Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 52

• 38 927
  • 735
  •   1
Отговори
# 525

Ама не е само нейна вината - според мен и Аднан е не само възпитан, почтен и добър, ами чак избива на друго - на глупост. И на неумение да отсява лицемерието, лъжата, оставя се да бъде манипулиран, вместо да тропне с крак като мъж и глава на семейство и да ги тури в ред тия чавки. #2gunfire

Elinia-страхотен пост!А това ми е любимото! hahaha hahaha hahaha

+ 1  bouquet

biskit, днес ми харесваш. Hug Hug  Готини постове.  bouquet  bouquet

# 526
  Бискит-права си,но никой не оправдава нечии грешки с човешката природа,поне аз не го правя. Просто гледам да не забравям,че и аз съм човек и че аз греша напрекъснато  Peace и че не аз съм тази,която да съди.

Ама не е само нейна вината - според мен и Аднан е не само възпитан, почтен и добър, ами чак избива на друго - на глупост. И на неумение да отсява лицемерието, лъжата, оставя се да бъде манипулиран, вместо да тропне с крак като мъж и глава на семейство и да ги тури в ред тия чавки. #2gunfire

Elinia-страхотен пост!А това ми е любимото! hahaha hahaha hahaha
   Това е много точно-те му играят хоро на главата,той се чуди откъде му идва   Joy

# 527
Чар-интересното е ,че и с теб съм съгласна!  Crazy Crazy Crazy
Наистина са много различни ситуациите, хората , опита, но има неща с които човек не прави компромиси-напр. да спи с леля си или да лъже с цел изгода.
Аз за себе си знам, че и да умирам няма да го направя.......  Crossing Arms
Хиляди пъти съм била на загуба, ощетена в материално отношение, но не съм обръщала нещата в своя полза.Не защото не съм могла-не съм искала, душата ми не е алчна и дребнава.Така ще бъде и за напред.  Peace

# 528
Снежка-още не сме стигнали до лИбовта-сиреч-кой обича Бехлюл???  Crazy Crazy Crazy  Mr. Green Mr. Green

# 529
  • Бургас
Аз за себе си знам, че и да умирам няма да го направя.......  Crossing Arms
Хиляди пъти съм била на загуба, ощетена в материално отношение, но не съм обръщала нещата в своя полза.Не защото не съм могла-не съм искала, душата ми не е алчна и дребнава.Така ще бъде и за напред.  Peace
Това си е напълно нормално и в реда на нещата. Понякога у нас са силно развити определени ценности, които не допускат определени компромиси. Дали ще си ощетена в определен аспект и готова ли си да понесеш последицата от избора си, само ти знаеш. И всеки мери по - различен начин щетата, ползата и последицата. Аз лично бих написала същото като цитираното.
Бехлюл всички го обичат  hahaha Даже започвам да си мисля, че и Бешир се привързва към него. В опита си да спаси Нихал, спасява Бехлю.  Може би подсъзнателно точно това иска.  hahaha
Майтапа на страна, Бешир ми прилича на хората, които вечно страдат и не са готови да бъдат щастливи. Предпочитат да живеят в болка, но не и да търсят щастие.

# 530
Снежка-още не сме стигнали до лИбовта-сиреч-кой обича Бехлюл???  Crazy Crazy Crazy  Mr. Green Mr. Green
  А то там,няма оправия  hahaha
 Иначе си права Бискит за всичко написано.Само едно нещо  ми е интересно-Фирдевс и нейната тоооолкова меркантилна природа,каква е била тя като млада,какво е преживяла,през какво е преминала? Защото не вярвам,че човек  се ражда  такъв-по-скоро това  е резултат от заложби + живот.Понякога много трудните и лоши житейски ситуации пречупват хората и те променят разбиранията си,виждала съм го и е много,много жалко.

# 531
  • БГ
Намерих го в нета и много ми хареса,дано е харесало и на вас да се посмеете...

На мадам Фифин тези бежови панталони няма ли вече да ги сменят от 10 еп поне е все с тях...Сигурно зетя и е спрял субсидиите , а Четин още е на ниво проучване newsm78

E -е-е,Slawena,най-после зарадва с нещо русата ми главица! Joy Joy Joy Joy Joy Joy

От одеве си мисля и стигам до изводите,че: Не  може да  се оправдават всички постъпки с "човешката природа"...Много общо звучи и е повърхностно.Първо-има грешки и грешки.Друго-човешките същества имат качество наречено-воля.То донякъде възспира човек да стига да крайности и да прави глупости.Това липсва явно на Бихтер.Ако беше се дистанцирала от Бех, беше издържала да не му звъни, да не го вижда-щеше според мене да има друг развой и в нейна полза при това.Не може на всяка ситуацияда се реагира прибързано, първосигнално и нервно.  ooooh!

Ох, днес съм много критична.........  ooooh! Дано да е за добро!  Crazy
Бискит, и на двамата волята и търпението не са им силни страни.
 Peace Но виж за сметка на това лъжат и мажат отборно и търпеливо.
Ако можеха да се обичат така хармонично, както се събират, за да лъжат....ей...

Момичета Hug много сте точни в оценките - присъединявам се към вас!
Хората освен воля и търпение, имат  право и на избор.

Sesana - възхищавам се на толерантността  ти  към  некоректни постове!
Аз нещо се поизчерпах! Ама сигурно защото съм блондинка newsm78 newsm78
 hahaha hahaha

# 532
Снежка-още не сме стигнали до лИбовта-сиреч-кой обича Бехлюл???  Crazy Crazy Crazy  Mr. Green Mr. Green
Joy Joy Joy
Дано разискванията по темата да не започнат отново ooooh! hahaha hahaha hahaha

# 533
чаровна - много интересен въпрос за Фирдевс. Дали не е  направила почти същата грешка като Бихтер омъжвайки се набързо само че мъжът и не е бил толкова богат. Незнам защо за нея парите богатството са приоритет не я интересува нищо друго. Може би е била бедна  и се е омъжила за богат мъж когото не е обичала  и който в последствие губи парите си Колкото до това кой обича Бехлюл предлагам да приемем  че той обича всички  и най вече себе си

# 534
  djoleva- интересна интерпретация,аз същото си го мислех това-че тя е била мноого бедна,но красива и това  е бил единственият й капитал и тя се е постарала да го осребри както трябва.

# 535
Жалко  обаче че красотата и е останала но е загубила човещината и че по някакъв начин е "осакатила " дъщерите си

# 536
Някой беше коментирал, че в романа е точно така. Фирдевс се е омъжила за бащата на дъщерите си не защото го е обичала, а защото е била бедна.

# 537
Днес наистина е много приятно-може да се коментира интелигентно и качествено, /сигурно някои са на даскало....../  Mr. Green Е, вярно е, че пак попрехвърча някоя и друга искра от високоволтово напрежение, но определено няма предпоставки за пожар!  Laughing
Не мисля, че някой пише некоректно-да не търсим под вола теле, все пак.........  Peace

По отношение на Фифи-мисля, че като млада е била бедна, но амбициозна, даже нахална.Използвала е красотата си качествено и където трябва.Наблюдавала е живота на по-богатите момичета и е решила да не бъде по-долу от тях, да е най-малкото на същото ниво........
И е задминала по социален статус повечето.Тя се е борила, богатството не и е било даденост.Но същевременно се е специализирала още по-добре в интригите.Амбициите и са станали още по-болни.......  Tired

Ох, докато си напиша постта-съм ви повторила, но се радвам,че сме на едно мнение.........  Hug

Това за Бешир, че не е готов да е щастлив много ми допадна!Такива хора като него-бедни, свити си мислят, че едва ли не щастието не е затях и с удоволствие го предоставят други му........Мъчно ми е за Бешир..........  Cry

# 538
Жалко  обаче че красотата и е останала но е загубила човещината и че по някакъв начин е "осакатила " дъщерите си
 Ето за това пречупване говоря аз,познавам и в реалността такива като Фирдевс ,само че млади момичета.Вярвайте,ако живеехте техния живот-нямам предвид само бедността,но и лоша семейна среда и т.н. ,предполагам почти всеки би искал да се измъкне оттам. Стремежът към богат съпруг, без любов,изглежда като клише и нещо неприемливо,но видян през очите на тези момичета е спасение.Така че това е поредният пример,за мен,защо не трябва да се съди даден човек.

# 539
Колкото до Бешир не мисля че не иска да е щастлив просто неговата представа за щастие е по  различна / не твърдя че е правилна/ Той е здраво стъпил на краката си знае че Нихал не е за него че нищо няма да стане че тя обича друг и го приема  щом тя е добре и той е добре. Джемиле го обича и той го знае  но на сърцето не се заповядва

Общи условия

Активация на акаунт