Прием в Детски ясли гр. Варна - 2010/2011 - 2 тема

• 57 764
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!

Не съм писла досега в темата,но четях редовно Simple Smile.Та да се похвалим,дъщеря ми е приета в Приказен свят.Много съм щастлива Party.Подадох документи на 19.05,а след един месец вече сме приети.

Честито и на другите приети Hug

Не може да не сте с предимство!?! И ние чакаме от миналата есен......

# 136
Здравейте, по темата с резервите,ако не се заеме някое място в детската ясла се правело ново класиране за това място т.е.не се обявяват резерви.

# 137
Не знам защо, но вече не мога да се зарадвам на прието дете с предимство Crossing Arms, ние с нормални деца без предимство чакаме година и повече и не се знае дали въобще ще бъдем приети с какво нашите деца са по-различни newsm78.
Момичета ако някой знае друг телефон, на който мога да намеря г-жа Георгиева, ръководител филиал "Детски ясли" нека да ми пише на лични Praynig
Да това е то извънредното класирене което виждаме в началото на следващия месец, но как да разберем коя резерва сме?

# 138
Аз честно се чудя за яслите откъде идват толкова деца с предимства и тъй като никой не вижда какви са много лесно може да се спекулира, за ОДЗ съм съгласна, че може да има много деца с предимства, но за чиста ясла.В нашата от 20 деца 14 са с предимство-много ми се иска да видя какви точно са им предимствата.

# 139
Едва ли някой ще сподели с какво "предимство" е влязъл....За някои предимства съм съгласна да ги има, но други са пълен абсурд....Защо не направят ясла или градина, специализирана за децата с предимство и да дадат повече шанс на нашите-обикновените деца, които са без?

# 140
Да с предимство сме,но пак бях много изненадана.Незнаех,че толкова бързо ще стане Rolling Eyes

Netty малко злобничко прозвуча Rolling Eyes.Моето предимство е,че съм мед.сестра.И като гледам  в приказен свят 50/50 са децата приети с предимство и такива без Naughty.

# 141
  • Варна
Free Will, какво значи "неофициално" класиране, за да успеела да навакса директорката? За коя ясла говориш? Че И 30 деца , хм.. дано:roll:
Аз, докато отговоря, то класирането дойде /цяла седмица без нет/ Понеже се знаеше вече , кои от навършилите 3 години ги изписват, а има чакащи подали април за класиране
май месец. Затова неофициално се привикваха родителите за разяснения по изследвания
и пр. да не бавят хората, а на 20-ти юни да са готови и да започват да ги приемат. Факт е ,
че от днес моя беше на ясла за 1 час. После и в група гледат да не вземат повече от 2-3
нови деца,че стреса е голям. Не могат да се справят с толкова ревящи новопостъпили.
За предимствата ,какво да кажа... ами в нашата ясла имаше 4 деца с предимство - 2 близнаци
и 2 многодетни. Мед. работници и пр. няма. Детелина №9 чиста ясла - за протокола.

# 142
Е, освен да чакаме, друго не ни остава.
Моля все пак да споделите с какъв входящ номер сте на опашката, и кога сте го получили и за кой район, за да си правим някаква ориентация все пак  newsm78.

# 143
И ние не сме приети.Номер 3841 за Приморски.
А юли и август няма ли да има класирания или ще има пак само по няколко бройки и те ща са за децата с предимство?

# 144
Да с предимство сме,но пак бях много изненадана.Незнаех,че толкова бързо ще стане Rolling Eyes

Netty малко злобничко прозвуча Rolling Eyes.Моето предимство е,че съм мед.сестра.И като гледам  в приказен свят 50/50 са децата приети с предимство и такива без Naughty.

В "Приказен свят" са приети 11 деца с предимство, от общо 30, така че дори не е 50:50.
Погледнете в "Русалка" например, там повечето приети деца са с предимство.

# 145
И ние не сме приети.Номер 3841 за Приморски.
А юли и август няма ли да има класирания или ще има пак само по няколко бройки и те ща са за децата с предимство?

Предполагам чак през септември ще има повече свободни места. Ще е нужно време докато се адаптират и приемат поетапно всички приети от днес. Евентуално, ако има детенце, което е прието, но родителите му са отказали да го запишат (макар че много се съмнявам да има такива), ще има извънредни класирания  Rolling Eyes.

# 146
Другото голямо класиране се очаква да е на 20 август, през юли може и да има някоя друга свободна бройка, но голямото ще е август.

# 147
  • Варна
Момичета, след като сме приети в ясла, отпадаме от резервите за ОДЗ нали така?

# 148
Не мила двете класирания нямат нищо общо Wink.

# 149
.... при получен входящ номер от август 2010 например, може да е записан за участие в класиране от 1.06.2011 и с приема юни директно влиза. Направо ужас, не е измислена както трябва тая система...

Да, ние сме точно така, вх.номер ни е от август 2010, а заявих класиране след 01/06/2011...Ако знаех по-рано още като получих акта му за раждане щях да го запиша Mr. Green

Честито на приетите!  bouquet

Нашият номер е от декември 2009 година, първо исках да влиза в класиране от 01,09,2010 но след това промених на 02,2011. Тъй като се оказа че февруари, март, април, дори и май защото хванахме новите правила не успя да влезе, много се ядосвах на себе си че не оставих да я класират септември, но като погледнах класиранията тогава едвали щеше да стане.  Ти прецени кое как е. Изобщо нямам угризения че съм си подала документите, когато детето беше на 4 месеца. Даже смятам, че това е един плюс. Сега е приета първа след децата с предимство. Доволна съм. Малко късно, но поне я приеха. И понеже директорката била в отпуск ще ги взима след 11 юли.

Общи условия

Активация на акаунт