Германска нова медицина - 7 тема

• 85 605
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Ами просто няма такава инфекциозна Simple Smile, това са теории на стандартната медицина.
Симптомите биха те насочили какво точно да търсиш в таблицата. Wink

# 661
И аз така подозирах, мерси Simple Smile.

# 662
За инфекциозна мононуклеоза съм чела само при Менделсон:

Цитат
ИНФЕКЦИОЗНА МОНОНУКЛЕОЗА

Симптомите на инфекциозната мононуклеоза са сходни със симптомите на простуда и грип, затова в ранните стадии за нея рядко се подозира и не се диагностицира. Боледуват малки деца и млади хора. Проявите на болестта са: повишена температура, увеличени лимфни възли, болки в гърлото, отпуснатост и обща слабост. В периода на развитие на заболяването могат да се добавят болки в областта на корема, гадене, главоболие, болки в гърдите, кашлица и някои по-рядко срещани симптоми.

Ако детето има тези симптоми по-дълго, отколкото е при една простуда, трябва да бъде заведено на преглед при лекар. Ако има съмнения за мононуклеоза, най-вероятно ще му се направи анализ на кръвта, който обикновено (макар и не винаги) потвърждава заболяването. Боледуването продължава до три месеца, в тежките случаи може да се проточи до няколко месеца.

Няма нужда да се тревожите за ранна диагностика на мононуклеозата, защото медикаментозно лечение за нея не съществува. На болното дете е нужно, както и при всяко друго заболяване, отдих и обилно приемане на течности. Някои лекари предписват за мононуклеозата стероиди, като Преднизолон. Смятам, че такива следва да се избягват, освен в най-тежките случаи на заболяване.

А за скарлатината няма писано никъде...

# 663
Здравейте! Бих искала да ви помоля да ми дадете насочваща информация за дискова херния от гледна точка на ГНМ. Ще съм много благодарна ако някой се отзове. Спокойна вечер ви желая!

# 664
Някой знае ли нещо за обратната захапка? Защо се получава недоразвиване на горна челюст и/или твърде развиване на долна?

# 665
Съвсем боса съм в ГНМ, признавам си Confused
Само преди няколко страници беше зачекнат въпроса за кървене на носа. Но там не разбрах отговора, който беше даден на питащата ooooh!
На дъщеря ми, на 7 год., й кърви носа по 2-3 пъти в седмицата. Какъв може да е конфликта й?
И кое/какво се определя като конфликт? Моля дайте насоки къде и какво да прочета.

# 666
Здравейте!
Някой може ли да ми обясни каква е тази страница? 
http://unglaublichkeiten.com/unglaublichkeiten/htmlphp/krebs.html

# 667
Аз с един въпрос, защото много искам да се опитам да помогна на една приятелка - не може да задържи бебето. Все спонтанни аборти прави - след инвитро процедури. Сигурно вече за 5-ти път й се случва. Не е българка.
Или може би нещо на Италиански?

# 668
Само преди няколко страници беше зачекнат въпроса за кървене на носа. Но там не разбрах отговора, който беше даден на питащата ooooh!
На дъщеря ми, на 7 год., й кърви носа по 2-3 пъти в седмицата. Какъв може да е конфликта й?
И кое/какво се определя като конфликт? Моля дайте насоки къде и какво да прочета.

Кървенето на носа при наличие на конфликт е заради "искам да се отърва" от нещо си.
А що е то конфликт прочетете в сайта - www.gnm-bg.com

# 669
Ускореният пулс без други видими симптоми какъв конфликт е и как се решава?

# 670
Според мен, ускореният пулс е следствие от друго нещо и не е сам за себе си...

# 671
Според мен, ускореният пулс е следствие от друго нещо и не е сам за себе си...
И аз по принцип така мисля, но засега не е ясно кое това друго нещо. Напоследък имаше доста стрес и малко сън.

# 672
Здравейте! Бих искала да ви помоля да ми дадете насочваща информация за дискова херния от гледна точка на ГНМ. Ще съм много благодарна ако някой се отзове. Спокойна вечер ви желая!

Дискова херния може да има чисто физична причина,а не конфликт.
Иначе е конфликт на мезодермата.

Вьзможно е да има лека форма на анемия (+ ниськ хематокрит).Конфликтьт е на самочувствието.Детето може да е наранено с обида,бой-удряне,нечувстване на любов.
Предлагам ви да направите изследване на крьвта и без паника,каквито и да са резултатите.
Кьрвенето е в лечебната фаза.

Ускореният пулс без други видими симптоми какъв конфликт е и как се решава?

Причините са много и различни.Ако пулсьт се е завишил изведньж и персистира, не пада дьлго време заедно с други симптоми,говори за активна фаза на някакьв конфликт.
Трябва да дадеш повече подробности. Peace
Недоспиването само по себе си сьщо се отразява на пулса.Сьрцето компенсира липсата на енергия.Но щом и не спи,има стрес и тн,явно става дума за активна фаза.

Здравейте!
Някой може ли да ми обясни каква е тази страница?  
http://unglaublichkeiten.com/unglaublichkeiten/htmlphp/krebs.html

Защо си махнала обидите кьм Хамер и ГНМ в подписа си?
Страницата е интересна,чети Peace

# 673
Аз не знам какво да кажа за моя пулс, тъй като случайно разбрахме, че е повишен. Аз не го чувствам. Получих задух, просто беше задушно и ми премериха кръвното, което беше идеално, но се установи, че пулсът е висок. В онзи момент беше 96, в последствие го меря (чрез броене) от време на време всеки ден, стои 88.
Никакви други симптоми нямам, само един нерводермит (не знам дали така се пише), който ме тормози от време на време.
По принцип спя много добре, но децата ме будят рано, а аз лягам доста след като те заспят. Затова сънят ми идва малко.
Притеснения имах, пак покрай децата, боледувания, погрешни диагнози и оттам станах по-нервна и чувствителна, може би.

# 674
На дъщеря ми, на 7 год., й кърви носа по 2-3 пъти в седмицата....

Вьзможно е да има лека форма на анемия (+ ниськ хематокрит).Конфликтьт е на самочувствието.Детето може да е наранено с обида,бой-удряне,нечувстване на любов.
Предлагам ви да направите изследване на крьвта и без паника,каквито и да са резултатите.
Кьрвенето е в лечебната фаза.....

Благодаря много за отговора, Christian   bouquet дава ми някакви насоки. Ще направим посещение при доктор да изследваме кръвта. Иначе дъщеря ми е много чувствителна, емоционална и много лесно наранима, в класа й има едно момче, което много я дразни и притеснява непрекъснато; дъщеря ми не може да се справи с него и много нерви й образува това. Ще поработим и в тази насока. Иначе любов в семейството получава много. За бой и удряне и дума не може да става, този вариант го изключвам напълно.

Кървенето на носа при наличие на конфликт е заради "искам да се отърва" от нещо си.
А що е то конфликт прочетете в сайта - www.gnm-bg.com
Благодаря и на теб, nenaatoa  Peace

Общи условия

Активация на акаунт