Германска нова медицина - 7 тема

• 85 688
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Дайте я насам тази таблица на немски, ще я преведа, стига да не е с разни медицински термини, които не разбирам.

# 481
Единственото нещо, което ми доставя дискомфорт, е че съм сама и дори с най-близките си хора не мога да споделя  за ГНМ, защото  не искат да я приемат или не са готови за нея Sad

Познато ми е, но вече не се и опитвам да споделям нещо , което не се приема от близките ми, поне от някой.
Вчера чух думи , които не исках да чуя и не можах да преглътна, няколко часа мислих и се опитах да се абстрахирам от тях  , заболя ме глава много силно.Днес имам болки в лявото ухо и болка в гърлото.

Бебока пък е със задна хрема , има храчки , които трудно отхрачва.И двете ми деца често страдат от задна хрема.Решен конфликт, но да попитам дали с билков сироп мога да облекча състоянието, специално при бебето?Инхалации?

# 482
svetli, таблицата я нямаме. Трябва да си я поръчаш от Австрия.

mari:) , няма проблем да даваш сиропчета или каквито прецениш облекчаващи средства. Peace

# 483
Искам да попитам нещо свързано с ваксините или по скоро с убождането.
Започвам с една извадка от книгата на Александър Коток-
"Възможността инжекционното убождане/всяко , не само при ваксина-в Румъния децата се разболявали от полиомиелит след инжектиране на антибиотици, в Индия - на температуропонижаващи препарати/ да провокира полиомиелита е добре документирано, въпреки , че механизмът до сега не е съвсем ясен"
 Ясно е , че ваксини, антибиотици и всякакви медикаменти са вредни, но трябва ли да се притесняваме от всяко убождане?
Само като си помисля какъв стрес преди две седмици изживя бебето ми разпънато на кръст в едночасовия опит да му намерят вена , колко убождания преживя, за капак една инжекция - аналгин Sad
 Вече напълно си обяснявам този" механизъм" но това означава ли , че след всяка такава манипулация да очакваме такава реакция?Може би е индивидуално, в зависимост от възприятието на детето newsm78
Полиомиелит-
По принцип болестта протича под формата на респираторна инфекция или типична чревна инфекция.При нас протече така-след като измъчиха детето ми- два дни то имаше диария.
Паралитичната форма при която се поразяват  нервните клетки на гръбначния стълб е много рядка, а най-опасната е тази форма при която се засяга главния мозък, която може да завърши със смърт, това според медицината.
Точно тази "опасна форма" на полиомиелит може ли да бъде обяснена с оток в главния мозък засягащ друг орган и затова да води до летален край?
Параличната форма полиомиелита  се обяснява с кофликт не мога да избягам ли?

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 20:10 от mari:)

# 484
Здравейте!

Извинявай те, че ще ви занимая с моя/на дъщеря ми проблема.
На пръв поглед нищо сериозно - запушено носле...Но това вече много време. Април ходихме на детска градина за една седмица и то само по два часа. И се започна...първо едни сополи, едно чудо, после остана това нарушено дишане през носа, запушено, трудно сумтящо, а вече направооо...ужас. От тогава до сега ту по-се засилва, ту по-се облекчава, но го има. През това време на няколко пъти е "прокапвал" носа, но през другото време си е по-малко или повече запушен. В края на лятото ми се струваше, че беше поотшумял проблема, но септември пак опитахме с детската. Пак само за седмица, пак само по два часа и приключихме, но запушения нос си стои... Имаше и една хепрангина и от тогава не дава и нищо да й впръскам в нослето и вечер направо ми се къса сърцето.... Cry

Много съм на "повърхността" на ГНМ и не мога да си отговоря сама...

Страхувам се да не прекаля с търпението и да чакам да мине...да я водя на лекар - ще започне една одисея от кабинет на кабинет, ужас.........

Благодаря ви предварително!   bouquet

# 485
На мен не ми стана ясно тази хрема постоянна ли е от април или е на приливи и отливи?

Хремата по принцип е признак на решен конфликт. Ако се повтаря периодично, значи детето попада на идентични ситуации.

Може да отидете на лекар, но само на уши-нос-гърло, който да види дали няма запушен синус или гной.
Аз като ученичка бях така няколко години - всяка зима започвах с хрема, която не минаваше, запушен синус и следваше пункция - ужасно неприятно преживяване...

# 486
От април до сега почти през целия период е със запушен нос със засилване и поотслабване... От време на време е имала сополи. И една херпангина изкара. За нея си мисля, че сигурно от това, че постоянно някой и казваше да не си лапа пръстите вкл. и аз. А като са били мръсни направо съм й мърморила  Sad
Септември като повторихме опита за тръгване на градина на третия ден й протече силно нослето, но след като спряха сополите пак е запушен........ Не знам!!! То не, че постоянно някой не я пита "ходиш ли на градина?". Та и аз даже я подпитвам да ли не иска в една друга градина да отидем - тя категорично "НЕ"
Сега пак е в по-тежка форма запушен, даже и през деня диша през устата, а вечер е направо ужас...И след ангината вече не дава и да й впръскам в нослето, направо се мъчи като спи, имам чувството, че спира и започва да диша на пресекулки, "с наваксване"... Cry

# 487
Насочете ме къде да чета за микроаденом на хипофизата?

# 488
Насочете ме къде да чета за микроаденом на хипофизата?

В таблицата има само за аденохипофиза... Питай Кристиян.

fotinaklaros, не знам какво да ти кажа... Може би непрекъснатото подпитване да има някаква роля. Моят син така беше половин година с кашлица, но един ден спря...

# 489
  • София
Здравейте, записвам се да ви следя Peace

# 490
Гъбички около устата на детенце на 1год и 6 мес. от какво може да са? Стоят от 3 месеца. Опитах се да намеря нещо в таблиците, ама нещо не успях. Но имам някакви спомени, че гъбичките са решен конфликт. Дали не  бъркам?

# 491
Помощ, изгубих си гласа. Sad Какъв конфликт е това и в каква фаза?

# 492
Помощ, изгубих си гласа. Sad Какъв конфликт е това и в каква фаза?

Аз мисля, че загубата на гласа е в лечебна фаза.

От една седмица и аз съм без глас, оправям се постепенно. При мен май конфликтът беше "Искам да ме чуят, говоря но никой не ме слуша".  Laughing  Laughing

# 493
az съм си губила гласа,когато аха... да кажа една голяма истина,и ме досрамя и едва прошепнах  първите срички
доста време ми отне да се оправя,но и конфликта беше доста голям и продължителен

# 494
Бяло Цвете, Mamagemelar, благодаря за отговорите и споделеното!   bouquet
При мен явно беше решен конфликта и лечебна фаза, защото още на другия ден ми се възвърна постепенно гласа.
А от какво предполагам, че се получи при мен - споделих с близки нещо лично, което ми тежи или пък твърде много говорих по други сложни теми за живота. Rolling Eyes
elica2009, според мен добре си направила като си казала какво мислиш на шефа. Дано ти мине скоро и те оценят по-справедливо в работата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт