Прием в Детски ясли гр. Варна - 2010/2011 - 2 тема

• 55 975
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
Момичета не би ли трябвало след това класиране този месец следващото да е 20 август, тъй като реално децата трябва да са на ясла до 1 септември независимо дали са приети на градина или не.

# 31
.... Ей, в Университет да влезеш стана по лесно, срамота. 
Всъщност е идея, защото за майките студентки, май имаше някакви предимства...

# 32
  • York
Днес ще ходя в общината по повод неприемането на детето ми яслена група на ОДЗ. После ще ви разкажа какво се случва всъщност, защото е пълен абсурд.  #2gunfire

# 33
Днес ще ходя в общината по повод неприемането на детето ми яслена група на ОДЗ. После ще ви разкажа какво се случва всъщност, защото е пълен абсурд.  #2gunfire
Ще чакам с интерес  Peace

# 34
майчета не знам как е при вас но аз колкото познати срещна все децата им не са приети на ясла...а всъщност на кого са приели децата???тези уж случайни числа стават все по съмнителни....

# 35
.... Ей, в Университет да влезеш стана по лесно, срамота. 
Всъщност е идея, защото за майките студентки, май имаше някакви предимства...
Не се самонавивайте  Wink
Предимството е за двама родители редовни студенти!

# 36
майчета не знам как е при вас но аз колкото познати срещна все децата им не са приети на ясла...а всъщност на кого са приели децата???тези уж случайни числа стават все по съмнителни....
Според мен не числата са "съмнителни", а просто има недостиг на места......... има приети, има и НЕприети......... догодина положението ще е още по-тежко ooooh!( раждаемостта е по-висока)

# 37
Здравейте. Ние сме 2-ра резерва в 24 ОДЗ Виница. Днес ходих до там да питам дали имаме някакъв шанс, и ме отпъдиха най-учтиво разбира се . Казаха ми "Пробвайте догодина пак." Всички деца преди нас в списъка са се записали . Според вас наистина ли няма никакъв шанс ? Т.е възможно ли е да е прието дете което е на две и половина например и което ще се прехвърли по-късно в първа група и да се освободи място ? Или наистина щом са се записали всички , това е краят  ?

# 38
Здравейте момичета,
Как е възможно да има значение кой коя резерва е, при положение, че надолу списъците са просто наредени низходящо по входящ номер (който се е записал пръв става последен)
"В едноседмичен срок от обявяването на списъците родителите на приетите деца писмено декларират записването на детето си в съответната яслена група и детска градина. При незаписване в определения срок се приемат следващите по ред резерви. "

Не е ли редно в този случай да има отново томбола за свободните места?

# 39
..... надолу списъците са просто наредени низходящо по входящ номер (който се е записал пръв става последен)
За какъв входящ номер говорите??? #Crazy Подредбата е в низходящ ред на случайните числа.

# 40
Съжалявам изказах се неподготвена. Това са били явно случайни числа. Не че разбрах повече.
Едно и също дете в различни ОДЗ се пада приблизително същата резерва като номер, например ние сме около 60-ти подред навсякъде. А децата преди и след нас в подредбата са едни и същи. Нали томболите са независими във всяка ясла?
А също така тези, които са приети, защо ги има само по веднъж. Те не са ли кандидатствали и в други ясли?
Май много задълбавам като се има предвид, че вероятността някой да не се запише и да бъде приета резерва клони към 0  Sad

# 41
Здравейте, на мен днес ми казаха,че ще има класиране другата седмица.И всеки месец след това на 20 число,но докато изпишат децата за детска градина ще приемат само по няколко бройки.Което означава ,че  голямо класиране ще има на 20 АВГУСТ!

# 42
Здравейте, на мен днес ми казаха,че ще има класиране другата седмица.И всеки месец след това на 20 число,но докато изпишат децата за детска градина ще приемат само по няколко бройки.Което означава ,че  голямо класиране ще има на 20 АВГУСТ!
Здравейте и аз да се запиша в темичката. Момичета и ние с моето момиченце се оказахме в отбора на дълбоките резерви в ОДЗ-тата, иначе сме подали документи за чиста ясла още октомври миналата година, като ни казаха, че евентуално края на лятото ще имаме шанс за прием. И така аз си направих сметките бабите и мъжа ми с взети отпуски един след друг да се редуват да я гледат, обаче отпуските стигат до края на септември, а аз започвам работа този месец. Confused Питам се като гледам как вървят нещата какво ще я правя после, като ми е трудно да си позволя частна градина или да наема детегледачка, що се отнася до бабите, загубена кауза - те работят. Наистина няма да е зле да се случи някое чудо, защото всяка година майките вдигат патардия за недостига на ясли и градини, но няма кой знае какъв напредък. Онези от горе все си прехвърлят топката, а детски заведения така и не се откриват. За това ако някои амбициозни майки се заемат с това да се борят с бюрокрацията бих ги подкрепила. Между другото коя е групата във фейсбук за да се включа и аз в нея, не можах да я намеря  Embarassed

# 43
Здравейте и аз да се запиша в темичката. Момичета и ние с моето момиченце се оказахме в отбора на дълбоките резерви в ОДЗ-тата, иначе сме подали документи за чиста ясла още октомври миналата година, като ни казаха, че евентуално края на лятото ще имаме шанс за прием. И така аз си направих сметките бабите и мъжа ми с взети отпуски един след друг да се редуват да я гледат, обаче отпуските стигат до края на септември, а аз започвам работа този месец. Confused Питам се като гледам как вървят нещата какво ще я правя после, като ми е трудно да си позволя частна градина или да наема детегледачка, що се отнася до бабите, загубена кауза - те работят. Наистина няма да е зле да се случи някое чудо, защото всяка година майките вдигат патардия за недостига на ясли и градини, но няма кой знае какъв напредък. Онези от горе все си прехвърлят топката, а детски заведения така и не се откриват. За това ако някои амбициозни майки се заемат с това да се борят с бюрокрацията бих ги подкрепила. Между другото коя е групата във фейсбук за да се включа и аз в нея, не можах да я намеря  Embarassed
Не разбирам защо толкова бързаш да се връщаш на работа, която очевидно не е много платена. В смисъл защо искаш на всяка цена да се връщаш и да работиш, вместо да си гледаш детето до 3г. и да го пратиш на ДГ ?

# 44
  • Варна
До колкото знам, след 2-годишна възраст на детето, майката има право само на неплатен отпуск. Приходите са равни на 0.
В другия случай, дори и да взема 500-600 лева, при такса за градина 40 лв., приходите за семейството са 460-560 лв., което е доста по-добре от 0...
Ако се наложи гледачка или частна градина, където месечната такса е 300-400 лв., че и повече, тогава излиза, че няма смисъл хем майката да се трепе да работи, хем детето да го гледа някой друг.
Поправете ме, ако греша в разсъжденията си.

Общи условия

Активация на акаунт