Прием в Детски ясли гр. Варна - 2010/2011 - 2 тема

• 55 959
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
По отношение на отпуските - точно преди малко се прибрах от службата по този повод. Пуснах платен, който за двете години майчинство е около 40 дни, после ще  пусна 6 месечен неплатен за гледане на дете до 8 години и после в случай че началството разреши с договора който имам мога да ползвам още някой и друг месец неплатен, колкото да откарам до следващия сезон (работя в сферата на туризма). Иначе майчинството ми изтича към края на месеца. Много съм доволна честно казано. Изобщо не очаквах че ще мога да ползвам толкова отпуска. За мен това е решението на проблема с приема ни, по-скоро неприемането ни в яслите, но вероятно ще има много майки които този вариант няма да ги устройва.

# 46
  • Варна
Иви, тъй като шестте месеца неплатен отпуск  за отглеждане на дете до 8 годишна възраст ти се признава за трудов стаж, след изтичане на този вид отпуск, ти се полагат още 10 дни платен годишен отпуск. Фирмите много често пропускат да споменат това.

# 47
До колкото знам, след 2-годишна възраст на детето, майката има право само на неплатен отпуск. Приходите са равни на 0.
В другия случай, дори и да взема 500-600 лева, при такса за градина 40 лв., приходите за семейството са 460-560 лв., което е доста по-добре от 0...
Ако се наложи гледачка или частна градина, където месечната такса е 300-400 лв., че и повече, тогава излиза, че няма смисъл хем майката да се трепе да работи, хем детето да го гледа някой друг.
Поправете ме, ако греша в разсъжденията си.
Много точно, но трябва да се спомене, че и ипотечен кредит и 240лв на месец не са решение за никого до 2-та година, а после пак се връщаме в изходно положение, след втората година пак трябва да се кандидатства за ясла, картината пак ще е същата. Отлагането за мен не е решение. Rolling Eyes

# 48
До колкото знам, след 2-годишна възраст на детето, майката има право само на неплатен отпуск. Приходите са равни на 0.
В другия случай, дори и да взема 500-600 лева, при такса за градина 40 лв., приходите за семейството са 460-560 лв., което е доста по-добре от 0...
Ако се наложи гледачка или частна градина, където месечната такса е 300-400 лв., че и повече, тогава излиза, че няма смисъл хем майката да се трепе да работи, хем детето да го гледа някой друг.
Поправете ме, ако греша в разсъжденията си.
Много точно, но трябва да се спомене, че и ипотечен кредит и 240лв на месец не са решение за никого до 2-та година, а после пак се връщаме в изходно положение, след втората година пак трябва да се кандидатства за ясла, картината пак ще е същата. Отлагането за мен не е решение. Rolling Eyes
Съвсем точно!!!

# 49
Момичета сигурно ли е, че на 20ти ще има класиране за яслите  newsm78

# 50
Аз доколкото знам в яслите приемат нови деца, когато се освободи място, т.е. освободи ли се място има ново класиране...

# 51
На мен така ми казаха от яслата до нас!

# 52
Мами имам въпрос, ако стане чудо и приемат детето в чиста ясла, мога ли пак да кандидатствам за ОДЗ - ясла или трябва да чакам - кандидатстване за градина направо.

# 53
Запис и от мен Simple Smile Тази цялата схема със "случайните" числа доста понамирисва  ooooh!

# 54
da, moje da se kandidatsta i za qslena grupa.

# 55
Благодаря.

# 56
  • Варна
Момичета, сигурно ли е, че ще има класиране на 20/06. Опитах се да звънна в яслата, която ни е първо желание и на ръководител филиал детски ясли...но никой не ми вдига...

# 57

vanyaes, на мен ми казаха, че чакали да минат родителските срещи в градините, за да видят дали и колко деца ще изпишат. Ако имало такива, щяло да има класиране на 20/06 Thinking

# 58
  • Варна
В нашата ясла вече  го има... неофициално разбира се. Ама тя директорката
е много чевръста и бърза да си нагласи нещата , че да свари с приема после.

# 59
Free Will имаш ли наблюдения долу горе какъв процент от общите места ще обявят във вашата ясла спрямо обявените миналата година?

Общи условия

Активация на акаунт