ЯНУАРИ 2012 е далече, расти ти мъничко човече :) - тема 2

• 27 756
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Здравейтее, днес вече ми пуснаха изследванията, добре са по принцип, но хемоглобина ми е много нисък, док.каза че заради това ми се вие постоянно свят и съм бледа.Та на хапченца съм до другия месец и да хапвам свинско и телешко месце. Иначе каза, че всичко е идеално - премери ме от всякъде и навсякъде  Laughing, каза че съм 57 кг  Shocked явно на личния кантара нее бил наред. Каза, че всичко ми е позволено и секс, море,басейн и всичко което искам да ям  Laughing
Та на 11.07 ме вика да се видим за малко, иначе на 20-21 на консулт.Каза, че другия месец е последния път, в който ми е безплатен видеозона и после, ако искам може да си плащам. Та това е, не сме си говорили за БХС и други подобни...
А и сега пък ми измести термина на 29.01 незнам обаче защо, след като вчера ми писа 27.01  newsm78 , т.е. ехографа си го е изчислил, а по кръгличкото календарче съм за 29-ти

# 601
Аз съм качила 3 кила от началото, като започнах от 58. Днес на доктора не му хареса новината, то и на мен не ми харесва също:) Ще спирам тестото и сладоледа. Вече е 5см бебе с ръчички и краченца, ама беше дълбоко заспало и не го видяхме да плува.
При мен дилемата е дали на къмпинг или на квартира и още не съм решила. Така или иначе не се пека, ама спокойно ще си се цамбуркам.

# 602
Дано "руския реотан" да е разбрал правилно:)))

Joy  В момента и аз съм руски реотан, затова описах нещата подробно, с надеждата да ми пишат "да, така е", ама де тоз късмет. Сега продължава да ме гложди мисълта дали правилно съм разбрала, но ако и ти така смяташ, може и на прав път да съм.  Grinning Важно ми е да знам, защото четвъртък отивам на гинеколога по ЗК и направо мисля да излизам в болнични до раждането, иначе без 40-те дена не мога.
viola78, от море гъбички едва ли ще хванеш, но виж от хотел, басейн може. Морската вода е изключително полезна заради минералите, които съдържа, въпроса е да се избере плаж където не се изливат отпадни води. В нашето семейство дори и раничките на децата мием с морска вода, за да минават по-бързо, но ние сме си варненчета. Не бъркай море с басейн, разликата е огромна.  Peace

# 603
Не бъркам морето с басейн,но ми се струва,че морето  не е напълно безопасно.Всеки обаче сам решава за себе си.Иначе и аз харесвам морето и съм съгласна,че морската вода лекува доста неща,но като сме бременни мисля,че трябва да внимаваме повече.За съжаление по нашето Черноморие водата съвсем не е от най-чистите.

# 604
Момичета не се притеснявайте за морето. Няма да сме първите, нито последните бременни ходили на море. Когато всичко е с мярка е позволено, защото не сме болни все пак. Hug

# 605
viola78, благодаря за отговора относно г.с. И за съжаление ,да, има и изключения като мен, които и от морето хващат, макар че нормалните жени нямат такива проблеми. Така че, консултирай се с доки и ако няма проблеми, не се лишавай от морската вода. Аз смятам да отидем в Гърция, защото там водата е по-солена.

# 606
В ситуации, в които се колебая обикновено слагам плюсовете и минусите на кантар и преценявам. В случая с морската вода смятам, че плюсовете са много повече от минусите така, че хич не се и тормозя. Ако се случат гъбички ще ги лекувам, какво толкова. Иначе какво значи да внимаваме, то и по улиците да вървим може нещо да се случи, но това не значи да стоим само в къщи. Опитвам се да  не се тормозя излишно с неща, които може и да не ми се случат никога. Но най-важното разбира се, е каквото и да правим да сме в хармония със себе си. Лично аз пожелавам на всички ни да се чувстваме добре, за да имаме този избор - да се къпем или не, че другото е много по-неприятно.  Grinning  smile3549

# 607
  • София
На мен така ми се ходи на моренце! Никога не съм се чувствала така. Искам да изчезна от тук и само да пия "постно" мохито под някой чадър. Не че сервитьорките ме разбират какво е "постно" мохито, но съм сигурна, че вие ще ме разберете.

Проблемът с морската вода съм го решила по следния начин. Два чифта бански, след като се намокря сменям със сух. Разбира се, няма да прекалявам със стоенето във водата, то и без това по нашето море има много медузи, камъни, оси, миди и всякакви гадости от които мен ме е ужасно гнус. Миналата година си бях купила плавници, очила и шнорхел и като викдях какво има под водата и се отказах да влизам повече.
Така че, плажа на Лозенец, под чадъра, мохитото в ръка и не ме търсете.   Nature Sunny

# 608
  • На морето!
Оооо, момичета, не обобщавайте така. От плаж до плаж има огромна разлика. Аз вчера се върнах от един прекрасен, почти безлюден плаж, с кристална вода, в която плуваха рибки, а камъчетата и мидичките по дъното се виждаха дори ако си водата ти е до кръста. Аз лично не ходя на плажове около хотели или заведения, предпочитам до попътувам малко с колата, но да отида на див плаж, на които, обаче няма спасители.
За възможността да лепна гъбички или нещо подобно от морската вода никога не съм се замисляла. Мен ужасно ме е гнус от водата в басейните и там се страхувам да не прихвана нещо.

За протокола- добре сме, вече почти забравям, че съм бременна (като изключим наедрелия корем), работя и мисля да не спирам до декември, ако здравословното ми с-е позволява. За болничните сте разбрали правилно. 180те дни годишно не включват болничните за бременност и раждане, които м-у другото не са 45 дни, а 135  Wink

# 609
Menina, ти счетоводител ли си? Защо всички говорят за 180 дни годишно като те могат да са много повече. Много е объркващо, е най-после разгадах схемата, но добре че са момичетата от счетоводния.

# 610
  • На морето!
Не съм счетоводител, ХР съм.  Wink

# 611
На кратко Аврора сега като излезеш болничен ще вземаш 80% от заплатата, на която те осигуряват /бруто т.е. без уддръжките/, а от 45 дни преди раждане до навършване на бебето на 9 месечна възраст ще вземаш 90 % от бруто заплатата.

# 612
  • Страната на чудесата
bebo_sn , а можеш ли да ми кажеш нещо по въпроса зададен по-назад? Ако ползвам болнични за гледане на болно дете и съм осигурена на реална заплата, това ще промени ли(намали ли) сумата, която ще получавам по време на първата година от майчинството? Thinking
И още-90 % от бруто заплатата +сумата за клас ли ще вземам или само от бруто заплатата?

# 613
Здравейте и от мен,мами.
Как сте днес?Как са бебчовците?
Аз се чувствам добре,нямам гадене и повръщане,главоболие и т.н.Единствено-ГЛАД и студени крачета:))
И ми е притеснено дали всичко е Ок след като няма никакви такива симптоми?
Опитвам се да хапвам повече  плодчета и да пия много течности.
Относно болничния,аз съм в болничен още от първия ден,в който разбрах,че съм бременна.
Първо от личната лекарка-14 дни.А след това с комисия -30 дни.
И така до края.
На мен също ми беше обяснено,че ми се полагат 180 дни.Като тези 45 дни преди термина не влизат към тях.При мен се получава така,че има дупка от 1месец.В които няма да имам право на болничен,тъй като ще съм изразходвала дните.Но имам отпуска и мисля да я вметна там.
Искам да кажа,че аз съм на преглед в петък.Тогава трябва да чуем сърчице, да ме запишат и да направим първите прегледи.
Нямам търпение да дойде този ден и разбира се,всичко да е наред.
Относно плажа и морската вода-аз съм ЗА.Ходя си на плаж,стоя под чадъра.Влизам във водата-за малко.Тъй като още ми е студено Simple Smile))Имаме каравана на къмпинг и мисля по-голяма част от времето да прекараме там.  grinning039 
Чета ви с интерес и научавам много полезни неща.Още ми е малко объркано с всички тези изследвания,кога трябва да си запиша час и къде.Но се надявам в петък нещата да се изяснят малко по малко. newsm53 pregnant
За килата-аз стартирам с 63...пък да видим Simple Smile
Много ви гушкам всички и стискам палци дискомфорта вече да отминава:)
Хуваб,слънчев ден на всички мами от мен:) preggo  Hug

# 614
Здравейте и от мен момичета Simple SmileАз вчера бях на прегледи чух сърчице(усещането е невероятно)взех и снимка за таткото и той е на 7-мото небе от щастие.Докито каза че всичко е нормално за 10 седмица,пусна ми изследвания и каза да ида за резултатите около 7-8 и че тогава ще ми кажа за болничния.
В тази връзка имам един въпрос-Ако сега изляза болничен,това ще се отрази ли на сумата,която ще взимам след раждане? 
Иначе аз нямам никакви оплаквания,вие как сте с напредването поотминават ли гаденето и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт