Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 52

• 38 928
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Едно поздравче от мен. Обожавам певеца. Дори и сега на прага на 60 е удивителен. А песента му....класика с уникално послание. За мен дори заглавието на песента е урок.
Като заговорихме за бедност. Ще ви покажа нещо, на което попаднах в нета. Възхищавам му се. Минал е през ада, но е жив, добър и има желание да се развива сам. Тук. Пред него само мога да се поклоня. За силата му, за волята му, за желанието му за живот.

# 541
Чакайте сега...
Бихтер като лъже,маже и мами-лоша!
Бешир като се жертва за любимата си-пак лош!
Ама то угодия нямате!!! Joy

А сега-сериозно-
постъпката на Бихтер да махне детето на Бехлюл все пак говори,че не е съвсем безкрупулна-поне според мен.
Представям си,ако го беше оставила и го беше представила за дете на Аднан-ето това е най-низко падение в постъпките на една жена!

# 542
  • Бургас
Чакайте сега...
Бихтер като лъже,маже и мами-лоша!
Бешир като се жертва за любимата си-пак лош!
Ама то угодия нямате!!! Joy

А сега-сериозно-
постъпката на Бихтер да махне детето на Бехлюл все пак говори,че не е съвсем безкруполна-поне според мен.
Представям си,ако го беше оставила и го беше представила за дете на Аднан-ето това е най-низко падение в постъпките на една жена!

Все е батак. А пък хубав батак няма.  Peace
И на Бешир и на Бихтер лошото им е, че се жертват за каузи, които не си заслужават. Нихал може да не е лоша, но не би донесла нищо добро на Бешир. Бехлю няма какво да го говорим.
На мен лично това не ми харесва. Останалото са характери, образи....

# 543
  Ако Нихал бе отвърнала на чувствата на Бешир-това щеше да е предизвикателството пред Аднан и смятам,че те можеха да имат бъдеще заедно и то прекрасно,всичко зависеше от нея,Бешир учеше,искаше да стане човек,а не е просто шофьор и момче за всичко.
  А това,че Бихтер постъпи поне малко честно спрямо Аднан,няма какво да се отрича.
  Невроятна история наистина - това момче може да служи за пример,но това не означав,че останалите,който са избрали друг път и друг живот трябва да бъдат съдени и заклеймявани.
  biskit Hug

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 14:49 от charovnica

# 544
  • Бургас
 Ако Нихал бе отвърнала на чувствата на Бешир-това щеше да е предизвикателството пред Аднан и смятам,че те можеха да имат бъдеще заедно и то прекрасно,всичко зависеше от нея,Бешир учеше,искаше да стане човек,а не е просто шофьор и момче за всичко.
  А това,че Бихтер постъпи поне малко честно спрямо Аднан,няма какво да се отрича.
Там е работата, че Нихал никога нямаше да отвърне на Бешир. Тя обича Бехлюл от дете. Пред нея никога не е стоял въпроса за чувствата на Бешир. Когато разбра за тях, предпочете да се направи на разсеяна.
По - малкото зло не е добро. Хубаво зло няма по принцип. Имаше подобен теоретичен въпрос преди страница и тогава си казах "Бог да пази от такива неща". Все още мисля така. А лошите неща, които творим е най - добре да не ги степенуваме, защото това значи, че са повече от едно и добър изход е нямало.  Peace

А това,че Бихтер постъпи поне малко честно спрямо Аднан,няма какво да се отрича. - Постъпи по - малко нечестно, бих казала.

# 545
Като чета разсъжденията за Фирдевс и живота й на младини, стигам до извода, че още оттогава е била използвачка, а с годините се е усъвършенствала и вече е завършена интригантка. hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 546
 Sesana-провокираш ме и няма как да не ти отговоря-злото не е общо понятие и дефиниция. Лошите постъпки се степенуват-затова има различни наказания за кражба,обир,въоръжен грабеж и т.н.,нали всички те са зло?  Това,че някой постъпва лошо,но все пак има някакви проблясъци и се опитва да сложи граница не е за пренебрегване.Стига с това лепене на етикети и мислене в релси. То понеже по-малкото зло не е добро,та затова народът е казал  от две злини да се избере по-малката.Защо ли има такава поговорка мисля си аз? Защото някой вероятно не  вижда всичко в два цвята-черно и бяло. Освен това хората вършим лоши неща понякога-какво има да се отрича това,все едно да кажем,че тук всички сме невероятно съвършени и никога не грешим и не падаме.Не постъпваме винаги правилно,дори самите ние да си мислим така и няма какво да се изкарваме светци-че винаги правим хубаво и добро-то ако беше така светът щеше да е едно невероятно място,но не би.
  А за Бихтер си казала абсолютно същото,но с други думи.

# 547
  • Бургас
Невроятна история наистина - това момче може да служи за пример,но това не означав,че останалите,който са избрали друг път и друг живот трябва да бъдат съдени и заклеймявани.
Всъщност аз паралел м/у момчето и други не съм правила. Просто намирам историята му за невероятна победа на волята и устрема над всичко останало.
Ако исках да съпоставя, щях да го направя. Просто посочвам според мен, кой е начина да се бориш, без да осъждам останалите. Ако исках да съдя някого, определено щях да го напиша.
charovnica, не те провокирам по никакъв начин. Пиша си мнението по определена тема. Изобщо не намесвам кражби, убийства и т.н. Отново не пожела да прочетеш написаното.  
Говоря за злините, които причиняваме на други хора. Логично е да се стремим да не го правим. Да се стремим да не нараняваме околните и да не се налага да избираме какво да им причиним.
Да избираш между две злини, означава да нямаш избор към нещо добро. Естествено е да избереш по - малкото. Мисля, че и аз това казвам.
Запази епитетите си моля.

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 15:07 от Sesana

# 548
Всъщност аз паралел м/у момчето и други не съм правила. Просто намирам историята му за невероятна победа на волята и устрема над всичко останало.
Ако исках да съпоставя, щях да го направя. Просто посочвам според мен, кой е начина да се бориш, без да осъждам останалите. Ако исках да съдя някого, определено щях да го напиша.
 Казала съм си мнението,теб някъде да съм те споменала-когато искам или те цитирам,или директно се обръщам към теб  Peace

# 549
Там е работата, че Нихал никога нямаше да отвърне на Бешир. Тя обича Бехлюл от дете. Пред нея никога не е стоял въпроса за чувствата на Бешир. Когато разбра за тях, предпочете да се направи на разсеяна.
По - малкото зло не е добро. Хубаво зло няма по принцип. Имаше подобен теоретичен въпрос преди страница и тогава си казах "Бог да пази от такива неща". Все още мисля така. А лошите неща, които творим е най - добре да не ги степенуваме, защото това значи, че са повече от едно и добър изход е нямало.  Peace

А това,че Бихтер постъпи поне малко честно спрямо Аднан,няма какво да се отрича. - Постъпи по - малко нечестно, бих казала.

Нечестно постъпи и Нихал спрямо Бешир!
Тя знае за неговите чувства към нея-това обаче не и попречи да стои и да се врътка пред очите му-пременена в булчинска рокля,Разбирам стремежа да покаже на Бехлюл колко е красива в булчинска премяна,но не одобрявам,че го направи и пред  приятеля си,за когото уж е много загрижена.Ако не знаеше за неговите чувства бих я разбрала,но тя знае много добре!

# 550
  • Бургас
 Казала съм си мнението,теб някъде да съм те споменала-когато искам или те цитирам,или директно се обръщам към теб  Peace
Съласна.  Peace

# 551
  • Бургас

Нечестно постъпи и Нихал спрямо Бешир!
Тя знае за неговите чувства към нея-това обаче не и попречи да стои и да се врътка пред очите му-пременена в булчинска рокля,Разбирам стремежа да покаже на Бехлюл колко е красива в булчинска премяна,но не одобрявам,че го направи и пред  приятеля си,за когото уж е много загрижена.Ако не знаеше за неговите чувства бих я разбрала,но тя знае много добре!
Бешир би трябвало просто да излезе от пробната ако му пречи. Не е редно Нихал да се крие. Или да го изгони.

# 552
Като чета разсъжденията за Фирдевс и живота й на младини, стигам до извода, че още оттогава е била използвачка, а с годините се е усъвършенствала и вече е завършена интригантка. hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
 Това не означава,че не може да се запитаме  какво бихме направили на нейно място,щяхме ли да устоим на бурите на живота,без да ни пречупи? Лесно е отстрани да съдим,в същата ситуация обаче какви бихме били? Правя уточнение-нито защитавам,нито харесвам това поведение на Фирдевс,правя опит да разбера защо е стигнала дотук  Peace  С това спирам дотук,защото явно за повечето нещата са в рамки излизането от тях  е много трудно.

# 553

Бешир би трябвало просто да излезе от пробната ако му пречи. Не е редно Нихал да се крие. Или да го изгони.

Въртяла съм се и аз пред очите на момчета,за които съм знаела,че ме харесват!
И това е човешко качество!
Нарочно го дадох за пример,за да се уточня какво точно имам предвид тогава,когато говоря,че са постъпки от човешки характер....................

# 554
Чаровница, аз нищо не съм казала. Разбира се, че всеки има право да се пита каквото си иска. Не съм аз човекът, който определя това. Просто си споделих извода, а освен това се пошегувах.  Peace
Това за рамките е излишно, ама твоя работа. Ако обичаш не се занимавай с мен, както аз се опитвам да не го правя. Признавам, че не винаги ми се отдава, ама се старая. Wink

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 15:23 от ·٠•Snejka•٠·

Общи условия

Активация на акаунт