ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 756
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
г-жа Монк,32 kg наистина звучи стряскащо за жена, дано нямаш този проблем сега. Непременно да споделиш за БХС дали е по здравна каса над 35 г., че и аз съм в тази категория и моя лекар иска да правя.
p2424, Цибалаб работят по здравна каса, няма смисъл да плащаш за нещо, което ти се полага, ходи с направление.
Сега съм в чуденка за друго, колко болнични мога да взема. Даже писах в счетоводния, но отговора не ми е много ясен. Та да питам и тук има ли мами счетоводителки, наясно с болничните, но не по майчински, а стандартните.

# 571
За потребителската такса - аз все искам да си платя, но навсякъде ми отказват Mr. Green, чак съм впечатлена. Според мен не им плащайте, нали се сещате, че те си ги прибират тези 2,40...10 човека да минат така на ден....
Иначе за 2-та лв при вземане на кръв, доколкото знам се дължат за вземане на биологичен материал/или нещо такова/, и аз си платих днес. Пишкам по 100 пъти на денонощие, през 5 мин., но днес като трябваше в чашката, чаках час и нещо да ми дойде музата Mr. Green
За кг. На мен ми е първа бременност, така че не знам дали представлява интерес - стартирах 49, първия месец свалих 3 кг /доста хапвах/, сега съм 48 /ям още повече/. Надявам се да не стана повече от 60, акушерката ми каза, че за моето телосложение 10 е нормално, аз ги смятам следващите 6 месеца по около 2 кила, ама да видим моите криви сметки Laughing Майка ми е качила 40 кг с мен, така че...

# 572
  • София
Сега съм в чуденка за друго, колко болнични мога да взема. Даже писах в счетоводния, но отговора не ми е много ясен. Та да питам и тук има ли мами счетоводителки, наясно с болничните, но не по майчински, а стандартните.
Аз съм в боллнични от самото начало, информираха ме,че имам право на 180 дни болнични за 1 календарна година ( в тези 180 дни не се включва 45 дневния болничен преди раждането), което за мен означава,че след като минат тези 180 дни трябва да се явя на ТЕЛК, за да ми удължи болничния. Личния ти лекар може да ти издаде болничен за 7 дни, в АГ болниците могат да ти издадат болничен за 30 дни , издаден от лекарска комисия, който да се подновява във всеки следващ месец ( при мен е такъв случая). Откакто съм в болнични взимам същите пари, които взимах и като ходех на работа ( осигуряват ме на реалната ми заплата)

# 573
  • Бургас
Добър вечер!Аз цял ден днес лежа направо като бито куче, ама ми е много омаляло и гадно.И понеже живеем в квартал на Бургас, който е голяма близост до морето, а и до нас има бунгала за почиващи, та в момента дойдоха дечица от София ли не знам от къде, ама регистрацията на училищния автобус е софийска, ама свирят едни тъпани, едни инструменти, все едно са вкъщи, веселба голяма настана:))))
За болничните им на мен не и е много ясно.Аз съм много зле с тях.От януари досега за гледане на дете имам около 40 дни болнични и те влизат ли в тези 180 дни, някой от вас дали знае?От събота ми издадоха първите 30 дни болничен за бременност,в такъв случай колко ми остават?Хич не съм наясно.
А това с 39-те килограма направо ме сащиса понеже аз в 3 клас бях около 52-54 кг, а оттсм-нататък все по-нагоре.В 12 клас вече бях 67 кг.След раждането 2 годинки се порадвах на 50 кг, сега да видим как ще е положението с второто дете:)
Лека вечер и много целувки по коремчетата:)!

# 574
Като чета за придърпвания, да ви подсетя-в първите месеци около датата на цикъла нали знаете, че трябва да сте по-внимателни!
защо Confused

# 575
За потребителската такса - аз все искам да си платя, но навсякъде ми отказват Mr. Green, чак съм впечатлена. Според мен не им плащайте, нали се сещате, че те си ги прибират тези 2,40...10 човека да минат така на ден....
Иначе за 2-та лв при вземане на кръв, доколкото знам се дължат за вземане на биологичен материал/или нещо такова/, и аз си платих днес. Пишкам по 100 пъти на денонощие, през 5 мин., но днес като трябваше в чашката, чаках час и нещо да ми дойде музата Mr. Green
За кг. На мен ми е първа бременност, така че не знам дали представлява интерес - стартирах 49, първия месец свалих 3 кг /доста хапвах/, сега съм 48 /ям още повече/. Надявам се да не стана повече от 60, акушерката ми каза, че за моето телосложение 10 е нормално, аз ги смятам следващите 6 месеца по около 2 кила, ама да видим моите криви сметки Laughing Майка ми е качила 40 кг с мен, така че...
аз пък стартирах с 72,но пък съм висока 1.75 и акушерката ми каза,че при бременост на месец не е хубаво да се качват повече от по 2 кг максимум,така че и твойте изчисления са много правилни за 2-то кг

# 576
Здравйте бъдещи майчета. Имам ли мами от Варна тук?
Искам да си запиша час при доц.Балев за фетална морфология, но чувам че записването при него става много трудно. Накой знае ли дали се чака от ранни зори в петък зада се запише час за следващата седмица. Когато бях с първото не беше чак такъв ад, но сега чувам че било мисията не възможна.

# 577
Здравейте!
Мен ме зарадваха много, че вече в Добрич се прави БХС, че инъче трябваше да се чудя кой да ме води във Варна, че точно другия месец ММ е в усилена работа и не ми се искаше да го притеснявам.
За кг си говорите- с първата бременост качих доста, още преди да разбера, че съм бременна бях качила 3 кг. Имах месец и с 6. Но тогава спрях цигарите и имах по-голям апетит от сега. На 25 кг спрях да се тегля, това 2 седмици преди да родя. Все още имам повече от 10 кг, които не съм свалила. Сега се моля. да е по-добре положението! Praynig Не съм се теглила, а и пропуснаха да ме претеглят.
В петък ще ходя на стандартните изследвания - кръв и урина, а на 11 юли съм на следващата консултация, от която ще ме насочат на БХС.
Прекарах един летен вирус, много зле ми беше, а и по принцип всеки ден ми се гади. Такова чудо не помня с първата бременност. А уж втория пък било по-леко newsm78

# 578
Не е по-леко скъпа. Аз също се чувствам много по-зле със сегашната си бременност. Повръщам- отслабнах с 5 кг., бях болна- сополи, кашлица, сега прокървях и лежа имам недобре залепен на едно място сак. Луда работа. Дано мъкитие ми скоро свършат и мога да се насладя на  бременността си.

# 579
Бубанка, следващата седмица се местим във Варна и ще се радвам да се запознаем  Hug Аз си записах час при д-р Славчев за ЖК, т.к. четох много добри отзиви за него тук във форума.
И аз съм с червено гърло и болки и карам на чайчета, лимони, мед и компреси. Не знаех, че всички хапчета за смучене съдържат лидокаин  Rolling Eyes Я кажете каква фолиева киселина пиете, че моята свърши, а в аптеката ми предлагат 3-4 вида?

# 580
  • София
г-жа Монк, Avrora аз няма от къде да взема направление за изследванията защото съм на частно, моята док. не може да ми даде направление от ЗК, незнам дали личния не може? Някои от вас взимал ли си е нов картон, които е заверил при ЛЛ и е дал на док. които ще следи бремеността? Защото моята док. ми каза да си купя нов, но нз от къде? В книжарниците ли го продават, в поликлиниките ли? А за кг.-аз нещо съм се пообъркала, не съм наддала още съм си 47, а нз как така като коремчето ми е доста напред Simple Smile. А за Марков някои знае ли колко по-рано се записват часове? Защото аз още ни съм питала док. дали според нея ще ходя за ранна ФМ, но на мен ще ми трябва час някъде за началото на юли (4-10).

# 581
  • Страната на чудесата
Привет! Гледам че всички питате защо трябва да се пазите около датата на цикъла си-защото тялото има своя "памет" и по това време е по-вероятно да се получи кървене, както и при аборт(независимо спонтанен или по желание) е хубаво да се изчака поне 6 нормални цикъла точно по тази  причина-иначе организма "запомня" срока на прекъсване и е възможно да го възприеме като "нормален" и да изхвърли плода.
Затова, в дните на цикъла по-лекичко и без резки натоварвания, вслушвайте се в телата си Peace
Аз извадих книгите си за бременността пак Mr. Green и от там прочетох, време е да извадя и списанията Wink
Във връзка с болничните, които обсъждате-знае ли някой, ако ползвам болнични по време на бременността, за гледане на болно дете(понеже дъщеря ми боледува често), и съм осигурена на реалната си заплата,  дали това ще промени сумата, която ще вземам тези 410 дни?
p2424 , за Марков за началото на Юли записваха, когато аз бях 6г.с. Confused, но може да опиташ

# 582
А за Марков някои знае ли колко по-рано се записват часове? Защото аз още ни съм питала док. дали според нея ще ходя за ранна ФМ, но на мен ще ми трябва час някъде за началото на юли (4-10).
Няма да се класираш за Марков за ранната ФМ...
И аз записах час в края на 5-а г.с. (т.е. преди 5 седмици) за 13 юли - първият възможен по онова време ден.

# 583
  • София
здравейте
за кг с предишната бременност стартирах с много в плюс, първите три месеца свалих 10, после си ги върнах и качих още 2. от родилния дом се прибрах - 8. сега започнах на по нормални кг след 90 дневна диета, и все пак свалих 2, ще видим какво ще се получи до края Rolling Eyes
за Марков аз звъннах и си запазих час на 9.5 - тогава бях 4 седмица и 1 ден Crazy и успях да се вредя за 5.07. чудя се за втората дали трябва да звънна тия дни или при прегледа има шанс да си запиша час newsm78
темата напредва, събирам разна полезна информация или казано друго яче крада от другите отчетни Whistling, имам само един проблем, а именно трябва да тръгна на път в четвъртък, та ако има желаещ да му я пратя за да я пусне когато и дойде времето, ще съм много благодарна Rolling Eyes аз предполагам най - късно в четвъртък сутрин ще я приключа Peace
желая ви усмихнат и спокоен ден Peace

# 584
  • до едно тепе
Здравейтее.
Като сте подхванали темата за ранната ФМ.Да питам пловдивските мами къде сте се насочили newsm78 Док ми препоръча Троянчев,в нета чета и че Даскалов бил добър и сега съм на никъде,а времето минава и предполагам най-късно др.седмица в началото ще трябва да се ориентирам Thinking
Лек и с по-малко неразположения ден

Общи условия

Активация на акаунт