ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 783
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
  • Габрово
На феталната морфология се измерва нухалната транслуценция, по която се съди дали детето евентуално е със синдром на Даун.

БХС дава математическа вероятност, на базата на кръвни изследвания детето да е болно от Даун или други генетични заболявания. И да при многоплодни бременности не се прави.

AvrorA , аз също имам Т около 37,1 - 37,2, както беше и с първата бременност. Иначе и аз не винаги съм пълна с енергия, което и мен ме подтиска щото не съм свикнала така, но понякога се насилвам да потренирам леко и определено ми става по-добре.  

# 346
Аз от седмица се чувствам добре и вчера се качих на крос-тренажора буквално за 10 мин, колкото да се раздвижа. Можех и повече, ама да се пробвам. Боцканията пак ми се появиха;( Реших да изчакам 12та седмица и да си търся йога. За сега си оставам на разходки в парка.
r_m_e пробавй с повечко праскови или нектарини, на мен ми помагат.

# 347
малко off-topic, защо съм си все на 0 публикации?! Simple Smile

# 348
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0  БРОЙ МНЕНИЯ, рангове, видове потребители, брой ЛС, права и ограничения!!!

# 349
  • Габрово

Ако пишеш само в Отчетната тема е нормално, тук публикациите не се отчитат /както и в някои други теми и подфоруми/

# 350
В поликлиниката до Майчин дом, има гимнастика за бременни. Аз ходих след второто раждане, защото имах сериозно смъкване по препоръка на лекаря ми. Това, ако някой се притеснява, кои упражнения може да се правят и кои не. Там има физиотерапевт, който определя какво и по колко да се прави. Когато ходих имаше момичета в 9-тия месец.

# 351
  • Страната на чудесата
AvrorA , ако си ходила скоро, знаеш ли кои лекари там водят ЖК на общо основание, към ДКЦ-то им? И някакви изобщо отзиви за тях? Искам там да се запиша за ЖК, защото и този път искам да родя там, иначе ще си ходя на частно при моя гинеколог за проследяване, ама знам, че ако раждам в МД е хубаво и  там да си проследя бременността, иначе изследванията и т.н. не ги признават и ги правят пак(кръвните) при постъпване за раждане.

# 352
Lucky Plam, не съм ходила на ЖК там. Моят лекар работи в МД и затова там раждам, но ходя при него в частния му кабинет.

# 353
  • София
AvrorA, аз вдигам температура, не висока 37.1-37.3, обаче съм като абсолютен парцал и не мога да стана от леглото. Досега 3-4 пъти съм вдигала и то по цял ден ме държи, и ние много се бяхме притеснили, но ни казаха, че е нормално.  Peace

# 354
  • София
Температурата и аз я имам - към 37 и държа постоянно, и също така съм като парцал. Тези дни да чукна на дърво не съм чак такъв парцал като по принцип, даже на обяд не върнах поръчката  Grinning
Да ви питам нещо - по принцип често кихам, по сто пъти в серия - целогодишно, някаква алергия е, но не съм я изследвала. Но сега, по някой път като кихна, особено ако не съм се свила, чувствам леко боцване в яйчниците - в двата или единия. Сега кихнах и като че ли ми забодоха нож в левия яйчник (яйцеклетката на Бобчо е дошла от десния) ... дали имам поводи за притеснения  newsm78 По принцип болежките и придърпванията характерни за втория месец поспряха ...

# 355
Може да си направим групичка и да ходим някъде на гимнастика заедно Simple Smile Чакам да си наместя нещата и работа и ще се огледам къде какво има.
Аз си записах час за 21.07. при Доц. Томова (13 г.с.) и на следващия ден трябва да ида в МД за кръв за биохимичен скрининг.

# 356
  • София
Йога за бременни, някъде в централната част на града, за да може повече хора да идват. Само мисля трябва да минем във втори триместър, иначе не е препоръчително.

# 357
Здравейте на всички Flutter

Днес бях на преглед и бързам да се похваля, че най-накрая чухме сърчицето Heart Joy Много се бях упашила, зашото като ходих в началото на 7-ма не се чу. Но важното е, че видяхме мъника – мяташе ръчички и крачета ...  толкова е мъничко ... Оказа се, че е рано за изследванията – трябвало да се правят в 12-та седмица, както беше писала Lucky Plam по-нагоре, та другата седмица пак ще се ходи.

iv_mikova -  днес точно за БХС разпитвах  – всички останали изследвания се поемат от здравната каса, само БХС – не. Струвало 40 лв. На мен ми препоръчаха да си ги направя на едно място, защото за всичките взимат кръв от вената и да не я взимат 2 пъти.

И аз се забелязвам, че съм супер разсеяна – уж се занимавам с нещо, а умът ми някъде другаде ... Доспива ми се в 9 вечерта и по някое време следобед. И на мен не ми се яде сладко изобщо, а преди бях унищожител на всичко сладко – сега ми се ядат плодове и зеленчуци на поразия,  които пък изобщо не поглеждах – луда работа...

А, и да попитам нещо - вчера ме заболя малко странно корема - сякаш съм правила коремни преси - лекарката каза, че най-вероятно е като контракция и ми каза да пия магнезий. newsm78 Имали ли сте подобни болки? 

Много хубава вечер, а на мамите, които още не са чули сърчица, да се зарадват в най-скоро време  Heart Eyes

# 358
  • София
Не е ли рано за магнезий? Аз знам, че се пие по - натам, когато но шпа вече не помага. Сега пия но шпа 3 пъти на ден, което веднага ме навежда на мисълта, че съм забравила обедната доза.

# 359
Не е ли рано за магнезий? Аз знам, че се пие по - натам, когато но шпа вече не помага. Сега пия но шпа 3 пъти на ден, което веднага ме навежда на мисълта, че съм забравила обедната доза.

И аз това се чудех. Питах и една приятелка, която наскоро роди - тя каза, че го е почнала в четвърти месец. Вчера но шпа-то ми помогна, но се притеснявам Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт