ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 778
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Специално плуването много го препоръчват при бременност, защото натоварването е напълно равномерно, не се натоварват ставите, заякват родовите мускули и трудно можеш да се преумориш (освен ако много не упорстваш  Mr. Green ) Друг е въпроса с басеините - най-добре е да се ползва море или естествен водоем. Аз понеже плувам като пирон в кисело мляко ще си спестя този вид раздвижване. И чесно казано се чувствам като парцал и гледам само как да си спестя малко ходене като се придвижвам с колата  Mr. Green Направо не мога да се позная, преди не ме свърташе на едно място и доста се движех  Confused Даже се опитвах да правя едни пилатеси, ама направо голям зор видях. Ще чакам да ми поотмине умората и ще се пробвам пак.

jijito91, честити палави крачета и ръчички  Mr. Green За мен беше много вълнуващо да ги видя, въпреки че на прегледа бебо спеше като пънче и дори побутване с ехографа не го разбуди  Mr. Green
С нетърпение чакам следващия видеозон чаак в края на месеца, дано да не спи толкова непробудно  Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 14:38 от dobrata_lamia_spaska

# 331
Плуването, ходенето и йогата ги дават като най-подходящи по време на бременността. ( До колкото съм чела ) Аз ходя по около 2 часа на ден. Винаги съм обичала да ходя, тонизира ме и се чувствам добре. Бих плувала с удоволствие, но съм прекалено гостоприемна ( както се изразява моя лекар ) и след всяко море се връщам с какво ли не. За басейни не смея и да си помисля...

r_m_e , на мен ми помагат сушените сливи и черешите.  Wink

# 332
и аз да се запиша Party Party Party то не се знае кога ще реши да излезе но термина ми е 02.01 Grinning
вече изчезна гаденето сутрин,много съм доволна
всичко с бебо е наред!Таткото е на 7 небе.Всички много се радваме!!!

# 333
Специално плуването много го препоръчват при бременност, защото натоварването е напълно равномерно, не се натоварват ставите, заякват родовите мускули и трудно можеш да се преумориш (освен ако много не упорстваш  Mr. Green ) Друг е въпроса с басеините - най-добре е да се ползва море или естествен водоем. Аз понеже плувам като пирон в кисело мляко ще си спестя този вид раздвижване. И чесно казано се чувствам като парцал и гледам само как да си спестя малко ходене като се придвижвам с колата  Mr. Green Направо не мога да се позная, преди не ме свърташе на едно място и доста се движех  Confused Даже се опитвах да правя едни пилатеси, ама направо голям зор видях. Ще чакам да ми поотмине умората и ще се пробвам пак.

jijito91, честити палави крачета и ръчички  Mr. Green За мен беше много вълнуващо да ги видя, въпреки че на прегледа бебо спеше като пънче и дори побутване с ехографа не го разбуди  Mr. Green
С нетърпение чакам следващия видеозон чаак в края на месеца, дано да не спи толкова непробудно  Simple Smile
мерси Simple Smile на мен ми казаха,че имам право на още 3 безплатни видеозона,4тия или 5ия,6тия или 7мия и края на 8 месец,а ако реша с/у заплащане мога да поискам и на всеки преглед,
някой може ли да ми каже кога трябва да ходя на 4д,понеже забравих да питам,пък на преглед чак другия месец,чувала съм че трябва края на 4?
А иначе що се отнася до море,днеска мойта генеколожка каза: попринцип трябва да гледаш всеки месец около тази дата да идваш,но сега вече е лято почивки,морета,ако нещо може и малко по късно или по рано от датата,така че преподполагам за тези,който питаха за море,предполагам,че не е проблем стига да не се прекалява с кисненето във водата(както аз попринцип съм си и водна зодиика и умирам за вода Simple Smile ) и повече трябва да се седи на сянка,поне така си мисля аз Simple Smile

# 334
[r_m_e , на мен ми помагат сушените сливи и черешите.  Wink
[/quote]

Аз явно много съм привикнала към чая ... една вечер да пропусна и после няколко дни забравям за WC- то  Sad , иначе и аз много обичам сушени сливи и череши  Wink всъщност аз не мога да се сетя за нещо дето да не обичам ... Laughing

# 335
Сега като чета тук във форума си мисля, че май не останахме много тези дето още не сме чули сърчице.... вече нямам търпение  Cry и ако на 16-ти пак не чуем, вече не знам....

# 336
  • София
И аз мисля да посетим моренцето за няколко дни в началото на юли. Извадих му душата на моя мъж, той се дърпаше, че го е шубе да не стане нещо, ама аз надвих. Ще ходим до обяд на плаж и под чадърчето, а следобяд - сън (и без това ми се спи постоянно).  Peace

# 337
МИЛА СПОКОЙНО, ЩЕ ЧУЕТЕ може да не е определан правилно термина, в смисъл в коя г.с. си, може просто да е било рано...
Аз още си чакам мъжа да се върне, за да чуем нашето...

# 338
  • Габрово
Сега като чета тук във форума си мисля, че май не останахме много тези дето още не сме чули сърчице.... вече нямам търпение  Cry и ако на 16-ти пак не чуем, вече не знам....

Не се притеснявай и аз още не съм. На 2.06. видяхме плодното сакче, а утре ще ходя за сърчице.
Може да си била с по-късна овулация.

# 339
  • София
Аз моите сърца ги чух в 6 г.с.  Сега мисля да ходя за даун, но не съм сигурна кога трябваше да се прави. И понеже ходя на три места вече се обърках при кой какво правя. Някой ще ни ориентира ли кога се прави Даун?

# 340
Как ви се радвам като казвате, че започват да отминават неразположенията, чак не мога да повярвам! Радвам ви се и за тонуса и фитнеса, аз съм на парцал.. ама здраве да е.

# 341
  • Страната на чудесата
KiaraTiara, БХС ли имаш предвид? Прави се ФМ и БХС, препоръчително 12-13 седмица, първо ФМ и на следващия ден БХС.

Да ви питам, мислила ли е някоя вече, и при кого ще прави фетална ехокардиография? Прави се в 22 седмица оптимално, но не знам при кого и дали има лекар, който да прави ФМ и ФЕ заедно?

# 342
  • София
Как ви се радвам като казвате, че започват да отминават неразположенията, чак не мога да повярвам! Радвам ви се и за тонуса и фитнеса, аз съм на парцал.. ама здраве да е.

Напълно те разбирам! Мен рядко ме хващаха симтомите на бременната, и все още ме хващат де, но става ужасно. Ни лежене, ни нищо не те спасява. Единственото спасение беше съня, защото мен ме хваща нощем. Но честно да ти кажа, ето сега, не съм имала нищо от 10 дена  и се чудя, живи ли са, здрави ли са?
KiaraTiara, БХС ли имаш предвид? Прави се ФМ и БХС, препоръчително 12-13 седмица, първо ФМ и на следващия ден БХС.

Да ви питам, мислила ли е някоя вече, и при кого ще прави фетална ехокардиография? Прави се в 22 седмица оптимално, но не знам при кого и дали има лекар, който да прави ФМ и ФЕ заедно?

Не съм сигурна какво е БХС, но знам със сигурност, че при близнаци не се прави. Мисля, че синдромът на Даун е нещо съвсем различно.

# 343
Аз ще си запиша час при доц. Томова. Имам много добри впечатления от миналия път.

# 344
r_m_e, не се притеснявай, ще чуеш. Относно нередовния стомах - така съм от 20 г. Регулирам го само с храна и режим на хранене. Преди години беше много на мода разделното хранене, не го спазвам точно, но съм взела някои основни принципи и това доста помага.
Благородно завиждам на всички, които ходят на фитнес за енергията.  newsm39 Аз съм като парцал още със ставането. Не спя добре, а и при тази бременност вдигам слаба Т, гади ми се, все ми се полягва, но въпреки това всеки ден вървя по 1 час. По принцип съм много енергичен човек и това влачене и апатия ме побъркват. А има ли друга от вас, която да вдига Т? С първата бременност мислех, че имам проблем. Правих изследвания, пих лекарства, накрая една лекарка ми каза, че е нормално и Т е един отпризнаците за бременност. Явно голяма борба пада в тялото ми.  Grinning Нямам търпение да отида на морето и да плувам.  smile3549 Тъпото е, че ще се наложи да се връщам в София за да си правя разни изследвания, но моя лекар настоява.

Общи условия

Активация на акаунт