СЕПТЕМВРИЙЧЕТО със радост чака подаръците под елхата!

• 78 863
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте!
Много време не съм писала, но нямам никакво време. Само работа и работа. Почивните дни все си намираме работа я на село, я вкъщи нещо пак, времето не стига за нищо, още повече откакто се скъси деня.
Виждам хубави новини! Флу честит ви нов член на семейството! Да ви е жив и здрав и много да ви радва! Бърза адаптация на Ели, ще е страхотна кака! Беше ми много приатно да прочета постоете, връщат ме назад във времето. Звучиш много уверено, е няма как де, имаш опит вече!

Ние сме добре, Криси си ходи на градинка с голямо желание. След преместването имаше малък период на нова адаптация, но мина бързо благодарение на госпожите и приателчето й, с което бяха заедно и на яслата. Много се радвам на госпожите, които ни се паднаха, и двете са младички и много добри и човечни, нищо общо с ада които беше в яслата. Криси също много си ги харесва и обича, на едната казва "каката"  hahaha от малка ми се е научила да се мазни.

Дотук добре, колата ни миналата седмица се развали и ремонта ще ни струва колкото половин нова кола. Засега сме я зарязали пред блока да си стои да чака по-добри времена, че и зима идва.....
На майка ми хормоните влязоха в нормални граници, но ще се наложи да й разбият камъните в бъбрека. Не успяхме да се справим с билки и води.  Sad  Насочиха я към София, естествено няма прилична апаратура в Бургас, за приличен лекар да не говорим. Толкова болници и Молове построиха, а нямаме един свестен лекар за каквото и да е било. Имаме познат лекар в София, преди години той направи първата операция на майка ми. Ще се подготвим и ще му се обадим. Много ми е мъчно, защото майка ми ще е самичка  Cry никой не може да отиде с нея, милата ми как ще се оправи самичка. Много много ми е мъчно, че в такъв момент няма да има никой до нея. Най вероятно ще ни пратят във ВМА/там работеше преди познатият ни лекар, той е на достолепна възраст от над 90г/, но ако сте имали опит или някой от близките ви с подобни процедури ще се радвам да споделите мнение за болница и за лекар! Четох, че и от Токуда има доста доволни.

# 556
здравейте!

суит, мн ми хареса материалът! Браво! страхотни сте Simple Smile)

честито и на Асето!

Мире, хубаво е разнообразието - ще усетиш и тръпката да имаш момченце Simple Smile))  Wink

Флу, мн ми е интересно да чета постовете ти, въпреки че не съм се засилила към 2ро. Елинка явно по свой си начин изживява промяната. Ще се успокои и всичко ще се нареди.

Жуже, дано всичко с майка ти да се нареди. Честно казано пропуснала съм ти постовете,  но се надявам да имате все по-малко поводи за притеснение. Мн хубаво за Криси. В градината лелите май по принцип са по-търпеливи. В яслата Ивка като заплачеше  я хващаха за врата и я вкарваха в стаята, а сега обикалят с нея из коридора и я молят да влезе чак ме дразнят  Crazy добре че ве4е минахме този период.

Да ви кажа признала съм ви - как си слагате децата толкова рано в леглата!?  Shocked  Аз преди смяната на времето не можех да я сложа преди 22.30,  а сега ляга в 21  и се приспива до 21.30.. а сутрин ска4а в 6.30  ooooh! ooooh! ooooh!  направо откачам понякога.

Утре заминаваме с баща й малко на почивка. Тя остава с 2те си баби, които ще я гледат по график/това без майтап - имат се списък коя в кой ден тр да я взема и води на градина  Crazy /.  Само се надявам да се оправят и ивка да не отиде някой ден с 1 чорап и 2 различни обувки от толкова трансфери. Тя не го разбира колкото й да се опитвах да го обясня. Единственото, което каза беше "искам малък подарък и голям сладолед " Mr. Green

Яни, в нашата слагат украса. Но как точно проти4а денят след това нямам представа. Аз им направих картонени прилепи и тиква и днес ивка с такава радост ги представи на госпожата Simple Smile  тази неподправена, искрена емоция  ми напълни душата Heart Eyes

стеф, вие какъв такъв вирус сте си хванали.  Мисля, 4е дори и нищо др да не му даваш глюкозата ще му помогне.  Peace поне не нас преди време мн ни помогна, а Ивка беше на ръба на обезводняването и мн лошо разтройсво и повръщане.

лека и хубава седмица Simple Smile

# 557
Днес започна да реве още от вкъщи, през целия път и там оглася цялата градина, моли ми се, тресе се и пищи. Ако ви кажа, че като го оставя и аз си поплаквам  Cry
Не знам докога ще издържа така ...
Може би щеше да свикне ако не се беше разболял, но той ходи 3 дена, след това седя 3 седмици вкъщи и сега е ужас.

# 558
  • София
Добро утро на всички!  bouquet

Обнових малко темичката. Wink Надявам се да минем 50-те страници преди Коледа. Laughing

Стефина, и от мен препоръка да даваш пробиотици (ако не ви е казал вече педиатърът). Аз давам на Галя Линекс Бейби, който е много по-евтин от масово изписваната Биогая.  Peace

mai-mai, приятно прекарване!  bouquet

yani, така е- няма как да свикне с градината, ако не ходи редовно. Дано се разредят боледуванията! Hug

Жуже, радвам се, че хормоните на майка ти са се стабилизирали.  Peace  Пожелавам и предстоящата операция да мине леко и безпроблемно!

# 559
Ние напълнихме гърнетата с бонбони. Голяма веселба падна. Къщите са украсени, хора и деца навсякъде по улиците, интересно е. Само дето беше доста студено и децата бяха с якета, а и Зоя е леко е понастинала та и шапка й сложих накрая. Оказа се, че не искала да бъде фея ами кола. Питах как така кола, не казва Crazy

Жуже, на майка и на брат ми са им разбивали камъни с лазер във ВМА. Тази процедура е бърза и не се налага хоспитализация (много зависи какви са камъните, за някои трябва операция обаче), и двамата се прибраха вкъщи сами и почиваха за кратко. За лекар не мога да ти помогна, не знам техният кой е. Не се притеснявай толкова, важното е, че хормоните са наред, сега и бъбреците ще оправите Hug

Честито на Асето за сертификата. Скоро е помогнала на братовчедка ми да й потръгне кърменето Heart Eyes

Суит, мерси за украсата на темичката, дано я изпишем, аз напоследък много се старая по въпроса, чак не мога да се позная Simple Smile

mai-mai, приятно изкарване, вярно има една поговорка "много баби, хилаво дете", ама не ги мсили, ще се справят.

Яни, не знам какъв съвет да ти дам, единствено опитай се ти да се успокоиш, защото негативното отношение се предава и на малкия Hug

Стефина, хубаво, че Васко се е подобрил, и аз съм за пробиотик обаче.

# 560
Благодаря ви!   bouquet
Григ и аз на това се надявам да се разминем с лазер, че е по-леко. Има 2камъка, единият е в уретрата/11-12мм/, другият в бъбрека пак толкова голям. Майка ми има вече една операция на същият бъбрек, беше преди много години, бях малка, но още имам съвсем ясни и ужасни спомени, затова може би ми е толкова притеснено. Надяваме се също да може да стане нещо в събота или неделя, само така ще може да сме с нея.

# 561
  • София
Момичета мерси за съвета за пробиотиците-честно казано не знам за какво са ,но ще попрочета и ще взема.Днес пък да ви кажа,че се тревожихме,че корема на Васко е издут и не ходи 2 дена до WC-то малко след диарията звучи парадоксално.
Честито на Асето и да помага на още много майчета да кърмят.
Не знам дали знаете,но има още едно бебе момченце в темата ни на Сиси/дето правеше украси за сватби/-да им е живо и здраво.
Жужка-днес си мислех точно за тебе къде се изгуби и ето те тука.Стискам палци майка ти бързо да се възстанови.Даже си виках сега като написах за Гентамицина- Жужка  или Иринии,ако пишеха още щяха да извадят едни статиии.... и лекции:lol:
Забравих да Ви кажа,че Васко от 2 дена яде като разпран,нали отслабна 2кг. и явно наваксва.
Григ-много е сладка малката хелоуинка.

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 08:56 от stefina

# 562
Стефи, напротив. След диария не е парадоксално да следва запек. Суити ти е писала за Линекс, аз също давам от него, но в случая е по-подходящ Лакто-4. Заради наличието на четирите пробиотика. Цената му е около 10 лв за 30 капсули. По-евтин е от Био гая, но е точно толкова добър.
Жужанке, късмет и успех на майка ти.
Григчо, много сте готини Simple Smile

# 563
Момичета, Елинка още е у дома. Вчера баща й я заведе до Панчарево на разходка, но не искала да се разхождат. Само повтраяла хайде да се прибираме при бебето. Не знам утре как ще я заведем на градината. Почти 2 седмици не е ходила Sad Сега са на преглед при педи да каже дали всичко с ушенцето е наред. Не знам Отипакса колко дълго може да се капе, слагаме го вече 6 дни.
Григ, страхотна снимка! При нас звънна само едно детенце с розова перука, но аз нямах нищо сладко у дома и го помолих да дойде пак след 5 минутки. Георги слезе до магазинчето във входа и купи бонбони, вафли, шоколадчета, но детето повече не се върна. Стана ми много мъчно, че така се изложихме. И Елинka я чакаше цяла вечер и все питаше кога ще дойде каката.

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 18:52 от Флучия

# 564
  • София
Купих Лактис ,защото капсулите ги плюе.
Флу-моята дъщеря 2-ра година ходят маскирани по домовете и сега забелязах,че донесе много малко неща от едни и същи блокове-1 шоколад,3 бонбона , 1 круша и 1 бисквити/това разбира се е бил нейният дял били са 4 де3ца/.Според мен кризата здраво е налегнала хората-миналата година си дойде с сигурно 500гр. различни бонбони,3 шоколада,бисквити и прочие.

# 565
  • София
Може ли и аз да се запиша в темичката. Моят малчуган не ходи на градина. Имаме си една баба под наем, която го гледа, но той не иска да свикне с това, че ходя на работа. Като го питам какво ще правим утре казва, че ще стане, ще плаче, защото не иска да ме пусне на работа, после ние ще тръгнем, а той ще плаче, защото му е мъчно. И това продължава от февруари  no ooooh!

# 566
  • София
Вале,  Hug  bouquet
Ради вчера искрено ме разсмя.
Подминаваме конче с каручка и ме застреля с въпроса:
- Мамо, кончето е бензинът на каручката, нали? А? А?
 Joy

# 567
Вале добре дошла  Hug
Плаче от Февруари? Ехее, не свикна ли с бабата?
Той и Йордан плачеше като го оставях на баба му, но откакто тръгна на градина спря. Сега плаче като го водя на градината и вика "Икам бабооо". Не е свикнал още, сутрин много плаче. Май и аз не мога да свикна, много ми е мъчно, сутрин го води баща му защото по не му пука, на мен ми е много кофти и целия ден после го мисля. Сега нямам търпение да си го взема.
Иначе и той не е от най-редовните, като се разболее го държа повечко време вкъщи, но сега има в нас ремонти и е по-добре да ходи. Дано да ми е здравичък, и всички септемврийчета да са здрави и засмени Simple Smile

# 568
Привет, лейдис!
Ние днес платихме таксата в градината за предния месец. Само Сми-то и още едно момченце са с пълната сума за цял месец - 55 пари. Мойто е отличник, без пропуск е. Сутрин или мрънка, или поплаква протоколно, или нищо от двете - различно е. Но през деня там се забавлява, учи, играе, яде, спи, пее до припадък и до прегракване и следобед си го вземам в настроение.
Доволна съм, олеква ми все повече.
Аз от този месец съм вторасмяна на работа, сменяме в училище смените през месец. За десетте години, в които съм в професията за първи път съм втора смяна. Свиквам още, терсене ми е нещо.
Иначе от липса на здраве в нашата къща не се оплакваме, от настроение също ....., и така.
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 569
Блазе ви! Ние платихме 0 лв такса за този месец. И моето дете не ще и да чуе за градинка. Случило се е нещо при обедното спане и от тогава изпада в истерия щом се отвори приказка.  Не знам как ще я дадем в понеделник. Иначе пък като ходих да нося извинителна бележка почти всички деца бяха на линия. И така е било през целия месец. Което е добре.

Общи условия

Активация на акаунт