Майчинството счетоводно - 41

• 35 620
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,
имам следния въпрос и ще се радвам да получа отговор Simple Smile
В момента съм в 45 дневен болничен.Докато той тече, обаче, аз родих сина си (малко преждевременно). Термина ми беше на 09.07, а той се роди на 19.06.Болничния от ЖК и този от болницата се застъпват.Болничния от болницата е издаден на 21.06. Въпроса ми е в този случай кога и какви  пари ще получа от НОИ?Счетоводителката ще предаде  болничния от болницата към НОИ на 01.07.
Благодаря предварително!

# 361
Здравейте,
имам следния въпрос и ще се радвам да получа отговор Simple Smile
В момента съм в 45 дневен болничен.Докато той тече, обаче, аз родих сина си (малко преждевременно). Термина ми беше на 09.07, а той се роди на 19.06.Болничния от ЖК и този от болницата се застъпват.Болничния от болницата е издаден на 21.06. Въпроса ми е в този случай кога и какви  пари ще получа от НОИ?Счетоводителката ще предаде  болничния от болницата към НОИ на 01.07.
Благодаря предварително!

Ot kogato si syberat bolnichni listove i danni - ot togava 14 dni. Znachi ne e samo vajno koga shte se zanese bolnichniq, a syshto taka e vajno koga se izplashtat zaplatite i podavat dannite za mesec 06.
Ne mojem taka da otgatvame koe koga shte se sluchi. Srokut e 14 dni ot momenta v kojto cqlata informaciq e subrana i to pri uslovie, che vsichko e korektno.

Последна редакция: нд, 26 юни 2011, 19:53 от ZinaSt

# 362
  • София
ZinaSt с какъв Линукс сте?

# 363
ZinaSt с какъв Линукс сте?

Oh, ne moga da otgoworq, no saprugyt mi e obeshtal dovechera da mi kachi i kirilica. Izvinqvam se otnovo za latinicata. Znam kolko e nepriqtno.

# 364
  • София
И аз в момента съм на Линукс, хич не отбирам, схващам по малко.
Съпругът ми твърди, че нищо не е инсталирал. Ще се оправите Simple Smile

# 365
Здравейте! Надявам се да можете да ми отговорите.
Ходя на работа. От 18 до 25 май ползвах болничен за гледане на дете. Първите три дни ми плати вече фирмата. Следващите два се падат събота и неделя. Интересува ме полага ли ми се обезщетение за тях. Thinking

# 366
Ходя на работа. От 18 до 25 май ползвах болничен за гледане на дете. Първите три дни ми плати вече фирмата. Следващите два се падат събота и неделя. Интересува ме полага ли ми се обезщетение за тях. Thinking

Само ако са ти работни дни. Ако работиш в събота и неделя - полага ти се. Ако не работиш - не ти се полага. Обезщетения се изплащат само за работни дни.

# 367

Само ако са ти работни дни. Ако работиш в събота и неделя - полага ти се. Ако не работиш - не ти се полага. Обезщетения се изплащат само за работни дни.

Принципно работя, но май точно тогава не ми се падаха смени, а само нощна в петък вечер, т.е. половин смяна. newsm78 А иначе нали не съм с грешка - първите три дни се плащат от работодателя, следващите от НОИ?

Редактирам се. Смяната ми започва в 19 часа и до 0 часа са само 5 часа, които би трябвало да ми платят, така ли е?

# 368

Принципно работя, но май точно тогава не ми се падаха смени, а само нощна в петък вечер, т.е. половин смяна. newsm78 А иначе нали не съм с грешка - първите три дни се плащат от работодателя, следващите от НОИ?

Редактирам се. Смяната ми започва в 19 часа и до 0 часа са само 5 часа, които би трябвало да ми платят, така ли е?

При почасово изчисляване на работното време е различно. Въпросът е дали работодателят ти подава данните така или си те подава като редовно работеща, а само вътрешно ти води график.
Трябва да получиш обезщетение за всички работни часове, през които си била в болничен.

# 369
Работя във фирма, която по всички параграфи спазва закона. Така че се надявам всичко да ми се плати. Въпросът е, че не можем да избираме кога да боледуваме, и като се падне събота-неделя, и честно казано се чувствам ощетена сякаш. Rolling Eyes

# 370
За съжалени, с наличната информация, не мога да ти кажа трябва ли да получиш нещо от НОИ и какво. Трябва да се види как са ти изчислени смените, как се подават данните и за периода на боледуването колко часа ти се получават и за колко часа ти е изплатеното от работодателя обезщетение.
Щом фирмата е изрядна, предполагам няма да е проблем да попиташ този, който се занимава със заплатите, дали това, коеот е изплатено от работодателя, покрива целия размер на обезщетението, или имаш да получаваш и от НОИ.
Така или иначе, ако всичко е наред в данните и осигуровките - няма даси ощетена по никакъв начин. Ако към НОИ е подадена информация, че си боледувала в този период и работодателя ти е изплатил за определени часове обезщетение, те ще ти доплатят, ако има нещо за доплащане.
Просто в твоя случчай, за конкретен отговор е необходима доста допълнителна специфична информация.

# 371
Разбирам. Peace Въпросът ми беше за плащането за уикенда, защото днес разбрах, че май не се полага обезщетение за тези дни. В графика са отбелязани не като Б /болничен/,  а като съответните смени /в момента не е пред мен графика, но доколкото сметнах са ми били почивните дни/. Просто така се е паднало. Иначе другите три дни би следвало да ми ги платят. Понеже беше края на месеца, информацията е подадена след 15-то число вероятно и все още нямам превод, освен едни 20лв., които нямам представа за какво са. newsm78 Така и не си взех код за проследяване на всичко още като бях бременна. Както и да е. Благодаря ти за разяснението!  bouquet

# 372
Разбирам. Peace Въпросът ми беше за плащането за уикенда, защото днес разбрах, че май не се полага обезщетение за тези дни. В графика са отбелязани не като Б /болничен/,  а като съответните смени /в момента не е пред мен графика, но доколкото сметнах са ми били почивните дни/. Просто така се е паднало. Иначе другите три дни би следвало да ми ги платят. Понеже беше края на месеца, информацията е подадена след 15-то число вероятно и все още нямам превод, освен едни 20лв., които нямам представа за какво са. newsm78 Така и не си взех код за проследяване на всичко още като бях бременна. Както и да е. Благодаря ти за разяснението!  bouquet

Ако ти се дължи и не е платено от работодателя - ще ти се плати от НОИ, щом работодателя е изряден. Не се притеснявай. Попитай на работа - надали ще ти откажат да ти обяснят.
Съжалявам, че не мога да помогна.

# 373
Помогна ми, благодаря. Peace Hug

# 374
ZinaSt, никой не ми казва точно какво се случва Sad Трябва да накарам прекия началник да ми каже какво се случва Sad

Понеже имах среща с финансовия директор, та той само ми подметна, че във фирмата ще останат само одиторите (те са чужденци). Предполагам, че няма как да се е объркал точно той! Всички, които в момента работят във фирмата, само мениджмънта е останал, са на договори за изпълнение (това ми го каза шефа ми). Ще разпитам и ще обясня по-конкретно, за да си разбера правата. Аз обаче предполагам, че става дума за съкращаване на щат.

Благодаря, че си ми отговорила все пак!

Общи условия

Активация на акаунт