Как тренирах-15

• 35 007
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Буболеч....времето е хубаво все още..не е твоя сезон за колело Laughing
Докато чакам ТОЗИ СЕЗОН, и днес ще си покарам на слънчице   Nature Sun With Face

# 616
буболечка, защо се оплакваш, ханш 90 са си манекенски размери  Mr. Green

Като сме отворили темата за бедрата, да питам - как се маха (неоперативно  Mr. Green) туй омразно нещо, наречено бричове? Много ги мразя, искам да ги изчистя, ама не и не... Конкретно упражнение или просто диета и спорт и отслабване, докато се повлияят?
Аз да се похваля с резултати - краката ми са станали доста... мускулести, така да се каже, и се радвам, дупето също се е пооформило (и леко пораснало) - което ме радва, защото преди нямах хич  Mr. Green Сега така повече се харесвам, дано като поотслабна (уж се мъча, дано да стане) да не изчезне пак.

Казахте нещо за по-малко повторения с по-голяма тежест - аз така правя, 5 серии по 10 повторения с по-големичка тежест (колкото да мога да направя 10, но не много повече, т.е. да ми са трудни последните повторения) - това е за сила, доколкото знам, а за издръжливост се правят повече повторения - правилно ли съм разбрала  newsm78

Някой спомена, че корем най-добре се чисти на вело - защо?  newsm78

Иначе по темата - днес ми е едно такова депресирано и смотано, не ми се тренира... Особено след като няма да имам компания (ходя иначе с една колежка), ама сега ми е едно такова скапано... Дано утре да се наканя, много съм несеризна...  ooooh!

Също доста ме тормози един въпрос - не мога да реша какъв фатбърнър да си взема - да препоръчате нещо изпровабно, от което сте доволни? Ориентировъчна цена - не повече от 70-80 лв за месечна доза  Peace

# 617
буболечка, защо се оплакваш, ханш 90 са си манекенски размери  Mr. Green
Да, ама на височина 170. А аз съм тапа  Laughing

Като сме отворили темата за бедрата, да питам - как се маха (неоперативно  Mr. Green) туй омразно нещо, наречено бричове? Много ги мразя, искам да ги изчистя, ама не и не... Конкретно упражнение или просто диета и спорт и отслабване, докато се повлияят?
Диета и спорт докато се повлияят. Няма упражнения, които да намалят дадени обиколки.

Казахте нещо за по-малко повторения с по-голяма тежест - аз така правя, 5 серии по 10 повторения с по-големичка тежест (колкото да мога да направя 10, но не много повече, т.е. да ми са трудни последните повторения) - това е за сила, доколкото знам, а за издръжливост се правят повече повторения - правилно ли съм разбрала  newsm78
За сила повторенията са 5 или по-малко. Но засега не те съветвам да започваш с толкова тежко. Давай със 7-10 средно.
Някой спомена, че корем най-добре се чисти на вело - защо?  newsm78
Аз карам доста колело и не мога да се оплача, но според мен най-много зависи от 1. къде трупаш мазнината, а при теб щом е на ханша, значи нямаш проблем с корема и 2. от храненето. Мен лично въглехидратите ме подуват и когато ги огранича, изчиствам корема.
днес ми е едно такова депресирано и смотано, не ми се тренира... Особено след като няма да имам компания (ходя иначе с една колежка), ама сега ми е едно такова скапано... Дано утре да се наканя, много съм несеризна...  ooooh!
Грешка  #Cussing out Ставай и тръгвай. Недей да чакаш никакви колежки. Настроението ти ще се оправи с тренировка. Ако ти е писнало еднообразието, смени рутината. Ако ходиш в зала всеки път, излез навън да потичаш. Ако тичаш редовно и ти е омръзнало, покарай колело, може дори домашна гимнастика, но аз бих се възползвала от хубавото време днес навън.
Също доста ме тормози един въпрос - не мога да реша какъв фатбърнър да си взема - да препоръчате нещо изпровабно, от което сте доволни? Ориентировъчна цена - не повече от 70-80 лв за месечна доза  Peace
В момента пия Pure Nutrition Black Fire. Това е нов продукт и тепърва започва да се ползва в България. Аз го пия от 1 седмица и резултатът засега е -2 кг, но спазвам хранителен режим и тренирам двуразово в повечето дни. Има обаче подробност за термогенните бърнъри, че всичко трябва да ти е наред: сърце, кръвно... Защото съдържа кофеин и йохимбине и в началото особено идва доста силен. Ако решиш да пробваш, пиши ми на ЛС да ти дам повече информация как действа.

# 618
Диета и спорт докато се повлияят. Няма упражнения, които да намалят дадени обиколки.
Знаех си аз, че няма да мина лесно  Mr. Green
Аз карам доста колело и не мога да се оплача, но според мен най-много зависи от 1. къде трупаш мазнината, а при теб щом е на ханша, значи нямаш проблем с корема и 2. от храненето. Мен лично въглехидратите ме подуват и когато ги огранича, изчиствам корема.
Ами имам проблем с най-долната част на корема, всъщност. Там си има мазнина и не се изчиства  ooooh! Но това мога да го преглътна, ама това, което ме ядосва най-много е, че се подувам до невероятни размери и нерядко заприличвам на бременна...
Грешка  #Cussing out Ставай и тръгвай. Недей да чакаш никакви колежки. Настроението ти ще се оправи с тренировка. Ако ти е писнало еднообразието, смени рутината. Ако ходиш в зала всеки път, излез навън да потичаш. Ако тичаш редовно и ти е омръзнало, покарай колело, може дори домашна гимнастика, но аз бих се възползвала от хубавото време днес навън.
Права си - реших, че ще ида малко по-късно, че сега ми е невъзможно. благодаря за окуражаването  Peace
 А за бърнъра - ей сега ще драсна на лично да те питам конкретно каквото ме интересува и дали ще ми свърши работа  Peace

# 619
Ммм, днес измързелувах яко. Здрав сън и една разходка.

Вчера:
клек 3х10х90кг
лег 4х10х50кг
тяга единички на 120кг

суингове с 32кг пудовка - 50 броя
и 50 бр лицеви

# 620
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз вчера правих 30 мин. кардио + корем  и 6 часова разходка с количка.

На мен най-трудната част ми е хранителния режим. Мисля да започна да се храня под час.  ooooh!

В петък имах толкова работа, че 18:00ч. още нищо не бях яла и на паркинга преди да си тръгна от службата ми се зави свят, направо се притесних как ще шофирам, но се прибрах жива и здрава.
Свеки беше на гости и беше донесла баница  Shocked  Е не се сдържах - изяхох 1 парче, ама то вече отиваше 19ч.  ooooh!  Това ми е големия проблем на мен - нередовното хранене  Rolling Eyes

буболечка аз съм с обиколка 100  Rolling Eyes  и абсолютно същото като при теб: нагоре мога да изчезна, долу ще си остана с бричовете  Cry

Последния път като нямах бричове бях 45кг. но до това състояние в никакъв случай не искам да се докарам отново ...

# 621
Аз нме съм тренирала няколко дни .... Confused

Гледам за мерки си говорите....Моят ханш е 95, но и гръдната ми обилка е толкова и има равновесие....

wackamotto , ще ти кажа как да пробваш да махнеш брича, освен с тренировки. Ето с тези http://www.samozdrav-bg.com/74.35.0.0.1.0.phtml масажирай на проблемните места.

# 622
Здравейте! Simple Smile
С огромна гордост идвам да се запиша именно в тази тема. Simple Smile
В събота за пръв път в живота си стъпах във фитнес. Един вид опознавателно, да видя какво има вътре, какво правят хората, аз какво ще диря вътре. Предвид, че не съм спортна натура, ама никак, никога не съм предполагала, че ще прекрача прага на подобно място. Пробвала съм безуспешно да тичам в парка, пробвала съм с домашна аеробика, гирички у дома... Не става работата.
Днес за втори път отидох и съм твърдо убедена, че ми харесва. Атмосферата, уредите, хората... всичко предразполага да дадеш всичко от себе си! Следващия път ще си купя карта. Мъжа м ми направи програма, но ми се ще и с вас да я споделя, че ако има някакви забележки или препоръки да се съобразя с тях още в самото начало на "спортния ми живот"!
Започвам с колело 10 мин, после се местя на уредите за крака (извинете ме, но не им знам имената) и там 20 пъти на уреда за предната част на бедрата, 20 - за задната част и 20 - за вътрешната част. почивам минута две и пак ги мятам. Така три пъти. После се местя на уредите за ръце, гърди, гръб и там дърпам/бутам по същата схема. След това се местя на един уред за коремни преси и правя 2 пъти по 50. Накрая се казвам на пътеката за още 10 мин на възможно най-бързия ход, но не да бягам. Страх ме е да се изсилвам от самото начало. И това е... Смятам следващия път да сменя пътеката с крос-тренажора.
Ами, това е. Simple Smile
Ще съм благодарна на всякакви коментари.

# 623
@TDI, определено храненето е ключов момент за фигурата. Не чак толкова тренировките. Ако ти е трудно да се храниш прз деня, защо не пробваш Воинската диета. Това е темата на момичетата. За мен лично едно такова циклично хранене би било мъчение, но разни хора, разни идеали, и на теб може да ти бъде удачно. Недей обаче да ограничаваш твърде много калориите, защото метаболизмът се забавя и нещата стават по-кофти дори.
@Witchy, и според мен масажите биха повлияли на "бричовете", но пък се съмнявам лично аз да успея да се масажирам като хората. Редно е това да се прави от професионалист, а засега нямам възможност за масажи. Така че ще атакувам на другите фронтове: повече вода, по-малко въглехидрати, а много спорт при мен е задължително.
@wish, добре дошла в нашата тема  Hug Според мен са много 20 повторения. Другия път сложи по-голяма тежест. Такава, с каквато ще можеш да направиш максимум 12 повторения и направи 10 по 3 серии. Ако мъж ти разбира или има инструктор наоколо, нека да ти покаже някои движения със свободни тежести или собствено тегло. По-добре е от "машините". За корем...метни око на тази статия.
И накрая по темата: днес тренирах 2 пъти. Първо тичане+1300 стъпала на бегом, после разходка до вкъщи. После следобяд колело и най-вече бутане по нагорние на 2 тежки колелета, че синът ми няма много скорости и нагоре му е трудно.
Спортна нова седмица ви желая  Peace

# 624
@Witchy, и според мен масажите биха повлияли на "бричовете", но пък се съмнявам лично аз да успея да се масажирам като хората. Редно е това да се прави от професионалист, а засега нямам възможност за масажи. Така че ще атакувам на другите фронтове: повече вода, по-малко въглехидрати, а много спорт при мен е задължително.

буболечка, определено това е моят режим, дори не подозирах, че съществува като диета, но това е начина, по който се храня  Hug

За масажите с вендузи - една приятелка свали 2см, за месец само с масажи при професионалист, до края на миналата зима беше с -6см, което само с масаж си е идеално. Самата процедура обаче не беше евтина, но нямам спомен колко точно струва Peace

# 625
@wish, добре дошла в нашата тема  Hug Според мен са много 20 повторения. Другия път сложи по-голяма тежест. Такава, с каквато ще можеш да направиш максимум 12 повторения и направи 10 по 3 серии. Ако мъж ти разбира или има инструктор наоколо, нека да ти покаже някои движения със свободни тежести или собствено тегло. По-добре е от "машините". За корем...метни око на тази статия.

Благодаря за отговора. Може би трябваше да спомена, че аз не искам да правя обем и да оформям определен мускул, а за сега основно да отслабна. После ще се оформям. Та според моя мъж (който твърди, че разбира ) и кратка справка с инструкторката за сега повече повторение с по-малко тежест било добре. Кратките серии с голяма тежес били за "набъбване" на мускула...
Оф. Сложно ми е... Цяла наука си е това.

# 626
Отслабва се с диета. Тренировките са за трениране на мускули. Повече мускули=по-малко мазнина.
Щях да го пиша наново, но смятам, че Инис го е казала и най-вече покзала чудесно в нейния блог: Няколко неща преди да тренирате

# 627
Wish, аз пък тренирам само определени групи мускули и не ги смесвам. Например един ден само корем, на др. ден крака + седалище, на третия - гърди, ръце и гръб, четвърти - кардио.

Това за тежестите и на мен ми е интересно - и аз съм чувала и двете мнения и в крайна сметка правя 3 х 15 с тежест, която ми е удобна, като за всеки уред е различна - напр. гърди с 10кг, докато крака (странична част) мога и с 20  Crazy
Определено обаче мисля да добавя и малко упражнения с гирички при краката - до сега само при ръцете правех.
За кростренажора - правя по минимум 10 мин. загрявка, като по принцип се старая да ги направя 20, обикновено докарвам до 17-18мин.
За пътеката - ходене на наклон, според моя инструктор гори мазнини - същото време като на кростренажора, но пътеката я правя за финал.
Преди два дни една дружка ми каза, че прави пътека по 35мин. след тренировка, аз толкова не мога да направя, но аз и на това, което мога се радвам.
Междудругото за себе си стигнах до един извод - през целия ми живот са ми забранявали физическо натоварване, заради едно заболяване, което имам - за да не се влоша. От както тренирам се чувствам много по-добре и изследванията го доказват, т.е. може да се каже, че направих революционно откритие за съвременната медицина   Mr. Green  (шегувам се)

# 628
Ок, ще започна постепено да увеличвам тежестите!  Peace

# 629
Силовата-тежка...кардио-интервално Simple Smile
И аз мъже и за жени Wink
Това с леки килограми са глупости за мен Simple Smile
Не тренирам от няколко дена..и още седмица ще е така..после отново Laughing

Общи условия

Активация на акаунт