Няма да печелят само КАТ-аджиите, я!

• 16 275
  • 299
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна

Всъщност как точно е заведен акта, като полицая не е знаел името на човека?
Ми момчето ми си казало името, адреса... номера на обувките. Детето ми не е разбойник, а съвестен гражданин. Най-съвестно си е съобщил всичките данни. И сега, викаш, да ида в РПУ то и да кажа, че някой е злоупотребил с данните на сина ми и това всъщност не е бил той? Joy

- в Акта, разбира се, нищо не се чете!

И това е вариант Simple Smile

# 16
  • София
Същото се случи миналото лято на дъщеря ми. Излиза от работа за 10 мин. да си купи нещо, ЛК в чантата в работата, тя по работна престилка  и я спрели на бул. Витоша. Но детето е досетливо и веднага дала моите имена и ЕГН. Решила, че мама по-успешно ще се справи с акта от нея. Нито съм го плащала, нито имам намерение да плащам, ще изтече по давност.

# 17
E, хайде сега. Ако полицаите се бяха размърдали, ако бяха признали личната карта, ако си носеше портфейла, ако не си купуваше закуска, ако, ако...
Няма никакъв смисъл. Документите се носят и толкова. Лош късмет, рядко проверяват, но се случва. Теглите им една майна на петдесетте лева, купувате на младежа портфейл и се учи да  го пази.
Аз съм изключително внимателна към пари, ключове и документи. На 30 години съм и никога не сами крали или съм губила горепосочените. Всеки човек трябва да си има обствен начин, удобен, да си носи и съхранява тези вещи.
Наясно съм, че на всеки може да се случи, но в крайна сметка си има правила и за неспазването им може да бъде наложена санкция. Ако не я наложат- добре, но ако я наложат не мисля, че има нужда от оправдания 'точно мен ли намерихте' и т.н. Защото ако намерят някой друг и го глобят за съшото,вие няма да се наредите доброволно зад него, та да ви глобят и вас за същото нарушение.

# 18
  • Варна
В случая става въпрос за буквоядство, не се правете, че не разбирате казуса. Не мога да повярвам, че всяка една, която смята, че полицията е действала правомерно, НАВСЯКЪДЕ, по ВСЯКО време носи личната си карта. Дори до кварталния магазин.

# 19
Рокси, ти къде живееше напоследък?... Laughing Wink

Разсмивате ме, честно! Преди година и половина на мъж ми му надупчиха две гуми, откраднаха чанта с документи пари, банкови карти, два телефона, ключове - домашни и служебни! Как пък някой не си мръдна пръста! Просто след няколко месеца получихме известие, че прекратяват нещото, което са творили по случая, щото не могат да открият никой виновен. Камерите на паркинга пред големия магазин, ама точно пред вратата на магазина и под носа на охраната, си отбележете!, гледали в другата посока ама точно в този момент! Mr. Green И нищичко не се намери, естествено... А всъщност колко били съвестни полицаите! Как може да имам претенции Thinking Да зема да се засрамъ, а? oops Егати претенциите имам!

# 20
Аз не обвинявам детето, защото 99% съм сигурна, че полицаите са длъжни да придружат детето или гражданина до чантата с документите, но вече ако липсват такива, а примерно човекът е в друг град - е, тогава си плаче за глоба. Peace

# 21
Бижу, не могат да му напишат акта на улицата Peace Този акт имате право да обжалвате и никой съд няма да го признае. Хората без документи се прибират за справка в РПУ. Брат ми така са го прибирали, от пред блока ни и тогава си му написаха акт.
Просто отиди и го обжалвай, не оставяй нещата така. Казваш, че не е бил твоя син там, да докажат, че е бил той. Данните му може да ги знае всеки негов съученик Peace
и друго, има ли прикрепена БДС справка към акта newsm78

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 22:19 от Moon Walk

# 22
Бижу, не могат да му напишат акта на улицата Peace Този акт имате право да обжалвате и никой съд няма да го признае. Хората без документи се прибират за справка в РПУ.
Честно, нямам нерви да се занимавам. И с тази тема не се оплаквам, всъщност, просто я пуснах, за да разкажа.
Но няма да платя подобен безумен акт! Аман от номера за нищо и безхаберие към истинските престъпници. Такъв бил закона, бил го нарушил! Хайде стига моля ви се! Приложение на практика на поговорката "За кокошка няма прошка, за кон няма закон!". Ако отношението беше толкова сериозно към всички, истински и престъпно нарушили закона, нямаше да стигнат затворите, а хазната щеше да е препълнена от събраните глоби от актовете. Още като се прибра на 17-ти май, към 19 часа, синът ми разказа за случая, но просто там останаха нещата, докато днес пристигна писъмцето да ходим да плащаме, та се пресетих.

# 23
E, хайде сега. Ако полицаите се бяха размърдали, ако бяха признали личната карта, ако си носеше портфейла, ако не си купуваше закуска, ако, ако...
Няма никакъв смисъл. Документите се носят и толкова. Лош късмет, рядко проверяват, но се случва. Теглите им една майна на петдесетте лева, купувате на младежа портфейл и се учи да  го пази.
Аз съм изключително внимателна към пари, ключове и документи. На 30 години съм и никога не сами крали или съм губила горепосочените. Всеки човек трябва да си има обствен начин, удобен, да си носи и съхранява тези вещи.
Наясно съм, че на всеки може да се случи, но в крайна сметка си има правила и за неспазването им може да бъде наложена санкция. Ако не я наложат- добре, но ако я наложат не мисля, че има нужда от оправдания 'точно мен ли намерихте' и т.н. Защото ако намерят някой друг и го глобят за съшото,вие няма да се наредите доброволно зад него, та да ви глобят и вас за същото нарушение.
Аз съм на 38 и постоянно съм в неведение, къде ми е портфейла, ключовете, документите и прочие.На коя опашка да се наредя, за да ме глобят ooooh!
Бижу разбирам възмущението ти Simple Smile
Цялата ни държава е един абсурд

# 24
Защото ако намерят някой друг и го глобят за съшото,вие няма да се наредите доброволно зад него, та да ви глобят и вас за същото нарушение.
Хубаво, нарушение, казваш.
А те като как точно са му съставили акта на младежа? Та той може да се представи за Бойко Борисов, да речем, или да каже, че живее на Секвоя 1, примерно.
Когато в превозно средство искат да глобят някого и той се запъне и, да речем, викнат полиция, тя съставя акт на база на ЛИЧНАТА карта.
А последната в случая липсва?

# 25
Бижу, не могат да му напишат акта на улицата Peace...

По принцип могат.
Законът е нарушен.
Моят съвет е актът да бъде обжалван, доколкото можа да преценя от изложеното в темата, има основа за това.

ППП - аз съм единственият радетел в тази страна за задължителното изучаване на основи на правото!!!!

# 26
Това е абсолютно безобразие.

Между другото, в кой закон пише, ама точно и дума по дума, че по всяко време на денонощието трябва да имаш у себе си лична карта? А не, че трябва да притежаваш съответния документ? Който трябва да представиш при резонно поискване? Като представяне, да се тълкува, например, като да се явиш с документа в срок, да кажем,на 3 дена?

Защото ако не е така  и аз съм един полицай, бих тръгнала да събирам по 50 лева наред: по плажове, басейни, в парковете- от тичащите; от абитурентите ако щете; от слизащите да хвърлят кофата, от спешните посетители в болниците...... абе направо ще ви питам докато сте у форума стои ли ви личната карта в джоба и ще ви глобявам....

Това ако не е ненужна полицейщина и лиценз за произвол, кое е?

# 27
ППП - аз съм единственият радетел в тази страна за задължителното изучаване на основи на правото!!!!

Идеята всъщност е чудесна, наистина. Защото в повечето случаи не си знаем не само задълженията, но и правата.

# 28
Хаха, Алиса, точно това щях да напиша.
Колко от вас слизат да метнат боклука с лична карта в джоба?
В случая момчето е МОЖЕЛО да предостави такава, ако отидат с него, нали? Той не е без ЛК.

# 29
Това е абсолютно безобразие.

Между другото, в кой закон пише, ама точно и дума по дума, че по всяко време на денонощието трябва да имаш у себе си лична карта? ....

ЗБДС. Не изискват
конкретно ЛК.
Но ти, ако искаш, упорствай.

Общи условия

Активация на акаунт