ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 597
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от мен, мили мами. Включвам се и аз хубавата тема. На 31г. съм, от София, първа бременност, термина ми е на 14.01.12.
Вече бяхме на лекар и видяхме мъничкото сърчице как тупка  Heart Eyes. През цялото време не можах да спра да се усмихвам и едва запомних какво ми обясняваше док за тройния тест и ФМ  newsm78. Добре, че ви има вас и интернет да попълня белите петна  Simple Smile

# 211
  • Страната на чудесата
Боби, първо-честито и добре дошла Laughing
Какъв троен тест? Blush

# 212
Момичета обърнете внимание БХС винаги се прави с предшестваща на деня(или предния ден ФМ).
 Кати пожелавам Ви един прекрасен сватбен ден каквото и да решите! Grinning
Добре дошли на новите мами! За БХС и аз се замислих ,но май няма да го правя и този път(дано не се налага де)-все пак е само прогноза.ФМ са много важни обаче.И аз чакам да мине 20.06-даже към 23-ти мисля да отида-тогава ще почвам 13г.с.Миналият път по това време се виждаше главичка,оченца ръчички,краченца-и аз нямам търпение вече.
 Тройният тест е кръвен тест-изпишете в Гугъла и ще прочетете по-подробно.

# 213
Добре заварила Лъки Плам.
Ами троен тест = БХС. Наричат го така, защото се изледват количеството на три хормона на бременноста, та от там и троен.

# 214
Здравейте и от мен,
аз днес ходих на преглед и според показанията от ехографа се оказва,че съм в 6 седмица,доктора каза,че е още рано да се види сърчице и ембрионна сянка и да отида след 2 седмици,е и по пътя на логиката имайки се впредвид,че знаем с мъжа ми кога не сме се пазили ,бебчо трябва да е на около има,няма месец,по последна менструация излиза 7 седмици,но доки каза,че е напълно възможна една късна овулация,та малко съм притеснена,но вярвам ,че след 2 седмици всичко ще е наред и ще има тупкащо сърчице на ехографа
Кажете при вас кога се видя тупкащото сърчице,до колкото си спомням със сина ми пак беше някъде към 8 седмица,ама все пак се шашкам
Иначе  при мен най-голямия симптом е сънливостта,направо на моменти едвам обръщам внимание на Никола,но ще се оправим

# 215
kamela аз бях по същия начин,разбрах че съм бременна,когато отидох при генеколога и тогава бях в 6 седмица,тои каза че е прекалено рано,но има бременост,че трябва да пия фолиева  киселина и след  2 седмици на контролен отидох 8-та седмица тогава вече имахме пулс и даже имаме от тогава и снимчица на маничкото човече Simple Smile така че не мисля че има от какво да се притесняваш,макар да не съм аз човека който трябва да ти го казва,защото това ми е 1ва бременост и чесно да си призная си нямам никакво понятие,затова съм и тука в този форум,за да мога да науча малко от малко,иначе теб с какъв ехограф те прегледаха Confused мен и 2 пъти все със вагинален

# 216
  • Страната на чудесата
kamela, няма защо да се шашкаш-напълно нормално е това, което ти е казал.И аз ходих в 7г.с, ембриона беше в 6-та–имам по-късна овулация, така че беше очаквано.Но, разбира се, когато ти го каже лекар, започваш да се притесняваш и се страхуваш.Мен на коремен ехограф не можа да ми види пулс, беше решил да  ме вика след 10-на дни, но аз обясних, че тази бременност е много чакана, почти 6 месеца се опитвахме, преди да забременея, и ми е много важно да знам дали всичко е наред.Тогава ме прегледа и с вагинален ехограф и каза:даа, мъничко е, но вече си има сърчице Heart Eyes Но го видя трудно, действително като е малко ембриончето и ако техниката не е добра, е трудно.Вярвам,че всичко ще бъде наред!

# 217
Buzanche и аз имах болки в горната част. Док каза, че щом са над пъпа са спазми от червата и храносмилането. Бързо отшумяха.
Аз на 21.06 ще се записвам на ЖК, тогава ще съм към 12та седмица. Моля някоя мама с опит да разкаже, какво се случва. Simple Smile Тогава ще се консултирам и за генетичните изследвания.
Да похваля бащата - прояви желание да присъства на раждането. Дано го държи мерака до края Wink

# 218
Аз на 21.06 ще се записвам на ЖК, тогава ще съм към 12та седмица. Моля някоя мама с опит да разкаже, какво се случва. Simple Smile Тогава ще се консултирам и за генетичните изследвания.
За генетичните оптималната възраст е 11 г.с. Не, че после е късно, де. Нищо особено не се случва, като се запишеш на ЖК. Първо ще ти назначат рутинни изследвания кръв и урина, СПИН, Васерман, кръвна група и др. После всеки месец ще ходиш на консултации и в зависимост от състоянието ти, може да назначат и други изследвания, ако е необходимо. Последните месеци се ходи на две седмици.

Ти мислила ли си по въпроса дали би практикувала т.нар. "кърмене в тандем"?
Да, надявам се да кърмя в тандем. Подкрепа не срещам особено, но това не ми пречи най-много. По принцип трудно се съобразявам с мнението на околните, когато противоречи на убедеността ми в правотата на моето. Wink Благодаря ти още веднъж за ценната информация, със сигурност ще имам въпроси и в бъдеще.

# 219
Момичета много съм притеснена, днес прокървих много леко беше смесица с обилно бяло течение, на цвят бледо розово без дори да изцапан бельото си само след малка нужда на хартията имаше, ходих на лекар и тя ми каза че за сега всичко ми е наред бебчо е добре има си сърдечна дейност изписа ми утрогестан и нош- па като ми каза да лежа по цял ден и в понеделник сутрин отново при нея на преглед. А  и също така кървенето беше без болки, при тези които са имали как е било може ли да ми кажете моля ви споделете много се притеснявам момичета, ще откача. Cry Cry Cry

# 220
  • София
Vaninceto, щом си била при док. и ти е казал ,че няма нещо страшно значи слагаш утрогестана, пиеш но шпа и активно почиваш. Няма какво друго да ти даде док, дано е било само инцидентно Всичко ще е наред ще видиш в понеделник  Hug

# 221
  • Пловдив
Здравейте и от мен.
Днес бях на гинеколог. Все още търся и проучвам, за да си избера точния човек, но с тази гинеколожка май си паснахме. Лошото е, че е на частно и не е евтино, но пък мъжът ми казва, че е по-добре да си платим за спокойствието и отношението, колкото и да струва.
Та, най-важното-моето бебче има сърце!!! Чух го. Много ми олекна.

Но в главата ми изникват куп други въпроси. Тази лекарка не отхвърли идеята да родя естествено след секцио, но ми обясни за рисковете. И между другото спомена, че разкъсване на раната можело да се получи и по време на бременността. И аз сега така се шашнах. Не знам какво се усеща при такова състояние, за да реагирам евентуално. Чувала съм, че е опасно. И ако щете вярвайте, но си мисля как може да си отида от тоя свят...  Rolling Eyes
А съм толкова надъхана да пробвам естествено. Не знам къде да търся информация за тези неща. Ако някой е попадал на статии, моля да ми каже. Сигурно си има и медицински термини за тези вероятни разкъсвания, но като не ги знам не мога да пиша и в търсачката.

И все пак се опитвам да си мисля само,че чух сърчице и че всичко е наред.

Лека вечер на всички и слънчев уикенд!

# 222
Здравейте момичета, отдавна не съм писала но аз бях по родните места, после се върнах на работа и цяла седмица бях затрупана ...Освен това се захванахме вкъщи с един ремонт и просто не ми остава време за случайно лутане в net-а.

За списъка - на 32 години съм и това ще ми е 2 дете (четвърта бременност) - терминът ми е на 5 януари.

Честито на всички нови мами и на всички чули сърчица.  Hug

ashley777, не се притеснявай, всичко ще е наред! Ако лекарката каже че си ОК, значи ще си ОК! Аз имам добра приятелка която роди нормално 2 години и 2 месеца след церазово сечение и нямаше никакви проблеми! Ако четеш на английски, потръси в Google VBAC - има много литература

# 223
Здравейте Simple Smile , време е и аз да се запиша.Нашето мъничко човече е вече на път .Пожелавам лека и безпроблемна бременност на всички ..... Simple Smile))

# 224
Здравейте, вече е време и аз да се запиша тук. Вчера видяхме тупкащо сърчице и сме мнооооого щастливи. Това ми е първа бременност и съм голям шаш за всичко На 29.05 направихме първия тест,който се оказа положителен. Точно преди това бяхме на почивка и аз се чудих какво става с тези готвачи в тоя хотел- как може храната на толкова добър хотел да е толкова безвкусна Rolling Eyes???!!!!А то, какво се оказа  Wink Пътувахме със самолет и нямах никакви проблеми /била съм в 4 гс/. Записах се за преглед,но понеже съм в чужбина и нещата стават малко по-различно, първо при самото записване ,сестрата ми проведе 20 мин инструктаж по телефона какво да правя,какво да пия и какво да не ям. Вчера прегледа беше само за установяване на бременност и се оказах  в 8 гс, с термин 24.01.2011. Голяма радост беше със сърчицето  /и таткото присъства/. Насрочиха ми час за разговор със сестрите другата седмица като ми казаха че мога да ги питам каквото си поискам.
Искам да питам - какви въпроси трябва да задавам, та да не изпусна нещо. Написала съм си въпросите, но и вие ако можете да ми предложите нещо ще ми е много полезно. Ще е много добре да обменяме информация от далеко Laughing
Благодаря ви момичета!!!

Общи условия

Активация на акаунт