ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 756
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • гр.Пловдив
Здравейтее.
Като сте подхванали темата за ранната ФМ.Да питам пловдивските мами къде сте се насочили newsm78 Док ми препоръча Троянчев,в нета чета и че Даскалов бил добър и сега съм на никъде,а времето минава и предполагам най-късно др.седмица в началото ще трябва да се ориентирам Thinking
Лек и с по-малко неразположения ден

И аз съм в чуденка още. Сестра ми работи на място с мнооого жени (все някоя е бременна, все някоя ражда) и съм и дала задача тези дни по този въпрос да проучи.  Като имам инфо ще пиша. На първият преглед Ямаков нищо не спомена, сега на 28.06 ще видим. Ти при кой док ходеше?

# 586
Как сте днес мамчета? Аз вчера бях мноого зле, главата ме болеше адски много, виеше ми се свят и така цял ден  ooooh!  нямах търпение да се прибера вкъщи и да си почина....Вечерта реших да си измеря кръвното и беше много ниско 100/60  #Crazy а тогава се чувствах доста по-добре и главата не ме болеше толкова  Rolling Eyes иначе винаги кръвното ми е 120/80, никога не съм имала ниско,но явно си е от бременността...
Има ли други мами със този проблем и как се справяте? Кафе не можем да пием много,нито кола..ако се сещате нещо което да помага, пишете.... newsm78
А за кг. при мен е първа бременност и не мога да сравнявам, не съм се мерила в началото, но бях около 60кг. В началото на 10седм. - 63.1кг, а преди 2 дни 61.6кг. ям както и преди... но ще видим колко ще са на финала
хубав ден  Hug

# 587
  • Габрово
Биби, айран със сол, големи количества вода помагат при ниско кръвно.

# 588
  • София
И на мен айрян със сол само ме спасява. Иначе, ако не ми се гади си пийвам сутрин по едно кафенце, а от време на време и по 1 чаша кола. По-добре така, отколкото зверско главоболие и да се превивам от болки и да не мога да стана от леглото.  Peace
Абе я да ви питам, тези които ще посетите моренцето, ще влизате ли във водата? Вчера мъжа ми заяви, че не ми дава да влизам във водата и ме инструктира да ви питам. Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 юни 2011, 11:24 от Дидка-бандитка

# 589
Как сте днес мамчета? Аз вчера бях мноого зле, главата ме болеше адски много, виеше ми се свят и така цял ден  ooooh!  нямах търпение да се прибера вкъщи и да си почина....Вечерта реших да си измеря кръвното и беше много ниско 100/60  #Crazy а тогава се чувствах доста по-добре и главата не ме болеше толкова  Rolling Eyes иначе винаги кръвното ми е 120/80, никога не съм имала ниско,но явно си е от бременността...
Има ли други мами със този проблем и как се справяте? Кафе не можем да пием много,нито кола..ако се сещате нещо което да помага, пишете.... newsm78
А за кг. при мен е първа бременност и не мога да сравнявам, не съм се мерила в началото, но бях около 60кг. В началото на 10седм. - 63.1кг, а преди 2 дни 61.6кг. ям както и преди... но ще видим колко ще са на финала
хубав ден  Hug
аз също имам ниско кръвно и почти целодневно ме боли главата и незнам как да се справя,защотот кафето не ми понася не мога да го пия,гадно ми е някак си от както съм бременна,а като се сетя че преди под3-4 кафета на ден не пиех Sad

# 590
  • Страната на чудесата
И аз пия кафе, не мога да се събуда иначе. А кола не обичам, но пък имаше доста забавно въздействие на бебето в по-късните месеци-наставаше една гимнастика, ритничета Heart Eyes По принцип айряна и водата са подходящи при бременност с ниско кръвно.

# 591
Абе я да ви питам, тези които ще посетите моренцето, ще влизате ли във водата? Вчера мъжа ми заяви, че не ми дава да влизам във водата и ме инструктира да ви питам. Simple Smile

Мисля, че с едно-две топвания в морето няма да има проблем/без да се прекалява естествено/.
А за ниското кръвно и киселините, пия по една чаша газирано на ден и ми помага. Peace

# 592
Биби, и аз съм с ниско кръвно, много течности трябва да пиеш, позволявам си и 1 слабо кафе сутрин.
Шоколадово бонбонче, за болничните съм точно в твоята ситуация. Ползвала съм 40 дена досега и питах в счетоводния имам ли право на 180 дни или 180 - 40. Отговора - имаме право на 12 месеца за последните 3 години - 2009, 2010, 2011. Ако предните години си ползвала по-малко от 5 месеца общо, според мен имаш право на тези 40 +180. Ето ти и темата, ако не съм обяснила ясно: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587656.270. Можеш да проследиш въпросите и отговорите, които са ми дали.  Thinking
Lucky Plam, не съм счетоводител, но според мен е нормално, ако ползваш болнични обезщетението ти да е по-малко, защото болничните са 80 % от заплатата, но не мисля че ще има голяма разлика щом си на реална заплата.
p2424, при моя лекар също ходя на частно, но за да ползвам всички изследвания винаги се  записвам на проследяване и по ЗК. Така се налага да ходя при 2-ма лекари, но за веднъж месечно се преживява.  Grinning
Дидка, не само че ще влизам в морето, но ако се чувствам добре смятам и да плувам.   sport027 Плуването даже е препоръчително за бременни. Силно се надявам след месец гаденето да поотшуми, та да се порадвам на почивката.   grinning039

# 593
  • София
Здравейте момичета, снощи ходих при доки. Няма ми нищо, бебчо доста е пораснал за 2 седмици  Simple Smile.
Макар че е рано, доки каза виждам пишка, казвам му аз докторе не виждате добре, не трябво да е с пишка!  Laughing  Моят син обяснил на едни приятели,че не може бебето да е момче, защото за него нямаме име  Mr. Green, трябвало задължително да е момиче.

Хубав и спокоен ден ви желая!  Simple Smile

# 594
Аз си позволявам по 1 кафе сутрин,пристрастена съм  Laughing.За гаденето ми помагат кутийка ментови бонбони.
Килограмите мен също ме притесняват,защото с първото дете качих 30 кг,сега се ограничавам,следвам режим и имам правило да не вечерям,след 17-18 часа никаква храна.
Исках да ви попитам дали е опасно да си спя по корем поне за сега докато не е голям.Не знам защо,но това е най удобната ми поза за сън в момента Rolling Eyes.

# 595
И аз спя по корем, ама корем още нямам, ама и с това ставане за тоалетна... голямо спане..
Хубав ден!

# 596
Ще пия повече айран тогава, а за моренцето... аз живея във Варна и няма как да не отида, даже нямам търпение    grinning039

Дидка, не само че ще влизам в морето, но ако се чувствам добре смятам и да плувам.   sport027 Плуването даже е препоръчително за бременни.
  Напълно подкрепям  мнението Peace

А това е от една статия :

Най-подходящите летни спортове
Измежду летните спортове най-препоръчително е плуването. Струва си да отделяш време за него, докато прекарвате лятната ваканция. Къпането в море носи на бременните много положителни емоции. Деликатният масаж от движението на вълните приятно гали тялото, а елементите на морската вода влияят особено положително на кожата. Морската вода допринася за пълния релакс. С нейна помощ организмът се прочиства чрез кожата от излишните продукти от обмяната на веществата.

Слънчевите лъчи
По време на бременността не се отказвай напълно от слънчевите бани. Все пак трябва да бъдеш нащрек и да вземеш известни предпазни мерки.
Преди всичко избягвай прегряване и постепенно привиквай организма към слънцето. Високата температура може да провокира контракции на матката, затова бъди внимателна. Предпочитай сенчестите места, винаги носи със себе си чадър. Вместо с часове обездвижено да лежиш на хавлията или шезлонга, отиди на разходка. Подбирай леките памучни дрехи и не забравяй да покриеш главата с подходяща шапка. Не пропускай козметичния крем с висок защитен фактор.

# 597
  • Бургас
Аврора, мерси за разясненията, така вече е много по-ясно.Пък аз си блъскам мозъка да разгадая имам ли аджеба право на тзи 180 дни или са вече 140, според обясненията си имам право на 180 дни и тези 40 не влизат в тях.Дано "руския реотан" да е разбрал правилно:)))
И аз знам, че плуването е предпочитан и препоръчителен сред бременните спорт.Simple SmileАз съм на крачка от морето, ама няма да отида да плувам или да се пека, че хич не се чувствам добре.Аз до двора едва слизам.Кафе не пия от 3 години вече и не изпитвам нужда от такова сутрин.Цигари не пуша, отказвам ги на 3 пъти, последният път ги отказах в октомври.Бях много страстен пушач години наред.Пречеха ми на кръвното и общото физическо състояние.Сега не мисля да ги почвам повече.
Радвам се, че бебешоците в коремчетата са добре и се развиват бързичко:)
Желая на всички спокоен ден и мнгоо усмивки!

# 598
  • София
Благодаря ви много момичета! Довечера ще му покажа на моя отговорите ви.  Wink Аз като софийско чедо обожавам моренцето и нямам търпение вече до 2 юли и как да отида на плаж и да не се топна, то е грехота (даже го сънувах тая нощ   sport027).

# 599
И все пак внимавайте с морето-водата не е най-чистото място-да не се върнете с някои гъби.Иначе и на мен ми се къпе-ама тази година ще пропусна(ще си топна крачетата).
 Някой беше питал за броенето на гестац.седмици-ами ако примерно си 1г.с. и 1ден според календара-значи си в 12.г.с.-от 13 г.с. почва 4-я месец-демек при мен от четвъртък-тогава ще ходя да видят бебечо.
Кафенце пия 3в 1,а понякога и кафе(ама гледам да е по редичко)и понякога по 1 чаша кола.И аз съм с ниско кръвно,но е нопрмално при бременните жени кръвното да се качи(не говоря за прекламсия)-С миналата ми бременност от90/60 стана 130/70.
Внимавайте и за високо кръвно-ако забележите информирайте доктора си незабавно.
 За кг преди от 58(бях качила от 50 на 58кг) станах 75 и като родих бях 65.Сегаот 64 варирам 64, 63,5кг.Дано кача по-малко ,че после ще се стегна да поотслабна,че искам пак да съм си 50 или поне първоначално 55кг-ама пусти трудно се свалят.

Общи условия

Активация на акаунт