Пиле или вода си купувам????

• 15 249
  • 182
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Да, това е другия проблем. Че дори да четеш етикет, в нашия случай господата от Лудогорско, СВС, Галус и т.н. (вече си ги наизустявам) са ни излъгали за съдържанието на продуктите. Чакам сега да видя преетикираните пиленца Simple Smile
Сега набързо ще си сменят имената на фирмите, ще регистрират други марки и готовооооо!

# 91
Цитат от днешното проучване на хранителните навици на българина "Независимо че рибата и птичето месо превъзхождат по здравословност червените меса, у нас употребата им все още остава ограничена. Риба два пъти седмично ядат само 11%"  Рибата е много скъпо нещо. Аз си купувам вече изпечена, че да не омирисвам вкъщи (а и не ме бива особено в готвенето) и е майка си и баща си. Ама поне грамажа си е чист грамаж, вода няма как да ми сложат  newsm78

Ами тези, които ги продават пилетата по месарниците " насипно" как да знам, че пак не са лудогорско примерно? Те не трябва ли също да имат етикети и да проверят и месарниците откъде се снабдяват?

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 20:10 от mushmorocheto

# 92
Ще ходим утре вечер до Метро. Трябва да вземем поне 20 филета. След малко четене и питане - за по сигурно ще си купим охладени. Най-сигурно е!

# 93
  • София
мушморочето,
по едно време и ние купувахме готова иззпеенариба. Но до момента, в който на няколко пъти видях как застоялата и неизкупена прясна риба от щанда се премества на скарата или във фритюрниците. Мен лично това ме отблъсна, включително мисълта каква и откога ли е мазнината и скарата, на която пекат кога е чистена основно за последно.
За насипните пилета, мисля че имаш право да поискаш документите на стоката.

# 94
  • Пловдив
Ще ходим утре вечер до Метро. Трябва да вземем поне 20 филета. След малко четене и питане - за по сигурно ще си купим охладени. Най-сигурно е!
И защо си мислиш, че охладеното е прясно, а не размразено от дълбокозамразените? Mr. Green

# 95
Да, това е другия проблем. Че дори да четеш етикет, в нашия случай господата от Лудогорско, СВС, Галус и т.н. (вече си ги наизустявам) са ни излъгали за съдържанието на продуктите. Чакам сега да видя преетикираните пиленца Simple Smile
Сега набързо ще си сменят имената на фирмите, ще регистрират други марки и готовооооо!

Мдаа, и старата песен на нов глас. Дано наистина се промени нещо.

# 96
В Метро си купуваме Екопиле и Градус. Зависи от цените. Никога не съм имала проблеми с лед. Все пак размразвам в къщи и знам как изглежда.

# 97
Мъжът ми се занимава с транспорт, наскоро ми разказа за внос на контейнери с пилешко - целите пълни с десни бутчета. При митническата и санитарна проверка човек от ветеринарните служби му разяснил, че десните бутчета са най-евтини и предназначени за пазари като България, защото всичко , което се бие на пилетата като хормони и т.н. е именно в дясното бутче.

# 98
То, влезе ли в кръвта, няма значение от коя страна са го инжектирали....

# 99
Преди време бях чела Лили Иванова в интервю- казваше, че не яде месо от години по принуда, защото в Бг няма читаво месо. Тогава ми се стори претенциозно и прекалено, сега разбирам колко е била права.

В една съседна тема се чудят къде е елитът- ми тук някъде е, винаги с крачка напред.

# 100
хахаххахаа може да е следващата "рекламна" кампания на някоя от фирмите

А за добрата "реклама" трябва и добър рекламен агент. И кой по-подходящ от земеделския ни министър. Той вече и лого им измисли: "Мирослав Найденов: На пилето с вода да нарисуват чешмичка" - http://www.monitor.bg/article?id=293744

# 101
http://www.bnews.bg/article-29751

ето какво правят големите маркети. и съм сигурна, че не само европа мамят по този начин! на всичкото отгоре, при тази истерия с е.коли, направо не ми го побира ума!?

# 102

стига деее! няма ли контрол върху това? не може да няма начин да се проверява!!! newsm78

# 103
http://www.bnews.bg/article-29751

ето какво правят големите маркети. и съм сигурна, че не само европа мамят по този начин! на всичкото отгоре, при тази истерия с е.коли, направо не ми го побира ума!?

Да и аз го четох това. Брутално е. И вижте как случайно се случва всеки път, ако случайно на никой не му прави нищо впечатление, все ще си ядем боклуци. А тези дори не са си направили труда да махнат стария етикет. Аз примерно докато ям на масата си човъркам разни такива неща...

# 104
Абе, какво да ядем? Вече не знам... A по темата с дюнерите, познайте- пилешко и майонеза:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=730892

Общи условия

Активация на акаунт