СЕПТЕМВРИЙЧЕТО със радост чака подаръците под елхата!

• 79 156
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Стел,честита радост! Много да я слушате, да се гордеете с нея, само радост да ви носи Hug

Дарушка,дано всичко се размине, зъбките да си останат Praynig Дамо не ви се случват повече такива гадости Hug
Стефина, нагушкай Васко, толкова изпитания премина миличкият Hug
 Мире, Преди един месец махнахме дневният памперс от един път.Спрях да и слагам,направо по гащички.Първият ден имаше 2 чифта напишани гащи, на вторият ден  само 1 и повече не се е напишвала.Но ми се струва, че тогава точно се е почувствала готова.Преди това и аз като тебе се мъчих с тия пампи, беше ми неудобно вече и от хората.А нашата психоложка ме успокои, каза че най-подходящата връзка за сваляне на памперс е около 3 годинки.А мога да се похваля вече, че от седмица, две нощният памперс е сух.Вече и него ще разкарвам.Тя си ни вика през нощта и се изпишква.Като излезем с нея ,се е научила да не се обажда,като е на зор и сама си търси тоалетна или храстче и не ни допуска с нея,гони ни.Ако сме в заведение, тоалетната се посещава минимум 10 пъти.
И пак ще се оплача, моят мъж пак го съкращават от работа Sad ,но имам чувство, че скоро ще си намери нещо по-хубаво.За сега не искам да го мисля.
А от днес започва и нашата ваканция.Ще ходим на Поморие, преди това при баба в Шумен кеффффффффф Wink после пък сме на сватба в Сливен Party Много пътуване ми се събра последните месеци,все някъде обикалям и така много се зареждам Hug

# 166
  • София
Ане-мерси,радвам се,че ти харесва. Hug
Петка-дано . Praynig
Аз май забравих да Ви пиша,че миналата събота и кърлеж вадихме.Мъжа ми го намаза с олио и ме накара да го извадя с пинсета обратно на часовниковата стрелка и аз врътнах,дръпнах и главата остана вътре.Отидохме до Окръжна болница-там ми казаха,че на деца кърлежи не вадят да отидеме в Пирогов и  с една игла го почовъркаха/3-ма го държахме/ и я извадиха.Манипулацията била платена -25лв. за консултацията/а дори не ни казаха,че и тетанус се бие #2gunfire/Направо вече и в спешните ще ни запомнят.Като го водих за цепнатата устна се улучи д-р дето му оперира пръста дежурен и ми вика-ама какво го правите това дете/умлях от срам/-казах му ами какво -гледаме го и колкото по му трепериме толкова по често нещо става.Аз даже вече и на другите деца треперя-все ги спасявам докато майките им блеят-явно се невротизирах и аз.
Дарушка-много неприятна случка,гушни малката от мен-миличката-дано бързо да се възстанови.
Мимолетка-мерси.Приятна почивка.
Мире-как може до сега с памперси,ти просто не си достатъчно настоятелна ooooh!.Аз миналата година за  3 седмици го научих и не помня какво е памперс вече.Скриваш памперсите и ще слагаш само вечер-сега е момента лятото,когато всичко съхне бързо.Държиш я по гащи и тя е голяма и ще и става гадно да е наакана и напикана и за нула време ще почне да си казва-гарантирам ти.Първоначално ще ти изглежда,че е много трудно,но ще свикнеш и трябва на 40м. да я издържаш да се изпишква навън.Така научих едни хора ,дето се бяха отчаяли щото не иска на гърне и за 10 дни се научи детето ,то е на 2г,3м.Васко също не е стоял на гърне направо на тоалетната чиния.
Нощният памперс сме го махнали около Коледа някъде или по рано не помня вече.Той сам пожела-казал на баща си една вечер след къпане- махни го това-аз не се напикавам вече.А аз го държах за всеки случай /иначе от бебе стискаше нощно време/,защото идваше да спи при мен през нощта по някое време.

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 10:15 от stefina

# 167
стефинка при нас е кошмар.И нааакана и опишкана си стои.............може д изкара с часове

# 168
Суити, аz ще си чакам съвсем да спре да пишка в нощния и тогава. Както брат й беше. Само дето той още на малко след две вече беше сух преz нощтта, а нищо съм правила  Rolling Eyes При нашата се случват вече и по 5 (или 6, не съм сигурна) сухи нощи. Миналата седмица беше така почти цялата. Преди имаше по една, или две поредни сухи нощи, не повече.. Със сух памперс де, zащото аz си слагам.. Ама след това пак беше пишкала, таман се zарадвах... Та и ние сме си още със  Wink

Мире, ами... може пък сега на морето отведнъж да спре  newsm78

Стеф, последните две години натрупах бая опит с кърлежи тук, особено на баткото. Кърлежи не се мажат с нищо, не се въртят на никъде, само се дърпат леко и внимателно. После се деzинфекцира мястото и наблюдваш. Това е. Не zнам да се бие тетанус.
И вече не ходя по лекари zа едното вадене аz, напълно беzсмислено е. Имам си пинсета, вадим си ги у нас, те и лекарите това правят...

И тук честито на Стелката  Hug   bouquet

# 169
  • София
Здравейте момичета! Бяхме една седмица на море - на Албена и се върнахме, хубаво изкарахме, децата се наиграха, събраха слънце и морски въздух. Мила не щя да влиза във водата, нещо не й харесва в морето, страх ли я, що ли, само си ровкаше из пясъка до вълните. Сега са при баба си и с баща си на градско село, а аз поработвам Tired
Стела ДА ТИ Е ЖИВА  И ЗДРАВА ДАРИЯ ЧЕСТИТО!!!
Даруша  Hug моят син миналата година преживя такъв инцидент с предните зъбки, правиха му операция в лицево-челюстна хирургия в Пирогов, доста му се клатиха предните зъби, наместиха, ги, потъмняха, но си стоят вече година, а други паднаха, не точно ударените, така че дано на Мони и се запазят до постоянните Praynig  
Стеф и на теб гуш, все ми се струва, че Васко ще си изчерпи по живо по здраво Praynig инцидентите като малък (макар и да те изтормози теб) и после като голям го чака спокоен безоблачен живот и за теб Hug  
Мила е вече само с нощен памперс, но и него ще махаме щото й е сух сутрин. Остана само да се отбие Mr. Green

# 170
На Григчо - лека да е докрая! Браво за тази смелост! Ще видиш обаче колко е лесно. Peace
Стел, да ти е жива и здрава госпожичката - тя направо отгледана!  bouquet
Даруше, имаш пълното ми съчувствие,нали преди месец ми мина почти същото през главата с големия, а живот и здраве другия месец ще свалят шините пак с оепрация. Дано всичко мине бързо при вас. Hug
Мире, Мире, какви са тия неща, дето ги пишеш. Аз направо забравих думата памперс вече. Последната пелена на Елиас я хвърлих за пране някъде към края на ноември. И то от нощните!.
Хвърляй ги, скрвиай ги и я остави 2-3 дни да се опишка и оака в гащите и ще и мине всякаква стачка и мързел да си казва. Никое дете няма да търпи да е мокро и оакано, особено натази възраст.

Ние сме на моренце - харесахме страхотно къще в с. Велика и ходим на плаж в Лозенец - на 4 км е само отдалачено. Мн ого е гот, защото е в полите на Сакар и вечерите са приятни хладни.

# 171
  • София/Русе
Стел, честито ! Да ви е жива и здрава !  Hug
Даруша, дано мине бързо и зъбчетата останат, както казва Бора !
Бори, ние не сме се прибрали, но ще се обадим като дойдем Simple Smile радвам се, че сте изкарали хубаво на морето  Heart Eyes
Вечи и за вас се радвам, че изкарвате супер бг почивка. След прекрасните снимки от Родопите, сега чакам от морето  Hug
При нас памперса махнахме преди повече от година, май или юни миналата година, а нощния преди около 7 месеца. А защо искате нощния да става сух, за да го махнете ? Не е ли смисъла детето да казва, когато му се пишка/ака, а не да не пишка изобщо? Ами то има много възрастни, които не изкарват цяла нощ без ходене до тоалетна  newsm78
Понеже още две-три майки наскоро се случи да ми се оплачат, че не могат да махнат памперса на тази възраст 2,6-3,6 год. (не могат, а не че не опитват, щото има и дето явно не им пречи, та не опитват особено) та може би наистина има деца, които по-трудно се научават, както е и с всяко друго нещо - ходене, ядене, заспиване, всяко си е разлчино.

# 172
Дарушка, стиснати палчета и от мен. И на мен ми се случи, но с постояните. Tired
Стеф, гуш за Васко. И аз да подкрепя Деси. Купи си пинцети за кърлежите. Нашия вет ми е казал да капя с Фронтлайн и после да вадя. Варианта на Деси също е ОК, но аз имам нещо като фобия от кърлежи и вида на жив сигуро ще ме накара да си загубя ума, а и ме е страх да не го изгубя като го ивадя. Дано не ми се случва да видя, де.
Мире, махай смело ще се научи бързо детето.
Ане, благодаря!
Маги преди седмица категорично отказа да носи нощен памперс, а се напишкваше. Настроих се да смеям чаршафи,но не се е налагало. Явно е пишкала в пелената просто защото я има.

# 173
Мацки много ви благодаря Hug Явно само ние сме още с памперс. ooooh!
Гледа другите деца как си казват иска и тя да пиши в храстите,ама йок.До там.Баща и и свеки не ми помагат грам.Казват и,че "трябва да си казваш и да махмен памперса" и в следващия момент "дай памперс,че ще излиза/яде/спи/гледа детско/играе и тн детето"
Ще се справим де,няма как

# 174
Честита Дария на Стел! Жива и здрава да е! Стел, надявам се, че е минало леко и се чувстваш добре!

За памперсите - махнахме ги много късно, преди 2 месеца. Чаках да се стопли и да съм по-свободна, защото докато бях на работа по цял ден го гледаше свекърва ми и от време на време баща му, а жената е много възрастна, правиха и операция и не ми беше удобно да я карам да пере гащи и да се разправя с Даката. Иначе стана бързо и махнахме наведнъж и дневни и нощни и всякакви. По-интересно му беше да ходи в тоалетната (като големите), на гърне е бил около 1 седмица. Мире, пробвай, може на адаптор да и е по-интересно.
Ане, Суит, вирусите с повръщане са ми най-страшни. Няколко пъти сме ги изкарвали, не сме стигали до болница, не че не е било сериозно (най-вече защото лекарката все ни е подкрепяла и е идвала в нас). Последния път повръща буквално цяла нощ, сигурно 20 пъти. Слагахме от тези свещи Вомитусхийл. Не знам дали помагат, сложих сигурно цялата кутия, има и капки такива, но тях не успях да ги дам, на другия ден разтвор Рингер със соли.
Даруша, много ми е мъчно за Мони.
На всички желая лято без болести и произшествия.
А, исках да питам някой давал ли е Бронховаксом? Една приятелка ми каза да помисля за него преди градината. Ще давате ли нещо за имунитет преди Септември да тръгнат и какво мислите за Бронховаксом?

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 23:11 от yani_cat

# 175
  • Пловдив
Благодаря ви момичета за съчувствието и топлите думи!Все още се чувствам много натъжена,и ми е адски тъпо.Общо взето поне днес Мони беше доста игрива и жива и даже не вдигна температура,цял ден бяхме на къщата в село и не се спря.А как се страхувам да не падне пак  ooooh!само да се затича и ми се обръща сърцето....А бе,ще мине и това.Стефина,а ти как издържаш  Hug Hug
Нашия памперс го забравихме за 2 дни-аз също изчаках топлото време и май месец просто един ден го махнах и и обух едни хубави гащички,обесних и че вече е голямо момиче Wink и хоп-буквално за никакво време стана работата.А нощния-почти винаги е сух,да ама ме буди по 3 пъти на нощ,направо спяща ходи до тоалетната/гърнето не е на почит/
Бронховаксом съм давала на баткото,когато тръгна на ясла,спомена ми е лош чесно казано,защото след всеки прием /на 3 пъти по 10 дни от месеца/се разболяваше,и дефакто 3 месеца ми беше болен заради това.Имах чувството че това провокираше разболяването,все пак имай предвид ,че общо взето Крис е от децата които не боледуват много.ДНЧД  Praynig

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 23:24 от darusha5K

# 176
Ние сме на моренце - харесахме страхотно къще в с. Велика и ходим на плаж в Лозенец - на 4 км е само отдалачено. Мн ого е гот, защото е в полите на Сакар и вечерите са приятни хладни.

Вечи, в полите на Странджа   Hug

Пак си избрала хубаво място за почивка.

Борис спи с тензух. Напикава се, не винаги, но има нощи в които пикае по 2 пъти.
Махам гащите, след това го омотавам като сумист пак  Mr. Green
Мразя памперсите и заради неразграждането им.
Гледам и на плажа ги омотали тия деца.
Промити са ни мозъците.
В Америка активно тече реклама за над 3 годишни с памперс.
Борис с голям кеф виси на гърне, гледайки бейби тв-то.
днес се видях с майка в парка. нейният син, почти колкото борис, също използва английки думи.
реших, че са "англичани", майаката каза от ТВ-то било  Mr. Green

Мире, сигурно ти е трудно, засичала съм и на друго място, че се кахъриш.
просто трябва да ги махнеш, да не се виждат.
може би факта, че работиш и нямаш време да си у дома, също е признак.
а на свеки и мъж не мож се разчита.
доколкото знам Симона и добре говори, общува, трябва да стане лесно, с пример от други деца.

Яни, баш това на Хийл, много е добро.

# 177
Даруша, zабравих да спомена, гуш и бърzо оzдравяване на Монка.. колко zъбчета щ zагуби, евентуално? Дано се zакрепи всичко  Peace

На всички морски и бъдещи такива - весело и приятно  Simple Smile .
Боли ме сърцето мен, таzи година няма да отидем, а zа мен това е...  Cry Аz се убеждавам, че направо не мога беz море. Не zнам, пъпа ли ми е хвърлен там или какво, но наистина съм така..

# 178
Здравейте,
съжалявам да прочета, че с някои са се случили нещастни случки  Cry  Дарушка, Стефина, прегръдки! Наистина и това ще мине! Моето дете също пада, обелва колената, но казвам, че така се става юначе... тя вече си знае и си повтаря - "ще зарастне, бързо ще мине!". Онзи ден се изплющя в една прозрачна витрина пред очите ми, разби си устната, текна кръв, ревна, успях само да погледна, че всички зъби са си на мястото и се успокоих. Гушнах я, пи вода и малко след това се успокои. Малки дяволчета, какво да ги правиш... палави душички.  Praynig

Мире, незнам какъв съвет да ти дам, освен - махай и толкова. Колкото повече отлагаш, толкова по-зле ще става. Дано не се засегне някой, но като видя дете с памперс, незнам какво ми става  Tired

Мразя памперсите и заради неразграждането им.
Гледам и на плажа ги омотали тия деца.
Промити са ни мозъците.
В Америка активно тече реклама за над 3 годишни с памперс.
Както често се случва, споделям мнението ти  Grinning

Ние се гласим за морето, тръгваме утре! Имам чувството, че изнасям къщата. Само дотука са един куфар, един сак, една раница и 5 чантета... а не съм стигнала до края още  Mr. Green  Колко ли ще е голяма хотелската стая?!  Mr. Green
Заредила съм се с лекарства от всякакъв сой, да става к'вото ще!  Laughing  Все пак се надявам да не става, де... Глася супи за Дария сега, ще ги сипвам в буркани горещи да вакуумират и ще ги пренасям с хладилна чанта дотам.. болен мозък  Crazy

А, за Бронховаксона щях да пиша, това си е сериозно лекарство, Яни, посъветвай се с лекар. Най-общо казано представлява лиофилизат от антигени от разни микроорганизми... Целта е да се стимулира образуването на антитела с/у тях... като ваксина един вид. Потърси инфо, прочети. Аз не бих давала.
Единственото нещо, от което съм много доволна като добавка към храненето е ТОВА
Дария го пи есенно-зимния сезон по схема и смея да кажа, че добре й влияеше. Сега мисля преди градината наесен пак да го давам. Това от всичко, което пробвах, най- ми допадна (и виждам ефект), колоиден р-р е, молекулите се абсорбират още в устната кухина... има много инфо из нета, потърси ако имаш интерес.  Hug

# 179
Моарейн, вземи си неща за чревните вируси - свещички, натриев цитрат, джоджен за чай, както и лимон към него, Арсеникум албум на Боарон.

Ако ви остане време за разходка в Бургас, се обади  Hug

Общи условия

Активация на акаунт