За татковците и децата им

• 5 581
  • 51
  •   1
Отговори
  • Sofia
Имам един въпрос към бащите тук, на да речем под 10-12 годишни деца. Какво правите заедно с децата си? Колко време на ден им отделяте? По собствено желание ли го правите или под натиск на майката? Доставя ли ви удоволствие времето прекарано с децата или ви е досадно и отегчително?

# 1
  • out of space
Ще отговоря от името на мъжа ми, че той мрази да трака по клавиатури.

Абсолютно всеки ден (без неделя) ги води на тренировки по водни скокове, което отнема м/у 2 и 3 часа. Поне веднъж седмично правят голям преход с колелата из кварталите. Ритане на топка, тенис на маса- понякога.
Мъжът ми има много свободно време- работата му е такава.
Всичко това прави по собствено желание, всички са доволни.

# 2
Май когато почнаха такива занимания като каране на колело, ски, ритане.  Не се е умилявал да чете приказки.

# 3
Много ми е странно в такива теми. Уж се питат бащите, ама винаги жените им отговарят...

# 4
  • Sofia
Ми защото мъжете не са достатъчно активни  Mr. Green

# 5
Ми защото мъжете не са достатъчно активни  Mr. Green
А-а, не е така! Активни сме и още как. Аз не съм баща все още, но имам наблюдения върху мои приятели и познати, които са родители. Много време прекарват с децата си. Нямат време дори и за една бира. Дори се промениха като хора и станаха по-отговорни. А какви ненормалници ги помня. И мисля, че така трябва. Да не си създавал дете все пак, като не можеш да му отделиш време.  Wink

# 6
Мъжът ми едва ли ще седне да пише в бгмамма, но отговорът при нас е - под натиска на детето  Joyдетето като цяло е залепено за него. През деня аз я гледах, но върнеше ли се той от работа, не ми даваше да я докосна, всичко - хранене, къпане, приспиване правеше той...
Сега пак малко се очовечи, преди беше ад. Всеки ден след работа отиват някъде по люлки, да карат колело или да пазаруват. В събота и неделя сме тримата заедно, но аз докато стана, те са обиколили града.
Ако има служебна работа след работно време - пак я взима.

# 7
Моите се виждат какви бебета са Simple Smile Баща им обожава да се занимава с тях Simple Smile Той си е детешар... горкия 4 години ме чака да се изуча, за да имаме деца...

Както казва и човечето той като се прибере от работа и забравят, че аз съществувам  Mr. Green А сега понеже сме и под карантина и излизането е само на терасата, съвсем не могат да ме гледат на края на деня Simple Smile

Иначе мъжа ми още докато бяхме гаджета винаги много е обгрижвал и забавлявал племеницата, та не е само към нашите деца такъв Simple Smile

Игрите им са на криеница, да кара каката колело, тичат, гонят се, редят пъзели, четат, ходят на площадките и така  Rolling Eyes

# 8
В тази връзка, с риск да кривна леко встрани от темата, ще кажа, че не одобрявам родителите, които ходят на гурбет например или в друг град и отсъстват по-дълго време. Оставят дечурлигата на баби, дядовци и т. н. и отпрашват. Това е травма за детскта психика. Аз като малък си спомням как ревях и се тръшках щом наште щяха да заминават за София например или другаде без мене. Принуждаваха се да ме товарат в колата и да пътувам с тях. Не ми се мисли ако бяха в чужбина да речем. Така че сматам за редно до 10-12 г. възраст минимум да не се отделят за щяло и нещяло родителите от децата.
Ай поздрави на бебешоците...  feeding

# 9
В тази връзка, с риск да кривна леко встрани от темата, ще кажа, че не одобрявам родителите, които ходят на гурбет например или в друг град и отсъстват по-дълго време. Оставят дечурлигата на баби, дядовци и т. н. и отпрашват. Това е травма за детскта психика. Аз като малък си спомням как ревях и се тръшках щом наште щяха да заминават за София например или другаде без мене. Принуждаваха се да ме товарат в колата и да пътувам с тях. Не ми се мисли ако бяха в чужбина да речем. Така че сматам за редно до 10-12 г. възраст минимум да не се отделят за щяло и нещяло родителите от децата.
Ай поздрави на бебешоците...  feeding
И аз не "одобрявам" и ми е меко казано неприятно ,че от почти две години живея сама тик във БГ,а мъжът ми  във Италия ,но няма как да е .Всеки има цели във живота и се бори за да ги постигне ,дори със мн скъпа цена.

По темата ,съпругът ми гледаше каката всяка свободна минута ,без аз да го моля за това.

# 10
  • Sofia
Лошо. Отчайвате ме направо с тези отговори.  Cry Много се радвам, че има и такива татковци. До сега си мислех, че повечето са като моя и им е скучно и досадно да се занимават с децата, защото в нашата градинка освен 1-2 татковци, които са редовно присъствие, други рядко се появяват. Ама явно не е така. Моят излиза с нас на разходка винаги когато не е на работа и толкоз. Но и това прави под мой натиск. Ако го оставя да решава сам няма да идва. В къщи не се занимава с тях. Скучно му било на площадката. Да играе с тях му е скучно. В къщи му е по-интересно да седи на компютъра. Още не е проумял, че е по-важно кое е добре за деца, а не кое на него му е интересно. А те вече навлизат във възраст, в която контактът с бащата е много важен. И ми е много мъчно, че не им обръща достатъчно внимание.  Cry

# 11
  • волно калдъръмче
Скучно му било на площадката. Да играе с тях му е скучно. В къщи му е по-интересно да седи на компютъра.
Колко деца имаш всъщност  ooooh!

# 12
Май 3 са децата в семейството Sad

Но, за да не те отчайвам ще кажа, че брата на мъжа ми е коренна противоположност! Той не обича да играе с дъщерите си (голямата е вече на почти 9, а малката е на 3). Затова каката е много привързана към чичо си (мъжа ми) и редовно го търси, за да си играят заедно, малката не си е играла толкова с него (понеже напите деца се родиха и мъжа ми естествено отделя повече време на тях Simple Smile ), но пак го търси.

Да си призная мъжа ми много ме спечели, точно с отношението си към племеницата и имах нагледен пример какъв баща ще бъде. Ние живеем в една къща и поведението му не е било веднъж месечно да се порадва за 2 часа, а ежедневно Simple Smile Може би е хубаво всяка жена да може да добие такава представа Sad...

Освен това много мъже не могат да възприемат, че са родители докато децата не пораснат и не станат "интересни". Може би имат нужда от "обратна връзка" знам ли  newsm78

# 13
... Скучно му било на площадката. Да играе с тях му е скучно. В къщи му е по-интересно да седи на компютъра. Още не е проумял, че е по-важно кое е добре за деца, а не кое на него му е интересно...

Ами ако и на майката каже, че не й е интересно?
Децата не са играчки, с които да си играем, само когато ни е интересно  Sick

# 14
  • Sofia
Да, определено често се чувствам като самотна майка с три деца.  Laughing
Не се сърди, човече, е анджек де, нали за това говорим. Като го попитах веднъж аз мога ли да кажа, че не ми е интересно и да не се занимавам с децата, ми отговори че не, защото на мен ми било задължение.  ooooh! Сиреч майката е длъжна да го прави независимо дали и харесва, а бащата само ако му е кеф.  bash

Общи условия

Активация на акаунт