ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 757
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
А за какви курсове на 9 месеца става дума?
За тези   http://www.9m-bg.com/index.php?p=news_inner&sub=248   Peace

# 526
Здравейте мами.
Аз съм добре,като изключим,че току що се събуждам.Ставам да пишкам по няколко пъти нощем,след това трудно заспивам.
В Дева Мария попаднахме на Д-р Драгнева...
А първият ми преглед направи Д-р Н.Добрева.
Сега тази седмица ще се видим отново с нея.
Аз обмислям да ходя на йога за бременни,но мисля че още ми е рано.Може би след 3 м.
Освен фолиева киселина нищо друго не пия.Попитах,казаха ми за сега това е достатъчно.
Но ми бяха казали по 3 на ден.А си носих картона за болничен при д-р Гамишев(мисля се казваше).Попитах и него.Защото навсякъде по опаковките пише:ПО 1.И той потвърди.По едно на ден.
Та честно казано тук май доста се бият мненията на различните лекари.
Ще се включа пак от Бургас като имам новини:)
А до тогава на всички мами леко и спокойно бременеене. Hug

# 527
  • София
Относно фолиевата киселина има доста мнения, нормално се приема по 1 на ден , но тъй като не може да се предозира с нея и трудно се набавя с храната, много лекари препоръчват в начална бременност по-високи количества. Аз например имам генетична мутация касаеща усвояването на фолиевата киселина ( MTHFR с намалена усвояемсот до 70 % ) и приемам Неофолик мета 3 х2 на ден. Доста хора познавам, които са правили това изследване и също имат мутация касаеща намаленото усвояване на фолиева киселина, така,че според мен е вид презастраховане от страна на лекарите

# 528
Добре дошли на новите мами!   bouquet
sana..., за запек ям сутрин на гладно плодове + прясно мляко. Пак за закуска върши работа и прясно мляко с овесени ядки или мюсли /ядки + сушени плодове/. Повече вода и движение, по-малко тестени и захарни изделия. Яж препечен пълнозърнест хляб вместо бял, супи, особено със спанак и всякакви зелени. Оризът по правило също доста запича. То си е направо нов режим на хранене.  Grinning
Моето кървене наистина само си отшумя за няколко часа, без да пия лекарства. Но си ми остава питанката все така ли ще е при секс, затормозващо е.  Tired

# 529
Krisita,много благодаря за инфото.Тези дни сме на преглед и пак мога да попитам.
Но според това,което казваш,мисля да си продължа приема 3x1.
Как сте днес ,мами?Пазите ли се от жегите?Simple Smile
Хубав ден от мен  bouquet

# 530
Да попитам какво изследват първия път - само кръв и урина ли? Дадоха ми четири листчета/направления, но на тях не пише кое за какво е, само някакви кодове има. С доктора се разбрахме следващия път да правим ФМ, БХС и изследване на вагинален секрет.

# 531
  • Across the Multiverse
Здравейте и от мен!
Бургас; 26 години; първа, желана бременност Simple Smile Това накратко Wink
А иначе и аз споделям някои от вашите тревоги... При мен мисля че важи случая за късна овулация и съответно аз имам чувството, че малко назад "вървя" ( сравнително късно за първи път видяхме ембрионче и сърдечни пулсации, но слава Богу че видяхме!- само преди няколко дни беше, първия път единствено сак се видя... За иследванията на мен лично първия път ми казаха само в ХЕИ за СПИН, сифилис и още нещо което не помня ( стандартни били), а следващия път ( когато вече съм щала и да мина по каса, че сега трбвало да плащам)- кръвна картина, урина, кръвна група и резус фактор... все още нищо не съм правила, трябва тези дни да ги пусна. За проличаването- на мене ми личи лекинко, но аз винаги съм си имала леко коремче. За календарите за изчисляване на пола на бебето- 2та ми показват различно, но аз лично цял живот съм си мислила, че ще имам момиче, въпреки че за мен пола няма значение Simple Smile
Аз гадене нямам, даже напротив- имам адски повишен апетит, но за сметка на това съм нонстоп адски подута и също като някои от вас имам проблеми с хдененто то ВеЦе... от други мами- бъдещи и настоящи- чух, че кивитата много помагали, както и чаша топла вода стрин на гладно. Извинявам се ако съм отегчила някой с дългия пост. Късмет желая на всички и ще се радвам да поддържаме връзка тук, а с някои от вас- защо не и на живо! Simple Smile Успех, мамчета!

# 532
Здравейте и от мен, аз съм Януарска мама ( 20.01.2012 )  и съм нова тук. От Русе съм и съм в 9та седмица от вчера. За щастие не ми става лошо и засега всичко минаваше добре. Бях много спокойна и си мислех,че все така ще ми е леко и че нищо няма да се промени. Ходех си на работа както обикновенно и се занимавах с всичко останало с лекота. Явно обаче малкото човече реши да ме постресне и прокървих миналата седмица. Обадих се на докторката ни и тя ни изпрати в Патологична бременност в Агто. Там се погрижиха, прегледаха ме, направиха ми всички изследвания, които се правят малко по-нататък. Включиха ме на системи,после бях на инжекции, а сега съм на Утрогенакс и  Но Шпа. Наистина съм много доволна от отношението и адекватната им реакция. Не бях подготвена за това. Но  явно щом сами не се ограничаваме и не се стреснем,човечето само напомня за себе си  Wink Сега съм в 30 дневен болничен и мисля да си го използвам,за да е всичко наред и по-рядко да ходим в АГто до Януари  Simple Smile Малко дълго се получи, надявам се да не съм ви отегчила. Желая лека бременност на всички!!!

# 533
Здравейте!
Казвам се Мая, от Добрич!
Това ми е втора бременност, с термин 24.01., имам син - Валери, на 1г и почти 10м.
Опитах се да прочета назад първата тема, но не стигнах до никъде, затова реших да се включа, а после да почета назад. Доста ми прилошава, а все още се гледаме с детето вкъщи и не ми остава време много за четене. Сега ни беше хванал и доста лош вирус.
Надявам се да се включвам по адекватно следващия път!

# 534
Цитат
По повод пола може да погледнете кит. календар. http://papa-bebe.com/lunenkalendar.html Само веднъж ми е дал грешка досега, когато съм проверявала за познати.
С предишната бременност всички календари ми даваха, че ще е момче (вкл. и този), но се роди момиче. Така че вече не вярвам особено - пак момче показва  Laughing

# 535
  • Бургас
Добро утро на всички мами и бебешоци!:)
Аз си ставам нощем по 4-5 пъти до тоалетната, спя мног неспокойно, а това с гаденето просто се надявам по-скоро да отмине.Нищо не мога да направя като хората, освен да ям разбира се, за да не ми е толкова гадно на стомаха.Вчера от ядене щях да повърна обаче.Дано скоро да се нормализират нещата, че с първата бременност качих 20 килограма, ама тръгнах от 70 кг, а сега тръгнах от 53 кг и да видим до колко ще стигна.Мамите с едно, две и повече деца колко качихте по време на бременността, отразиха ли ви се по някакъв начин на здравословното състояние и за колко време ги свалихте след това?Пожелавам на всички ни да не качваме по много, че аз от първото дете си нося виското кръвно, за което си пия лекарства, които сега смених с "Допегит" де, дай Боже да няма проблеми занапред с него!
Добре дошлио на новите мами в темичката!
Желая на всички лек и спокоен ден!

# 536
Шоколадово бонбонче, с двамата юнака качих еднакво, тръгнах от 55 и спрях на 72 кг. Свалях ги за около 8 месеца. Дребни здравословни проблеми имам, но не от кг, а от самите бременности и раждания, но това е нормално според мен, не е нещо сериозно. Сега започвам от 57 кг, да видим докъде ще стигна.   Grinning

# 537
  • София
Здравейте момичета, как сте в това мразовито утро? 
На мен днес като по чудо не ми се гади, не ме боли глава, абе нищо ми няма. Да, ама вместо да се зарадвам, взех че се притесних, дали е нормално?  Rolling Eyes Няма угодия, значи...

# 538
  • Габрово
Добре дошли на новите момичета  Grinning.

Шоколадово бонбонче, с първата бременност стартирах от 54 кг и качих 9-10 кг. Не знам колко съм оставила в болницата, но бързо влязох в предишната си форма, даже свалих още.
Сега започнах от 54,5 - 55 кг и се надявам пак да не качвам много.
Дано кръвното ти си стои стабилно  Peace.

giger4e, изследването за СПИН е доброволно и не могат да ти го направят без твое знание и изрично желание. Така че, не се води изследване по подразбиране.

# 539
  • Страната на чудесата
Здравейте, момичета.Добре дошли на новите мами тук в темата.
Гледам, обсъждате килограмите. Аз този път стартирам от много Embarassed, с Цвети почнах от 57 и накрая бях 70 кг, но сега(спрях цигарите преди година и половина и още си нося килцата) стартирам от 70 ooooh!, незнам до къде ще бъда накрая, но в общи линии спазвам режим на хранене и се надявам да не качвам много Praynig
Ходенето до тоалетна нощем изобщо не го броя, научих се да го правя полуспяща, слава богу, че тоалетната е до родителската спалня Mr. Green
Вчера в големите жеги бяхме на язовир, невероятен риболов си спретнахме с мъжа ми Sunglasses, много шарани, червеноперки и така се увлякох, че се прибрахме чак в 11 вечерта, а отидохме в 11 сутринта.Засега не усещам нищо, нито придърпвания, нито болки.Само уголеменият бюст е различното. Даже не ми прилошава вече, направо разкош! Надявам се да е така до края!

Общи условия

Активация на акаунт