Отговори
# 690
  • София
Аз си мисля, че резултатите ти не са толкова лоши, а ти сама се вкарваш във филми.
И понеже явно не знаеш да ти кажа за да си спестиш бъдещи излишни разходи - когато даваш кръв това се прави сутрин на гладно без да си пила кафета, коли и т.н. При изследване на ТСХ няма значение дали си пила тироксин, но ако ще изследваш и FT4 не трябва да си си пила хапчето.
От кой град си и в кои лаборатории си си пускала изследванията?

# 691
Госпожица Лаленце от Варна съм. Първите изследвания са направени в лабораторията на градска болница а другите две в Статуса, четвъртата лаборатория по препоръка на лекарката е в Еквита ако не се лъжа била на д-р Фотинка Георгиева Деведжиева. 
Забравих да напипа, че лекарства не съм пила, освен фолиева киселина и селен друго не съм пила.

# 692
  • София
Ясно. За лабораториите нищо не мога да кажа, понеже не съм от Варна и не са ми познати.
Според мен ще ти изпишат ниска доза тироксин и ТСХ бързо ще взеле в норма. На мен ми се струва странно, обаче, нередовният цикъл да се дължи само на това. Как са ти яйчниците? Пускала ли си полови хормони?

# 693
Нередовният цикъл е след бременност, първоначално не му обърнах внимание но втората година реших, че не е нормално и рязко след раждането напълнях. По време на бременността даже бях отслабнала. От лутане по доктори съвсем случайно по препоръка на един мой познат си пуснах изследване на жлезата и от там разбрах, че имам проблем. Само да допълня, че имах и малко кърма, макар че бебето съм го кърмила до 9 месец. Лечението ми беше 3 месеца по едно хапче на ден с L-Thyroxin 50, заедно с няколко хапчета по схема за спиране на кърмата. Още от първият месец на лечението цикъла ми се нормализира, но все още имам капки бяла течност от едната гърда. Пролактина ми е в норма. Бях ходила на ехограф за гърдите и ми казаха, че имам възпаление, което било нормално за кърмеща жена и щяло да мине до трета година от раждането. До миналата година съм нямала проблем с хормоните. Първата бременност ми мина нормално на третият месец от опитите  забременях и сега въобще не ми е минавало като идея, че ще имам проблеми заради това се панирах като си видях изследванията. Според лекартата от бременността и раждането, което беше със секцио се е получило този дисбаланс в организма ми.
Забравих да напиша, че и на гинеколог ходих каза м и че всичко ми е наред.

# 694
Здравейте! Минава да кажа, че последните резултати били добри и нямам проблем евентуално ще пия 25мг. L-Thyroxin 50 понеже ТСХ ми е 2,3 и да го смъкна заедно със селен и аспирин протект, анти телата ми били в норма. Много съм щастлива. Моят личен извод и грешка която отчитам е че трябваше първо да отида на специалист и че във Варна не във всяка лаборатория, могат да ти направят коректни изследвания.  Аз лично не ви препоръчвам лабораторията в старата градска болница до пощата, там явно не  работят с качествени апарати и материали. 
Благодаря на Госпожица Лаленце,  че ме успокои и ви пожелавам на всички  успешна седмица. newsm51всички.

# 695
  • София
palica за твое инфо селен и аспирин протект НЕ спомагат за намаляване на ТСХ. Селен в редки случаи при някои може да повлияе на антителата,аспирина е за кръвосъсирването например....няма връзка с ТСХ.

# 696
Да знам за спадне ще пия  25мг. L-Thyroxin.

# 697
  • София
Не ..понеже така си го написала...
Цитат
...ще пия 25мг. L-Thyroxin 50 понеже ТСХ ми е 2,3 и да го смъкна заедно със селен и аспирин протект, анти телата ми били в норма...
И в този ред на мисли-защо селен и аспирин протект? Ти и Хашимото нямаш- не че при него се изписва превантивно аспирин протекта въобще. Grinning Антителата казваш са в норма..селен-а нали....
Аспирин- тромбофилия ли имаш? Проблеми с плацента? Кръвно?

# 698
Селена и аспирина бях почнал да ги пия предварително и тя просто потвърди, че няма проблем да ги пия. Специално за аспирин протект  не смятам дълго време да го пия, също така мисля, че няма да ми навреди ако го пия един определен период, преди да съм забременяла. А за селена така или иначе смятам, ако не ми помогне то и няма да ми навреди не виждам да има някакъв проблем за него. Предполагам, че ти имаш друго мнение по въпроса след като ме питаш, така че с удоволствие бих прочела какво мислиш по въпроса.

# 699
  • София
Селена наистина едва ли ще навреди, но за аспирина не мисля, че е толкова безвреден.

# 700
Момичета ще ви послушам и няма да го пия повече аспирин протект  Simple Smile

# 701
  • София
Момичета ще ви послушам и няма да го пия повече аспирин протект  Simple Smile
просто когато няма нужда наистина е ненужно да се приемат лекарства, а всеки лекар би трябвало да се обоснове защо изписва дадено хапче,това не са бонбонки.
Вместо Селен пий по - добре *1 Неофолик мета-това е по-добрата фолиева киселина нужда преди и по време на бременност,

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 13:58 от magnet_for_happiness

# 702
11.49ng/ml - Ж(фолик. 0.2-1.5 / лутеална 1.7-27 )
Правен на 22 ден от цикъла, на 7 ден от О как ви се вижда добре ли е.

# 703
magnet_for_happiness, благодаря за съвета. Simple Smile

# 704
  • София
11.49ng/ml - Ж(фолик. 0.2-1.5 / лутеална 1.7-27 )
Правен на 22 ден от цикъла, на 7 ден от О как ви се вижда добре ли е.

Защо на 22 ден от МЦ?
Прогестерон се прави на 7 ден след О. /доказана поне с тестове за О. + БТ/
Прогестерона ти е нисък, но причината е че не е направен в деня когато трябва  и сега не е показателен.
О. според мен е била на 16/17 ден от МЦ - 22 ден от МЦ ти е 5 ден след О.

Общи условия

Активация на акаунт