Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 036
  • 904
  •   1
Отговори
# 525
  • До хладилника, който обичам
Аз лично не приемам по време на раждането да се "пазаря" с лекаря за нормални неща.
Аз намирам за нормално да общувам с персонала насреща ми, особено ако го виждам за сефте - очаквано, ако човек ражда с екипа на смяна, а не е наел някого специфично.

Точно както аз бих очаквала от човек, дошъл в офиса ми, да ми каже какво иска той (и аз да му кажа кое "става", а кое - според мен - не), а не да разчита само на мен и моето мнение, или обратното, да смята, че знае всичко в моята професия по-добре от мен (и защо съм му аз, тогава).

Не намирам за нормално 'извиването на ръце' на раждащите жени чрез манипулации и спекулации със страховете им, точно както и не намирам за нормално да се влезе за раждане като на война.

Както и Yanast отбеляза нееднократно, умението да се общува върши чудеса.

# 526
jp, зависи какви компромиси си готова да направиш. Това за намирането на болница.
Аз съм чувала само едва за едно раждане не на магаре, например. За съжаление, след като родих.

Ако е при Попова в Токуда - не съжалявай. Не е пожелала да повтори Laughing
Не, за Св. Лазар чух. В Токуда ме изпързаляха при първото ми раждане Simple Smile. И аз май няма да повторя там, поне докато наистина не започнат да бъдат приятел на бебето. С Илиев се опитах да се договоря за второто, но се оказа зает.
Аз съм доволна от акушерката втория път. Изпълни точно каквото обеща. Трябваше обаче да преглътна магарето + клизмата, която в ТК, според мен е високорискова предвид факта, че няма къде да си вземеш душ след това.

# 527

В България раждат. У  дома си, а не в болници с висока перинатална смъртност.
Ами дай им идея как да я опредЕлят, щом не си съгласна. По тяхна преценка сигурно е по-нисък риска, щом са се решили. Така мисля. И ще припомня, че става въпрос не само за живо, а и за здраво дете, без родова травма. Другите не ги виждам в статистиката на НСИ..  Rolling Eyes

"Висока перинатална смъртност" спрямо кое? Спрямо онази в Холандия, дето е на нискорискови асистирани раждания, от които всяко трето свършва в болница?

Каква връзка виждаш между нашите домашни раждания и техните домашни раждания, та правиш сравнение въобще? Как от тяхната ниска смъртност у дома следва, че у нас е също толкова безопасно?

За "личния избор" да се съветваш с немедицински лица на импулсен телефон няма да кажеш нищо, нали? Трябва ли да бъде ограничаван?

Медицински съвет е и какво да правим, когато се случи пролапс на пъпната връв - или и това е от личен опит?

Не свършва всяко трето в болница, а 1/3 от ражданията в Холандия са домашни по думите на Щерев. Повече от 1/3 трябва да са нискорисковите, щом толкова завършват у дома. Питай каква е статистиката за нискорискови у нас и изобщо дали има такава..

Не правя връзка между техните домашни и нашите домашни, а се опитвам да ти обясня защо някои жени у нас намират за по-малък риска да родят у дома, отколкото в болница. Написах го 100 пъти вече, така ли не разбра? Питах те какво сравнение ще намериш за подходящо, след като никое не ти харесва - нищо не казваш, само задаваш въпроси.. Неудобни били. Не са неудобни, ами не вършат работа, безмислени са.

# 528
JP, в името на истината това за трансферите в болница в Холандия го каза някой от лекарите в едно от безбройните предавания, но нямам спомен кой, а нямам и време да ги гледам всичките, за да разбера. Не е от линк, а и аз не съм търсила в нета. Може и той да е бил повлиян от въпросния прословут спорен метаанализ, дето не бил направен както трябва. Не съм статистик, може и да не е. Но между другото, анализът не се оказа толкова отречен, колкото им се иска на някои. Ето резултата през януари 2011

http://www.acog.org/from_home/publications/press_releases/nr01-20-11.cfm

Washington, DC -- The American College of Obstetricians and Gynecologists (The College) issued a Committee Opinion today that says although the absolute risk of planned home births is low, published medical evidence shows it does carry a two- to three-fold increase in the risk of newborn death compared with planned hospital births. A review of the data also found that planned home births among low risk women are associated with fewer medical interventions than planned hospital births.

Общо взето, няма особена разлика - от два до три пъти увеличение на риска от смърт на новородените, макар че абсолютният риск бил нисък (това какво значи, ако някой ми обясни, ще съм благодарна), а медицинските интервенции били по-малко. Нищо ново.

# 529
Цитат на: jp
[/quote

Хаха, откъде знаещ бременна ли съм или не и колко деца имам?На боб ли хвърляш? Joy
И какво общо има това с темата за домашното раждане и мнението ми по нея?

# 530

Не намирам за нормално 'извиването на ръце' на раждащите жени чрез манипулации и спекулации със страховете им, точно както и не намирам за нормално да се влезе за раждане като на война.

Както и Yanast отбеляза нееднократно, умението да се общува върши чудеса.
И аз съм за диалог в широк план, но губя уменията си да общувам по време на раждане. Затова бях много щастлива да си имам акушерка-адвокат, която да преговаря с доктора.. Попадна на смяна млад лекар, който досега не беше виждал жена, която да не иска намеса.
За такива като мен "план за раждане" би бил много подходящ.

# 531

Не свършва всяко трето в болница, а 1/3 от ражданията в Холандия са домашни по думите на Щерев. Повече от 1/3 трябва да са нискорисковите, щом толкова завършват у дома. Питай каква е статистиката за нискорискови у нас и изобщо дали има такава..

Всъщност свършват една трета в болница. Simple Smile Не четеш ли тези теми всъщност?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7998417.stm

Low-risk women in the study were those who had no known complications - such as a baby in breech or one with a congenital abnormality, or a previous caesarean section.

Nearly a third of women who planned and started their labours at home ended up being transferred as complications arose - including for instance an abnormal fetal heart rate, or if the mother required more effective pain relief in the form of an epidural.

Не, не разбирам каква връзка правиш между статистиката за Холандия и предпочитанията към неасистирано раждане у нас.

# 532
Звездичка!, ми нормално е. Като избираш акушерка за домашното си раждане, пак ще се интересуваш какво тя счита за рутинно и нормално, нали?
И аз ще ти кажа, че не е нормално нещо, което в доста от случаите би улеснило раждането да е някаква супер екстра, при положение че не изисква никакъв ресурс освен малко усилия на персонала.

# 533

Хаха, откъде знаещ бременна ли съм или не и колко деца имам?На боб ли хвърляш? Joy

Боб не хвърлям. Така каза Вечерница - приех, че тя знае. Но може отново да е сбъркала. Simple Smile

# 534

Боб не хвърлям. Така каза Вечерница - приех, че тя знае. Но може отново да е сбъркала. Simple Smile

Аха, вечрница хрърля на боб, значи Laughing Куршум леее ли?

# 535
  • До хладилника, който обичам
Berend Botje, сигурна съм, че твоят опит с този млад доктор ще повлияе на отношението му към следващи раждащи жени в неговата смяна по един или друг начин Grinning

# 536

persimon, имаше възможност да я питаш, когато те изгони предния път.

# 537
Много фино ме е изгонила без да разбера Laughing
Егати фантасмагориите .... Outta Joint Laughing

persimon, имаше възможност да я питаш, когато те изгони предния път.

# 538
Виж какво Persimon /уважавам всеки човек/, но Боба не беше хвърлен от JP.
Така, че нека да се спре вече със спама. Peace

# 539
Боб:

Искам да помоля Персимон да спре да пише в темата! Само вреди с арогантния си начин на писане! Съжалявам, че го казвам, но поне да беше майка, че да пишеш тук!

Колкото и да спорим с Вечерница в тази тема, мисля, че по отношение на изявите на persimon (или както там избира да се нарича днес), сме абсолютно на едно мнение...

Общи условия

Активация на акаунт