ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 467
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз ползвам интимен сапун Lactacyd, доктора го одобри.

И аз го ползвах, само дето се оказа, че е с кофти Ph. Сега ползвам на себамед с Ph 3,8 и чакам да видя резултата. От бременността флората се прецаква, а в комбинация с лошо Ph направо да не ти обяснявам. Утре съм на микробиология да видим какво ще се правя.

# 76
  • София
И аз ползвах Lactacyd и док каза, че е ок, но ми препоръча Eucerin. Сега си пползвам и двата, малко са ми се възпалили гъбичките от бременността, но какво да се прави.

# 77
  • София
Здравейте и от мен и в новата темичка. Супер е. Тези дни се загубих и от сутринта не мога да наваксам да ви изчета Simple Smile. Бяхме с мъжо за малко на моренцето, докато още не съм станала 100 кила Simple Smile. Но този път и това слънце ме изтощиха Sad. За кекса - и при нас нещо напоследък е по-рядко, първо мъжо го е някакси страх да не стори нещо лошо, а пък на мен ми се доспива вечер в 9ч. и съм като парцал Sad. Странното при мен е че съм отслабнала с 2 кг. откакто видях двете черти, а корема и гърдите ми се наедрели. С нетърпение чакам другият понеделник вече, макар че още не знам със сугурност дали моята док. ще има възможност за тогава. Иска ми се да го чуя вече това малко сърчице, да се успокоя и да съобщя за събитието вече, да не крия корема с широки блузи Simple Smile. За списъка - Памела 26г, от София, първа непланувана бременност Simple Smile, термин 25.01.12.

# 78
Здравейте момичета. Пиша ви чак сега защото си полежах в болница малко.беше ми лошо силно повръщане нищо не можех да пия и ям и леко зацапване. Хубавото че бебчо е добре и има сърчице. Биха ми инжекции и системи и ми казаха малко почивка и сега съм в болнични тази седмица.пак ми прилошава но се надявам скоро да отшуми.  Hug

# 79
  • София
Ох на мен ми е все така лошо, но поне не повръщам така непрекъснато, само от време на време. Направо купон ще вдигна като мине тая 12 гс  Laughing
Иначе както сте писали по-горе до 6гс ги имах всичките побоцквания, болежки и придърпвания и болезнени гърди - само това. От 6 нататък ежедневно си викам голямата Боа. Довечера имам преглед, спомена за някакви изследвания - вероятно БХС - 1-ви ден на 10 седмица съм. И понеже правих профилактики поради предстоящо планирано зачеване (трябваше да започнем септември) пих едни хапове против разни гъби май преди да разбера за Точица (грешка в калкулацията за овулация  Mr. Green ), съм леееко притеснена. Успокоява ме мисълта че по времето когато съм ги пила Точица е била капсулка и таман се е имплантирала, та е нямала досег с кръвообмена. Иначе на едните таблетки в листовката с много строги букви пишеше да НЕ се пие от бременни  Cry
А да ви кажа и аз изпадам в потрес заради подобни "планирани" раждания и всяване на страхове у родилките заради разни измислени причини. Аз съм при лекарката, която беше на сестра ми - тя роди секцио, защото ... имала папиломавирус преди едиколкосивреме и щяла да го предаде на бебо  Shocked Ако е имаЛА (минало време) какво ще предаде ... и дори да има сега, ако не мине през плацентата как точно ще се зарази бебо по време на раждането?! Освен ако не наранят бебо при ваденето не знам как ще стане ...
Мен лично ме притеснява евентуалното използване на форцепс ако се наложи ... знам че е доста рано да се главоблъскам за вида на раждането, но тази мисъл мира не ми дава. Много искам да родя нормално, но ако има сериозен риск да наранят бебо при ваденето не знам дали ще рискувам ... Въобще този въпрос много живо ме интересува още преди дори да се появи Точица.
В този ред на мисли някоя от препатилите мами знае ли за лекар от София, който има по-голям % нормални раждания от секцио и който да не си измисля причини за да направи такова? В крайна сметка държа ако ще е секцио, да има наистина обоснована причина за това. А дали е обоснована все пак лекар трябва да каже ... някой на когото да имам доверие ...

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 16:02 от dobrata_lamia_spaska

# 80
Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами с този термин! С радост и вълнение ви изчетох , защото миналата година точно на този ден разбрах че съм бременна... След две години и половини опити и много сълзи най-сетне бях бременна и разбира се бях  със същия термин за такава тема...  Няма смисъл да разказвам за страховете и притесненията през деветте месеца... Искам да ви успокоя всички-мислете повече за хубави неща, заредете се позитивно и си избийте от главата всякакви черни мисли. Не се вързвайте много на приказките на лекарите... Мен ме бяха определили за 28 януари, въпреки че сама знаех, че няма да е тогава, защото си знам кога какво съм правила  Blush На бебка явно си й беше харесало вътре и изобщо нямаше намерение да излиза, та се роди с почти седмица закъснение... Аз също /като повечето бъдещи мами/ много исках да родя нормално, но... не се получи. Искам да ви кажа, че в момента в който видите малкото човече просто всичко останало губи смисъл. Разбирате, че всичко си е заслужавало докато се стигне до този велик момент... поне при мен беше така.
Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност и живот и здраве през януари дъжд от здрави и пухкави бебоци  Hug

# 81
dobrata lamia spaska,май сме заченали в същия ден с теб Simple Smile  аз утре съм на преглед и нямам търпение. Пак чувствам лека болка ниско в корема и затова си преместxих и прегледа с 2 дни по-ранно.
Момичета някоя от вас записаха ли за жк вече?

# 82
Men shte me zapisvat tozi petyk Peace (syjaliavam za latinicata)

# 83
  • Западен парк
Мен ме записаха още на 1 юни, когато ми бяха готови изследванията (4 вида кръвни, урина и влагалищен секрет). Казаха ми следващият път да отида на 1 юли, освен ако нещо не ме притеснява. В такъв случай - денонощно!

# 84
Здравейте момичета,аз като чета вашите оплаквания,май съм от щастливките,нямам  гадене и повръщане:) Чувствам се добре,като изключим факта,че мога да заспя по всяко време и на всяко място Embarassed
Да се запиша в списъка казвам се Михаела на 22г. първа бременност ,планувана,термин 21.01.2012г.
Очаквам с нетърпение прегледа на 20.06 , когато се надявам да ме запишат и да чуя сърчицето на бебчо  Praynig
Толкова от мен засега,надявам се скоро пак да имам време да драсна някой ред Simple Smile

# 85
Сузан 86-ами препоръчително е преди 3-я месец да се види бебето на видеозон- дали е разположено на правилното място,т.е. в матката.Защото ако е извънматочна бременност може да настъпят неприятни усложнения.Иначе за другите изследвания може да се направят по-късно след 12г.с.
 Една от майките пише за раждането и папилома вирус-ами да може да се зарази бебето при раждането,с херпес зостер също(затова тези бебета задължително ги вадят секцио)-това хич не е шега работа.
 Иначе аз съм за естественото раждане, а секцио само при показания за такова.Аз родих нормално първия път и съм доволна-според мен по-бързо се възстановяваш(освен ако не е някакво много тежко раждане),макар и моето да не бе много леко.Ама по-нататък ще минем и през тази тема Grinning.Иначе споко-за майките на,на които им предстои да родят за първи път-не е толкова страшно Grinning.Каквото и да говорят раждане с раждане не си прилича-мислете позитивно,а като дойде времето-ще трябва да направите фокуса( Grinningтака наричах раждането първия път).
 Днес ми е по-добре.Аз за сега си стоя със същите кг иначе си ям явно се дължи на движението около малката(макар че не си давам много зор)-това може само да ме радва -дано този път кача по-малко кг.

# 86
  • София
Момичета, не мога да не вляза да ви се похваля, днес бях на преглед и си имаме тупкащо съчице вече.  Heart Eyes Толкова съм щастлива, че не мога да ви опиша. Термина малко ми се измести от 21.01 на 18.01, ама това е без значение, сигурно още много пъти ще се променя. Иначе болките си продължават, док каза да си пия Ношпа и така.
Нещо, което ми стана странно е, че ми каза без никакъв секс, при положение, че всичко е наред. При вас как е? Не че имам голямо желание, 90% от времето съм като парцал и само да помириша възглавницата и заспивам.

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 13:24 от Дидка-бандитка

# 87
Браво Дидка  Hug , колко е вълнуващо да чуеш сърчицето, аз нямам веч търпение да отида, но чакам за другата седмица, че се га едва ли ще се чуе  Wink
И аз имам бодежи, зная ч е нормално, ама си е стряскащо....

# 88
Здравейте и от мен  Grinning

На 25 год. съм, първа бременност, планирана, терминът ми е на 18,01,2012
Засега нямам никакви оплаквания, само съм малко по-гладна сутрин Mr. Green
Момичета някоя от вас записаха ли за жк вече?
Записах се на ЖК, на 17 е първият ми преглед.

Една от майките пише за раждането и папилома вирус-ами да може да се зарази бебето при раждането,с херпес зостер също(затова тези бебета задължително ги вадят секцио)-това хич не е шега работа.

Не е вярно, че е задължително секциото. Секцио се прави ако вирусът се прояви по време на бременността /обикновено под формата на кондиломи, но пак зависи от типа/. Една приятелка наскоро роди нормално /имала е херпес преди 4-5 год./ и на детенцето нищо му няма - лекарят й я преглеждаше доста по-често и й предписа силен комплекс от витамини. Естествено трябва да има желание и от двете страни, на лекарите им е много по-лесно да ти кажат секцио и да не занимават допълнително с изследвания, прегледи и т.н.
Вирусът се носи от около 70 процента от всички хора по света. Бременността може да го "отключи" поради отслабване на имунната система.

# 89
Дидка-бандитка честито сърчице Hug И аз вече нямам търпение, да идва утре, чеее не издържам вече Simple Smile Стискайте палци всичко да е наред Praynig,че леко започвам да се шашкам.  love001

Общи условия

Активация на акаунт