Прием в Детски ясли гр. Варна - 2010/2011 - 2 тема

• 55 954
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
Да ви попитам, понеже сме с различни адреси на личните карти, аз съм в цветния, а мъжо в младост, би ли могло да добавя някое желание и за ясла в цветния, или не....?
Просто ми хрумна тая идея newsm78
Може да се кандидатства само по единия район и яслите към него, т.е. отговор НЕ Peace

Аз имам следния въпрос: при смяна на лична карта и съответно район - може ли да си изтегля документите от яслата и да подам в ясла по другия район, но да си запазя входящия номер?

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 16:57 от Amica

# 16
# 17
Вчера ходих при директорката на яслата и тя ме увери, че смята любезно да помоли майките чиито деца са приети в градина да ги отпишат, за което съм доволна така е редно. И ми каза за майка, която щяла да го отпиши септември, но юли и август щяло да си бъде при баба си, представяте ли си. Тя и казала ти го отпиши сега пък го води където искаш  Naughty От такива мами най-много се тревожех. Иначе каза, че като уточнят кой ще си ходи на 20 най-вероятно ще се освободят няколко места. Така, че за нас остава малка надежда да почне скоро ясла. Иначе аз подадох документи за ясла декември 2009. Детето беше на 4 месеца. Писах да влиза в класирания през февруари 2011, но оттогава нямаше класиране а когато имахме шанс за майското, то какво стана.Сега сме с доста преден номер и предполагам, че като вземат предимствата трябва да сме ние. Така, че не е лоша идеята още от родилният дом направо в яслата да се подават документи  Laughing номерата имат значение.
Една мама се чуди какво и липсва в документите, може да няма нова бележка за платените данъци. Имаше такова съобщение, че за нов прием трябват актуални бележки. Аз разбрах понеже ходих до яслата иначе нямаше откъде да разбера.

# 18
За да не изпусна вълненията по темата, запис.
Но всъщност и аз имам въпроса на Аmica - при подадени документи в един административен район и прележащите чисти ясли запазва ли се вх. номер, ако се смени местожителството впоследствие? Аз ще звъня в Общината да питам, но ако някой знае  Simple Smile може да каже.

# 19
# 20
  • ВАРНА
SURF, оказва се, че колкото по-рано подадеш толкова по-добре. Може да подадеш и да пишеш, че искаш да участва в класирания от която дата искаш (стига детето да е навършило 10 месеца до тогава). Важното е, че ще имаш по-преден номер, което има огромно значение, ако нямаш предимства. В този случай се чака около година, а в някои райони може и повече.

Май и преди бях писала, че децата с предимства ги приемат най-много два месеца след като са подали документи, а доста често и още в първия прием след подаването. Затова се получава така, че в един прием има деца без предимства с номера около 2500, и деца с предимства с номера 4200 примерно...

Защо детето да има навършени 10 месеца? Според наредба 26 в яслите се отглеждат деца от 3 месечна възраст.

# 21
  • Варна
Прасучно права си, проверих, променили са го. Не знаех, браво, направо не мога да повярвам Simple Smile

# 22
Хм, никога не бих си дала детето на 10 м, че и на 1 год. в ясла- само познай какво ще го правят децата на почти 4 години, които сега трябва да остават в яслите. Пък да си мисли човек, че една госпожа ще е залепен за него, а другата ще гледа останалите 18-20 деца, си е просто наивно. Току-виж са го сложили на едно легло и седи там с часове, поне така си мисля... Rolling Eyes

# 23
# 24
От 2 дена, виждам познати с малки деца и никой никъде не е приет. Всеки се чуди кой път да хваща...... Ей, в Университет да влезеш стана по лесно, срамота. 

# 25
  • ВАРНА
maxi78 , въпрос на приоритети и гледна точка. Във Франция децата тръгват на ясла от 6 месечна възраст. Вярно, че там яслите и персоналът не са точно като нашите.

# 26
Момичета, чета в другата теза за градините, че тези "случайни" номера важат до 30.06. А след това щяло да има нови такива и уж второ класиране. Дали това важи и за яслените групи към ОДЗ-та? Само за градините ли няма да е важен района?
И мен това ме интересува. Rolling Eyes

# 27
Аз неразбрах кога ще бъде следващото класиране за яслите?

# 28
Здравейте Мяамчета!И аз неможах да разбера кога ще е следвашото класиране за ясла.Ако някой знае моля да сподели.Моето последно инфо е от Директорката,която ми каза че ще чака класирането за градини.

# 29
На 20-ти юни. Уточняват бройките и ще има класиране. След това лятото няма да има и чакаме септември.

Общи условия

Активация на акаунт