ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 757
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Габрово
Браво Лъки, само така до края, пък той големият бюст е най-големия бонус  Mr. Green.

Имам питане към мамите на и над 35, знаете ли дали за нас БХС се поема от касата, защото моят док каза, че не бил чувал такова нещо и че трябвало да си го платя. Пък имам спомен, че някъде четох обратното  newsm78

# 541
  • Страната на чудесата
ivap , и аз съм с такова впечатление до момента-по принцип е безплатно, но дефакто-не ooooh!Аз изобщо  се чудя дали да го правя...Ще видим д-р. Марков  на феталната какво ще каже...

# 542
Здравейте момичета! Аз досега писах в темата Септември - Декември 2011, но като видях, че има нова януарска тема, ако може да ме включите и тук. Първо Честито на всички бъдещи мами на нови бебоци,   bouquet
Аз съм малко на кантар, според калкулатора на БГ-МАМА термина ми е 01 януари 2012 Simple Smile, а според някои други 28-30 декември, но в тези работи не се знае... Е все пак имам тайничко надежда да се появим през новата година!
Приятен ден на всички!  love001  1stroller

# 543
За бъдещите мами над 35 г.

Цитат
Ако бременността ми е рискова и съм на възраст над 35 години, имам право на следните допълнителни изследвания:
  • Две допълнителни ехографии;
    Серумен скриниг за:

алфа-фетопротеин;

свободен бета ЧХГ за оценка на риск от синдром на Даун и дефектина невралната тръба.

Ако съм на възраст под 20 години, имам право на изследване и за хламидия.
    Ако имам кръвногрупова несъвместимост с биологичния баща, ще минаправят изследване за алоеритроантитела и една допълнителна ехография.

Това е извадка от брошурата за програма "Майчино здравеопазване" на НЗОК.

Мисля, че ще е добре този линк да фигурира и на първа страница  Simple Smile

# 544
Добре дошли на новите майчета!На майките с притеснения-дано всичко е наред!Аз мисля на преглед да ида в четвъртък-та да влеза в 13 седмица.Трябва и даходя и назъболекар,че ме боли един зъб пък имам и още един за правене.

# 545
  • София
Здравейте мами!
Добре дошли на всички нови мами очакващи малки сладки бебчета януари!  Hug
Шоколадово бонбончеи аз като теб не спя добре. Незнам накъде да легна и като стана 3-4 пъти да пишкам през нощта въобще не се наспивам  ooooh!. Сутрин страшно много ми се гади и понякога  Sick. Гърдите ми са много болезнени особено вечер като си сваля сутиена е ужасно.
Аз започвам от доста килограми 70 и дано да не кача много, че ще се търкалям сигурно.  Joy
Иначе се заформя леко коремче вече  Simple Smile.
В петък ще ходя да правя БХС, но аз зная че се плаща, в клиниката в която ходя е 90 лв.
Хубав и спокоен ден ви желая!

# 546
  • София
В тази брошура пише нещо много интересно на последната страница:

Не плащам потребителска такса, когато съм бременна и 45 дена след раждането. На мен обаче и личната и гинеколога ми взеха потребителска такса! Въпроса е принципен, не става дума за 2,40. Аз и без това им давам по 10 лв всеки път.

# 547
Наистина е принципен, но както знаем всички, в нашата мила татковина принципите са нещо твърде абстрактно и не на почит  Rolling Eyes

Би могла да ги пробваш следващия път и да видиш как ще се опулят като разберат, че си знаеш правата...

# 548
  • до едно тепе
Здравейте бъдещи мами.
Киара по принцип не се плаща потребителска такса.Аз бях 10 дена в болницата и не платих абсолютно никаква такса като ме изписаха.
Добре дошли на новите попълнения Flutter
Това с пишкането посред нощ май е масово Laughing Радвам се ако стана само 2 пъти Whistling
Друго забелязвам при мен-понякога ме боли корема ниско долу и като ми се припишка болката се засилва. newsm78
При мен гадене се появява само вечер и то ако като усетя че съм гладна не ям нещо.След това не мога да ям абсолютно нищо освен кисело мляко и домати ooooh!
За килограмите стартирах от 60 сега съм 57 при непрекъснато лежане от 20 дена насам и никакво повръщане и гадене newsm78 Как стават тези неща не знам Thinking Трябва да се видя явно с ендокринолога ми да решим какво ще правим,че така съвсем ще се стопя. newsm78
Ами това е от мен засега
Лек и изпълнен с по-малко неразположения ден

# 549
KiaraTiara моята гинеколожка не ми взима пари, но преди 3 дни когато си правих кръвни изследвания, на едното място ми взеха 2лв., колкото взеха и на другите хора пред мен, а за още едно кръвно изследване в друга поликлиника не ми взеха Rolling Eyes

# 550
Здравейте,
Добре дошли на новите мамчета  Hug
Моя личен лекар като ми дава направление, но ми прави и профилактичен преглед ми взе потребителска такса, но той и за малката ми вземаше пари, но аз вече взех да не питам дали дължа нещо  Twisted Evil. Днес ходих при АГ-то, засега ме погледна само на видеозон и утре сутрин ще правим изследвания,мерения,тегления и т.н. питах нещо дължа ли и той каза -НЕ. По-нататък има неща, които се плащат, но ще ти кажа утре, това ми каза ...
Та имаме сърдечна дейност 17,8 мм сме, отговаря си точно и според док. бебчо е идеално.
Относно килограмите - бях 55 преди да забременея, на профилактичния бях 53,5 и утре ще видим какво гуси съм станала  Laughing

# 551
Привет  мами:bouquet:
Гледам доста нови мамчета ,добре дошли   bouquetпрекрасна бременност.
За кг.говорите,това ми е мъката Sadпрез първата бременност качих 25,стартирах от 50,а сега стартирам от 65 SadМного качих,след като спрях цигарите въпреки,че мина 1,5г.,ноооо това да е проблема живи и здрави да сме.
Щях и още нещо да пиша ,ама с този бременлийски мозък LaughingПриятен ден дами Simple Smile

# 552
  • София
Ох,момичета днес от сутринта ме приболява ниско долу, едно като придърпване и то не е непрестанна болка, а от време навреме. Нямам кървене и досега не беше боляло така. Звъннах на доки и ще ме види привечер след работа. Само дано да няма нещо, че се притесних.

# 553
Килограмите на мен са ми най-болезнената тема. Предишната бременност качих 30 кг., а след една година кърмене още 5-6 отгоре. Свалих ги чак 2 години след като родих. Сега стартирам от същите кг. както преди, но се надявам да няма пак такива ексцесии. До сега не съм качила нищо, но аз и преди не бях до четвъртия месец. След 5-6 месец стана страшно, а в последния качих 10 кг.!!!
Някой питаше за токсоплазмоза  - днес си правих това изследване в Националния център по заразни и паразитни болести. На ул. "Кракра" 3А. Работното време е от 8 до 15 часа. Взеха ми 55 лв., резултатите ще са готови в четвъртък.
iv_mikova, такива придръпвания са нормални по принцип. Обикновено ми казват да пия но-шпа ако почувствам нещо такова. Не се притеснявай, дано всичко е ок.  Peace

# 554
  • София
blueberrygirl , благодаря ти. Предполагам че е нормално, чета че и други мами имат такива придърпвания, но досега не ме беше боляло толкова много време. Днес от сутринта съм така, знам ли може и нещо да съм настинала. Но за по сигурно да си ме види доки и да спя спокойно довечера.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт