Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 3

• 159 787
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Ето от това съм доволна за дограмата:

# 541
 аз и тук да се включа, не е най-подходящото място ама все пак да попитам  Simple Smile
нуждая се от доста силен препарат за фуги в банята. Така ги заварихме- най вероятно от години си стоят непочистени и влагата е попила надълбоко в тях..
Пробвах много неща , най-вероятно ще се стигне до някакъв строителен материал за фуги с който трябва да ги покрия, но не откривам точна тема за това.
Моля ако някой е имал подобен проблем да ми даде съвет. Благодаря!!!

# 542
За почистване на фуги ползвам препарати с хлор за избелване. Трия с една четка фуга по фуга.

Ако говорим за фугиране, ние фугирахме с това.

Надявам се да нямам проблеми. Ще си лакирам фугите с такъв препарат, ама да видим кога.

Благодаря на Sourcherry. Ще пробвам като се стопли времето. За сега приемам и други предложения.

# 543
  • София
Ето от това съм доволна за дограмата:

Подкрепям! Naughty
Единствено с него свалих следите от лепенките.

# 544
Много съм харесала един препарат по описание, особено за тоалетните, но не го намирам никъде (явно пак ще се поръчва). Без хлор е, но антибактериален, напълно био разградим и нетоксичен. Израелски, дори в болници се ползвал за дезинфектант.

Моля Дедо да се изкаже - Септамин се казва http://www.preparati.bg/products.php?id=26

А, ето тук не мога да помогна. Не го познавам това нещо. Ако искаш мнение или препоръка - ще ти го дам, но ще се основава на анализ и опит с подобни. Преки впечатления нямам.

# 545
Много съм харесала един препарат по описание, особено за тоалетните, но не го намирам никъде (явно пак ще се поръчва). Без хлор е, но антибактериален, напълно био разградим и нетоксичен. Израелски, дори в болници се ползвал за дезинфектант.

Моля Дедо да се изкаже - Септамин се казва http://www.preparati.bg/products.php?id=26

А, ето тук не мога да помогна. Не го познавам това нещо. Ако искаш мнение или препоръка - ще ти го дам, но ще се основава на анализ и опит с подобни. Преки впечатления нямам.

Да, моля за мнението ти за състава. Препаратът не е никак популярен, не съм го виждала никъде, та едва ли съм очаквала да си го ползвал. Но ме заинтригува това, че е силен дезинфектант, пък няма хлор и се ползва в био детски градини. Че и за фунгицид в земеделието. И най-вече дали действително е екологичен и безопасен. И като е антибактериален, дали няма триклозан в него.

За фугите да се изкажа (и преди съм го споменавала) - имам мини парочистачка. Това чудо изважда всичката мърсотия, просто я избутва от фугата с парата, която излиза от остър накрайник. Не са евтини, но е инвестиция - спестяват кърско търкане, агресивни препарати и се ползва в перспектива, а и за доста други неща.

# 546

Да, моля за мнението ти за състава. Препаратът не е никак популярен, не съм го виждала никъде, та едва ли съм очаквала да си го ползвал. Но ме заинтригува това, че е силен дезинфектант, пък няма хлор и се ползва в био детски градини. Че и за фунгицид в земеделието. И най-вече дали действително е екологичен и безопасен. И като е антибактериален, дали няма триклозан в него.

Преди съм писал, ще кажа пак - не препоръчвам професионални препарати за битова употреба. Причини? Следните - Те са предвидени за друг начин на третиране. Действат с други цели и върху по-различни повърхности и мащаби, с друг цикъл, продължителност, остатъчен ефект и взеимодействия. В повечето случаи се използват машинно и ръчното им приложение може да има лош ефект. Освен всичко друго са и по-скъпи. За което си има причина. Те се влагат за да донесат приход. Но това е друга тема.
По същият начин мисля и за дезинфектантите. Хлорът тотално съм го забравил. Но масовото и безпричинно използване на дезинфектанти в дома , в прането е противопоказно. Приемам го за болници, обществени места със рисков характер, но не и за бита. Освен ако не е по лекарско предписание. А този освен дезинфектант е и фунгицид? И е основно за селското стопанство? Не, недей. Според мен не е нито еко, нито безопасен за дома. Без значение дали в състава има триклозан. Даже отпада въпроса дали е еко, след като действието му може да е опасно.

# 547
  • Русе
За фугите парочистачка и Сано бялата помпа за плочки, но задължително с ръкавици. И с четка за зъби търкам.

За астониш много противоречиви са ви отзивите, продължавам да търся за петна Simple Smile.

# 548
  • Варна
Може ли някой да ми даде съвет? Четох на Цилит Банг, че не е подходящ за алуминий, но дали става за инокс? Искам да почистя аспиратора, който е направил един слой и не става с кърпа. Не питам за натрупана мазнина, а за горната част на аспиратора, която се праши? Имам доста препарати и сега не ми се купува специално за аспиратори.   

# 549
Може ли някой да ми даде съвет? Четох на Цилит Банг, че не е подходящ за алуминий, но дали става за инокс? Искам да почистя аспиратора, който е направил един слой и не става с кърпа. Не питам за натрупана мазнина, а за горната част на аспиратора, която се праши? Имам доста препарати и сега не ми се купува специално за аспиратори.   

oт наличните, които имаш виж кой е без киселинни съставки. Той ще стане за инокса. Защото ако в препарата има киселина ще направи кафяви петна на стоманата. Имаш сигурно универсален препарат или за стъкла, те са подходящи. Аз ползвам точно такъв универсален за всичко в кухнята-микровеле, хладилник, шкафове, фурната отвън.

# 550
  • Русе
И като почистиш намажи с едно памуче с олио, всичко светва без петна и отпечатъци.

# 551
  • Варна
Благодаря за съветите. Имам Медикс за стъкло, но дали не е слабо? Сега пробвах и не чисти.

# 552
Мръсните наслоявания по моя аспиратор /също е иноксов/ ги чистя с Медикс обезмаслител. Става много добре и не оставя петна, поне при мен.

# 553
  • BG
Аз си чистя иноксовите уреди с препарата за стъкло-керамични котлони. Намазвам, изчаквам малко и после забърсвам с влажна, мека гъба и накрая подсушавам с микрофибърна кърпа.

# 554
Тези микрофибърни кърпи не съм ги ползвала още, но да ви питам перете ли ги след ползване  и за под подходящи ли са, изобщо какво им е предимството, попиват добре ли, не оставят следи от мъхчета ли...? Има ли значение марката или всички са еднакви?

Общи условия

Активация на акаунт