ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 777
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте и от мен, мами! Simple Smile При мен също нищо ново, сърчицето го чух още веднъж онзи ден при доки  Heart Eyes. Следобед ще ходя да се запиша на ЖК, за да си пусна кръвните изследвания иначе мисля да следя бременността на частно. От симптомите ми се гади сутрин много, гърдите ме болят и са едни твърди, ужаст Simple Smile и незнайно защо съм супер отнесена и много лесно забравям  ooooh!!
За казването: първо казах на мъжо и на майка ми, колежките. После на шефа и на определени близки приятели.
Аз имам питане за БХС, това изследване поема ли се от здравната каса?

Хубав ден ви желая!  Simple Smile

# 316
  • Страната на чудесата
Майчиния лист е много агресивен, според мен, води до спазми на гладките мускули, което не е добре. Аз предишната бременност имах такива проблеми, тогава се справих с ленено семе.Сега, както е писала KiaraTiara, наблягам на пълнозърнестите храни, зеленчуци(зелето и чесъна със сигурност), плодове-ябълки,череши.
Аз пък снощи ходих на фитнес, чувствам се добре, не правя много силови тренировки-питах гинеколога си,  той каза, че бременността не е болест, така че ако не е нещо много крайно-може. Чувствам се по-добре, мисля поне през лятото да ходя.Иначе откачам сама у дома-детето е на село при баба си, мъжа ми пътува постоянно. А така и спя по-добре, и съм по-тонизирана. Вие как мислите, дали вреди на бебето това, имайки предвид, че и досега съм била много активна?

# 317
Благодаря за бързия отговор  Wink Аз хляб избягвам да ям .... иначе го обожавам, какъвто и да ям не ми действа добре. От доста време си приговям сама от овесени трици... то по-скоро прилича на питчица, а не на хляб, но пак ако не пия чай няма резултат...  Confused

# 318
  • София
Благодаря за бързия отговор  Wink Аз хляб избягвам да ям .... иначе го обожавам, какъвто и да ям не ми действа добре. От доста време си приговям сама от овесени трици... то по-скоро прилича на питчица, а не на хляб, но пак ако не пия чай няма резултат...  Confused

Овесени трици по три супени лъжици на ден са напълно достатъчни като дневна дажба на фибрите. Именно фибрите прокарват Simple Smile. Трябва да го правиш редовно за да има резултат. Сега не му е времето за диети. А и сената и според мен е много силна и предизвиква спазми. Въобще е хубаво да се ограничаваме от всякакви билки през този период. Погрешно е схващането, че билките са безопасни. Много от тях са смъртоносни. Но това е друга тема на разговор Simple Smile

# 319
Майчиния лист е много агресивен, според мен, води до спазми на гладките мускули, което не е добре. Аз предишната бременност имах такива проблеми, тогава се справих с ленено семе.Сега, както е писала KiaraTiara, наблягам на пълнозърнестите храни, зеленчуци(зелето и чесъна със сигурност), плодове-ябълки,череши.
Аз пък снощи ходих на фитнес, чувствам се добре, не правя много силови тренировки-питах гинеколога си,  той каза, че бременността не е болест, така че ако не е нещо много крайно-може. Чувствам се по-добре, мисля поне през лятото да ходя.Иначе откачам сама у дома-детето е на село при баба си, мъжа ми пътува постоянно. А така и спя по-добре, и съм по-тонизирана. Вие как мислите, дали вреди на бебето това, имайки предвид, че и досега съм била много активна?

Това с фитнеса е чудесно ... аз също все още ходя и се чувствам много добре. Естествено намалих тежестите и повече наблягам на кардиото.... е малко се притеснявам...  ако стане нещо няма да си го простя

# 320
Какво мислите за плуването... басейни, море. Доктора ми забрани плуване и слънце, а аз съм като жаба само да мерна гьол и цоп съм там  Embarassed ... а и на 28-ми отивам на моренце.....

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 12:18 от radi4ka_me

# 321
Че какво му е на Габрово ...  Laughing , хубав град

# 322
  • София
Радичка, моят доктор каза ако мъжо иска да ме води на море да не се дърпам  Laughing, но да стоя на сянка и да сме на плажа до обяд. А за басейните ние ходим на Белчин баня, там водата е минерална, около басейна има и дръвчета, за да се скриеш от слънцето! Simple Smile

# 323
Кофтито е, че 24г съм живяла в Пловдив и от 5 месеца съм тук при приятеля ми ..... никой не познавам, няма къде да се ходи, няма с кой едно кафе да пия, нищо, че го отказах Simple Smile добре, че поне си запазих работата от Пловдив и сега има какво да правя  ......

# 324
Кофтито е, че 24г съм живяла в Пловдив и от 5 месеца съм тук при приятеля ми ..... никой не познавам, няма къде да се ходи, няма с кой едно кафе да пия, нищо, че го отказах Simple Smile добре, че поне си запазих работата от Пловдив и сега има какво да правя  ......

Така е ... любовта изисква жертви  Wink, но като се появи бебо определено няма да ти е скучно  Laughing

# 325
Здравейте момичета,
добре дошли на новите мами  Hug Леко и безпроблемно бременеене.
Радвам се,че на някои от вас вече не им се гади,надявам се и при мен скоро да отмине  Sick
Аз също пия само фолиева киселина,както и с предната бременност.
На мен тази бременност ми пролича рано май,защото всеки ме питаше да не съм бременна още преди аз самата да знаех със сигурност.
Аз миналата седмица на прегледа също видях сърчице,2 ръчички и 2 крачета  Grinning ,а другата седмица съм на консултация в болницата,където лежах и с дъщеря ми,да видим дали ще правим пак серклаж.С дъщеря ми ми направиха серклаж,но въпреки това тя реши,че ще излиза в 26г.с.  Simple Smile Но този път силно се надявам да сме по търпеливи  Praynig
Приятен ден на всички

# 326
  • Габрово

Аз също си продължавам с фитнеса, като намалих натоварването и тежестите. На мен също ми влияе много добре и мисля когато се чувствам в кондиция да си ходя. Само трябва да внимаваш пулсът ти да не надвишава 140-150 удара, да пиеш достатъчно течности, да не прегряваш т.е. така да тренираш, че да не стигаш до обилно потене, да не правиш упражненията до отказ и ако почувстваш дискомфорт да спреш.

Атадарче, добре че се появи, че те мислех  Hug. Дано проблемите са зад гърба ти.

Честито на виделите сърчица. Аз съм на преглед за сърчице утре, моля за стиснати палци  Simple Smile.

# 327
  • Ботевград
Ето ме и мене Simple Smile Може да се каже, че вече и аз съм в отбора на майчетата без  Sick и без главоболиеее..Сега ме наляга един съннн...само ми се спии  Rolling Eyes
Не мога да хапна грам сладко..не го понасям а преди го обужавах Simple Smile
За плуването -  и на мен ми се плува и то много,но незнам...като отида на 28 при док. ще го попитам и за това Grinning

# 328
Плуването в морето и басейните не се препоръчва по време на бременност,защото може да хванете гъбички и др. такива,а понякога те могат да са опасни.В басейните във водата има хлор или други препарати.Иначе самото плуване не е вредно.Излагането на слънце за тен също не е за препоръчване.
 Иначе аз да се оплача-с  Хриси сме болни-хрема,кашлица,а тя имаше температура-ужас-дано скоро отшуми,че не можем да дишаме с носа(така тече).

# 329
здравейте,аз преди мъничко се пребрах от поликлиниката,вече си имаме акушер-генеколог,която ще следи бременноста ми Simple Smile Аз съм 12 седмица по изчисление на генеколожката,бебето е 5 см има много силна сърдечна дейност Simple Smile много добре се развива,на ехографа (този път вече беше коремен,а не както предните 2 пъти при един друг генеколог,вагинален) се видя малкото човече,много съм щастлива,вече имаме развити рачички,кръчета,с който ритахме усилено и ръкомахахме и майка ми заяви,че най вероятно ще е момче като го видя колко мардаа и рита Simple Smile ,но било рано още да го усещам,генеколожката е много добра,много мила и внимателна,аз до сега все съм чувала,че мъжете са по добри,но съм доволна,тя личната ми лекарка  ми я препоръча,та ще видим за по-нататак,но е мила и обеснява всичко,мога да я препоръчам казва се др.Елена Леви и е в 4-та поликлиника в жк.Хр. Смирненски,мм това е засега от мен,приятен ден на всички,стискам палци на мамите,който тези дни трябва да чуят сърчица,усмихнат и весел ден от мен забравих да допълня отново и тук ми изчисли,че терминът ми ще е на 3 януари

Общи условия

Активация на акаунт