ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 456
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • Западен парк
Здрасти, Бръмбазела!
Около мен всички реагираха с радост - някои дори буйна! А тези които са по-далечни и не знаят за дългото "безплодие", ни казват: Браво, трябва да се раждат бебета, иначе ще се затрием." Да ти кажа честно, изобщо не ми е важно дали на някой му е чудно или неразбираемо, семейството си е наше и само ние двамата може да решаваме "колко"  и "дали", "кога" и "по какъв начин".
Приятелите са наприготвили дрешки, шишенца и всички останали необходимости за новото бебе и чакат знак да почват да носят. Само количка за толкова малко бебе нямаме, но пък има 6 месеца още и все отнякъде ще изпадне. Че като гледам цените на количките, лошо ми става. Като че ли "Голф"-двойка ще му купувам на човечето, а не количка за 4-5 месеца.
О, забравих - една от комшийките изтърси:"И сега какво ще правите с чуждото?" На което отговорих, че раждането на трето дете не застрашава другите две, а как ще се чувстват чуждите - не знам.Ама тя продължава: Не, бе, аз питам за вашия, дето го взехте. Викам: Що, ти ли го искаш? Отогава не говори с мен!

# 61
  • Пловдив
Здравейте отново и от мен
Аз съм от Пловдив, 27г., втора желана бременност. Терминът ми е на 27.01.2012 

Днес ми е изключително тъжно и притеснено, защото се оказа, че моят доктор няма да може да ме следи по лични причини и съм много объркана. Трябва да преживея всичко отначало-търсене на лекар, клиника, притеснения за компетентността и т.н. А и изпитвам някакъв необясним страх от раждането. Първото беше секцио по спешност и много ми се иска да има в Пловдив някой лекар, който да се навие да ме изроди нормално, но....май се надявам прекалено  Rolling Eyes

А аз исках да имам поне 3 деца, но ако и сега стане с операция-ще спра до тук. И се възхищавам и подкрепям искренно жените, които чакат 3то и нататък. И да не ви пука от хората. Те завиждат, защото не могат, не им стиска или просто не стават за многодетни родители. Да са живи и здрави децата и колкото повече-толкова повече  Laughing Едно време са раждали минимум по 5. А са имали по-малко неща от сега, по-малко пари, по-малко храна. Но пък децата са растяли по-свободно, по-здрави и са се учили на труд от малки.

Аз бях в 6г.с. точно на лекар (който не ми допадна изобщо). Но се видя само сак и жълтъчно мехурче. Не разбрах дали е видял още нещо, защото на май не му се занимаваше изобщо с мен.

# 62
ashley777 много се радвам, че с теб попадаме в една и съща тема! Твоя пост все едно, че аз съм го писала. И аз искам три деца, и моето първо е секцио, а второто искам да е нормално и съм готова, ако трябва сама вкъщи да родя, но да не давам да ме режат пак. Спомените са ми кошмарни... По принцип е позволено да забременееш пак след два пъти секцио, но и аз не знам как бих преживяла второ, че и трето! И аз си търся доктор, който да е съгласен на нормално раждане след секцио. Лошото е, че всички разправят, че са ОК с това, а всъщност накрая завършваш в операционната!
Моят първи лекар даже не ме изчака да започнат контраций и нормално да си тръгне раждането, извика ме в болницата, когато беше на смяна, за да не се занимава да идва извънредно, включи ме на система и след два часа каза, че бебето не било слязло в таза и няма да стане с нормалното, та ме резна като нищо! Само като си спомня...
И аз сега съм при нов лекар, вдъхва ми доверие и голямо спокойствие. Запомни ме от първия път, много е внимателна. Работи в Селена, но се оказа, че вече Селена работят със здравната каса (само двама лекари, но все пак работят). Разбира се, раждането няма как да ти мине цялата сума през здравната каса, но поне прегледите до тогава ще са ти безплатни. Името на лекарката е Петрова, ако искаш отиди и виж, разпитай за цените и помисли. Пожелавам ти успех  Hug
Съжалявам, ако съм ви отекчила другите мами...
Между другото и аз имам зацапване, утре ще ходя да ме видят!

# 63
евидимо дете стискам палци детенцето ти да се оправи бързо,а при теб всичко да е наред!
И аз ще се оплача-този път от 2 дена пак имам нещо като придърпване-не е точно болка ама си е неприятно та пих Но-шпа(сигурно,че трябва понякога да вдигна малката също оказва влияние,като се уморя също).Понякога ми е неприятно от някои миризми пък и тази сенна хрема още ме мори.
За протокола Виолета-32г.,гр.Левски,втора бременност,термин 03.01.2012г.
Ми и аз искам 3 деца-нашите ме гледат  ShockedМалко ще ми е трудно сега с малката разлика между децата ама това да ми е проблема.На пролет пускаме каката на ясла,а тотогава дано оцелея.

# 64
Здравейте на всички! Аз разбрах преди 6 дни, че съм бременна  Grinning Embarassed След 7 месеца опити, вече е факт, поне на тест! Не съм ходила още на преглед, защото съм В Норвегия, а тук нещата са малко по-различни от България, докато не влезеш в 3-ти месец не те преглеждат на видеозон!! Незнам защо! newsm78 Та по моите изчисления терминът ми се пада януари месец  Wink Късно ли ще е, ако бременността се установи и прегледа от лекар по-късно? И друго искам да питам, някоя от вас има ли леки болки в корема? Интересното е, че нито ми се гади, нито имам апетит, даже намалч драстично newsm78

# 65
Добро утро мамчета Simple Smile
Моята мечта също е да имам поне 3 деца Simple Smile
Аз нямам братя и сестри и заради това много ми се иска да имаме голямо семейство! Засега съм много назад от заветната цел Simple Smile Предстои ми първо!

suzan 86 предполагам, че щом преглеждат в 3 месец значи няма проблем все пак живееш в добре развита европейска страна. Предполагам, че ние не сме по-напред в медицината, така че не се притеснявай.

Аз се подготвям за пътуването. Днес заминаваме малко на почивка, че такава възможност не сме имали от няколко години. Какво да се прави като сме толкова работливи!

До скоро от мен!
Ще пиша като се завърна!
Успех на всички и по-малко неразположения!

# 66
  • Пловдив
Невидимо дете, аз също не предполагах, че може да има друга майка, която да се чувства по същия начин. Аз също си мисля, че на моя лекар не му се чакаше и затова-клъц. А и посред нощ, без води, оплетено...това не са причини за секцио, но... В крайна сметка може пък да е за добро.
А мен не ме притеснява, че може да ме режат 3 пъти. А след това-с годините се получават усложнения, сраствания, проблеми...А и третото възстановяване ще е по-трудно. Не че няма майки, рязани 3-4 пъти, но не мога да проумея защо за толкова естествен процес като раждането се прибягва до операция при измислени причини. Както и да е, това е за друга тема.
Да, аз чух за тази Петрова от Селена. Вече парите не са определящи при мен, ако трябва ще дам. Само да намеря лекар, на когото да имам доверие и той да има отношение към мен. толкова съм уплашена и стресирана и само ми трябва някой лекар да ми се зъби и да ми се прави на велик.

# 67
suzan86, аз имах всевъзможни усещания в корема до 6-7 г. с.  Съвсем в началото си беше като ПМС. После имаше моменти, в които от време на време чувствах тежест ниско в корема, после имаше моменти, в които приличаше на щипане или боцкане в яйчниците... Мисля, че е нормално, но някоя мама с повече опит по-добре може да каже.

Момичета, аз имам едно питане: ползвате ли интимен сапун или само вода?
А, и още нещо, могат ли да се използват автобронзати за тяло или не е желателно?

# 68
Здрасти, Бръмбазела, зарадвах се като те видях тук bouquet  bouquet (допитвала съм се преди до теб относно кърменето и няма какво да си кривя душата - по поръчка ми идваш днес Wink Извинявам се за фамилиарния тон, ако не е подходящ, но те чуствам като приятел, от там идва) Искам да те питам - кърмеше ли като пиеше Утрогестан? И изобщо, какво би ме посъветвала в моя случай - онзи ден прокървих, но две-три капки, после имах слабо белезникаво течение. Предписаха ми Дуфастон и Но шпа, съответно - спрях да кърмя. Хлапето ми обаче хич не е съгласно, много страда милото, и днес го накърмих, като последния прием на Дуфастон е снощи. Сега не знам какво да правя - да продължавам ли лекарствата, да не ли... като зацапване вчера и днес не съм имала. Нямам и никакви болки.  Много благодаря за вниманието. ...

Привет, maretuHug

Твоят личен лекар знае ли, че кърмиш? Най-добре е да се посъветваш с него, защото аз съм консултант по кърмене, но не съм медицинско лице и не е редно да давам такава информация. Това, с което се надявам да съм ти полезна, е справка за съвместимостта между лекарствените продукти и излъчването им в кърмата, която да обсъдиш с лекаря ти. В моят справочник (на Томас Хейл, "Медикаменти и майчино мляко) няма никаква информация за активните съставки на Утрогастан и Дуфастон, но в сайта си, д-р Хейл посочва, че не би следвало да навреди по някакъв начин на голямото дете. В E-lactancia се споменава следното за Прогестерон: нулев риск, т.е. безопасен за кърмачето, но може да повлияе върху подтискане на лактацията. Тъй като е чист прогестерон и се приема орално, според този справочник, няма проблем за кърменето. За Дуфастон няма информация, но вероятно важи същото, защото и двата продукта се изписват при еднакви симптоми и проблеми. Говори с лекаря и прецени дали е необходимо и в какви дози да приемаш продукта.   bouquet Чудесно е, че нямаш болки - то това е неприятното, дано скоро и зацапването да изчезне!  Hug

sweet_moniiHug много съжалявам за ужасната ви загуба! Сигурна съм, че ще се радвате на здрави и чудесни близнаци, а каките ще бъдат най-прекрасните ти помощнички!  Hug

г-жа Монк, хех, съседката! Аз чух от свекърва ми такива мили слова, че... Вече им се смея, но седмицата, в която тя беше у нас и изговори неща, които би могла успешно да запази за себе си, ми беше много, много тежка. Както и да е, преживях го, но някак не мога да забравя все още.  Tired

ashley777, Невидимо дете, вероятно сте попадали на една тема в друг подфорум за вагинално раждане след секцио (VBAC). Може би там има пловдивчанки, които са имали такива раждания? За съжаление и в София има много лекари, които планират секцио поради разни причини, които в последствие се оказват неоснователни, т.е. след раждането става ясно, че не е имало причина/опасност за бебето и майката, налагаща оперативно раждане. Не знам защо го правят, но това за мен е лоша практика.

Хубав и слънчев ден ви желая!   bouquet

# 69
  • Габрово
И аз много се кефя на многодетните семейства. Аз самата бих родила три деца, но това дълго чакане на тази втора бременност ми опъна яко нервите и мисля, че няма да имам психически сили да мина още веднъж през това. Иначе физически се чувствам като на 25  Mr. Green.

suzan86, и аз имам разни коремни усещания  Grinning. С първата бременност нямах грам признак, че съм бременна. Май сега повече се вглеждам в себе си  Crazy.

Невидимо дете, дано не е нищо сериозно.

Бръмбазела, аз само от моите родители очаквам укори, особено от майка ми ... нищо, че става въпрос за втора бременност. Финансовото ни положение не е цветущо, без работа съм от известно време и очаквам да чуя вайкания как ще се справяме. Разбирам ги, притесняват се за нас, но не можем да чакаме финансовия рай ... ще стана на 60  Mr. Green

Хубав ден на всички  Grinning

# 70
lovelybrud  аз ползвам един интимен гел на AVON, никога не съм имала проблеми с него и продължавам да си го ползвам.Относно автобронзантите вчера тъсех мнения по този въпрос и отзивите не бяха добри,но нека да каже някоя по-компетентна мама. Аз пък имам един блестящ лосион на Avon и се чудя дали мога да го използвам, защото много си го обичам, пише че е за удължаване на тена,ама дали не е вреден в това положение. Rolling EyesИ аз имам запитване към вас мили мами, как стои въпроса със секса при вас? Ние го правим по-рядко, но не сме спрели, докато една колежка, която е бременна долу-горе на моите седмици каза, че не правели защото не се знаело колко ниско е плацентата. Tired

# 71
  • София
Здравейте, момичета!
Как сте в този прекрасен ден?
Мен събота и неделя ме боля корема ниско долу и днес сутринта мъжо ме изюрка към поликлиниката, само че чакахме до 8.40 и си тръгнахме, защото и двамата закъснявахме за работа. Добре че на излизане срещнахме сестрата и тя каза да пия Ношпа и утре сутринта да ходя да ме видят и да ми дадат болничен, за да си почивам повече.
И на мен ми е чудно за секса, ние от началото правихме, но напоследък ме боли корема и не смея хич.  Rolling Eyes

# 72
  • Страната на чудесата
Привет, момичета! Докато се огледам, вие сте изписали старата и сте почнали нова тема Simple Smile
Ние казахме на детето, няма такава радост-постоянно ме напътства какво трябва и какво не трябва да правя, старае се да ме отмени в каквото може, изобщо-злато Heart EyesТолкова много се радва, че ми е нереално чак колко зряло и неегоистично реагира, дано и занапред е така, пу-пу Praynig
Иначе, за секса-моя лекар казва: Бременността не е болест и всичко, с изключение на много екстремните натоварвания, е позволено(това по повод фитнеса и спорта, така, че предполагам е отговор и на въпроса за секса)
За списъка-казвам се Пламена, на 35 години, , втора бременност, първо дете момиче на почти 7години, наесен е първокласничка (както се казва, ще бъде интересно).
Казахме и на моите родители, зарадваха се, естествено.Но пък аз съм им декларирала желанието си за второ дете още миналото лято и са имали време да осмислят идеята Laughing

# 73
Здравейте
Относно секса, при нас така или иначе е в малки количества, защото моя мъж много пътува. Преди правехме по-често, сега моя мъж каза че го е страх, защото вече загубихме едно бебе и сега гледа като на писано яйце на мен  Blush Ние също казахме на малката, тя милата още неможе да осъзнае че другото бебе няма да се роди и малко някакси неможа да реагира, но иначе много се зарадва и все ме пита мамо боли ли те нещо, как си и т.н.  Grinning
Лъки и при мен се очертава да е интересно  Laughing, както съм и сама и няма на кого да разчитам, ама ще се оправим

# 74
Здравейте отново,
Ходихме до морето тия дни, но пътя не ми понесе. Магисталата ми докара зверско главоболие и усетих всяка кръпка, отделно бях същински скоростомер:)
Аз съм от София на 29 години. Първа бременност и термин на 6.01.
г-жа Монк имате шанс за "бебе на 2012", успех Wink
Аз ползвам интимен сапун Lactacyd, доктора го одобри.

Общи условия

Активация на акаунт