа като пране,чистене,готвене и прочие ,щом майката иска да се напъва сама ,да си я върши.

Конкретно :
Моят мъж се занимава със синовете ни от първия им ден в къщи:той ги къпеше,даже бабите се сърдеха ,че не им ги дава да ги помачкат в коритцето   Laughing ,правеше им шишетата с мляко ,ставаше през нощта,разхождаше ги с количката,като проходиха ,ги водеше по площадки ,играеше с тях на пясъка,водеше ги на детска градина,водеше ги на лекар,научи ги да плуват ,като сме били на море.
в къщи-много играеха с конструктори,с Лего,заедно гледаха анимации /и досега го правят,нищо ,че вече са големи/, при едно боядисване на къщата,те искаха детската стая да е изрисувана с животни,той им ги скицира, а те ги оцветиха....
И досега предпочитат неговата компания ,пред мен.

Общи условия

Активация на акаунт