ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 757
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • Страната на чудесата
Като чета за придърпвания, да ви подсетя-в първите месеци около датата на цикъла нали знаете, че трябва да сте по-внимателни!

# 556
Ето ме и мен отново.Днес бях на лекар и петното ми е пораснало с една седмица-вече е на 7.Чу се и сърдечен ритъм Simple Smile ,явно съм с доста закъсняла овулация. Ооо и вече не съм so sad,а съм си пак Gita Simple Smile.Да ви се представя.На 27 год. имам си вече едно момченце на 6 годинки.
Днес докторът който ме прегледа каза,че имало повече кръв в матката ми и го притеснявало  Rolling Eyes.Някой знае ли нещо по този въпрос?Аз общо взето този лекар много не го слушам защото си леко чалнат и като че ли все търси проблеми някакви,използвах го само заради добрата апаратура,но все пак ми вкара мухата и сега се чудя за тази кръв.Иначе миналия месец си бях на профилактичен преглед и всичко ми е ок,без миоми,без кисти,всичко е идеално,цитонамазката ми беше в 1-ва група Rolling Eyes.

Последна редакция: пн, 20 юни 2011, 14:31 от Gita

# 557
Добре дошли на всички нови мами! Лека и безпроблемна бременност и много здрави и хубави бебчета на финала!
Относно нощното ставане, аз и до сега си ставах по 2-3 пъти на нощ, защото винаги съм била "пикла", та не ми прави впечатление, но пък сънувам постоянно и то някакви заплетени неприятни сънища... Направо се изморявам от тях...  ooooh!
Днес бях на зъболекар и се оправихме със зъбния ми камък. Simple Smile
Мами, да ви попитам, че нещо още не мога да се оправя с броенето на седмиците- аз сега в 11 или в 12 седмица съм?
Хубава и успешна седмица на всички!

# 558
  • София
Здравейте и от мен мами, малко се загубих, но бяхме на гости при родата. Казахме вече за бебо на родителите си, много радост много глезене над мен, чак ме дразнят Simple Smile. За кг - бях 49, свалих в началото до 47, сега съм си ги върнала 49, надявам се да кача не повече от 20, защото мисля че ще се самоубия ако стана топка (аз съм си и нисичка). Иначе се чувствам ок, имам си апетит, но към определени храни само, например шоколад, сладолед, сладки, не ми се ядат, наблягам на салатки и плодове. Аз преборих запека с зелени сливи-2 на гладно и съм в тоалетната Simple Smile. На мен док. ми беше назначила изследванията - кръвни и урина, правих си ги мин. седмица в Цибалаб (водят се бременост регистрация - 33лв) и трябва да ги занеса на док. в петък или др. понеделник. Всички изследвания са ми в нормите, надявам се всичко да е ок. Още не съм казала в работата, но май ще трябва защото коремчето все повече се закръгля Simple Smile. Лека вечер, отивам да полегна след работа Simple Smile.

# 559
  • Across the Multiverse

giger4e, изследването за СПИН е доброволно и не могат да ти го направят без твое знание и изрично желание. Така че, не се води изследване по подразбиране.

Без знание- естествено че не може Simple Smile, а в друго състояние може би и без изрично желание не може, но все пак коя бременна не би искала да се увери, че всичко е наред?

# 560
Добре дошли на всички нови мами Simple Smile

Аз продължавам да съм като болна, а не като бременна, с повръщане, обезводняване, на системи бях, изследвания... Дано скоро отмине, че това не е неразположение, ами направо като вирус.

lovelybrud, гестационните седмици се броят считано от първия ден на последната менструация, ако последната ти менструация е била в събота - всяка събота се смяна седмицата, напр. 11 седмици и 7 дни, стават 12 г.с. в събота. Дано ме разбра Simple Smile

# 561
  • Across the Multiverse
За бъдещите мами над 35 г.

Това е извадка от брошурата за програма "Майчино здравеопазване" на НЗОК.

Мисля, че ще е добре този линк да фигурира и на първа страница  Simple Smile

Много полезна информация има (вкл. че изследването за спин е доброволно и че в лабораторията се заплащат 2 лева такса взимане на биологичен материал- въпроси които обсъждахме по-горе) Simple Smile
Идеята да има линк на първа страница е много добра.

# 562
Като чета за придърпвания, да ви подсетя-в първите месеци около датата на цикъла нали знаете, че трябва да сте по-внимателни!
Lucky Plam би ли разяснила малко, че не го знаех това Rolling Eyes Днес е датата на цикъла и за първи път откакто съм бременна усетих неразположения като гадене, придърпване и болки в корема.
Днес си взех резултатите от изследванията и всичко е наред ooooh! остава само да ги занеса на доки.

# 563
  • Западен парк
Здравейте!
Прибрахме се. Беше разкошно - няма коли, няма народ, само ние.
За килограмите - аз започвам от 48. А предишния път започнах от 37 и финиширах на 49. Два месеца след раждането бях 32 и спрях да се меря. Ама тогава бях на 20 и си бях красива във всичките си дебелини. А сега не зная как ще е.
р2424, и аз ги правих в "Цибалаб" на обувния завод. Обаче на мен ми взеха 4.30 лв. Може би защото съм по здравна каса. Утре или в други ден ще ходя до МД да си запиша час за БХС и ще разбера дали за нас "възрастните" е платено и колко.

# 564
32 килограма....?!?  Shocked
Това на какъв ръст, ако не е тайна  Crazy

# 565
  • Западен парк
156см. Бях жив скелет и нито едно изследване не можа да открие причината за изпосталяването ми. Обаче кърмих почти три месеца! Това също никой не можа да го обясни. Сега се надявам да не отслабна толкова много след раждането. Миналия пък го прикривах с дрехите и минавах за слабичка, но сега май няма да ми се получи.

# 566
lovelybrud, гестационните седмици се броят считано от първия ден на последната менструация, ако последната ти менструация е била в събота - всяка събота се смяна седмицата, напр. 11 седмици и 7 дни, стават 12 г.с. в събота. Дано ме разбра Simple Smile

Това да, но не зная като ме попитат в коя седмица си какво да отговарям- 11 са ми навършените и в момента карам 12, та за това ми беше въпроса в 11 или в 12 седмица съм.

# 567
Г- жа Монк, направо ти завиждам за килограмите  Hug
Аз с първата бременност доста бързо си върнах старите килограми- 2-3 месеца, но след като започна да ми намалява кърмата, почнах доооста усърдно да се храня и качих 5 кг още, които така и не успях да смъкна. Сега спрях цигарите преди няколко месеца и качих още 4 кг. Пълен кошмар, добре, че съм 170 см и не ми личат толкова много, но отсега имам да свалям, а какво остава за края  Rolling Eyes
Lucky Plam, и аз не го знаех това  newsm78

# 568
Здравейте момичета не съм ви писала от отдавна, защото все не ми остава време но не пропускам да ви изчета поне.
Първо искам да честитя на всички новодошли мами при нас и да им пожелая приятна и без проблемна бременност.
Аз днес ходих отново на лекар каза, че всичко се развива нормално 19мм сме вече и каза към 1.07 да ида да ме запише  официално. Иначе се чувствам добре и аз имам придърпвания ниско долу но забелязах, че се появяват след повече натоварване.
А  за кг. няма какво да ви говоря януари месец спрях цигарите и за 4 месеца качих 15,16кг. и в момента съм като мече не мога да се гледам не съм се теглила но сигурно съм към 90 кг. явно към 9 месец ще се търкалям вече Joy, но се утешавам с това, че е за добро в името на бебчо. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 569
  • Бяла Слатина
Относно цигарите, май само аз  не съм ги отказала. На мен доки ми каза да не ги отказвам веднага,а постепенно. Обясни ми че от 6 до 8 на ден няма да навредят на плода и държеше да не се спират рязко точно в първия триместър. Сега съм ги намалила доста,например вчера не съм пушила.. но за днес - 2 Sad .

Общи условия

Активация на акаунт