Отговори
# 720
Можели да ми кажете нещо за тези изследвания  Sad
Цитомегаловирус IgM   1.35 /+/ ПОЛОЖИТЕЛЕН    (>1.0-Пол.)
Цитомегаловирус IgG - Eclia   103.5 /+/ ПОЛОЖИТЕЛЕН  (>1.0-Пол.)
Рубеола IgG - Eclia   3260 /+/ ПОЛОЖИТЕЛЕН ( >10 - Пол.)

# 721
  • София
Здравейте!
Какво мислите за лабораториите Цибалаб? Искам да си пусна ето тези хормони LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Teststoteron на трети ден + хламидии. Дали са им коректни резултатите? Имаше и негативни мнения във форума. Ако не смятате, че са добри, къде ми препоръчвате да ги направя?
Благодаря!
Доволна съм от тях

Пиши какви са резултатите Simple Smile

# 722
  • София
Здравейте мацки с мисия! Ще се радвам, ако някои ми каже дали има нещо притеснително в изследванията ми. Дойде ми на 19.01 към обяд, изследванията направих днес 21.01. на обяд (т.е. 3-ти ден ). Докторът каза от 3-ти - 5-ти ден на Ц.

LH - 7.45     фоликулярна фаза 1.9-12.6
FSH - 5.41   фоликулярна фаза 2.5-12.5
Testosteron - 1.30    Ж 0.29-1.67
Estradiol - 162.4       фоликулярна фаза 46-607
Prolactin - 331.5       Ж 44.5-375.2
DHEA/S - 4.14           4.02-11.0

Ще имам още едно пускане на тестостерон 21-25 ден, но този месец ще следя БТ и ще ходя на фоликуметрия, така че датата може и да се промени.

ЛХ е високо - може да показва  повече от 1 фоликул
Другите хормони са добре.
Супер е, че ще правиш ФМ - мери БТ и прави тестове за О.
Ще чакам да спореляш как минават прегледите /УЗ/

# 723
Благодаря Денис   bouquet Преди пишех в темата за БТ и тогава ти ме насочи да направя изследвания и УЗ. Смених и лекаря, сегашния се занимава със стерилитет. Този месец ходих на преглед и като ме гледа на УЗ каза, че имам разминаване между лигавицата на матката и фоликулите. Лигавицата била май трета степен, което било, че е минала все едно О, а фоликула зрееше още. Затова ми изписа хормоните, БТ и УЗ. Като ми гледа яйчниците каза, че приличат на кистозни.  Tired Надявам се да успея най-накрая!

# 724
  • София
Благодаря Денис   bouquet Преди пишех в темата за БТ и тогава ти ме насочи да направя изследвания и УЗ. Смених и лекаря, сегашния се занимава със стерилитет. Този месец ходих на преглед и като ме гледа на УЗ каза, че имам разминаване между лигавицата на матката и фоликулите. Лигавицата била май трета степен, което било, че е минала все едно О, а фоликула зрееше още. Затова ми изписа хормоните, БТ и УЗ. Като ми гледа яйчниците каза, че приличат на кистозни.  Tired Надявам се да успея най-накрая!

Ще успееш, не се притеснявай. Най-често зачеват момичетата със СПКЯ  Simple Smile - следят стриктно О., правят изследвания, лекуват се и рано или късно чудото става.
Ще чакам да споделяш как вървят нещата при теб
/При СПКЯ добре действат Инозитол+ ФК, NAC - говори с лекаря си за това/

# 725
  • София
Можели да ми кажете нещо за тези изследвания  Sad
Цитомегаловирус IgM   1.35 /+/ ПОЛОЖИТЕЛЕН    (>1.0-Пол.)
Цитомегаловирус IgG - Eclia   103.5 /+/ ПОЛОЖИТЕЛЕН  (>1.0-Пол.)
Рубеола IgG - Eclia   3260 /+/ ПОЛОЖИТЕЛЕН ( >10 - Пол.)

Изследванията ти показват, че си носител на антитела на:
Рубеола - имаш траен имунитет и може да си спокойна при евентуална бременност
ЦМВ -  това което показва резултата - може да е стара инфекция, реактивирана  - за да се разбере какво е положението  - изследването трябва да се повтори след 15- 30 дни
Ако нямаш симптоми /на грип, ОРЗ и т.н./  - това е добре, организма ти се справя с вируса.
Консултирай се за всеки случай с Инфекционист /и пиши какво е казал/

Може да си носител на ЦМБ /да си боледувала преди/  и при срив на Им.С да се активира.

# 726
Ще успееш. Аз също съм със СПКЯ, а виж подписа ми Simple Smile
Мери БТ и ще хванеш яйцето. Simple Smile

# 727
Момичета,здравейте!
Моля ви за малко помощ отново.Накратко става въпрос за 2 хормона-ТСХ и Пролактин.Миналата година март месец стойностите бяхаследните:
ТСХ-               4,75                       реф.ст-ст  0.38 - 4.31 mlU/ml   
Пролактин - 1053                        реф.ст-ст  86.9-  612.7 ulU/L

След лечение август месец /пак миналата година/ :
ТСХ-               0.02                        реф,ст-ст   0.38 - 4.31 
Пролактин     <21                         реф.ст-ст   86.9 - 612.7

И сега след смяна на дозата на лекартсвата- резултатите от преди няколко дни :
ТСХ-                1.77                        реф.ст-ст   0.38 - 4.31
Пролактин      38.77                      реф.ст-ст   86.9 - 612.7

Виждам,че тоз Пролактин не иска да се вдигне достатъчно,явно още трябва да се намали дозата.Може ли да повлияе по отрицателен начин на др.хормони ниския Пролактин?Въобще какво значи ниския Пролактин?Търсих в интернет инфо,но не намерих почти нищо.Благодаря ви предварително,момичета!  Hug
Имам час за след седмица при еднокриноложката и тогава ще и покажа изследванията.

# 728
Здравейте. Искам да ви питам дали е удачно да си пусна да ми изследват прогестерон - не съм ходила досега на фоликулометрия, а този месец комбинирах тестове с БТ ? Имам час за гинеколког в понеделник, тогава ще видя дали ще ми назначат и някакви други изследвания, че досега почти нищо не съм правила  Tired - само ТСХ и пролактин ( в норма бяха преди 6 мес.  Blush ). Проблемът към момента ми е финансовата част и се надявам, да ми назначат по здравната каса част от изследванията  Thinking

# 729
Здравейте. Искам да ви питам дали е удачно да си пусна да ми изследват прогестерон - не съм ходила досега на фоликулометрия, а този месец комбинирах тестове с БТ ? Имам час за гинеколког в понеделник, тогава ще видя дали ще ми назначат и някакви други изследвания, че досега почти нищо не съм правила  Tired - само ТСХ и пролактин ( в норма бяха преди 6 мес.  Blush ). Проблемът към момента ми е финансовата част и се надявам, да ми назначат по здравната каса част от изследванията  Thinking
За този месец ще е вече късно да изследваш прогестерон след понеделник. Не пречи другия месец да го изследваш, можеш да помолиш док. да ти даде направление за хормони.

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 13:22 от chin

# 730
Благодаря , Чин   bouquet  Ще видим док какво ще каже- кои ще са приоритетните изследвания   Peace

# 731
Благодаря , Чин   bouquet  Ще видим док какво ще каже- кои ще са приоритетните изследвания   Peace
исках да кажа, че в понеделник ще е късно за прогестерон, обърках се. Според мен,  О е била на 17-18 ден, така  че ако искаш можеш да изследваш прогестерон в петък. Simple Smile

# 732
Чин- и аз петък го изчислих за седми ден  Flutter Ама като каза , че ще е късно- реших, че може би трябва да се изследва и с други хормони за съответния цикъл  Mr. Green , а аз такива не съм правила. А разликата в двете фази си я изчислявам като си засека овулацията и средноаритметично за двете фази. Бързо става , а не ми се занимава с един куп регистрации  Peace и поддръжката им най-вече ( направо ти отговарям и за другата тема )  Heart Eyes

# 733
Можеш да изследваш само прогестерон в петък, правилно си сметнала, но в понеделник ще е късно вече. В различните лаборатории, ценоразписа е различен, вече не помня колко струваше прогестерон, но около 20-25лв. Правилно смяташ средноаритметично за двете фази, ок си е разликата в тази графика, а и има много време Simple Smile  Sunglasses

# 734
Здравейте, моля да погледнете резултатите ми. Правени на трети ден на цикъла:
Prolactin 286.20 mIU/l М(86.0 - 324.0); Ж(127 - 637)
LH 7.36 IU/l М(1.7-8.6) Ж(фол 2.4-12.6, овул 14-96, лут 1.0-11.4, мен 7.7-59
FSH 6.36 IU/l М(1.5-12.4) Ж(фол 3.5-12.5, овул 4.7-21.5, лут 1.7-7.7, мен 25.8-134.8
Estradiol 100.90 pmol/l М:28-156;Ж:от1-10г.22-99.1,фол 46-607 овул.315-1828,лут161-774,мен. до201)
Testosteron 1.09 nmol/l Ж(0.22 - 2.9); М>17г. 9.9-27.8;13-17г. 0.98-38.5;7-12г. 0.1-2.37;1-6г. 0.1-1.12

Общи условия

Активация на акаунт